devlete işinde çalışmak gerçekten çokmu rahat

Sizin alan neydi peki? Kaç puan aldınız?
Bi de ilk hazırlanışınız mıydı?
Ziraat mühendisiyim. İlk hazirlanişimdi. 85 puanla atandim. Belki duymuşsunuzdur her köye bir ziraat mühendisi diye bir proje vardi. 10.000 Ziraat müh ve veteriner hekim alindi. Ben en sonuna yetiştim.

Devlet memurluğu rahat mıdır? Zor yönlerini gördüğüm için sanırım daha yeni rahata kavuştuğumu hissediyorum :) Özelde çalışmadım ama çalışsaydım şimdikinden daha çok yorulup daha az maaş alırdım sanırım. Tabii mesleğe göre değişiyor özel-devlet maaş farkı.
Ben yaklaşık 2 senedir memurum ve iş yüküm fazla olduğu için biraz yoğunum üstelik mesleğimle uzaktan bile alakası olmayan işleri yapıyorum o nedenle haksızlığa uğradım mı uğradım. Ama bu tamamen kişilerin tavırlarıyla alakalıydı yoksa devlet bana her ay maaşımı hesabıma yatırdı, zamlardan vs yararlandım. Tabii memur olmanın da şartları var ama genel olarak rahat. Mesai saatleri belli, işin belli. İmkanın varsa şansını denemeni tavsiye ederim

Devletteyım yok böyle bı rahatlık ancak yasayan bılır devlet süreklı arkanda bır suru hakkın var ezılmııyosun kımseye boyun eğmıyosun maaş iyi kesınlıkle dene ve çok çalış

Meslekten mesleğe fark eder sanırım ve en önemlisi senin yapına göre çok fark eder bu.

Rahat, kendini yormayan, her şeyi kafasına takmayan bir insan devlette çok yorulmayabilir.
Hele de şanslıysan üstün olan kişiler sana baskı uygulamıyorsa eğer rahat edersin.

Ama şahsen ben..
Devlette öğretmenim ve bana benden çok yorulduğunu söyleyen özel okul öğretmenlerine
sadece gülüyorum..

Çünkü ben işimi kendimi unutarak yapan biriyim.
Yok mu keyfine düşkün devlet öğretmenleri? Çoook dolu..
Sene başından beri fotokopi makinesinin yanında görmediğim adam var.
Kaç yıllık öğretmen ya bir de girmiş havalara ne veliyi dinler, vaktinden verir ne idareyi takar.

Eee bu adam yorulmaz tabi..

Benim gibi annesinin unuttuğu çocuk için kendini hırpalayan, uykuya dalarken bile sınıfını düşünen,
cahil bir velinin tek sözüne, hareketine günlerce üzülen, fotokopi makinesinin başında sıra bekleyen,
zil çalar çalmaz uçarcasına çıkmak yerine almaya gelinmemiş çocuğu elinden tutup evine kadar bırakan
biri özelde çalışan öğretmenden çok çok daha fazla yorulur..

Üstüne ben çiçek gibi wcye girip, çiçek gibi yemekhanede yemekler yemiyorum.
Çiçek gibi çocukların saçları, elleri ile haşır neşir değilim..
Kendini belli ölçüde geliştirmiş velilerle de muhattap değilim cahili var, cazgırı var..
Var da var...

Üstüne özelde çalışan arkadaşlarımdan daha az maaşım..
Şimdiki aklım olsaydı mezun olur olmaz kpss derdine düşmek yerine, iyi bir özel okulda işe
başlamayı tercih ederdim.. Devlet beni çok yordu insanıyla gerçekten..

O yüzden devletteyim diye benden çok yorulduğunu iddia eden öğretmene sadece gülüyorum ben..

Kurumdan kuruma degisir..
Ben belediyeciyim, kucuk bir ilcedeyim.
Kimi zaman ctesi toparlanip haftaicinden cok calismaktir..
Kimi zaman kucucuk bir eksikten zarar gormemek icin gece 12 lere kadar calismaktir
Sizden onceki konularla ilgli arsivde saatlerce arama yapmaktir.
Cocuğunun 23 nisan gosterisine gidemediginizde olur, karne gunu ziyarete gelen valiye cicek vermisliginizde..
1,5 saat dilekcede tarih atilmasi gerektigine dair ayakta ogut dinleyebilirsiniz.
Izinliyseniz arkadaslariniz muhtemelen isleri bekletir donusler zordur veya cok onemli seylerde arar bak boyle yapin der is tarif edersiniz.
Secim zamani aksam eve gittiginizde o gun hic wcye bile gitmediginizi fark edebilir veya iki is arasinda bi lokma isirip odadan odaya kosturabilirsiniz.
Secim zamani o kdr bunalirsinizki sonra secim sarkilarini duymak bile sizi o gunlere goturur gunlerce aylarca deli gibi calisir kendi hayatinizdan bir nevi vazgecersiniz.
Ama secim sabahi ise gelmek bambaskadir ucarsiniz adeta.. bayramlarda 2. Aileniz vardir birazda sansliysaniz artik hayat cok renklidir.. haftasonu resmi tatil programlariniz olabilir. Bu ay maasim yaticakmi korkunuz yoktur. Guzeldir devlet isi birazda belediyeler gibi renkli ortamdaysiniz insan iliskileriniz kuvvetliyse keyfine doyamazsiniz.

