- 1 Nisan 2012
- 200
- 11
- 98
- Konu Sahibi kumpirella
-
canım ben de tecrübeli sayılmam ama sanırım doğumun özel hastanede olması sıkıntı yaratmaz, yani bunu ben sormuştum bizim personel şubesine "ben doğumu bizim hastanede yapmayacağım, ordan doktorun "gebeliğin 32. haftasındadır" yazdığı evrağı mı getiricem size, diye sormuştum, evet demişlerdi. sanırım tüm yapman gereken bu. özel sigortanın da sıkıntı olacağını hiç sanmıyorum. ben de özel sigortayla doğum yapmayı düşünüyorum, seni ilgilendiren şeyler beni de ilgilendiriyor. bunları ben de soracağım bizim personel şubesine, aldığım cevaplardan mutlaka seni de haberdar ederim.
tecrübeli arkadaşlar en azından 37. haftaya kadar çalıştıklarında raporun nasıl düzenlendiği bilgisini verebilirler inşallah?
ben okudum yazıyı ama nasıl destek vereceğiz anlamadım merys, alttaki kutucuğa mesaj mı yazacağız? daha ciddi bi formatı olsaydı keşke, ne bileyim, bi dilekçe örneğini gönderseydik gerekli yere mail yoluyla mesela. ama yine de memurlar.net in bu konuyu tekrar gündeme getirmesine sevindim. sözleşmeli personel kadroya geçirilirken bayağı aktif rol oynamış gözüküyorlardı. genelde iyimser yaklaşırım böyle şeylere. bana kalırsa biz inşallah yakalayacağız bu altı aylık doğum izni olayını.
haber verdiğin için çok teşekkür ederim.
Canım 11. haftamızdayız. İnşAllah haziran 13 görünüyor. Ben alabildiğimce önden izni almayı düşünüyorum. Temmuzun başındaysa sende alabildiğince alırsın baştan. Ben eylülde de ücretsiz başlatmayı düşünüyorum. Rabbim hepimize hayırlısını versin kuzucuklarımızı sağlıkla kucağımıza alalımda mis kokularını çekelim gerisi halledilir inşAllah:))
hesapla ve eger zaten yaz tatiline denk geliyorsa ekletemiyorsun, eminim arkadasımın basına geldi ve eklemediler..benim 18 temmuz görünüyor acaba doğum öncesi izni doğum sonrasına aktarabiliyormuyuz onu bilmiyorum
benim 18 temmuz görünüyor acaba doğum öncesi izni doğum sonrasına aktarabiliyormuyuz onu bilmiyorum
Arkadaşlar günlerdir aradığım konuyu açtığınız için çook sevindim yaa ellerinize sağlık
Ben memur değilim özel sektörde büro tarzı bi işim var
Bu arada ev kredisi ödüyoruz malesef benim maaşımla ama izine çıkarsam maaş alamayacağım değil mi çok zorlanacağız bu sefer
iş yerine sordum maaşım yatmayacak değil mi dedim evet dediler raporlu olacaksın sonra toplu halde alacakmışım maaşımı ama banka bizi beklemicek ki o yüzden ben en fazla 2 ay yani 8 hafta izin kullanabileceğim bu durumda bebeğim çok ufakken başlayacağım çalışmaya tekrar
başka bi oluru yok mu bu durumun kızlar ya bende hakkım olan izni kullanmak isterdim ama sanırım olmayacak
nesdem ben de rehber öğretmenim canım benim doğum da mayıs sonu inş doğum sonrası iznimin bir ayı yaz tatiline denk geliyo yani eylülde ben başlarken bebek üç aylık olucak nasıl bırakıcam bilemedim sen nasıl ayarlıcan bu izin rapor işlerini filan bi de bizim süt izni olayı nasıl oluyo biliyorsan beni de bilgilendirir misin canım :)
Merhaba ilknur defne, hoşgeldin.
