Bence de çok iyi bir seçenek. İnsanın kendini geliştirmesi, hayatı taa derinden tanıması için inanılmaz bir fırsat. Konu sahibinin tercih edeceğini sanmıyorum çünkü doğu ve güneydoğu illerine bile atanmak istemiyor yanlış anlamadıysam. Çoğunluk sırtını devlete dayamayı tercih ediyor ( ben dahil devlette çalışıyorum 20 senedir artık bırakıp böyle projelere yoğunlaşmak istiyorum) Bu projeler sadece parası için değil, deneyim için önemli. Bir de insanın gerçekten bu hayata bakışıyla ilgili.Hatay bir bana cazip geldi galiba.
Iyi bir ozel deneyimi olur diye dusunuyorun. Maas da iyiyse dusunulebilir bir secenek.
Bende yeni mezun bir mühendisim ve aynı ikilem içerisindeyim . Eksi artılarını yazın ikş durumunda bir yere . MutlAka bir terazi ağır gelecek. Ama şahsi fikrimse şöyle. Devlette hayatınız boyunca mesleğiniz gereği konum olarak sabit bir şekilde sabit bir gelirle devAm edeceksiniz. Kendi mesleğim için de öyle. Özelde yüksek lisans yapmanız size artı olarak dönüyor az da olsa veya çalıştığınız kuruma göre gelir seviyenizi kendiniz konuşup anlaşabiliyorsunuz . Ayrıca farklı yerlerde örneğin okullarda , özel hatanelerde , üniversitelerde yani farklı alanlarda çalışıp kendinizi geliştirebilirsiniz . Devlette bu yok maalesef. Şu da bir gerçek ki özel sektörün hiçbir zaman garantisi yoktur. Devlette giriş çıkış saatiniz tatilleriniz bellidir . Özelde bunu da bulamıyorsunuz , değişkenlik gösterebiliyor . Tamamen hayalleriniz ve hedeflerinize göre karar vermelisiniz bence. Ben kendi işimi yapmak istediğim için ilk tercihim özel sektör oldu. Hakkınızda hayırlısı olur umarım
Bence de çok iyi bir seçenek. İnsanın kendini geliştirmesi, hayatı taa derinden tanıması için inanılmaz bir fırsat. Konu sahibinin tercih edeceğini sanmıyorum çünkü doğu ve güneydoğu illerine bile atanmak istemiyor yanlış anlamadıysam. Çoğunluk sırtını devlete dayamayı tercih ediyor ( ben dahil devlette çalışıyorum 20 senedir artık bırakıp böyle projelere yoğunlaşmak istiyorum) Bu projeler sadece parası için değil, deneyim için önemli. Bir de insanın gerçekten bu hayata bakışıyla ilgili.
Mühendis olsaydım ben de devlet istemezdim şahsen, zira hem atamaları çok az hem de 90 bandından aşağı alım yok. Bir de mühendislerin özelde yükselme şansı çok daha fazla. Ben bir anaokulunda çalışıyorum şu an mesela, ne kadar yükselebilirim ki? Maaşım en fazla, gerçi şu krizde onu geçtim işten bile çıkarılabilirim. Yani arabayı elimden almak için biraz yoklama çektiler, hayır demesem arabayı alma niyetleri dahi vardı. O yüzden bir B planı istiyorum açıkçası. Teşekkür ederim. :)
Yeni mezun olmal bu ülkede çok zor özel sektörde. Atım attığınız yer tebrübe istiyor. En az 5 yıl tecrübe istiyoruz diyen yerlere de hep iki çift lafımı söyleyip çıktım odadan . Pardon da katdeşim o bu şu deneyim istiyor iyi güzel de ben anne karnında mı alıcam bu deneyimi diyorum hep . İngilizce inşaat mühendisliği okudum zor bir okulda ve saçlarım beyazladı. Ve kpss denen sırat köprüsü maalesef 1 sene deli gibi çalışmanı gerektiriyor . Genel kültür ve sözelim yok çünkü. 1 yıl kafa patlatıp atanamayacağımı bildiğim halde ders çalışacağıma zaten o 1 yılı çalışarak geçiririr ve o istedikleri deneyimi edinmiş olurum. Fikrim bu açıkçası umarım hayaller hayatlar olmam
Siz bayağı devlet memuru adayısınız bence :) okuduğum kadarıyla hevesiniz heyecanınız bunu gösteriyor. İstediğiniz bir yere yerleşirsiniz umarım.Haklısınız, ben de aynı kaygıları taşıyorum. Kendimi güvende hissetmiyorum. O yüzden devlet memurluğu bu puanla olabilir mi diye bilenlere sormak istedim. Çok teşekkür ederim. :)
Siz bayağı devlet memuru adayısınız bence :) okuduğum kadarıyla hevesiniz heyecanınız bunu gösteriyor. İstediğiniz bir yere yerleşirsiniz umarım.