Yazdıklarının altına ımzamı atıyorum.Ne eksık ne fazla.
23-28 yaş aralığımı dağın tepesinde geçirdim.Şurda kaç kişiyi gider yaşar oralarda ?
Kimse kalkıp demesin rahat keyfiniz yerinde diye.
Evet kimse zorlamadı beni hatta atandıgımda ilk annem babamla okula gıderken babam istersen dönelim kızım,çalışma burda dedi görünce nerede çalışacağımı ve yaşayacağımı.Kendi isteğimle gittim ama kimse aman kolay yiea demesiz.Dedirtmem yani.

Aynen öyle.. Bana gidilen seminerler, okulda kalınan fazla saatlerden, hazırlanan etkinliklerden
bahsetmesinler lütfen.

Hazırlanan zengin masalarla öğretmenini el üstünde tutan bir kurumda seminere gitmek, benim gözümde
güne gitmektir. Ye, iç bir yandan meslektaşlarınla konuş.. Bu mu zor?
Gelsinler ben anlatayım onlara zorlukları...

Onların özel okul imkanlarından hazırladıkları etkinlikleri ben cebimden alarak, kırtasiye gezerek kendi
ellerimle hazırlıyorum.
Üstüne benim öğrencilerime bir hafta dayanıyor o etkinlik, hemen yırtmalar, ıslatmalar, çamur etmeler
başlıyor.
Burnu akıyor da silmesini bilmiyor devletteki çocuklar.
Etkinliklere güzel bakmayı mı bilecek?

Günde kaç saç topluyorum, burun siliyorum, ayakkabı bağcığı bağlıyorum sayamıyorum.

Kimse de değer vermiyor valla.. Bir kaç tane velinin Allah sabır versin cümlesiyle ayakta duruyoruz işte.
Biri Allah razı olsun diyor, diğeri 10 dk sonra gelip yerle bir edip gidiyor.

Özel okulda çalışan arkadaşımdan bir gün olsun velisiyle ilgili üzüldüğü bir şey duymadım.
Veriyor parasını okutuyor çocuğunu,haliyle ilgileniyor, en düşük notları 80 dedi ya inanabiliyor musunuz?

Müzik dersidir, yabancı dildir, oyun dersidir, resim dersidir, hepsine ayrı öğretmen girer işinde uzman.
O sırada sınıf öğretmeni dinlenir, etkinliğini falan rahat rahat hazırlar zaten.
Benim gibi 6 saat sustan, durdan anlamayan çocuklara bütün enerjisini harcamıyor.
Benden çok yoruluyor öyle mi?

Bomboş kağıtları sırıtarak veren öğrenciler var.

Velisine neden ilgilenmiyorsunuz dediğimde kadın bir başlıyor kocasından, kumasından,
karakola varan kavgalarından öğretmenliği
bırakmışım sanki psikolog olarak buluyorum kendimi...

Özeldeki parçalanmış aile çocuklarının sorunları bile daha az, daha halledilebilir.
Anne ya da baba güçlü çünkü.. Bilinçli..

Yine de benden çok yoruluyorlar... Bir bıraksınlar Allah aşkına..

Çok doluymuşum bu arada konu sahibi konuna döküldüm kusura bakma

Aynen öyle salla başı al maaşı da yapabilirsin aldığım parayı hak etmek için canını dişine de takabilirsin
Altını çizdiğim yer hakkında da bana çoğu kişi oh devlete kapağı attın ya işin ne olursa olsun der tabii memur olmuşum ya gerisi önemli değil. Her işin bir zorluğu var

Valla amirin borusu aday memursan öyle bir ötüyor ki kurumdaki tüm işi üstüne yüklese ve birini yanlış yapsan tehdit edebiliyor çünkü adayken uyarı cezası almak bile memuriyetten atılmak için kafi
Gelişmek de insanın kendi elinde eğer ortama uyarsan körelirsin ama kendini geliştirmek istersen bu da mümkün

Birde eger is beceren is yapan olarak taninirsan yandin biriyle iletisimin mi kuvvetli tum pis isler gec kalmis yazilar dikkat cekecek konular ile ilgili islemler gelir seni bulur izin hakkin var evet 657 de uzun uzun anlatilmis amaa oyle sag kol olarak bi kere tanindinmi 3 sene tek bir gun izin kullanmayan hsonu dahi calisan biri olur cikarsin..

