- 29 Eylül 2014
- 1.252
- 816
- 178
- 36
- Konu Sahibi frozen12345
-
Bir okulda ücretli öğretmen olarqk çalışıyorum ve kadrolu öğretmenleri gördükçe kendime kızıyorum aslında neden kazanamadım diye o kadar rahatlar ki. Ama tabi denetlemelerde zorlanıyor onlar da ayrıca evrak dertleri var sürekli. Ne olursa olsun özel sektöre göre çok rahatlar.okuldan mezun olalı 10 sene oldu ve ben 10 yıldır devlet işine girmek için uğraşıyorum okadar çok sınavlara girdimki anlatamam.ama olmadı ne hikmekse hap yedekten kazandım şuan bi özel şirkette çalışıyorum ve çok yorucu üstelik verdiğin emeğin karşılığını da tam olarak alamıyorum . bu devlet kadrosunda çalışmak gerçekten çokmu rahat oluyo memur olan arkadaşlara soruyorum. ona göre son bir kpss şansım var artık dershane falan neyse uğraşmak son şansımı kaçırmamak istiyorum. yok devlet işide dışardan görüldüğü gibi değilse uğraşmayım boş yere şimdiki işime sahip çıkayım. fikirlerinizi yazarmısınız.
Özel sektörde çalışmak çok zor gerçekten , şimdilerde rahatım işimde ama burdaki görevim bitecek 2 haftaya kadar yeni yapılan binaya taşınacagız, işim olmasa kk girme imkanım bile olmayacak.İş veren iş olmazsa bile nette girince rahatsız oluyor , heryer kamerayla donatılmış. .Gelde memurluğu hayal etme.
aynen,devlette çalışmak çokkk rahat değil .Herhangi bir evraktan dolayı soruşturma geçirebilirsiniz .
dersane için çok geç kalmışsın yalnız.. seneye hazırlan bence..okuldan mezun olalı 10 sene oldu ve ben 10 yıldır devlet işine girmek için uğraşıyorum okadar çok sınavlara girdimki anlatamam.ama olmadı ne hikmekse hap yedekten kazandım şuan bi özel şirkette çalışıyorum ve çok yorucu üstelik verdiğin emeğin karşılığını da tam olarak alamıyorum . bu devlet kadrosunda çalışmak gerçekten çokmu rahat oluyo memur olan arkadaşlara soruyorum. ona göre son bir kpss şansım var artık dershane falan neyse uğraşmak son şansımı kaçırmamak istiyorum. yok devlet işide dışardan görüldüğü gibi değilse uğraşmayım boş yere şimdiki işime sahip çıkayım. fikirlerinizi yazarmısınız.
canım ben 2016 da gircem sınava geçmi dersane içindersane için çok geç kalmışsın yalnız.. seneye hazırlan bence..
2016 için geç değil, ama 2015 için çok geç canım..canım ben 2016 da gircem sınava geçmi dersane için
canım ne memurusun sen, hangi birimdesin ona göre yazmayayım orayı, baksana çok yoğunmuş :)Özele göre eminim devletin avantajı daha çoktur sosyal haklar yönünden ama devlette de nerede çalıştığınızın çok önemi var.
Her yer birbirinden farklı, şans işi sanırım biraz, bir de tabi ki bazı kurumlar iş olarak çok daha yoğun.
5 seneyi aşkındır kamu personeliyim.
Akşam nasıl oluyor anlamıyorum, o kadar yoğun ki işim.
Ben rapor aldığımda mesela amirimi arayıp evet bak ben gerçekten hastayım diye ikna etmem gerekiyor.
Veya haftasonu geldi diye sevinirken bugünden, arkadaşlar yarın mesai yapcaz diyebiliyor.
Evet senede 20 gün izin hakkım var, ama amirimin uygun gördüğü günlerde kullanılmak üzere tabii ki. Ki kendisi uygun görmezse gerçekten kullanamıyorum.
Bu arada amirle sorun yaşarsanız 2 gün içinde sürgün edilebilirsiniz. Haksız olmanıza gerek yok tabi, amire göre haksız olmanız yeter. Ne kadar hızlı yapıldığına ağzınız açık kalır.
Bütün gün psikolojik baskı altında çalışmaya mahkum olabilirsiniz.
Ama tam aksine çok huzurlu bir birimde de çalışabilirsiniz. Maaşınız gününde yatar. Yukarıda saydıklarımın hiçbiri yaşanmaz, kısmet işte. Vaktinde işten çıkarsınız, haftasonu çalışmazsınız. Hasta oldunuz mu suçluluk hissetmezsiniz.
Belki işiniz de çok yoğun olmaz, arada gazete okur, ne bileyim internetten alışveriş yaparsınız.
Adliye :)canım ne memurusun sen, hangi birimdesin ona göre yazmayayım orayı, baksana çok yoğunmuş :)
hadi ya adliye o kadar yoğunmu oluyomuş, haberim yoktu :)Adliye :)
Adliye içinde de birimden birime göre değişiyor tabii ki, ama genelinin işi yoğundur.hadi ya adliye o kadar yoğunmu oluyomuş, haberim yoktu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?