Yeni mezunken ben de böyleydim, ağlayarak çıktığım yerler oldu. Önünde sonunda biri oluyor, pes etmeyin ama. Gerekirse tek tek kapı kapı gezip CV'nizi dağıtın, internet üzerinden başvurup beklemeyin çoğu okunmuyor bile. Biraz yırtık olmak lazım artık tabiri caizse. İlk işiniz kötü de olsa deneyim deneyimdir diyerek sabredin bir süre, ben bu işimi bulana kadar pek çok iş değiştirdim. Gönlünüzce olsun dilerim. :)
Eger Sizin yerinizde olsaydim ilk olarak hangi is yeri yuksek lisans icin en az sorunlu ve engelsiz olacagini dusunurdum. Bu baglamda (Sizin psikolog olarak hangi konuya ilgi duydugunuzu bilmeden tabii) Hatay'i belki de dusunuyorum ve oradaki is tercubelerini (eger calisirken yuksek lisans yapabileksem) bir yuksek lisans tezine cevirip cevirmeyecigimi dusunurdum (ornek psikolojik travma) . Eger bunlar mumkunse projeyi bitikten sonra kariyeriniz akademisyen olarak devam edebilirsiniz (eger bu kpsse yle bagli degil, cunku o kadar bilgilerim yok).Merhaba arkadaşlar,
Bilenler vardır, dün KPSS açıklandı. Ben de 81,9 gibi bir puan almışım. Şu anda özel sektörde çalışan bir psikoloğum. Yüksek lisansa başlayacağım Eylül'de de. Şu an çalıştığım yer beni çok zorlayan bir yer değil, maaşı çok yüksek olmasa da bana bir araba tahsis ettiler. Yol masrafı cebimden çıkmıyor, yemek keza öyle. Ama bu puanla devlette şansımı zorlayabilir miyim, devlete girsem daha mı garantili olur bilemiyorum. Özel sektörde her an işten çıkarılabilirim ama sanırım tekrar KPSS zorlayamam artık, yani buna gücüm yok açıkçası. Bu puan tek tercih yapabileceğim puan yani. Bu puanın bir yerler için önü açık mı, bilenlerden tavsiye istiyorum zira benim hiç alakam yok konuyla.
Bir de bana daha önceden mültecilerle çalışacağım bir dernekten teklif gelmişti, ben teklifi reddetmiştim. Dernek tekrar bana ulaştı ve bir fon projeleri olduğunu, Hatay'da çalışıp çalışamayacağımı sordu. Şartları çalışırken Arapça öğrenmem, günlerimin çoğunu Hatay'da geçirmem, bulaşıcı hastalıklara karşı aşı olmam vesaire birçok zorlayıcı şartı var. Hatay'da yaşamayı düşünmezdim (kendimce bağlayıcı sebeplerim olduğu için) ama maaşı dolar üzerinden alacağım söylendi bu elbette benim için cazip oldu. Ancak proje bittikten sonra ortada kalma durumu var, derneğe bunu sorduğumda kesin bir cevap verememelerinden de bunu anlamış durumdayım. Sözleşmeli çalışacakmışım. Şimdi ben bilemiyorum hangisi daha mantıklı, devletin önü açık olur mu bu puanla? 26 yaşındayım, artık maceraya atılacak durumum da yok, zira ben kardeşimle beraber yaşıyorum. Kardeşim yanımda üniversite okuyor ve evi ben geçindiriyorum. Ailem para gönderiyor ama yaşam koşullarımızı iyileştirecek seviyede sadece, ben çalışmasam gönderdikleri parayla geçinemeyiz. Bilgisi olanların yardımını benden esirgememesini rica eder, şimdiden teşekkür ederim.