Devlet işi rahat, saatin belli vs. ama ben de şunu sevmiyorum, görevlendirmeler oluyor yakın ilçelere,ya da tayin filan oluyor hoop düzenini değiştir yeniden filan... Ben de 1 defa kpss sınavına girdim üstüne de gitmedim bir daha. işinden memnunsan o alanda ilerlemeye devam et, tecrübe kazandıkça belki daha iyi bir iş bulursun,kısmet bu belli olmaz. Daha dün akşam bi tanıdık ile konuştuk, devlet memuru olmayan da ölmüyor :)

Rahat elbette, hamileliğim boyunca prenses muamelesi yaptılar, iki midem bulandı eve götürdüler ya da hastaneye. İşim rahat kafam rahat... Şimdi doğum iznim bitti rapor aldım bi allahın kulu aramadı maaşımın yatmaıs da cabası

Arkadasim bugun isim geregi belediyedeydim.kendi mealek grubumdan masa basi yillardir memur olarak calisan bir muhendise ne guzel vallahi rahatsiniz ortam iyi dedim.disi seni ici beni yakar dedi.detaylari soramadim konu kapandi.bende bilemiyorum...

Ben öğretmenim ve gayet rahatım canım.Özlük haklarından dolayı hiçkimse sana istemediğin bişeyi yaptıramaz.Mesai saatlerin belli,tatilin belli,hakların belli..Ben hep derim iyi ki devlette çalışıyorum diye..Şansını dene derim canım..

Çoğu memur emekliye ayrılmıyor yaşı gelince. Çünkü maaşları epey düşüyor , işleride rahat olduğu için devam ediyorlar.

Ben ozel sektorde de calistim devlette de. Kiyaslanamaz bile memurluk ozelde calismaktan cok cok rahat en azından isten atilma derdin yok. Bence de sansini dene

Hem özel de hem de memurlukta sıkıntı çekenler var. Genellememek gerek.Özel de olup rahat eden de gördüm. Devlette olup istifaya kadar sıkıntı çekende...

Bazı hanımlar rapor devlette rahat falan demiş de o kadar da değil. Bizim arkadaş hamile idi.Acil dr. gitmesi gerekiyordu.Hemen veliler İlçe MEB e şikayet etmişler. Daha yığınla böyle örnek var...

Arkadasim bugun isim geregi belediyedeydim.kendi mealek grubumdan masa basi yillardir memur olarak calisan bir muhendise ne guzel vallahi rahatsiniz ortam iyi dedim.disi seni ici beni yakar dedi.detaylari soramadim konu kapandi.bende bilemiyorum...
neler diyebileceğini az çok tahmin ediyorum.
çalışılan kurum siyasete teslim olmuş bir yerse zannetmeyin ki memurlar rahat rahat yaylanıyorlar koltuklarında.
aklınıza gelmeyen eziyet ve baskı ile karşılaşabilir,bunlara baş kaldırdığınızda da başınıza gelmeyen kalmaz.
devlette çalışmak iş açısından garanti olsa da yerin değişmeyecek diye bir kural yok,heran kurumun taşra şubelerine bigün içinde görevlendirilebilirsin.olmadı başka bir birime atanırsın tenzili rütbe ile.mesleğinle alakasız işleri yapmaya bile zorlanabilirsin.
istifa mı edeceksin,gitmem mi diyeceksin.
verilen göreve itaatsizlikten memuriyetini bile yakarlar.
yeri gelir bir kurumda sabah 10 dk. geç kaldın diye hakkında soruşturma açılır.
yeri gelir yaptığın bir işten ve attığın imzalardan dolayı hakkında bir soruşturma açılır defalarca savunma verirsin.
olmadı mahkemeye verilirsin.
memurlukta çeşitli uyarı kınama cezaları vardır,siciline işlerler sildiremezssin.öyle yapışır üstüne ilerleyemezssin de kurumda.
vs. vs.
konuyu detaylı okumadım belki bahsedildi tüm bunlar ama bilinmesinde fayda var.
konum olarak çok rahat çalışan memurlar olsa da gün dönüyor devran dönüyor,hoop beklemediğin bir değişiklikle hayatın etkileniyor.
ancak yaptığı iş gereği yüksek sorumluluk alan ve imza yetkisi olan memurlar için hayat o kadar da kolay değil arkadaşlar.
tek mesele maaşının garanti hesaba yatması değil ne yazık ki.

bende d
bende devlet memuru olcm Allahın izniyle fakat bu hamilelik sürecinde iş yaşamımda karşılaşacağım zorluklardan korkuyorum açıkçası.işten çıkmam olası değil.bebiş küçükken işe nasıl gideceksiniz :/

Mutlaka devlet işininde zorlukları vardır ancak özeldeki gbi çocuğun hastalandı gidemedin diye işten çıkarılmayla tehdit edilmezsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…