Malesef sosyal güvencesi ssk olanlar maaşını gidip ssk dan alıyorlar toplu şekilde. Emekli sandığına bağlı olanlar ise normal maaşını çeker gibi çekiyor ay ortasında.
Biz de aynı durumdayız. Yani kredi ödeme bizim için de sözkonusu. Ama burada bahsi açılmışken bir noktaya değinmek isterim.
Arkadaşlar, ben psikoloji okuduğum için mesleğin de getirdiği birikim ile anne ile bebek arasındaki ilk 3 yıl çok önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum. Kimseyi doğum izni biter bitmez işe başlamış diye eleştiremem, buna haddim olmadığını düşünüyorum. Bunlar geri döndürülemez zamanlar. Anneniz, kayınvalideniz bebeğe belki tecrübesiyle sizden iyi bakar, yer içirir ama siz olamaz. Bebeğinizin size ihtiyacı var. Bebekten ayrı kalındığında emzirme,yemek, uyku vs bozuklukları yaşama olasılığınız çok yüksek. Ayrıca iyi başlamayan, gergin bir ilişkiyi toparlamak imkansız değilse de çok zor. En azından ilk yıl bebeğe doğrudan annenin bakması hemen hemen her uzmanın ortak görüşü.
Dediğim gibi lütfen eleştiri gibi anlamayın, gerçekten üzülürüm çünkü amacım bu değil. Biz de aynı durumdayız, inanın. Biz bu süreçte aile büyüklerinden maddi yardım isteyeceğiz gerekirse, sonra ödemek üzere. Yapabiliyorsanız siz de yapın, elinizden geldiğince bebeğinizle kalın. Bunları paylaşmak istedim.
Arkadaşlar şimdi 35 haftalığım ve 37. haftama kadar çalışacağım. yani iki haftam kaldı. Şimdi iki hafta sonra ben doktordan 37. haftasındadır çalışamaz yazan bir rapor alacağım ve bunu okul idaresine vereceğim. yapılacak iş bu kadar mı? bir sorum daha var. Diyelim 38. haftamda doğum yaptım. Doktor raporu yazarken 8+5+2 hafta diye mi yazacak? nasıl olacak hiç bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. Birde gittiğim özel hastanenin sgk anlaşması yok, özel sigortayla doğumumu yapacağım. o yüzden doğum yaptığım hastaneden verilen rapor devlet kurumu olan okulumda sıkıntı yaratır mı?
bende iki sene önce ücretsiz izne ayrılan bi arkadaşla konuştum
doğumdan sonra 8 haftalık süresini doldurup yıllık iznini kullanmış
sonrasında 20 gün rapor alıp 2 yıllık ücretsiz izne ayrılmış
genel müdürlükten tekit gelmiş
doğumdan sonra sadece ücretsiz izne ayrılabilirsin yıllık izin dahi kullanamazsın diye
o izinli ve raporlu olduğu süreleri ücretsiz izin süresinden düşmüşler
tüm hayallerim suya düştü ne biçim düzen böyle
kurumdan kuruma değişiyor nefret ediyorum valla
iznimi istediğim zaman kullanırım ister doğumdan önce ister doğumdan sonra
bunu şikayet edebileceğim bir yer yok mu
tatlım rehber öğrermen ve idareciler süt izninde sorun yaşamıyormuş. Zaten yönetmelik özellikle rehber öğretmen ve idarecileri belirtmiş. Iznin bittikten sonra ilk altı ay günde 3 saat sonraki altı ay da 1.5 saat süt iznin var. çıkış saatine yakın ayarlarsın ve bi daha da gelmezsin okula. Senin doğum iznin biraz yaz tatiline dahil oluyor sanırım.. Ben de çok fazla şey bilmemekle birlikte araştırıyorum. Ben doğum iznim bittikten sonra da alabilrsem rapor alırım diye düşünüyorum ama verirlerse tabi. Burda çok hoca öyle yaptı.