Cevabınız için teşekkür ederim, demek ki kardeş bir yük değil, tercihmiş ne güzel.Özel değil söylerim tabi ki. Bu kadar nazik ve özenli bir dille sorduğunuz için de ayrrahatlık yokkkür ederim. :)
Yani aslında hem kardeşim için hem de onun için değil. Normalde kardeşim yanıma gelmeden önce ben Ankara'da kendime bir ev tutmuştum, köpeğimle birlikte kalıyordum. Yani baya bir düzenim oturdu, sonradan kardeşim Ankarada üniversite kazandı, beraber kalmaya başladık. Yani bir yandan düzenimi bozmama isteğim de var mesela atıyorum Ankara'ya 1-2 saatlik mesafede bir yer olsa evi bozmama gerek kalmaz gibi düşünüyorum. Çok uzağa gitmem gerekirse mecbur evi bozacağım, kardeşim ya yurda yerleşecek ya da evi bozmayacağım annemler karşılayacak kirasını. Köpeğim ne olacak, yanımda götürebilir miyim falan yani işte bunun gibi bir sürü şeyi düşünüyorum. Yani kardeşim bir başına kalmasın gibi bir düşüncem de var elbette ama tek sebebim kardeşim değil. Kardeşim benim için yapar mıydı bilmiyorum ama beklentisiz yapıyorum zaten. Kardeşim de beni utandırmadı şimdiye kadar, saygıda asla kusur etmedi bana. Zaten kardeşten çok iki yakın arkadaş gibiyiz.
Umarım sizin dediğiniz gibi olur da atanabilirim. İlk atamalarda olmasa da olur ne yapalım. Çok teşekkür ederim tekrar, konuyu kapattırmayacağım zaten olduğunda (dilerim olur) buradan yazacağım. :)
Bu puanı bile zar zor aldım inanın, bir yandan çalışıyorum bir yandan ev işleriyle uğraşıyorum. Dershaneye gitmedim belki gitsem daha da iyi olabilirdi. Ama tekrar hazırlanmaya gücüm yok, devlet olmuyorsa özelden tam gaz devam etmek zorundayım çünkü paraya ihtiyacım var.
Canım yazılarını takip ediyorum aklı başında bir kadınsın senin için bende tavsiye yazmak istedimYüksek lisans düşündüğünüz için böyle yazma ihtiyacı hissettim. Bence devleti bir geçiş aşaması olarak düşünebilirsiniz. İlk aşamada özelin stresi, gelecek kaygısı ile birlikte akademik çalışma zor olur. Bence çağımız en önemli alanlarından biri alanınız. Multidisipliner olarak da her alanla ilişkili Psikoloji ilmi. Devlete atanın, ondan sonra da kendinize geleceğe dair bir yol çizebilirsiniz.Sonuçta ömür boyu olduğunuz yerde durmak zorunda değilsiniz.
Merhaba arkadaşlar,
Bilenler vardır, dün KPSS açıklandı. Ben de 81,9 gibi bir puan almışım. Şu anda özel sektörde çalışan bir psikoloğum. Yüksek lisansa başlayacağım Eylül'de de. Şu an çalıştığım yer beni çok zorlayan bir yer değil, maaşı çok yüksek olmasa da bana bir araba tahsis ettiler. Yol masrafı cebimden çıkmıyor, yemek keza öyle. Ama bu puanla devlette şansımı zorlayabilir miyim, devlete girsem daha mı garantili olur bilemiyorum. Özel sektörde her an işten çıkarılabilirim ama sanırım tekrar KPSS zorlayamam artık, yani buna gücüm yok açıkçası. Bu puan tek tercih yapabileceğim puan yani. Bu puanın bir yerler için önü açık mı, bilenlerden tavsiye istiyorum zira benim hiç alakam yok konuyla.
