- 6 Temmuz 2010
- 9.152
- 13.871
- 498
- Konu Sahibi frozen12345
-
Ziraat mühendisiyim. İlk hazirlanişimdi. 85 puanla atandim. Belki duymuşsunuzdur her köye bir ziraat mühendisi diye bir proje vardi. 10.000 Ziraat müh ve veteriner hekim alindi. Ben en sonuna yetiştim.Sizin alan neydi peki? Kaç puan aldınız?
Bi de ilk hazırlanışınız mıydı?
Meslekten mesleğe fark eder sanırım ve en önemlisi senin yapına göre çok fark eder bu.
Rahat, kendini yormayan, her şeyi kafasına takmayan bir insan devlette çok yorulmayabilir.
Hele de şanslıysan üstün olan kişiler sana baskı uygulamıyorsa eğer rahat edersin.
Ama şahsen ben..
Devlette öğretmenim ve bana benden çok yorulduğunu söyleyen özel okul öğretmenlerine
sadece gülüyorum..
Çünkü ben işimi kendimi unutarak yapan biriyim.
Yok mu keyfine düşkün devlet öğretmenleri? Çoook dolu..
Sene başından beri fotokopi makinesinin yanında görmediğim adam var.
Kaç yıllık öğretmen ya bir de girmiş havalara ne veliyi dinler, vaktinden verir ne idareyi takar.
Eee bu adam yorulmaz tabi..
Benim gibi annesinin unuttuğu çocuk için kendini hırpalayan, uykuya dalarken bile sınıfını düşünen,
cahil bir velinin tek sözüne, hareketine günlerce üzülen, fotokopi makinesinin başında sıra bekleyen,
zil çalar çalmaz uçarcasına çıkmak yerine almaya gelinmemiş çocuğu elinden tutup evine kadar bırakan
biri özelde çalışan öğretmenden çok çok daha fazla yorulur..
Üstüne ben çiçek gibi wcye girip, çiçek gibi yemekhanede yemekler yemiyorum.
Çiçek gibi çocukların saçları, elleri ile haşır neşir değilim..
Kendini belli ölçüde geliştirmiş velilerle de muhattap değilim cahili var, cazgırı var..
Var da var...
Üstüne özelde çalışan arkadaşlarımdan daha az maaşım..
Şimdiki aklım olsaydı mezun olur olmaz kpss derdine düşmek yerine, iyi bir özel okulda işe
başlamayı tercih ederdim.. Devlet beni çok yordu insanıyla gerçekten..
O yüzden devletteyim diye benden çok yorulduğunu iddia eden öğretmene sadece gülüyorum ben..
Yazdıklarının altına ımzamı atıyorum.Ne eksık ne fazla.
23-28 yaş aralığımı dağın tepesinde geçirdim.Şurda kaç kişiyi gider yaşar oralarda ?
Kimse kalkıp demesin rahat keyfiniz yerinde diye.
Evet kimse zorlamadı beni hatta atandıgımda ilk annem babamla okula gıderken babam istersen dönelim kızım,çalışma burda dedi görünce nerede çalışacağımı ve yaşayacağımı.Kendi isteğimle gittim ama kimse aman kolay yiea demesiz.Dedirtmem yani.
Aynen öyle salla başı al maaşı da yapabilirsin aldığım parayı hak etmek için canını dişine de takabilirsinHicbir işte calismak rahat değildir sadece saatleri acisindan olumlu tarafi var. Memuriyetin çok rahat görünmesinin tek sebebi, memurluğa kapagi attim artik is garantim var oh diye herşeyi suistimal eden memurlar. Eğer sende böyle bir calisan olacaksan evet cok rahat edersin ama helal para yiyeceğim kimseyi madur etmeden hakkimla calisacagim dersen çok da rahat etmezsin.
Valla amirin borusu aday memursan öyle bir ötüyor ki kurumdaki tüm işi üstüne yüklese ve birini yanlış yapsan tehdit edebiliyor çünkü adayken uyarı cezası almak bile memuriyetten atılmak için kafiGenel olarak şöle sınıflayabiliriz.
