- 5 Ekim 2013
- 3.582
- 3.393
- 168
- Konu Sahibi frozen12345
-
bırakmıyorum gitmiyorum oldu mu?Benim geç dememlemi geçeceksiniz ?
Ben fikrimi söyledim herkes istediğini söyleme özgürlüğüne sahip değilmi ?
Benim sözlerimle sizin sözleriniz çok farklı olduğundan, size mantıksız gelmiş olabilir ! sizinkilerde belki bana mantıksız gelmiştir ama bunu ifade etmedim çünkü herkes kendi fikrini beyan eder.
Tekrar ediyorummm beğenmeyen bıraksın gitsin bence kimse kimseyi zorla tutumuyo..
Bu benim fikrim kimseye şahsi olarak yazmıyorum..
Ha bu arada ben sizin kardeşiniz değilim. ne güzel bir üslubunuz var..
bırakmıyorum gitmiyorum oldu mu?
çalış senin de olur demekten başka çare bırakmadın .
Mutlaka sizde haklısınız.
bende devleti neden sevdiğimi söyleyeyim.iş güvencesi dışında.
Evlendin çocuğun oldu.Diyelim ki çocuğun hasta oldu.
hastaneye bir götürdün iki götürdün göze batmaya başlarsın.İzin alamassın.
Hasta olursun bu da sorun olur.bunun hastalığı yaşlılığı da var.
özel sektör gözünün yaşına bakmaz.her zaman senden daha gencini,daha sağlıklısını
bulur.Her zaman böyle sağlıklı ve genç kalmayacağız diye düşünüyorum.
Ve ayrıca burda kaç kişi konu açtı hamileyken iş verimi yetersiz diye işine son verilen.
ayrıca hamilelik demişken devlet memurunun doğumdan önce 8 doğumdan sonra tam 8 hafta doğum izni.
ve bu süreler bittikten sonra da 2 yıl ücretsiz izin hakkı var.bunları kullandı diye işine
son verilme gibi bir durum da yok.bu açıdan tabiki tartışılmaz devlet diyorum.
Genelde mesai saatleri belli,haftasonu evdesin çocuğunla daha fazla vakit geçirme şansın da var.
Yani tabi herkes devlette çalışacak diye bir kaide de yok.
Ben evli ve çocuklular için zor olduğunu düşünüyorum.
Tabi her özel sektörde bir değil.İyi bir üniversite ve iyi bir bölümden mezunsan,
boğaziçi,odtü,tobb gibi devlette çalışsan kişiye de yazık olur.
en az sizin kadar hanımefendiyim .Size rağmençok hanımefendisiniz maşallah :) (kamudasınız diye sizi kıskanacağımımı düşündünüz gerçekten çalış seninde olur derken)
gitmezseniz gitmeyin kimseyi kulağından tutupta dışarı atmıyoruz
çalıştım hanımefendi çalıştım baya uzun zamandır kamu sektöründeyim çok şükür vede çok memnunum..
Darısı tüm isteyenlerin başına inşallah...
Haydi selametle
Kesinlikle bu tempoda özel şirkette çalışanların bazıları çalışamaz .Kamuda da yoğun özel sektörün işini kaldıramayacak tembel ,sorumsuz ve memnuniyetsiz insanlar var . Turkcell de çalışırken günde 100 müşteriye döndüğümü ,uğraştığımı bilirim .Burada bir dosyayı farklı kaleme götürmeye erinen ve poflayan insanlar var .Onlar da ayrı konu ,Bende bu örnekleri veriyorum işte, Kırklı bebeği ile evden araçla alınıp iş yaptırılan, doğum izni verilmeyen, bir dk süt izni verilmeyen, çocuğunu ameliyathanede bırakıp çalışan - anons hazırlayan, çocuğun 23 nisan gösterisinde bir gece önce 12 de eve giden sabah mesaiye dönen ve ütüsünü bile yapamayan, misafiri geldi de çay saati dışında çay ikram etti diye 1 günlük ücreti kesilen çalışma arkadaşlarım var. Ben wc ye gidemediğim gün bilirim, açlıktan tansiyonumun düştüğü günü bilirim hepsine ekmeğim benim alanım benim işim diye sarıldım ve çok seviyorum her şey den öte benimsemenin huzurunu yaşıyorum. Ve biliyorumki burda özel sektörde çalışanların bir çoğu aynı tempoda çalışamaz ama belediye / devlet memurluğu adı, rahat değilmi. Aslında şikayet değil, size teselli, bu kdr takılmayın rızık bu herkesi takip eder, yolu herkese özeldir,
Kesinlikle bu tempoda özel şirkette çalışanların bazıları çalışamaz .Kamuda da yoğun özel sektörün işini kaldıramayacak tembel ,sorumsuz ve memnuniyetsiz insanlar var . Turkcell de çalışırken günde 100 müşteriye döndüğümü ,uğraştığımı bilirim .Burada bir dosyayı farklı kaleme götürmeye erinen ve poflayan insanlar var .Onlar da ayrı konu ,
