Hatayı bilen birisi olarak söylüyorum çok net gitme. O arapça bildiğimiz suudi arabistan arapçası değil. Hepsi farklı lehçede arapça konuşuyor. Ayrıca o projeden sonrası belli değil. Hatayın havası bile insanı hasta eder, çöl tozu var havada. Astım, allerjik hastalıklar çok yaygın.
Bana göre devlete girme şansın varsa gir. Bu özeli tamamen bitirmez. Adın bilinirse, kendini sevdirirsen özel olarak gelmek isteyenler de olacaktır. İnsanlar deli gibi ilgili psikolog arıyor. Psikiyatri ilaç yazıp gönderdiği için psikoterapi alabilmenin tek yolu bu.
Tayin, özellikle de ilk atama denen şey ne kafa karıştıcıdır bilirim.
Özel değilse bir şey sormak istedim, kardeşinizin kararınızda bu denli etkili olmasının belirli bir sebebi var mı? Anladığım kadarıyla ona yakın kalmak için İç Anadolu istiyorsunuz. (Özelse, ne ben sordum, ne de siz okudunuz.)
İşinize karışmak gibi algılamayın lütfen ama ben, herkes bir noktadan sonra kendi hayatını yaşamalı diye düşünüyorum.
2010 yılının Temmuzunda babamı kaybettim, evin büyük çocuğu olarak birden hem annem hem de kardeşimle ilgilenip ev reisliği yapmam gerekti. Kardeşim lise son. Annem bana danışmadan, ben olmadan hiçbir şey yapamaz halde.
Ocak ayında geldiler bana. Annem eskiden beri "memur ol, aklım sizde kalıyor" derdi ama sallamazdım, rahatım yerindeydi özel sektörde. Ama baktım işler değişiyor, kendi hayatımdan da ödün veriyorum, ikinci dönem ders çalışıp 2011 Temmuz sınavına girdim, Ağustosta 1500km mesafeye tayinim çıktı. O bana yapışık annem mecbura kalınca misler gibi her işinin altından da kalktı, kendine de geldi, yuvarlanıp gidiyoruz işte...
Kardeşinizin eline böyle bir fırsat geçseydi "ama ablam?" deyip seçeneklerini sınırlar mıydı sizin için?
Ben de ilkinde olmasa bile 2 veya 3. yerleştirmede olur diye tahmin ediyorum, şehir kriterlerinizi bilemiyorum elbette ama çakılı kadro olmayacaksanız biraz esnek düşünün derim, neticede ömürlük gidilmiyor.
İyi haberlerinizi almayı umuyorum.
Tam 5 kez KPSS ye girmiş biri olarak söylüyorum ki hiç düşünmeyin bile tabi ki devlete girin, tercih yapın puanınız çok iyi. Bir öğretmen olarak biktim özel okulda çalışmaktan.
görünce yatmadan yazayım dedim kuşum sana. Öncelikle tebrik ederim sıralaman için. Aslında özelde kendi yerinde ya da Madalyon tarzı yerlerde çalışsan sanırım para basabilirsin ama bir süre devlete geçip tecrübe edinerek isim yapmaya çalışmanda zarar görmüyorum hem de kafan rahat olur. Maaşlar ne alemde devlette?
vay be o kıçı kırık yerler saatine 350 tl yazıyor demek ki çalışanlarına değil kendi ceplerine gidiyor paraÇok teşekkür ederim. Siz de umudunuzu kesmeyin lütfen, kimin karşısına hangi fırsatların çıkacağı belli olmuyor. Umarım sizin karşınıza da çok güzel fırsatlar çıkar hocam. Sevgiler. :)
Şu an için özelde kendi yerimi açmaya ne sermayem ne yeterli terapi eğitimim ne de danışan profilim var o yüzden o biraz askıda kalmalı. :) Madalyon tarzı yerler düşündüğün kadar iyi değil aslında devlet şartları özel sektöre kıyasla daha iyi. Maaşlarını tam bilmiyorum 3800 yazan oldu 4000 yazan oldu.