Bir de bana daha önceden mültecilerle çalışacağım bir dernekten teklif gelmişti, ben teklifi reddetmiştim. Dernek tekrar bana ulaştı ve bir fon projeleri olduğunu, Hatay'da çalışıp çalışamayacağımı sordu. Şartları çalışırken Arapça öğrenmem, günlerimin çoğunu Hatay'da geçirmem, bulaşıcı hastalıklara karşı aşı olmam vesaire birçok zorlayıcı şartı var. Hatay'da yaşamayı düşünmezdim (kendimce bağlayıcı sebeplerim olduğu için) ama maaşı dolar üzerinden alacağım söylendi bu elbette benim için cazip oldu. Ancak proje bittikten sonra ortada kalma durumu var, derneğe bunu sorduğumda kesin bir cevap verememelerinden de bunu anlamış durumdayım. Sözleşmeli çalışacakmışım. Şimdi ben bilemiyorum hangisi daha mantıklı, devletin önü açık olur mu bu puanla? 26 yaşındayım, artık maceraya atılacak durumum da yok, zira ben kardeşimle beraber yaşıyorum. Kardeşim yanımda üniversite okuyor ve evi ben geçindiriyorum. Ailem para gönderiyor ama yaşam koşullarımızı iyileştirecek seviyede sadece, ben çalışmasam gönderdikleri parayla geçinemeyiz. Bilgisi olanların yardımını benden esirgememesini rica eder, şimdiden teşekkür ederim.
Hatayda ki projeye katılıp bittikten sonra devlette tercihini kullansan olur mu :)Merhaba arkadaşlar,
Bilenler vardır, dün KPSS açıklandı. Ben de 81,9 gibi bir puan almışım. Şu anda özel sektörde çalışan bir psikoloğum. Yüksek lisansa başlayacağım Eylül'de de. Şu an çalıştığım yer beni çok zorlayan bir yer değil, maaşı çok yüksek olmasa da bana bir araba tahsis ettiler. Yol masrafı cebimden çıkmıyor, yemek keza öyle. Ama bu puanla devlette şansımı zorlayabilir miyim, devlete girsem daha mı garantili olur bilemiyorum. Özel sektörde her an işten çıkarılabilirim ama sanırım tekrar KPSS zorlayamam artık, yani buna gücüm yok açıkçası. Bu puan tek tercih yapabileceğim puan yani. Bu puanın bir yerler için önü açık mı, bilenlerden tavsiye istiyorum zira benim hiç alakam yok konuyla.
Bir de bana daha önceden mültecilerle çalışacağım bir dernekten teklif gelmişti, ben teklifi reddetmiştim. Dernek tekrar bana ulaştı ve bir fon projeleri olduğunu, Hatay'da çalışıp çalışamayacağımı sordu. Şartları çalışırken Arapça öğrenmem, günlerimin çoğunu Hatay'da geçirmem, bulaşıcı hastalıklara karşı aşı olmam vesaire birçok zorlayıcı şartı var. Hatay'da yaşamayı düşünmezdim (kendimce bağlayıcı sebeplerim olduğu için) ama maaşı dolar üzerinden alacağım söylendi bu elbette benim için cazip oldu. Ancak proje bittikten sonra ortada kalma durumu var, derneğe bunu sorduğumda kesin bir cevap verememelerinden de bunu anlamış durumdayım. Sözleşmeli çalışacakmışım. Şimdi ben bilemiyorum hangisi daha mantıklı, devletin önü açık olur mu bu puanla? 26 yaşındayım, artık maceraya atılacak durumum da yok, zira ben kardeşimle beraber yaşıyorum. Kardeşim yanımda üniversite okuyor ve evi ben geçindiriyorum. Ailem para gönderiyor ama yaşam koşullarımızı iyileştirecek seviyede sadece, ben çalışmasam gönderdikleri parayla geçinemeyiz. Bilgisi olanların yardımını benden esirgememesini rica eder, şimdiden teşekkür ederim.
