devlete işinde çalışmak gerçekten çokmu rahat

Özel sektörde çalışmak çok zor gerçekten , şimdilerde rahatım işimde ama burdaki görevim bitecek 2 haftaya kadar yeni yapılan binaya taşınacagız, işim olmasa kk girme imkanım bile olmayacak.İş veren iş olmazsa bile nette girince rahatsız oluyor , heryer kamerayla donatılmış..Gelde memurluğu hayal etme.

Bir okulda ücretli öğretmen olarqk çalışıyorum ve kadrolu öğretmenleri gördükçe kendime kızıyorum aslında neden kazanamadım diye o kadar rahatlar ki. Ama tabi denetlemelerde zorlanıyor onlar da ayrıca evrak dertleri var sürekli. Ne olursa olsun özel sektöre göre çok rahatlar.

memurluk tabi ki çok rahat hem özelde hem de devlette çalışınca insan daha iyi anlıyor. Özelde iken çok geç saatlere kadar çalışmak zorunda oluyordum şimdi saat geldimi çıkıyosun kimse kal diyemiyor mesai yok hafta sonu yarım işleri bitirmek için hafta sonu çalışmak yok evime daha çok zaman ayırabiliyorum. Çalıştığın herkes memur patron yokkk

Ne tuhafki, burada devlette o yok bu yok diye yazılan bir çok şeyi başıma gelmesede gözlemledim, dinledim.
Bir dk süt izni kullanmayanı da tanıyorum, Kırklı bebeği ile apar topar yarım saatliğine işe geleni de..
Haftasonu mesaiden sonra çalışmak zaten çok olağan..
Öyle bir kuruma düşersinki Kimse mesaiden sonra kal demez senin için geçerli olmaz, çok olağan dışı sakin durumlarda tam mesaide çıkabilirsin.
İki tarafıda iyi ölçüp biçmek gerek.
Birde yüksek sorumluluk getiren birimlerde özellikle mühendislik dallarında bence kesinlikle tercih edilmemeli.

Acaba sadece hayal olarakmı kalacak

12 yildir devlette ogretmenim. Mesleki acidan ozel daha tatmin edici ama cocuk cocuk sahibi olduktan sonra iyi ki devletteyim diyorum. Ozeldeki arkadaslarim cocuk yapamiyorlar is korkusundan. En cok buna uzuluyorum

özeldeyim yıllık iznim birikti ama kullanamıyorum bile.. offf çok bunaldım

devlette çalışmak çokkk rahat değil .Herhangi bir evraktan dolayı soruşturma geçirebilirsiniz .
aynen,
ben de bunu anlatmaya çalıştım örneklerle.
ne yazık ki dikensiz gül bahçesi değil.
çalıştığın kurum ve aldığın görevle de çok alakalı.
kaş tane mühendis tanıyorum hiç suçları olmayan işlerin ihale dosyaları nedeni ile mahkemelikler.
atılan imzaların geri dönüşleri acı oluyor.
kalifiye personelsen uzman vb. kadrodaysan,yöneticiysen, mali sorumluluk altındaysan devlette çalışmanın hukuki zorlukları var.
ki bunlar göz ardı edilecek şeyler değil.
bi masa kapayım keyfime bakayım devri pek çok yerde yok sanılanın aksine.
ben de memuriyet hayatım boyunca bin çeşit haksızlığa baskıya v.s uğradığım için bi yerde tecrübe konuşuyor.
elbette iş garantisi vs. açısından kıyaslanamaz ama sana verilen masa ve sana verilen görev ilelebet sende kalmayabiliyor,iki dakika içinde taşraya uzak ilçelere nazikçe!gönderilebiliyorsun.
bunlar önemli değil katlanırım dense de işin içinde olana öyle değil ne yazık ki.
ve de senin yorumda yazdığın gibi aynen herhangi bir evraktan soruşturma geçirdim.hiç hatam yokken.işte böyle buz dağının görünmeyen kısmı:))

özelde çalışmak Üç kuruşa talim edip bütün çileleri çekmektir

devlette memurum ve evet rahatım. zor zamanlarımda oluyor veya stresli ama şartlar daha rahat. aslında devlet diye genelleme yapmak biraz saçma olur. çünkü her bakanlık veya her birimin yoğunluğu farklıdır. amirinize göre işler değişir ama izin konusunda daha rahat olursunuz şartlarınız daha farklı olur. bence deneyin uğraşın. özellikle bir kadın için memurluk daha rahat izinler çalışma saatleri vs. ve bir memurun siyasi görüşüyle kimse ilgilenmez. ben makama yakın bir yerde çalıştığım halde herkes siyasi görüşünü açıkça ifade edebiliyor. bir taşkınlık yapılmadığı sürece sorun olmaz. kaç bin tane memur var bütün memurlar aynı siyasi görüşümü paylaşır??

dersane için çok geç kalmışsın yalnız.. seneye hazırlan bence..

Peki arkadaşlar içinizde hem özelde çalışıp hemde kpss ye hazırlanarak kazanan memur olan varmı
nasıl başardınızı neler yaptınız..

Özele göre eminim devletin avantajı daha çoktur sosyal haklar yönünden ama devlette de nerede çalıştığınızın çok önemi var.
Her yer birbirinden farklı, şans işi sanırım biraz, bir de tabi ki bazı kurumlar iş olarak çok daha yoğun.
5 seneyi aşkındır kamu personeliyim.
Akşam nasıl oluyor anlamıyorum, o kadar yoğun ki işim.
Ben rapor aldığımda mesela amirimi arayıp evet bak ben gerçekten hastayım diye ikna etmem gerekiyor.
Veya haftasonu geldi diye sevinirken bugünden, arkadaşlar yarın mesai yapcaz diyebiliyor.
Evet senede 20 gün izin hakkım var, ama amirimin uygun gördüğü günlerde kullanılmak üzere tabii ki. Ki kendisi uygun görmezse gerçekten kullanamıyorum.
Bu arada amirle sorun yaşarsanız 2 gün içinde sürgün edilebilirsiniz. Haksız olmanıza gerek yok tabi, amire göre haksız olmanız yeter. Ne kadar hızlı yapıldığına ağzınız açık kalır.
Bütün gün psikolojik baskı altında çalışmaya mahkum olabilirsiniz.

Ama tam aksine çok huzurlu bir birimde de çalışabilirsiniz. Maaşınız gününde yatar. Yukarıda saydıklarımın hiçbiri yaşanmaz, kısmet işte. Vaktinde işten çıkarsınız, haftasonu çalışmazsınız. Hasta oldunuz mu suçluluk hissetmezsiniz.
Belki işiniz de çok yoğun olmaz, arada gazete okur, ne bileyim internetten alışveriş yaparsınız.

canım ne memurusun sen, hangi birimdesin ona göre yazmayayım orayı, baksana çok yoğunmuş :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…