- 11 Ağustos 2008
- 12.127
- 1.277
- 773
- Konu Sahibi frozen12345
-
Mutlaka sizde haklısınız.Evet belediyedeyim bakın bu konuda diğer mesajlarımda da uzun uzun anlattım ve herşeye rağmen işimi çok seviyorum. Benim demek istediğim sadece özel firmalardan farkımızın olmaması bazen kolay kolay kimsenin dayanamayacağı tempolarda çalışmak zorunda olmak - belki maaş gününde yatar ve zam bellidir, oda devletin verdiği zamlar ortada, - diğer bir çok konuda toplumda oluşan yargılar her zaman doğru değildir her zaman mesai çok kolay geçmez sadece bunu vurgulamak istedim.
Sosyal güvencenizden başka hiçbir artısı kalmadı devlet memurluğunun hatta taşerona bile birden fazla görev verilmezken memura tutturabildikleri işi yaptırıyorlar bir bakıyorsunuz hem amir hem de amele olmuşsunuzokuldan mezun olalı 10 sene oldu ve ben 10 yıldır devlet işine girmek için uğraşıyorum okadar çok sınavlara girdimki anlatamam.ama olmadı ne hikmekse hap yedekten kazandım şuan bi özel şirkette çalışıyorum ve çok yorucu üstelik verdiğin emeğin karşılığını da tam olarak alamıyorum . bu devlet kadrosunda çalışmak gerçekten çokmu rahat oluyo memur olan arkadaşlara soruyorum. ona göre son bir kpss şansım var artık dershane falan neyse uğraşmak son şansımı kaçırmamak istiyorum. yok devlet işide dışardan görüldüğü gibi değilse uğraşmayım boş yere şimdiki işime sahip çıkayım. fikirlerinizi yazarmısınız.
Bazıları da devlette şöyle böyle diye savunma veriyor o kadar kötüyse özel şirketlerde yer çok yani :)
Şaka bir yana onun da zorluğu vardır elbette ama özel şirket başka bence, misal ben sigaramı bile korka korka içiyorum artık, laf duyuyorum 2-3 saatte bir içmeme rağmen ki yoğun olunca yemeğe gidecek vakit bulamıyorum sigara içmek şöyle dursun yani buna rağmen :)
Muhasebe elemanıyım ama bardakta yıkıyorum patronuma çay da götürüyorum, kimi zaman telefonları da açıyorum yardımlaşma değil yani, mecbur böyle olmak zorunda.
Yemeğe çıktığım saat sabit değil, üstelik yer yemez doğru işe öyle şu kadar ara, bu kadar ara öğle saatimiz diye bişey yok. Cumartesi öğlene, 3 haftada 1 de 2 ye kadar şirketteyim, iş olsun olmasın duracaksın çünkü ya olursa mantığı..
Azar yiyorum ve ben ne yaptım diye apışıp kalıyorum yaptığım hiç bişey yok çünkü ama müdür olacak zat-ı muhterem kişi ruh haline göre davranabilme lüksüne sahip olunca yapabilecek bişeyinde olmuyor.
Mutlaka sizde haklısınız.
bende devleti neden sevdiğimi söyleyeyim.iş güvencesi dışında.
Evlendin çocuğun oldu.Diyelim ki çocuğun hasta oldu.
hastaneye bir götürdün iki götürdün göze batmaya başlarsın.İzin alamassın.
Hasta olursun bu da sorun olur.bunun hastalığı yaşlılığı da var.
özel sektör gözünün yaşına bakmaz.her zaman senden daha gencini,daha sağlıklısını
bulur.Her zaman böyle sağlıklı ve genç kalmayacağız diye düşünüyorum.
Ve ayrıca burda kaç kişi konu açtı hamileyken iş verimi yetersiz diye işine son verilen.
ayrıca hamilelik demişken devlet memurunun doğumdan önce 8 doğumdan sonra tam 8 hafta doğum izni.
ve bu süreler bittikten sonra da 2 yıl ücretsiz izin hakkı var.bunları kullandı diye işine
son verilme gibi bir durum da yok.bu açıdan tabiki tartışılmaz devlet diyorum.
Genelde mesai saatleri belli,haftasonu evdesin çocuğunla daha fazla vakit geçirme şansın da var.
Yani tabi herkes devlette çalışacak diye bir kaide de yok.
Ben evli ve çocuklular için zor olduğunu düşünüyorum.
Tabi her özel sektörde bir değil.İyi bir üniversite ve iyi bir bölümden mezunsan,
boğaziçi,odtü,tobb gibi devlette çalışsan kişiye de yazık olur.
Sen babanın yanında değilmiydin...
5 ay önce işyerini kapattık, hani hep diyordum ya bizim kapatmamızı bekliyor, babam varken o tutunamaz, hem biz kapatırsak sermaye (makineler vs) ona kalacak diye aynen öyle oldu işte, şuan o bizim işimizi yapıyor..