Alanınız hakkında pek bilgim yok ama genel olarak kariyer açısından şanslı gibisiniz. Özel sektörde sebat ettiğinizde yüksek ücretlerle önünüz çok açık. Ancak ülkenin durumunu da göz ardı etmeyin yarın ne olacağımız belirsiz haldeyiz. Şahsen özel sektörde sürekli sıkıntı içindeyim. Çok fazla iş değiştirdim bayılarak heyecanla başladığım iş hayatından gerçekten yıpranmış olarak bu noktaya geldim. O nedenle eğer çok yukarıda gözünüz yoksa, istikrarı ve huzuru seviyorsanız kesinlikle devlet memurluğunu zorlayın derimMerhaba arkadaşlar,
Bilenler vardır, dün KPSS açıklandı. Ben de 81,9 gibi bir puan almışım. Şu anda özel sektörde çalışan bir psikoloğum. Yüksek lisansa başlayacağım Eylül'de de. Şu an çalıştığım yer beni çok zorlayan bir yer değil, maaşı çok yüksek olmasa da bana bir araba tahsis ettiler. Yol masrafı cebimden çıkmıyor, yemek keza öyle. Ama bu puanla devlette şansımı zorlayabilir miyim, devlete girsem daha mı garantili olur bilemiyorum. Özel sektörde her an işten çıkarılabilirim ama sanırım tekrar KPSS zorlayamam artık, yani buna gücüm yok açıkçası. Bu puan tek tercih yapabileceğim puan yani. Bir yerler için önü açık mı, bilenlerden tavsiye istiyorum zira benim hiç alakam yok konuyla.
Bir de bana daha önceden mültecilerle çalışacağım bir dernekten teklif gelmişti, ben teklifi reddetmiştim. Dernek tekrar bana ulaştı ve bir fon projeleri olduğunu, Hatay'da çalışıp çalışamayacağımı sordu. Şartları çalışırken Arapça öğrenmem, günlerimin çoğunu Hatay'da geçirmem, bulaşıcı hastalıklara karşı aşı olmam vesaire birçok zorlayıcı şartı var. Hatay'da yaşamayı düşünmezdim (kendimce bağlayıcı sebeplerim olduğu için) ama maaşı dolar üzerinden alacağım söylendi bu elbette benim için cazip oldu. Ancak proje bittikten sonra ortada kalma durumu var, derneğe bunu sorduğumda kesin bir cevap verememelerinden de bunu anlamış durumdayım. Sözleşmeli çalışacakmışım. Şimdi ben bilemiyorum hangisi daha mantıklı, devletin önü açık olur mu bu puanla? 26 yaşındayım, artık maceraya atılacak durumum da yok, zira ben kardeşimle beraber yaşıyorum. Kardeşim yanımda üniversite okuyor ve evi ben geçindiriyorum. Ailem para gönderiyor ama yaşam koşullarımızı iyileştirecek seviyede sadece, ben çalışmasam gönderdikleri parayla geçinemeyiz. Bilgisi olanların yardımını benden esirgememesini rica eder, şimdiden teşekkür ederim.
vay be o kıçı kırık yerler saatine 350 tl yazıyor demek ki çalışanlarına değil kendi ceplerine gidiyor para
Alanınız hakkında pek bilgim yok ama genel olarak kariyer açısından şanslı gibisiniz. Özel sektörde sebat ettiğinizde yüksek ücretlerle önünüz çok açık. Ancak ülkenin durumunu da göz ardı etmeyin yarın ne olacağımız belirsiz haldeyiz. Şahsen özel sektörde sürekli sıkıntı içindeyim. Çok fazla iş değiştirdim bayılarak heyecanla başladığım iş hayatından gerçekten yıpranmış olarak bu noktaya geldim. O nedenle eğer çok yukarıda gözünüz yoksa, istikrarı ve huzuru seviyorsanız kesinlikle devlet memurluğunu zorlayın derim
Ben devlette calismiyorum. Ozelin guzel nimetlerinden faydalaniyorum. Ailemde tek ozelde calisan benim ve onalara da guzel imkanlar sunuyorum. Aslinda demek istedigim su.. ozel var ozel var. Kurumsal, sosyal olanaklari, ozluk haklari iyi bir sirketse bence ozelde devam edin. Devlet bir sure sonra kesmeyecektir sizi. Ama eger gercekten yoruldum dinlenecegim diyorsaniz da devlet cok tatlis. Keyfini cikarin :)
Bir psikolog hele ki kendini yetiştiren bir psikolog için devlet yetersiz kalır (bilgi ve gelişim açısından yani, hep aynı işler)
Ama zamanla hayatın hakkında daha net kararlar vermen için denenebilecek bir şey, en azından maaşı düzenli, sigortan yatar düzenli şekilde
Devlette bilfiil 25 yıl çalışma şartı var, prim dolsa bile çalışmak gerekiyor
Bir de eğitim konusunda yardımcı olunur mu olunmaz mı tamamen çalıştığın kurumla alakalı
Ben de devlet memuruyum, bizim kurumlarda mühendis olmak geçerli ve ben mühendislik kazandığım halde okuyamadım, başka ile de tercih yapamazdım çünkü eğitim tayini diye bir şey yok sağlık ve eş durumu tayini var.