Devletin Avantajları:
Saatlerin belli, mesain yok.
Patron yok. Amirin borusu bir yere kadar öter.
Maaşın belli, alıp/alamama derdin yok.
Sağlık sigortan var.
İzinlerin cillop.
İşin az.
....
daha ne olsun
Devletin Dezavantajları:
Özellikle bu dönemde politik işler çok can sıkıyor.
Fişlenme can yakıyor.
Çok kaşınmadıkça gelişimin filan olmuyor, köreliyorsun.
Parası özele göre daha kısıtlı. Misal bir daire başkanı düzgün bir firmada bir proje müdürü kadar para alamayabilir.
Özelde de saatler bazen belirsiz oluyor, izin sıkıntılı, işler çok ama kendinizi geliştirebilmeniz daha muhtemel, ilerledikçe maaş ciddi fark eder. Falan filan.
okuldan mezun olalı 10 sene oldu ve ben 10 yıldır devlet işine girmek için uğraşıyorum okadar çok sınavlara girdimki anlatamam.ama olmadı ne hikmekse hap yedekten kazandım şuan bi özel şirkette çalışıyorum ve çok yorucu üstelik verdiğin emeğin karşılığını da tam olarak alamıyorum . bu devlet kadrosunda çalışmak gerçekten çokmu rahat oluyo memur olan arkadaşlara soruyorum. ona göre son bir kpss şansım var artık dershane falan neyse uğraşmak son şansımı kaçırmamak istiyorum. yok devlet işide dışardan görüldüğü gibi değilse uğraşmayım boş yere şimdiki işime sahip çıkayım. fikirlerinizi yazarmısınız.
Memur olmak için milet bi tarafını yırtıyor rahattır tabi
Özel sektörde kariyer yapmak çok zor ve yıpratıcı. Senelerdir yerinde sayanlar var.
Ben sırf memur olamadım diye çocuk yapamıyorum. Kpssde atanamadım, pomeme girdim kazanamadım... Olmuyor olmuyor.
Parasında da değilim inan ki, yeter ki düzgün bi iş olsun ama devlet kapısı olsun.
Ben öğretmenim ve gayet rahatım canım.Özlük haklarından dolayı hiçkimse sana istemediğin bişeyi yaptıramaz.Mesai saatlerin belli,tatilin belli,hakların belli..Ben hep derim iyi ki devlette çalışıyorum diye..Şansını dene derim canım..okuldan mezun olalı 10 sene oldu ve ben 10 yıldır devlet işine girmek için uğraşıyorum okadar çok sınavlara girdimki anlatamam.ama olmadı ne hikmekse hap yedekten kazandım şuan bi özel şirkette çalışıyorum ve çok yorucu üstelik verdiğin emeğin karşılığını da tam olarak alamıyorum . bu devlet kadrosunda çalışmak gerçekten çokmu rahat oluyo memur olan arkadaşlara soruyorum. ona göre son bir kpss şansım var artık dershane falan neyse uğraşmak son şansımı kaçırmamak istiyorum. yok devlet işide dışardan görüldüğü gibi değilse uğraşmayım boş yere şimdiki işime sahip çıkayım. fikirlerinizi yazarmısınız.
neler diyebileceğini az çok tahmin ediyorum.Arkadasim bugun isim geregi belediyedeydim.kendi mealek grubumdan masa basi yillardir memur olarak calisan bir muhendise ne guzel vallahi rahatsiniz ortam iyi dedim.disi seni ici beni yakar dedi.detaylari soramadim konu kapandi.bende bilemiyorum...
bende devlet memuru olcm Allahın izniyle fakat bu hamilelik sürecinde iş yaşamımda karşılaşacağım zorluklardan korkuyorum açıkçası.işten çıkmam olası değil.bebiş küçükken işe nasıl gideceksiniz :/Rahat elbette, hamileliğim boyunca prenses muamelesi yaptılar, iki midem bulandı eve götürdüler ya da hastaneye. İşim rahat kafam rahat... Şimdi doğum iznim bitti rapor aldım bi allahın kulu aramadımaaşımın yatmaıs da cabası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?