Devlette doğum yapacak mışım

O gün den beri kendini affettirmeye çalışıyor bi sinirle söylemiş konuştuk ve hallettik ayrıca dr o kadar tatlı kiii ben her zaman anneye bırakırım burda annenin ne istediği ne hissettiği önemli dedi tercihim kesinlikle normal ama seni zorlama hakkım yok dedi sonrasın da muayene etti ve normal doğum yapamıcağımı belirtti :)
 
Arkadaşlar sezaryen tercihi dışında neden devlet değil de özel tercih ediliyor? Gerçekten bilmediğim, öğrenmek istediğim için soruyorum.
Devletten devlete çok fark var. Ben İstanbul 'da çok yoğun bir hastanede kadın doğumda staj yapmıştım. Kadınlara yapılan kötü muameleden bahsetmek bile istemiyorum. Ama mesela bir arkadaşım farklı bir ilde staj yapmıştı. Devlet olmasına rağmen kadınlara bebek gibi davranıyorlar diyordu.
 
Doğumu siz yapacaksınız . Sizin sağlığınız , hatta hayatınız söz konusun. Tabi sizin kararınız önemli.
 
Birincisi hamilelik ve doğum bana göre özel ve her zaman yaşanmayacak bir durum...devlet hastanelerinin şu anki durumunu bilmiyorum ama o dönemlerde gerçekten berbattı özellikle kadın doğum hastaneleri....yani simariklikla nitelendirmeniz ayrıca anormal bir zihniyet..
İkincisi kaynana k.peder iyiligimi istediklerinden değil beni o paraya yani ogullarinin parasını harcamaya layık görmediklerinden devlete gitmemi istedi bana vermedikleri değerden ötürü ki hiç umurumda değil...(birkac yıl sonra kızının doğumunda k.validesine kızımı neden özele goturmediniz ziyaret saati dışında yanına bile giremiyoruz yanliz kaldı çocuğum diye veryansın etmişti)Bu da apayrı bir konu
Kaldı ki bizler evlenmiş yetişkin insanlarız ama hep bir müdahale(hâlâ devam etmekte)oda ayrı..örnek dişimi yaptiriyorum özelde değil üni.hastanesinde niye yakindaki dış Hastanesi'ne gitmedin diye onu bile sorguladı...bu örnekler fazlasıyla çoğaltılabilir tabi ama vaktim kısıtlı
Size gelince,
Bilip bilmeden insanları tanımadan saçma sapan yorum yapmanız oldukça gereksiz olmuş bununda belirtmeden geçemeyeceğim ..
 
Devlette doğum yapmak kötü değil ki ?
 
Ben 36 haftalık hamileydim. Bebeğimin hateketini hissetmedim günboyu. Özel hastanede doktorum ama ilk bebek yaş 24 bilemedim doktora ulaşılmaz sandım Kadın doğuma gittim. Orda hep doktor vardır gece gündüz dedim. Doktor geldi. Kendi de kadındı. Bana bağırdı çağırdı. Geç şura yat şura bla bla. O kadar korktum ki anlatamam. İşte hareket ediyor diye bağırıyor ultrasona bakıp. E tamam ne bağırıyorsun?
Sonra ebe geldi alttan muayene etmem gerek yoksa bırakamayız dedi. O kadar kibardı ki. Yat kızım korkma kolay bir işlem falan diye. 10 yıl oldu Allah razı olsun ondan. O doktor kadını da Allah bildiği gibi yapsın.
Sonra zaten hep özele gittim. Orda da ebeler tuhaftı ama doktordan ve hastane yönetiminden korktukları için törpülüyorlar kendilerini.
 
Devlette doğum yapmak kötü demedim ??
Hayir su yönden dedim.Simdi özel hastanede size müşteri gözüyle bakacaklar.Devlette hasta.Tek iyi yönü özel hastanede size özel odanız olur.Birde dediğim gibi müşteri gözüyle baktıkları için göstermelik ilgi olacak.Bebeginizin sağlık riski yoksa devlette olur neden olmasın.
 
Devlette mi kaba davrandılar size.
 
Kac tane dogurdun?
 
Hayır devlete hiç gitmedim o yüzden bilmiyorum tabiki devlette çok iyidir ama durum varken insan kendini o gün özel hissetmek istiyor var korkuyorum sezaryen istiyorum Allah ta nasip ederse onun için özel istedim
Sağlıkla gelsin.İnsallah doktor oneremem insan korkuyor özel veya devlet.
 
Çalışmayan kadınlara kocalarından daha düşman olan koca yürekli Ferhans.
Kadin çalışmıyorsa hiçbir değerinin, özel isteğinin olmaması gerektiğini düşünüyor ciddi ciddi.
Etrafımdaki çalışmayan kadınların sürdüğü sefayı, gördüğü değeri bilse hırsından çatlar zavallım
 
Avrupa'nin en sevdigim yonu de iste de tam da bu: herkes esit. Zengin de Fakir de ayni yerde doguruyor. Kimse "durumum iyi devlette dogurmam" gibi inanilmaz komplekslere girmiyor. Ve tibben zorunlu durum olmadikca da herkes normal dogum yapiyor, dogumu da ebe yaptiriyor. Korkuyorum sezeryan, ya da ayyy zenginim ozel olmali doktor da falanca Prof vs gibi, asik atma durumu yok. Hersey dogalinda, olmasi gerektigi gibi oluyor. Not: dogum yaptiktan 3-4 saat sonra da eve gidiliyor. Hersey dogalinda gelisiyor.
 
hiç ağlamayın üzmeyin kendinizi. gider misler gibi özelde dogurursunuz. ben ilk kizimi özelde doğurdum isteğe bağlı sezaryen ile. gayette memnunum. ikinci kızımı devlette doğurdum, ondan daha daha memnun kaldım. inanılmaz iyi bir Dr bulmuştum, kendi kendime hem özel hem devlet muayeneye giderim, sonra da gider özelde prensesler gibi dogururum dedim. aaaaa bıraktım devletteki Dr ozeldejinden bin iyi ama bu tamamen şans tabi. elbette ilk doğum sezeryan olmasaydı asla devlete gidip normal doğum istemezdim. çünkü mecbur
 
Siz normal doğurun mutlaka bu ara da Avrupa da yaşadığınızı anladım hadi yine iyisiniz artık bir kişi daha biliyor orda yaşadığınızı
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…