Puanınız kesin dedirtecek kadar yüksek olmasa da hiç ümit edilmeyecek kadar düşük değil. Kaldı ki sağlık alanına giriyor sanırım branşınız ve sağlıkçılar için iyi bir puan olduğunu tahmin ediyorum çok hakim olmasam da. Bence işinize devam ederken 2020ye kadar yapılacak 4 merkezi atamayı ve sözleşmeli alımları takip edip hiçbirini kaçırmayın. Tercihinizi her defasında yapın. Olursa zaten illaki devleti seçin. Olmazsa işiniz hali hazırda mevcut.. Hakkınızda hayırlısı olsun inşaallahMerhaba arkadaşlar,
Bilenler vardır, dün KPSS açıklandı. Ben de 81,9 gibi bir puan almışım. Şu anda özel sektörde çalışan bir psikoloğum. Yüksek lisansa başlayacağım Eylül'de de. Şu an çalıştığım yer beni çok zorlayan bir yer değil, maaşı çok yüksek olmasa da bana bir araba tahsis ettiler. Yol masrafı cebimden çıkmıyor, yemek keza öyle. Ama bu puanla devlette şansımı zorlayabilir miyim, devlete girsem daha mı garantili olur bilemiyorum. Özel sektörde her an işten çıkarılabilirim ama sanırım tekrar KPSS zorlayamam artık, yani buna gücüm yok açıkçası. Bu puan tek tercih yapabileceğim puan yani. Bu puanın bir yerler için önü açık mı, bilenlerden tavsiye istiyorum zira benim hiç alakam yok konuyla.
Bir de bana daha önceden mültecilerle çalışacağım bir dernekten teklif gelmişti, ben teklifi reddetmiştim. Dernek tekrar bana ulaştı ve bir fon projeleri olduğunu, Hatay'da çalışıp çalışamayacağımı sordu. Şartları çalışırken Arapça öğrenmem, günlerimin çoğunu Hatay'da geçirmem, bulaşıcı hastalıklara karşı aşı olmam vesaire birçok zorlayıcı şartı var. Hatay'da yaşamayı düşünmezdim (kendimce bağlayıcı sebeplerim olduğu için) ama maaşı dolar üzerinden alacağım söylendi bu elbette benim için cazip oldu. Ancak proje bittikten sonra ortada kalma durumu var, derneğe bunu sorduğumda kesin bir cevap verememelerinden de bunu anlamış durumdayım. Sözleşmeli çalışacakmışım. Şimdi ben bilemiyorum hangisi daha mantıklı, devletin önü açık olur mu bu puanla? 26 yaşındayım, artık maceraya atılacak durumum da yok, zira ben kardeşimle beraber yaşıyorum. Kardeşim yanımda üniversite okuyor ve evi ben geçindiriyorum. Ailem para gönderiyor ama yaşam koşullarımızı iyileştirecek seviyede sadece, ben çalışmasam gönderdikleri parayla geçinemeyiz. Bilgisi olanların yardımını benden esirgememesini rica eder, şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba astoria
Kpss manyaaı olarak banli iken konunu okudum ama cevap veremedim simcik yaziyorum
Puanin cok sınırda ve kritik bi puan
Atanirsin diyemem,atanamazsin da diyemem
Yani su an brans sralamaniz önemli
Ornek veriyorum,bransta ilk 500de misin
Ve merkezi 4 atama yapılıyor,her atamada 100 kişi alirlarsa atanamazsin 150 kişi alirlarsa 4.atamada bu da 2 sene sonraya tekabül ediyor,atanirsin
Branş siralamalari aciklaninca buraya yazarsin,biz de o zaman devletin kaç psikolog aldigina bakarız. Daha açık birşeyler oluşturabiliriz
Ama inşallah atanirsin
Keske hepimiz pat diye atansak:)
Cevabınız için teşekkür ederim, demek ki kardeş bir yük değil, tercihmiş ne güzel.