Bu sene dönem tayiniyle başka bir ilçeyi seçtim, oranın amiriyle de eğitim durumunu konuştum, bana "yıllık iznini kullanır gidersin" dedi.
Tabii ki bakış açısıyla alakalı belki ben olumsuz konuştum ama tamamen tecrübe diyelim.
Bir de devlet garantisi zamanla kalkabilir şimdi ekonomi de kötüye gidince maaşlar ödenemez söylentisi var tabii şimdiden bir şey denemez ama ben 5 senedir çalışıyorum ve bu söylenti birkaç senedir daha çok var.
Edit: ekleme
Bu mesaj başka bir üyeye yazılmış ama bir kaç şey yazmak istedimÖzel değil söylerim tabi ki. Bu kadar nazik ve özenli bir dille sorduğunuz için de ayrıca teşekkür ederim. :)
Yani aslında hem kardeşim için hem de onun için değil. Normalde kardeşim yanıma gelmeden önce ben Ankara'da kendime bir ev tutmuştum, köpeğimle birlikte kalıyordum. Yani baya bir düzenim oturdu, sonradan kardeşim Ankarada üniversite kazandı, beraber kalmaya başladık. Yani bir yandan düzenimi bozmama isteğim de var mesela atıyorum Ankara'ya 1-2 saatlik mesafede bir yer olsa evi bozmama gerek kalmaz gibi düşünüyorum. Çok uzağa gitmem gerekirse mecbur evi bozacağım, kardeşim ya yurda yerleşecek ya da evi bozmayacağım annemler karşılayacak kirasını. Köpeğim ne olacak, yanımda götürebilir miyim falan yani işte bunun gibi bir sürü şeyi düşünüyorum. Yani kardeşim bir başına kalmasın gibi bir düşüncem de var elbette ama tek sebebim kardeşim değil. Kardeşim benim için yapar mıydı bilmiyorum ama beklentisiz yapıyorum zaten. Kardeşim de beni utandırmadı şimdiye kadar, saygıda asla kusur etmedi bana. Zaten kardeşten çok iki yakın arkadaş gibiyiz.
Umarım sizin dediğiniz gibi olur da atanabilirim. İlk atamalarda olmasa da olur ne yapalım. Çok teşekkür ederim tekrar, konuyu kapattırmayacağım zaten olduğunda (dilerim olur) buradan yazacağım. :)
Evet ileride istifa her zaman için olası bir yolÇok teşekkür ederim yardımlarınız için. Evet artık eski garanti kalmadı ama her türlü özel sektörden iyidir gözüyle bakmaya başladım. Özel cidden çok yorucu bir de devlette hissetmediğiniz kadar yoğun bir baskı var her an işten çıkarılabilirim baskısı. Hiç olmazsa daha iyi bir şart bulursam istifa ederim diyorum ama özelde böyle bir durumum yok. :/
Bu mesaj başka bir üyeye yazılmış ama bir kaç şey yazmak istedim
Ben de şu an tayin sebebiyle ev arıyorum hatta sabah gidip ev bakacağım :)
Bu süreç gerçekten zor yani yeni ev bulmak, yerleşmek, şu an salonumun bir köşesi sırf kolilerle dolu
Tabii ki insan alıştığı düzeni bozmak istemiyor
Ama memurlar için şöyle bir söz vardır: "memurun memleketi olmaz" :) yani her yer memlekettir, belki atanıp bir kaç sene sonra bambaşka bir ile tayin gider yeniden düzen kurarsın
Her ortam, olay ya da insanlar; farklı şeyler öğretiyor (bir psikolog olarak bunun akademik yönünü benden daha iyi bilirsin elbet :) )
Umarım her şey gönlünce olur
Evet ileride istifa her zaman için olası bir yol
Devletin tabii şu açıdan avantajı da çok, çocuk olunca 24 aya kadar aylıksız izin, süt izni vs hatta geçen sene yeni bir şey daha çıkardılar beş seneyi dolduran memur 1 yıla kadar yine aylıksız izin alabiliyor. Yani özlük hakları açısından iyi