Başka emriniz var mı ?Tabikide çok çok rahat..
O devlet işini beğenmeyenlerde madem memnun değiller, madem özel sektörden farkı kalmadı buyrun sizi özel sektöre alalımda aradaki farkı görmüş olun
hem beğenmezler hemde devlette çalışmaya devam ederler..
Valla kimse kusura bakmasın ama içimden bunlar geldi yazdım
Mutlaka sizde haklısınız.
bende devleti neden sevdiğimi söyleyeyim.iş güvencesi dışında.
Evlendin çocuğun oldu.Diyelim ki çocuğun hasta oldu.
hastaneye bir götürdün iki götürdün göze batmaya başlarsın.İzin alamassın.
Hasta olursun bu da sorun olur.bunun hastalığı yaşlılığı da var.
özel sektör gözünün yaşına bakmaz.her zaman senden daha gencini,daha sağlıklısını
bulur.Her zaman böyle sağlıklı ve genç kalmayacağız diye düşünüyorum.
Ve ayrıca burda kaç kişi konu açtı hamileyken iş verimi yetersiz diye işine son verilen.
ayrıca hamilelik demişken devlet memurunun doğumdan önce 8 doğumdan sonra tam 8 hafta doğum izni.
ve bu süreler bittikten sonra da 2 yıl ücretsiz izin hakkı var.bunları kullandı diye işine
son verilme gibi bir durum da yok.bu açıdan tabiki tartışılmaz devlet diyorum.
Genelde mesai saatleri belli,haftasonu evdesin çocuğunla daha fazla vakit geçirme şansın da var.
Yani tabi herkes devlette çalışacak diye bir kaide de yok.
Ben evli ve çocuklular için zor olduğunu düşünüyorum.
Tabi her özel sektörde bir değil.İyi bir üniversite ve iyi bir bölümden mezunsan,
boğaziçi,odtü,tobb gibi devlette çalışsan kişiye de yazık olur.
hala oğlu mu teyze oğlu mu ne o dimi...baban var ya o rahmetli anacıgını biraz dinleseydi...
Başka emriniz var mı ?
İçinizden bunlar geçtiği müddetçe pek parlak şeyler beklemeyin iş dünyasından
kocanla evlendin diye eleştirmeye hakkınız yok mu?
Sizinki de buna benziyor .
Beğenmiyorsan boşa gibi .
İşte, dinlemedi dinletemedik canım hata üstüne hata yapmaya da devam etmekte..
Baban kıyamazdı onlara ama o adam şimdi kim bilir sana nasıl patronluk yapıyordur işten nasıl çıkartmadı hayret..makinelerin parasını bari alsaydınız bedava bırakmasaydı baban...ah o halalar babanı çok güzel kullandı çok
Ben halamın oğlu ile çalışmıyorum canım başka bir sektöre geçtim, çalışamazdım da zaten onunla yani sonuç itibariyle neydik ne olduk işte..
Makineleri sorunca babam yok çöp diyor, yok hurda bişey etmezdi zaten diyor sonra telefonla gizli gizli halamlardan biriyle konuşurken vallahi hiç hesapta yapmadık,o zaman dedim hesaplayalım geçiştirdi kaç ay geçti en sonunda söyledim ona tutarım kamyon yükler götürürüm hepsini diye diyor e hani çöptü, para etmezdi? Ben evleneceğim hem hiç birşey sağlayamaz zaten hemde birşeyler bekliyor yaptığım yetermiş.
Artık babama diyecek lafım yok, gitti bilmediği bir sektöre geçti lokanta açtı bir arkadaşıyla güya ortak ama adam söz de ortaktı, 50 bin lirayı hiç etti orası için (babam masrafı yaptı) daha 1,5 ay olmadan adam sorun çıkarmaya başladı gelemem, edemem, ben bırakıyorum (kendi dükkanını da karısı işletiyordu kapatmadı yani) kalakaldı öyle, çok söyledik nasıl güvenirsin elin adamına? o mühitte iş yapamazsın dedik yine dinlemedi bizi..
neden geçelim özel sektöre kardeşimEleştiri yapmayın demedimki
ben sadece kamu sektörüyle özel sektörün birbirinden farkı olmadığını düşünenin yapması gerektiğini düşündüğüm şekilde söyledim
bence beğenmeyen gayet direk özel sektöre geçebilir
bu arada her olayı kocayı bağlamak zorundamıyız ?
Ona da cevap vereyim evet bence beğenmediği kocayı herkes boşamalı..
ha bişey daha ben kimseye emir filan vermem haddimede değil ama siz öyle algıladıysanız ona bişey diyemem
Saygılar, Selamlar
yüzde 1o pay verdik ya daha napalımTorpil mutlaka vardır ama genelleme yapmayalım lütfen. Herkesin dayısı olmuyor.
neden geçelim özel sektöre kardeşim
özel sektör daha iyi desek tamam o zaman geçin dersin .
Mantık yok sözlerinizde .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?