O gün den beri kendini affettirmeye çalışıyor bi sinirle söylemiş konuştuk ve hallettik ayrıca dr o kadar tatlı kiii ben her zaman anneye bırakırım burda annenin ne istediği ne hissettiği önemli dedi tercihim kesinlikle normal ama seni zorlama hakkım yok dedi sonrasın da muayene etti ve normal doğum yapamıcağımı belirtti :)Dr dedı dememıssınız,oyle bı algı yaratılıyorkı drlar da zan altında kalıyor.Aklı basında hıc bır dr hastaya bırakmaz.Bosa mı okudu onca yıl hastaya soracaksaDrun dedıgıne ragmen devlte goturen adama sorarsınız o karar verır madem
Devletten devlete çok fark var. Ben İstanbul 'da çok yoğun bir hastanede kadın doğumda staj yapmıştım. Kadınlara yapılan kötü muameleden bahsetmek bile istemiyorum. Ama mesela bir arkadaşım farklı bir ilde staj yapmıştı. Devlet olmasına rağmen kadınlara bebek gibi davranıyorlar diyordu.Arkadaşlar sezaryen tercihi dışında neden devlet değil de özel tercih ediliyor? Gerçekten bilmediğim, öğrenmek istediğim için soruyorum.
İlgi ve alaka içinArkadaşlar sezaryen tercihi dışında neden devlet değil de özel tercih ediliyor? Gerçekten bilmediğim, öğrenmek istediğim için soruyorum.
Birincisi hamilelik ve doğum bana göre özel ve her zaman yaşanmayacak bir durum...devlet hastanelerinin şu anki durumunu bilmiyorum ama o dönemlerde gerçekten berbattı özellikle kadın doğum hastaneleri....yani simariklikla nitelendirmeniz ayrıca anormal bir zihniyet..Doğum normal ve doğada tüm canlıların ekstra bir çabaya ihtiyaç duymadan yaptıkları bir eylem. Sizin bu şımarıkça tavrınıza ve kayınvalide kpedere kinlenmenize inanamıyorum. Altınları satarım yine yaparım ne demek ya. Devlet hastaneleri doğum ve yenidoğan konusunda kimsenin laf edemeyeceği kurumdur. Size prenses gibi davranılmasını istiyor ve üstüne para veriyorsunuz. Ben sigortam tüm özelleri ücretsiz karşıladığı halde bin tane özele değişmem. Öncesinde ebelerle eğitim grupları bile var. Yeter şu devlet hastanelerine olan çamur atmalarınız. Burada gidemeyecek olanlar vardır özeniyorlardır diye yazıyorum. Özenilecek hiçbir tarafı yok arkadaşım. Mis gibi bakıyolar. Paranı da bebene ayırırsın hayra girersin. Kayınvalide ve kayınpederin ellerinden öperim. Size iyilik yapmaya çalışmış.
Devlette doğum yapmak kötü değil ki ?Hanımlar merhaba iyi akşamlar :)
5 aylık hamileyim tek duam dileğim sağlıkla kucağıma almak. Yapı olarak canı çokk tatlı ve korkak biriyim böyle biri olmak istemezdim ama
Özel bir hastaneye gidiyorum kontrollere durumumuz çok çok şükür gayeeet iyi eşim insanların aklına o kadar uyuyor ki anlatamam neymiş arkadaşının eşi devlette yapmış çok iyiymiş orda yapsaymışım ne gerek varmış bebek odası için de aynısını yaptı yapamam büyüyene kadar gerek yok dedi bu konu yüzünden 5 kere tartıştık ve her defasın da çok ağladım çünkü hayalim di bebeğime oda yapmak en son altınları bozup yapmamayı teklif etti düşünün el mecbur kabul ettim yoksa benim tek başıma yapacak gücüm yok.