Kendinizi miniş bir kaplumbağa gibi görün bence. Evi sırtında...
Evinizi sevmenizi anlayabiliyorum fakat neticede sizin değil ve bir gün ev sahibiniz "oğlum evleniyor Astoriacığım kusura bakma artık" deyip veya bambaşka bir nedenle büyüyü bozabilir.
Bir de şimdi bu kadar kolay görünebilir "gidip gelirim yaw nolacak ki" tadında romantik bir yaklaşım ama sırf evi bozmamak adına müthiş bir eziyet ve yorgunluğa dönüşecektir bir süre sonra. Üstelik hergün yol yoracağı için Ankara'da olsanız bile eskisi kadar sosyal olamayacaksınız maalesef. Ben ve eşim yıllarca farklı ve uzak illerde çalıştık ve ilk defa geçtiğimiz Şubat ayından beri aynı yerde çalışıp yaşıyoruz, böyle bir rahatlık yok. Sürekli yollarda olmak müthiş yıpratıyor.
Ayrıca elbette götürebilirsiniz köpeğinizi, neden olmasın? Her ev sahibi kabul etmeyecektir ama edenini bulursunuz.
Neden böyle ikna edici olmaya çalıştığımı tam olarak ben de bilmiyorum ama içimden geçen gitmeniz. Başka bir denize dalın, bir güvenli alanınızdan çıkıp yepyeni bir maceraya atılın istiyorum.
Batı veya Doğu Karadenize gidin, Trakyaya gidin olursa. Doğunun sakin taraflarına gidin, ne bileyim her yer o kadar çok ihtimal, o kadar çok potansiyel dolu ki...
Burada keseyim, sizin yerinize ben heyecanlandım resmen :)
Sevgiler.
Merhaba, ben de bu sene girdim sınava, bu atama işleri ne sıkıntılıymış. İki sene boyunca puanımız geçerli olacak sevgili Astoria, işine devam ederken bir yandan tüm alımları takip edip başvurabilirsin... Bir de büyük bir kitle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ASDEP alımlarını bekliyor. Taşeron olarak başlıyorsun ama kadroya da geçebiliyormuşsun. Aralarda da az az bakanlıklara alımlar oluyor. Puanınla hemen olmasa bile bir sene içinde bir yerlere yerleşirsin devlette.
Mültecilerle çalışmak hem güzel, hem zor. Deneyimleme fırsatım oldu ama devam edemedim. Şartları bir kenara bırakıp hangi alanda ne kadar çalışmak istediğini düşünmelisin bence nacizane. Aralarında maddi olarak çok bir uçurum yok sanırım iş seçeneklerinin. Tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. :)
Bu arada yüksek lisansın hangi alandan?
Kaç puanla alım olur hiçbir fikrim yok maalesef ama eğer devlete atababileceğin bir puanda tabiki de devlet derim. Dene olmazsa şu an bulunduğun yerde devam edersin.
Hatay daki işi düşünme derim. Devamlılık açısından bana da güven uyandırmadı.
Ayrıca 26 yaş maceraya atılmak için ideal bir yaş. Geç falan değil :)
27 yaşındayım bulunduğum yerden 1300 km uzaklıkta bir yere atandım. Öğretmenim. Gitmek için gün sayıyorum. Ve benim gibi biri için oldukça zorlayıcı bir süreç olucak :)
Puanınız kesin dedirtecek kadar yüksek olmasa da hiç ümit edilmeyecek kadar düşük değil. Kaldı ki sağlık alanına giriyor sanırım branşınız ve sağlıkçılar için iyi bir puan olduğunu tahmin ediyorum çok hakim olmasam da. Bence işinize devam ederken 2020ye kadar yapılacak 4 merkezi atamayı ve sözleşmeli alımları takip edip hiçbirini kaçırmayın. Tercihinizi her defasında yapın. Olursa zaten illaki devleti seçin. Olmazsa işiniz hali hazırda mevcut.. Hakkınızda hayırlısı olsun inşaallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?