Devlet Memuru Anne Adayları

Arkadaşlar günlerdir aradığım konuyu açtığınız için çook sevindim yaa ellerinize sağlık

Ben memur değilim özel sektörde büro tarzı bi işim var

Bu arada ev kredisi ödüyoruz malesef benim maaşımla ama izine çıkarsam maaş alamayacağım değil mi çok zorlanacağız bu sefer

iş yerine sordum maaşım yatmayacak değil mi dedim evet dediler raporlu olacaksın sonra toplu halde alacakmışım maaşımı ama banka bizi beklemicek ki o yüzden ben en fazla 2 ay yani 8 hafta izin kullanabileceğim bu durumda bebeğim çok ufakken başlayacağım çalışmaya tekrar

başka bi oluru yok mu bu durumun kızlar ya bende hakkım olan izni kullanmak isterdim ama sanırım olmayacak

teşekkür ederim canım çok sevinirim. ilk doğum olunca hiçbir şey bilmiyorsun . olmazsa iki haftaya kadar öğrenicem mecbur :)) o zaman ben anlatırım size.

evet kumpirella altına yorum yaparak destek oluyoruz
bu sadece memurların değil özel sektörde çalışan annelerin de meselesi
bu site de sendikalardan daha etkin görünüyor gözüme
en azından kendimizi ve düşüncelerimizi anlatabileceğimiz bi ortam.
tekrar gündeme gelmesine bile şaşırdım doğrusu
tamamen umudumu kesmiştim bu yasadan

benim 18 temmuz görünüyor acaba doğum öncesi izni doğum sonrasına aktarabiliyormuyuz onu bilmiyorum

şimdi nasıl bılmıyorum ama 6 yıl once dogum yaptıgımda son 2 ayı dogum sonrasına ekletebılıyorsunuz,ama benım sezeryan ıle dogum yaptım 3 ay rapor aldım en fazlada 3 ay olabılıyor dıye ben 7ay ayrılmıştım okuldan.Yaz tatılıne falan denk geldı 3 ayın sonu+20 gun rapor aldım 2 sefer, semınerler ıcın 15 gun kadar gıttım geldım sonra yaz tatılı 2 ay yıne bakabıldım bebişime.Sonrasında okula başladıgımda 7 ayı bıtırmıştı benımkı.Ben bu plana göre hamile kalmayı öncesinde hesap etmiştim.

benim 18 temmuz görünüyor acaba doğum öncesi izni doğum sonrasına aktarabiliyormuyuz onu bilmiyorum

Canım sonrasına aktarabilmek için son haftalara kadar çalışanları biliyorum ama genede bilen birine sormak lazım. Doktorlarda tecrübelidir bence bu konuda zamanı geldiğinde onada sorabilirsin..

Merhaba ilknur defne, hoşgeldin.
Malesef sosyal güvencesi ssk olanlar maaşını gidip ssk dan alıyorlar toplu şekilde. Emekli sandığına bağlı olanlar ise normal maaşını çeker gibi çekiyor ay ortasında.
Biz de aynı durumdayız. Yani kredi ödeme bizim için de sözkonusu. Ama burada bahsi açılmışken bir noktaya değinmek isterim.
Arkadaşlar, ben psikoloji okuduğum için mesleğin de getirdiği birikim ile anne ile bebek arasındaki ilk 3 yıl çok önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum. Kimseyi doğum izni biter bitmez işe başlamış diye eleştiremem, buna haddim olmadığını düşünüyorum. Bunlar geri döndürülemez zamanlar. Anneniz, kayınvalideniz bebeğe belki tecrübesiyle sizden iyi bakar, yer içirir ama siz olamaz. Bebeğinizin size ihtiyacı var. Bebekten ayrı kalındığında emzirme,yemek, uyku vs bozuklukları yaşama olasılığınız çok yüksek. Ayrıca iyi başlamayan, gergin bir ilişkiyi toparlamak imkansız değilse de çok zor. En azından ilk yıl bebeğe doğrudan annenin bakması hemen hemen her uzmanın ortak görüşü.
Dediğim gibi lütfen eleştiri gibi anlamayın, gerçekten üzülürüm çünkü amacım bu değil. Biz de aynı durumdayız, inanın. Biz bu süreçte aile büyüklerinden maddi yardım isteyeceğiz gerekirse, sonra ödemek üzere. Yapabiliyorsanız siz de yapın, elinizden geldiğince bebeğinizle kalın. Bunları paylaşmak istedim.

bu arada bugün çalıştığım hastanedeki kadın doğum uzmanı ile konuştum. 32. haftada alınan raporun 32. haftanın başında mı bitiminde mi alındığını sordum:
arkadaşlar başı, ortası, sonu diye bişey yokmuş.
32. haftanın içinde olmak bu raporu almak için yeterliymiş. ister 32+0 olun, ister 32+6
rapor "x kişisi gebeliğinin 32. haftasının içindedir" şeklinde düzenleniyormuş.
bilginize...

tatlım rehber öğrermen ve idareciler süt izninde sorun yaşamıyormuş. zaten yönetmelik özellikle rehber öğretmen ve idarecileri belirtmiş. iznin bittikten sonra ilk altı ay günde 3 saat sonraki altı ay da 1.5 saat süt iznin var. çıkış saatine yakın ayarlarsın ve bi daha da gelmezsin okula. senin doğum iznin biraz yaz tatiline dahil oluyor sanırım.. ben de çok fazla şey bilmemekle birlikte araştırıyorum. ben doğum iznim bittikten sonra da alabilrsem rapor alırım diye düşünüyorum ama verirlerse tabi. burda çok hoca öyle yaptı.