Bugün de bu konu için çok kötü kavga ettik artık o kadar kırıldım ve sinirlendim ki kızlar inanın durumuz olmasa tabiki devlete giderdim olduğu halde böyle yapması çok garip ve ben Allah nasip ederse sezaryen düşünüyorum normalden çok korkuyorum devlette böyle bir seçim hakkımız da yok.
Yani en son gelip korkma korkma doğurursun özelde dedi böyle herşeyi burnumdan getirip sonra tamam yaparız demesi bilmiyorum ya aşırı stres yapıp ağladım bebeğime bişey olmuşmudur acaba çok üzgünüm ama elimde olmadan ağlıyorum
Devlette doğum yapmak kötü demedim ??Devlette doğum yapmak kötü değil ki
Hayir su yönden dedim.Simdi özel hastanede size müşteri gözüyle bakacaklar.Devlette hasta.Tek iyi yönü özel hastanede size özel odanız olur.Birde dediğim gibi müşteri gözüyle baktıkları için göstermelik ilgi olacak.Bebeginizin sağlık riski yoksa devlette olur neden olmasın.Devlette doğum yapmak kötü demedim ??
Devlette mi kaba davrandılar size.Ben 36 haftalık hamileydim. Bebeğimin hateketini hissetmedim günboyu. Özel hastanede doktorum ama ilk bebek yaş 24 bilemedim doktora ulaşılmaz sandım Kadın doğuma gittim. Orda hep doktor vardır gece gündüz dedim. Doktor geldi. Kendi de kadındı. Bana bağırdı çağırdı. Geç şura yat şura bla bla. O kadar korktum ki anlatamam. İşte hareket ediyor diye bağırıyor ultrasona bakıp. E tamam ne bağırıyorsun?
Sonra ebe geldi alttan muayene etmem gerek yoksa bırakamayız dedi. O kadar kibardı ki. Yat kızım korkma kolay bir işlem falan diye. 10 yıl oldu Allah razı olsun ondan. O doktor kadını da Allah bildiği gibi yapsın.
Sonra zaten hep özele gittim. Orda da ebeler tuhaftı ama doktordan ve hastane yönetiminden korktukları için törpülüyorlar kendilerini.
Hayır devlete hiç gitmedim o yüzden bilmiyorum tabiki devlette çok iyidir ama durum varken insan kendini o gün özel hissetmek istiyor var korkuyorum sezaryen istiyorum Allah ta nasip ederse onun için özel istedimDevlette mi kaba davrandılar size.
Kac tane dogurdun?Ne ilgisi var şimdi ? Devletin hizmeti ve deneyimi her zaman daha iyidir.bu arada asıl bu adamlar, bu pişkin, egolu kadınları nereden buluyor ? Hem çalışmayıp, hem de özel hastane istemek de ayrı bir pişkinlik.hadi bir artısı olsa tamam diyeceğim.doğum kadar kolay bir işlem için servet harcamaya ne gerek var ? Gideceksiniz en fazla 1 gün yatıp çıkacaksınız bu yani? Ufacık olayı abarttıkça abartmış.tamam sonra istediğin yerde yap demiş zaten.inanılmaz fuzuli bir harcamayı istememek de cimrilik olmuş.gereksiz yere ben de 15,20 bin vermek istemem yani.gerekli şeylerde cimrilik olur.
Sağlıkla gelsin.İnsallah doktor oneremem insan korkuyor özel veya devlet.Hayır devlete hiç gitmedim o yüzden bilmiyorum tabiki devlette çok iyidir ama durum varken insan kendini o gün özel hissetmek istiyor var korkuyorum sezaryen istiyorum Allah ta nasip ederse onun için özel istedim
Ferhans, çalışmayıp özel hastaneye giden kadınlara sarmıştı bir ara, yine duyguları depreşmiş bu konuda.Kac tane dogurdun?
Çalışmayan kadınlara kocalarından daha düşman olan koca yürekli Ferhans.Ferhans, çalışmayıp özel hastaneye giden kadınlara sarmıştı bir ara, yine duyguları depreşmiş bu konuda.