İlk defa böyle bişey duyuyorum.bu dediğiniz izinlerin verilmediği yer belediyedeki memurlar mı?Bende bu örnekleri veriyorum işte, Kırklı bebeği ile evden araçla alınıp iş yaptırılan, doğum izni verilmeyen, bir dk süt izni verilmeyen, çocuğunu ameliyathanede bırakıp çalışan - anons hazırlayan, çocuğun 23 nisan gösterisinde bir gece önce 12 de eve giden sabah mesaiye dönen ve ütüsünü bile yapamayan, misafiri geldi de çay saati dışında çay ikram etti diye 1 günlük ücreti kesilen çalışma arkadaşlarım var. Ben wc ye gidemediğim gün bilirim, açlıktan tansiyonumun düştüğü günü bilirim hepsine ekmeğim benim alanım benim işim diye sarıldım ve çok seviyorum her şey den öte benimsemenin huzurunu yaşıyorum. Ve biliyorumki burda özel sektörde çalışanların bir çoğu aynı tempoda çalışamaz ama belediye / devlet memurluğu adı, rahat değilmi. Aslında şikayet değil, size teselli, bu kdr takılmayın rızık bu herkesi takip eder, yolu herkese özeldir,
bu dediğiniz ancak üst unvanlarda olur, daire başkanı,müdür vs gibi unvanlarda olur.Devlette artık sağlam değil ki..Kimin zamanında geldiysen hükümet değişince hooop kendini başka yerde buluyorsun.
İlk defa böyle bişey duyuyorum.bu dediğiniz izinlerin verilmediği yer belediyedeki memurlar mı?
Ailemdeki insanların büyük bir çoğunluğu kamuda çalışıyor.bunlardan 4 tanesi belediye de.
Ben hiç böyle bişey ne duydum ne gördüm.Hatta annemde makamda çalıştı.
tek sıkıntısı öğle aralarında dışarı çıkamazdı.birde ne 5 dakika geç gidebilir ne de bir beş dakika erken çıkabilirdi.
Ama mesaiye hiç kalmadı.Haftasonu hiç çağrılmadı.
bu tarz sıkıntılar ancak memurlukların en fazla %5 inden görülür diye düşünüyorum.
ya işte neler var ama % 5 ten daha fazla inanın .İlk defa böyle bişey duyuyorum.bu dediğiniz izinlerin verilmediği yer belediyedeki memurlar mı?
Ailemdeki insanların büyük bir çoğunluğu kamuda çalışıyor.bunlardan 4 tanesi belediye de.
Ben hiç böyle bişey ne duydum ne gördüm.Hatta annemde makamda çalıştı.
tek sıkıntısı öğle aralarında dışarı çıkamazdı.birde ne 5 dakika geç gidebilir ne de bir beş dakika erken çıkabilirdi.
Ama mesaiye hiç kalmadı.Haftasonu hiç çağrılmadı.
bu tarz sıkıntılar ancak memurlukların en fazla %5 inden görülür diye düşünüyorum.
evet rahatlık daha çok amire bakıyor aslında.ya işte neler var ama % 5 ten daha fazla inanın .
herkes şanslı değil .
işin rahat olur amirin kötü olur
amirin melek olur iş kötü olur vs. vs.
Memurluğu son bulur demedim zaten kendini başka bi yerde buluyorsun dedim.bu dediğiniz ancak üst unvanlarda olur, daire başkanı,müdür vs gibi unvanlarda olur.
kızağa çekilir.göreve son verme gibi bir durum olmaz yani.memurlukları devam eder.
memurluğun ilk yılları çok zordur .evet rahatlık daha çok amire bakıyor aslında.
işin rahat olmasından çok amir önemli.
sonuç olarak kurallara uyduğun müddetçe işine son verilme gibi bir derdin yok.
en kötüsü seninle uğraşırlar biraz.
ama anlaşamassan da birim değiştirebilirsin.
Allah yardımcınız olsun ama kendi ailesine değil de başkalarına bu kadar sorgusuz sualsiz inanmak kapılmak nedir ya..İnş zor günler geride kalır..düğünün yaklaştı mı...gönlüne göre versin Allah..
Bende "Devlette artık sağlam değil ki" dediğiniz için yazdım.Memurluğu son bulur demedim zaten kendini başka bi yerde buluyorsun dedim.
Aynen öyle inanın okadar çok örnek gördüm ki çalıştığı yerden öyle bi yerlere gonderildiler ki resmen işine gelirse muhabbeti oldu.Bende "Devlette artık sağlam değil ki" dediğiniz için yazdım.
sağlam değil ki dediğinizde insanın aklına iş güvencesi geliyor çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?