devlete işinde çalışmak gerçekten çokmu rahat

Mutlaka sizde haklısınız.
bende devleti neden sevdiğimi söyleyeyim.iş güvencesi dışında.
Evlendin çocuğun oldu.Diyelim ki çocuğun hasta oldu.
hastaneye bir götürdün iki götürdün göze batmaya başlarsın.İzin alamassın.
Hasta olursun bu da sorun olur.bunun hastalığı yaşlılığı da var.
özel sektör gözünün yaşına bakmaz.her zaman senden daha gencini,daha sağlıklısını
bulur.Her zaman böyle sağlıklı ve genç kalmayacağız diye düşünüyorum.
Ve ayrıca burda kaç kişi konu açtı hamileyken iş verimi yetersiz diye işine son verilen.
ayrıca hamilelik demişken devlet memurunun doğumdan önce 8 doğumdan sonra tam 8 hafta doğum izni.
ve bu süreler bittikten sonra da 2 yıl ücretsiz izin hakkı var.bunları kullandı diye işine
son verilme gibi bir durum da yok.bu açıdan tabiki tartışılmaz devlet diyorum.
Genelde mesai saatleri belli,haftasonu evdesin çocuğunla daha fazla vakit geçirme şansın da var.
Yani tabi herkes devlette çalışacak diye bir kaide de yok.
Ben evli ve çocuklular için zor olduğunu düşünüyorum.

Tabi her özel sektörde bir değil.İyi bir üniversite ve iyi bir bölümden mezunsan,
boğaziçi,odtü,tobb gibi devlette çalışsan kişiye de yazık olur.

Ahh ahh çok şey yazmak isterdim bu konu hakkında. Bizim mahallede birisi vardı. Şu an düşman oldukları malum kişinin tarafından. Bütün çocukları bir yere yerleşti. Hatta yeğenleri dıdısının dıdısıda hepsi memur oldu. O kaba bir tabir olacak ama aptal oğlu bile yerleşti.
Gene başka bir tanıdık var, daha doğrusu arkadaşımın tanıdığı, ne hikmetse bütün çocukları çok rahat bir şekilde polis olmuş hepsi ama yeğenleri falan, hatta daha lisede okuyan oğlu arkadaşıma "atanamazsan seni polis yaparız yeaaaa ben ne okucam lise bitince polis olucam direk" demiş... :)
Anlatabiliyor muyum? Hakkı ile olanda vardır mutlaka ama böyle olanda çok. O yüzden sıra sana gelmemiştir. Umarım istediğin olur. Devlet işi daha rahat tabi. Sosyal hak yönünden. çalışma saati yönünden.

Sosyal güvencenizden başka hiçbir artısı kalmadı devlet memurluğunun hatta taşerona bile birden fazla görev verilmezken memura tutturabildikleri işi yaptırıyorlar bir bakıyorsunuz hem amir hem de amele olmuşsunuz

Sen babanın yanında değilmiydin...

kesinlikle haklısınız benim arkadaşlarımın birçoğu bebeği kırkı çıkınca işe dönmekj zorunda kaldı ben 2 yıl kızımın yanındaydım geçen hafta hem ben hem çocuklarım hasta oldu rapor aldım değilse perişan olacaktık bunlar çocuklu bayanlar için çok büyük nimet ama dediğiniz gibi odtü boğaziçi mezunu biri için birçok kurum onların körelmesine neden oluyor ..

bir hemşire olarak elbette devlet daha rahat fakat yine de yorucu. farkli mesleklerde çok cok rahat olanlari biliyorum

Tabikide çok çok rahat..

O devlet işini beğenmeyenlerde madem memnun değiller, madem özel sektörden farkı kalmadı buyrun sizi özel sektöre alalımda aradaki farkı görmüş olun

hem beğenmezler hemde devlette çalışmaya devam ederler..

Valla kimse kusura bakmasın ama içimden bunlar geldi yazdım

5 ay önce işyerini kapattık, hani hep diyordum ya bizim kapatmamızı bekliyor, babam varken o tutunamaz, hem biz kapatırsak sermaye (makineler vs) ona kalacak diye aynen öyle oldu işte, şuan o bizim işimizi yapıyor..

hala oğlu mu teyze oğlu mu ne o dimi...baban var ya o rahmetli anacıgını biraz dinleseydi...

Başka emriniz var mı ?
İçinizden bunlar geçtiği müddetçe pek parlak şeyler beklemeyin iş dünyasından
kocanla evlendin diye eleştirmeye hakkınız yok mu?
Sizinki de buna benziyor .
Beğenmiyorsan boşa gibi .