Tabii ulaşım ve yemek kişinin kendinden ek bir ücret ödenmiyor. Şimdiki gibi araba vermezler :)))
Hakkında hayırlısı olsun
Teşekkür ederimArabadan ayrılmak zor gelecek ehehe, ama olsun onlar benden ayrılmadan ben onlardan ayrılsam daha iyi gibi. :) Evet siz beni anlarsınız, benim ailem İstanbul'da Ankara'ya geldim okul için. Sonra iş buldum hemen geri de dönmedim, üniversiteye başlayınca sadece 2 sene yurtta kaldım sonra ev tuttum. Yani düzenim baya eski, evime çok alıştım, ev sahibim aşırı iyi bir kadın ne bileyim ya. Aynı düzeni başka bir şehirde yeniden tutturmak çok zor. Kardeşim olmasaydı gene bir derece iyiydi, şimdi o da var. Umarım güzel bir şeyler olur, sizin de gönlünüzce olsun, yeni tayin yerinizde çok mutlu olmanızı dilerim. :)
Teşekkür ederim
Yakın iller olursa belki kendi arabanı alıp git gel yaparsın bizden Ankara'ya tayin giden bir arkadaş vardı eş durumundan gitti, Eskişehir'de mühendislik kazanmış hızlı trenle gidiyormuş. Bu tür bir şey de olabilir aslında evi bozmadan :) sadece yol masrafı olur ama en azından daha sakin bir iş hayatı olur
Merhaba arkadaşlar,
Bilenler vardır, dün KPSS açıklandı. Ben de 81,9 gibi bir puan almışım. Şu anda özel sektörde çalışan bir psikoloğum. Yüksek lisansa başlayacağım Eylül'de de. Şu an çalıştığım yer beni çok zorlayan bir yer değil, maaşı çok yüksek olmasa da bana bir araba tahsis ettiler. Yol masrafı cebimden çıkmıyor, yemek keza öyle. Ama bu puanla devlette şansımı zorlayabilir miyim, devlete girsem daha mı garantili olur bilemiyorum. Özel sektörde her an işten çıkarılabilirim ama sanırım tekrar KPSS zorlayamam artık, yani buna gücüm yok açıkçası. Bu puan tek tercih yapabileceğim puan yani. Bu puanın bir yerler için önü açık mı, bilenlerden tavsiye istiyorum zira benim hiç alakam yok konuyla.
Bir de bana daha önceden mültecilerle çalışacağım bir dernekten teklif gelmişti, ben teklifi reddetmiştim. Dernek tekrar bana ulaştı ve bir fon projeleri olduğunu, Hatay'da çalışıp çalışamayacağımı sordu. Şartları çalışırken Arapça öğrenmem, günlerimin çoğunu Hatay'da geçirmem, bulaşıcı hastalıklara karşı aşı olmam vesaire birçok zorlayıcı şartı var. Hatay'da yaşamayı düşünmezdim (kendimce bağlayıcı sebeplerim olduğu için) ama maaşı dolar üzerinden alacağım söylendi bu elbette benim için cazip oldu. Ancak proje bittikten sonra ortada kalma durumu var, derneğe bunu sorduğumda kesin bir cevap verememelerinden de bunu anlamış durumdayım. Sözleşmeli çalışacakmışım. Şimdi ben bilemiyorum hangisi daha mantıklı, devletin önü açık olur mu bu puanla? 26 yaşındayım, artık maceraya atılacak durumum da yok, zira ben kardeşimle beraber yaşıyorum. Kardeşim yanımda üniversite okuyor ve evi ben geçindiriyorum. Ailem para gönderiyor ama yaşam koşullarımızı iyileştirecek seviyede sadece, ben çalışmasam gönderdikleri parayla geçinemeyiz. Bilgisi olanların yardımını benden esirgememesini rica eder, şimdiden teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?