ben hakkım olandan fazlası istemem canım ya.merys, bugün bizim personel şubesiyle tekrar konuştum. yazdığın şeylerden bahsettim.
bizde de doğum sonrası uzun süre rapor alan, yıllık izin kullanan filan olmuş, hala bu şekilde hazirandan beri raporlu olan bir hemşire bile varmış.
ama izinli ve raporu olduğu günler ücretsiz izinden düşüyormuş, evet. ama bu çok kötü değil gibi, yani paraya ihtiyacımız olacak neticede, raporlu olursan maaş alırsın, ücretsiz izin alırsan alamazsın.
bana çok kötü görünmedi, doğumdan sonra sadece 2 ay maaş alıcaz ya, 1-2 ay daha almak iyi olabilir diye düşündüm.
ya da neyse ne, deyip canımız ne istiyorsa onu yapıcaz, bunları fazla kafaya takmayıp.
Gulerss, aramıza hoşgeldin :)) çifte mutluluk ha? :) erken izin ne ki, ben başbakan olsam ikiz annelerinin doğum iznini iki katına çıkarırdım :) oy verirdin değil mi partime? :)
ilk gebeliğin mi? Tabi paylaşırız herşeyi birlikte :)
doganom, bütün merak ettiklerimizi sordum bizim personel şubesine
1. evet tüm yapman gereken 2 hafta sonra iş göremezlik raporu alıp idareye vermekmiş, başka bişey yokmuş.
2. diyelim 38. haftada doğum yaptın, raporun nasıl bi formatla yazıldığını bilmiyorum, onu hastane yazıyormuş zaten,biliyorlardır nasıl olması gerektiğini, 40. haftadan önce doğum gerçekleşmesi halinde o izinleri de doğum sonrasında kullanılmak üzere düzenliyorlarmış.
3. özel sigortayla doğum yapmak da fark etmezmiş, yine aynı şekilde doğum yaptığımızda hastane "işgöremezlik raporu" düzenleyecekmiş, onu idareye verecekmişiz. sıkıntı yaratması sözkonusu değilmiş.
bizim hastane olayı bitirmiş gibi, pek zorluk çıkarmıyor hiçbir konuda. umarım sen de idareyle hiçbir sıkıntı yaşamazsın.[/QUOTE
çok sevindimmm kumpirella çok teşekkür ederim :))))
ben hakkım olandan fazlası istemem canım ya.
benim hesaplarıma göre bebeğimle 13 hafta doğum izni+26 gün yıllık izin+2 yıl ücretsiz izin süresince beraber olacaktım
26 günlük süre azalınca gerçekten üzüldüm
bebeğimle geçireceğim bir saat bile önemliyken koskoca ay gitti elimden
tüm kızgınlığım sitemim buna yani.
aynı senin gibiyim, sadece ben 37. haftayı beklemeyeceğim, 32de çıkarım herhalde çünkü evim uzak, yol zor oluyor. aynı senin gibi 29 gün yıllık iznim var ve ben de 2 sene ücretsiz izin istiyorum. haklısın, aslında iki iznin aynı değerlendirilmemesi lazım, ilerde bunu düzeltirler bence ama biz bu haliyle yaşayacağız sanırım.
şöyle yap? (memuriyete dönmeyi düşünüyorsan) benim bi arkadaşım 2 yıl ücretsiz izin almış, yıllık iznini işe başlayınca kullanmış. sen de öyle yap? mesela iki yıl ücretsiz iznin bitsin. başla, bi hafta git, sonra da önümüzdeki yılla sonraki yılın 20 gününü birleştir, ne eder? 40! mhp'nin kırkıncı yılı kutlu olsun :))
şaka şaka :)) yani öyle yap, bi arkadaşım öyle yapmış benim, yani yıllık iznini doğum izninin ertesine koymuş. ben memuriyete dönüp dönmemekte kararsızım, o yüzden bunu yapmam belki. sen düşünür müsün yıllık izni sonuna koymayı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?