Çok haklısınız..
Ufak bir operasyon geçirdim ertesi günü işyerindeydim.
Ben yıllık iznini kullanamayan, kullandığı zamada acil iş için çağırılan bayanla aynı yerde çalışıyorum.
Doğum izni 1 ay ve 1 aylık bebeği köyüne halasına göndermek zorunda kalmış çalışmak zorunda olduğu için düşünün ne kadar zor bir durum..

Ve bende burada çalışıyorum, çocuğum olsa bakabilecek kimsem yok, hayatta o kadar zor ki (işten çıkayım kendim büyüteyim desem) tek kişinin maaşıyla geçinmek için, bi 3-5 sene ara vermek demek çok şeyi kaybetmek demek daha genç çalışanlar bulunabileceği için..

Devlet işi çok rahat. Her gün pasta yiyoz. Şaka bir yana çalıştığınız yere göre ve konuma göre değişir. Ama ne yalan söyleyeyim çok rahat yerler var.Çalışmaktan sefil olunan ve rahat izin alınamayan yerler de var. Kısmet artık.

Eleştiri yapmayın demedimki

ben sadece kamu sektörüyle özel sektörün birbirinden farkı olmadığını düşünenin yapması gerektiğini düşündüğüm şekilde söyledim

bence beğenmeyen gayet direk özel sektöre geçebilir

bu arada her olayı kocayı bağlamak zorundamıyız ?

Ona da cevap vereyim evet bence beğenmediği kocayı herkes boşamalı..

ha bişey daha ben kimseye emir filan vermem haddimede değil ama siz öyle algıladıysanız ona bişey diyemem

Saygılar, Selamlar

İşte, dinlemedi dinletemedik canım hata üstüne hata yapmaya da devam etmekte..

Baban kıyamazdı onlara ama o adam şimdi kim bilir sana nasıl patronluk yapıyordur işten nasıl çıkartmadı hayret..makinelerin parasını bari alsaydınız bedava bırakmasaydı baban...ah o halalar babanı çok güzel kullandı çok

Ben halamın oğlu ile çalışmıyorum canım başka bir sektöre geçtim, çalışamazdım da zaten onunla yani sonuç itibariyle neydik ne olduk işte..
Makineleri sorunca babam yok çöp diyor, yok hurda bişey etmezdi zaten diyor sonra telefonla gizli gizli halamlardan biriyle konuşurken vallahi hiç hesapta yapmadık,o zaman dedim hesaplayalım geçiştirdi kaç ay geçti en sonunda söyledim ona tutarım kamyon yükler götürürüm hepsini diye diyor e hani çöptü, para etmezdi? Ben evleneceğim hem hiç birşey sağlayamaz zaten hemde birşeyler bekliyor yaptığım yetermiş.

Artık babama diyecek lafım yok, çünkü hep aynı kafada gidiyor daha dükkanı kapatalı 3 ay olmuş gitti bilmediği bir sektöre girdi lokanta açtı bir adamın lafına bel bağlayarak, bir arkadaşıyla güya ortak ama adam söz de ortak, 50 bin lirayı hiç etti orası için (babam masrafı yaptı) daha 1,5 ay olmadan adam sorun çıkarmaya başladı gelemem, edemem, ben bırakıyorum (kendi dükkanını da karısı işletiyordu kapatmadı yani) kalakaldı öyle, çok söyledik nasıl güvenirsin elin adamına? o mühitte iş yapamazsın dedik yine dinlemedi bizi..

Allah yardımcınız olsun ama kendi ailesine değil de başkalarına bu kadar sorgusuz sualsiz inanmak kapılmak nedir ya..İnş zor günler geride kalır..düğünün yaklaştı mı...gönlüne göre versin Allah..

neden geçelim özel sektöre kardeşim
özel sektör daha iyi desek tamam o zaman geçin dersin .
Mantık yok sözlerinizde .

neden geçelim özel sektöre kardeşim
özel sektör daha iyi desek tamam o zaman geçin dersin .
Mantık yok sözlerinizde .

Benim geç dememlemi geçeceksiniz ?

Ben fikrimi söyledim herkes istediğini söyleme özgürlüğüne sahip değilmi ?

Benim sözlerimle sizin sözleriniz çok farklı olduğundan, size mantıksız gelmiş olabilir ! sizinkilerde belki bana mantıksız gelmiştir ama bunu ifade etmedim çünkü herkes kendi fikrini beyan eder.

Tekrar ediyorummm beğenmeyen bıraksın gitsin bence kimse kimseyi zorla tutumuyo..

Bu benim fikrim kimseye şahsi olarak yazmıyorum..

Ha bu arada ben sizin kardeşiniz değilim. ne güzel bir üslubunuz var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…