Kadin çalışmıyorsa hiçbir değerinin, özel isteğinin olmaması gerektiğini düşünüyor ciddi ciddi.Çalışmayan kadınlara kocalarından daha düşman olan koca yürekli Ferhans.
Avrupa'nin en sevdigim yonu de iste de tam da bu: herkes esit. Zengin de Fakir de ayni yerde doguruyor. Kimse "durumum iyi devlette dogurmam" gibi inanilmaz komplekslere girmiyor. Ve tibben zorunlu durum olmadikca da herkes normal dogum yapiyor, dogumu da ebe yaptiriyor. Korkuyorum sezeryan, ya da ayyy zenginim ozel olmali doktor da falanca Prof vs gibi, asik atma durumu yok. Hersey dogalinda, olmasi gerektigi gibi oluyor. Not: dogum yaptiktan 3-4 saat sonra da eve gidiliyor. Hersey dogalinda gelisiyor.Hanımlar merhaba iyi akşamlar :)
5 aylık hamileyim tek duam dileğim sağlıkla kucağıma almak. Yapı olarak canı çokk tatlı ve korkak biriyim böyle biri olmak istemezdim ama
Özel bir hastaneye gidiyorum kontrollere durumumuz çok çok şükür gayeeet iyi eşim insanların aklına o kadar uyuyor ki anlatamam neymiş arkadaşının eşi devlette yapmış çok iyiymiş orda yapsaymışım ne gerek varmış bebek odası için de aynısını yaptı yapamam büyüyene kadar gerek yok dedi bu konu yüzünden 5 kere tartıştık ve her defasın da çok ağladım çünkü hayalim di bebeğime oda yapmak en son altınları bozup yapmamayı teklif etti düşünün el mecbur kabul ettim yoksa benim tek başıma yapacak gücüm yok.
Bugün de bu konu için çok kötü kavga ettik artık o kadar kırıldım ve sinirlendim ki kızlar inanın durumuz olmasa tabiki devlete giderdim olduğu halde böyle yapması çok garip ve ben Allah nasip ederse sezaryen düşünüyorum normalden çok korkuyorum devlette böyle bir seçim hakkımız da yok.
Yani en son gelip korkma korkma doğurursun özelde dedi böyle herşeyi burnumdan getirip sonra tamam yaparız demesi bilmiyorum ya aşırı stres yapıp ağladım bebeğime bişey olmuşmudur acaba çok üzgünüm ama elimde olmadan ağlıyorum
hiç ağlamayın üzmeyin kendinizi. gider misler gibi özelde dogurursunuz. ben ilk kizimi özelde doğurdum isteğe bağlı sezaryen ile. gayette memnunum. ikinci kızımı devlette doğurdum, ondan daha daha memnun kaldım. inanılmaz iyi bir Dr bulmuştum, kendi kendime hem özel hem devlet muayeneye giderim, sonra da gider özelde prensesler gibi dogururum dedim. aaaaa bıraktım devletteki Dr ozeldejinden bin iyi ama bu tamamen şans tabi. elbette ilk doğum sezeryan olmasaydı asla devlete gidip normal doğum istemezdim. çünkü mecburHanımlar merhaba iyi akşamlar :)
Siz normal doğurun mutlaka bu ara da Avrupa da yaşadığınızı anladım hadi yine iyisiniz artık bir kişi daha biliyor orda yaşadığınızıAvrupa'nin en sevdigim yonu de iste de tam da bu: herkes esit. Zengin de Fakir de ayni yerde doguruyor. Kimse "durumum iyi devlette dogurmam" gibi inanilmaz komplekslere girmiyor. Ve tibben zorunlu durum olmadikca da herkes normal dogum yapiyor, dogumu da ebe yaptiriyor. Korkuyorum sezeryan, ya da ayyy zenginim ozel olmali doktor da falanca Prof vs gibi, asik atma durumu yok. Hersey dogalinda, olmasi gerektigi gibi oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?