Evet maaşımızı sonradan almak kötü etkileyeck bizi banka ile konuşup erteleme yaptırmaya çalışacağız 4 ay bakalım bide ayrı bi doğum parası alacak mıyız acaba maaş haricinde

Yok eleştiri gibi anlamam bende bebek ve annenin ilk zamanlar hep birlikte olmasından yanayım bende çok istiyorum bebeğim büyürken yanında olmayı onu nasıl bırakıp işe gideceğim zaten şimdiden telaşı düştü ama özel sektör yasal izin bitince çalışmaya başla diyecek yıllık iznimide kullansam en fazla taş çatlasa bi ay daha çalışmam ama bebeğim 4-5 aylık olunca üzülerek mecburen bırakıcam keşke bırakmak zorunda olmasam

doganom, bütün merak ettiklerimizi sordum bizim personel şubesine
1. evet tüm yapman gereken 2 hafta sonra iş göremezlik raporu alıp idareye vermekmiş, başka bişey yokmuş.
2. diyelim 38. haftada doğum yaptın, raporun nasıl bi formatla yazıldığını bilmiyorum, onu hastane yazıyormuş zaten,biliyorlardır nasıl olması gerektiğini, 40. haftadan önce doğum gerçekleşmesi halinde o izinleri de doğum sonrasında kullanılmak üzere düzenliyorlarmış.
3. özel sigortayla doğum yapmak da fark etmezmiş, yine aynı şekilde doğum yaptığımızda hastane "işgöremezlik raporu" düzenleyecekmiş, onu idareye verecekmişiz. sıkıntı yaratması sözkonusu değilmiş.

bizim hastane olayı bitirmiş gibi, pek zorluk çıkarmıyor hiçbir konuda. umarım sen de idareyle hiçbir sıkıntı yaşamazsın.

merys, bugün bizim personel şubesiyle tekrar konuştum. yazdığın şeylerden bahsettim.
bizde de doğum sonrası uzun süre rapor alan, yıllık izin kullanan filan olmuş, hala bu şekilde hazirandan beri raporlu olan bir hemşire bile varmış.
ama izinli ve raporu olduğu günler ücretsiz izinden düşüyormuş, evet. ama bu çok kötü değil gibi, yani paraya ihtiyacımız olacak neticede, raporlu olursan maaş alırsın, ücretsiz izin alırsan alamazsın.
bana çok kötü görünmedi, doğumdan sonra sadece 2 ay maaş alıcaz ya, 1-2 ay daha almak iyi olabilir diye düşündüm.
ya da neyse ne, deyip canımız ne istiyorsa onu yapıcaz, bunları fazla kafaya takmayıp.

hımm anladım canım çok sağol bilgilendirdiğin için ben de doğumdan sonra bir tek eylül ayını geçirmeyi düşünüyorum raporla eylül sonunda zaten 4 aylık olucak annem bakıcak ben yokken öyle idare ederim artık çok sağol canım

ben hakkım olandan fazlası istemem canım ya.
benim hesaplarıma göre bebeğimle 13 hafta doğum izni+26 gün yıllık izin+2 yıl ücretsiz izin süresince beraber olacaktım
26 günlük süre azalınca gerçekten üzüldüm
bebeğimle geçireceğim bir saat bile önemliyken koskoca ay gitti elimden
tüm kızgınlığım sitemim buna yani.

:)))) oylarr sanaaaa :))) ikiz değil üçüz bekliyorummm, izin 3 kat olur muuu :))) ilk hamileliğimm , biraz zor olacak ama Allah kolaylığını verir diye düşünüyorumm.

aynı senin gibiyim, sadece ben 37. haftayı beklemeyeceğim, 32de çıkarım herhalde çünkü evim uzak, yol zor oluyor. aynı senin gibi 29 gün yıllık iznim var ve ben de 2 sene ücretsiz izin istiyorum. haklısın, aslında iki iznin aynı değerlendirilmemesi lazım, ilerde bunu düzeltirler bence ama biz bu haliyle yaşayacağız sanırım.
şöyle yap? (memuriyete dönmeyi düşünüyorsan) benim bi arkadaşım 2 yıl ücretsiz izin almış, yıllık iznini işe başlayınca kullanmış. sen de öyle yap? mesela iki yıl ücretsiz iznin bitsin. başla, bi hafta git, sonra da önümüzdeki yılla sonraki yılın 20 gününü birleştir, ne eder? 40! mhp'nin kırkıncı yılı kutlu olsun :))
şaka şaka :)) yani öyle yap, bi arkadaşım öyle yapmış benim, yani yıllık iznini doğum izninin ertesine koymuş. ben memuriyete dönüp dönmemekte kararsızım, o yüzden bunu yapmam belki. sen düşünür müsün yıllık izni sonuna koymayı?

bizim burda önce ücretliyi kullanıyorlar sonra yıllık en son ücretsizi kullanıyorlar.
ama 2 yıl sonra kullanılmayan iznin bir kısmı yanar o açıdan oda olmaz gibi canım ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…