Devlette doğum yapacak mışım

normal doğum için zorluyorlar ölsen de paylaşanlar seni çatır çatır normal dogurtuyorlar. normal doğum yaparken ablam bebeğini kaybetti bu riski göze alamam demiştim ilk gebeligimde. neyse hem özel hem devlet deneyimi yaşamış biri olarak sükunet söyleyebilirim devlet inanılmaz iyiydi. Dr sabah geliyor akşam geliyor cocuk Dr u desen sabah akşam geliyor. hemşireler sürekli takipte. çok şaşırmıştım doğrusu ve inanılmaz da memnun kalmıştım. uzun bir süre ya doğum yaptım ama para vermedik demiştim. hastane tek kişilik oda, odada duş wc hepsi vardı. benim için güzel bir tecrübeydi

Ben de bi avrupa ulkesindeyim. Buranin saglik sisteminin ilk kez birinden takdir aldigini gordum bxbcbxb

Onlar Türkiyeye geliyor tedaviye biz de onların sistemini övüyoruz. Ben jinekoloğumdan hiç memnun değilim ama hasta kabul eden başka jinekolog bulamadığım için doğuma kadar mecburen onunla devam ediyorum, doktor seçme özgürlüğüm bile yok yani hepsi dolu kim denk gelirse ona kaydoldum. Şehirde küçük bi özel klinik olmasaydı doğru düzgün muayene bile olamazdım. Acile düşmeyeyim diye dua ediyorum, bir daha gelme diye 4-5 saat bekletiyorlar.

Ya ozelde dogurdum. Ozelde dogurdun mu Nuranka? Gostermelik ilgi falan yok. Islerini son derece iyi yapiyolar. Bana bebegin altini acmak, emzirmek, yikamak nasil yapilir hepsini tek tek ogrettiler. Musteri memnuniyeti oncelikleri cunku devlette sikayette etsen kimse sallamaz ama ozelde adamin anasini aglatirlar. Arada ki fark bu o yuzden dikkatliler. Bu arada seneler once devlete dis gebelik icin gittim. Kartal devlet leş gibiydi ve herkes asiri kabaydi. Sonra Zeynep Kamilde yattim. Doktor olmadigi icin kendi basina gecenin koru dogum yapan bi kadini seyrettim resmen. Bilmeden ahkam kesiyosunuz. Bugun devlet nasil bilmiyorum belki cok duzeldi. o yuzden hic yorum yapmiyorum. Mecbur degiliz her konuda bilgi sahibi olmadan yorum yapmaya.

Hollanda'da gun icinde gonderiliyormus. Cok garip geldi bana ama oyleymis.
Hollandada doğuma çok farklı yaklaşıyorlar ev doğumu çok yaygın belki o yüzden olabilir, genel geçer olduğunu düşünmüyorum burada mesela ev doğumuna sıcak bakmıyorlar, hastaneden de ilk gün bırakmazlar kesinlikle

Hamilelikte hormonlardan dolayı duygusallık çok normal. Bende bazen aklıma geçmişten saçma bişey gelir sinir olurum kendi kendime ağlarım ama bir iki kere ağlamayla sinir olmayla çocuğa bişey olmaz merak etme.

Bebeğine odaklan sen sonuçta özele tamam demiş. Ama eşine de bir süre trip at o adım atana kadar

Güzel bir cevabım var aslında tüm yazdıklarına ama senin yüzünden banlanma fikri midemi bulandırır.. Ne diyelim seni de böyle kabul edeceğiz.

Bence kendini zorla normal doğum yap
Çünkü yapmayan kadınların çocukları hep alerjileri var ve mutlaka emzir o mama ile büyüyen bebekler aşırı şişiyor
Ve kilolular
Ben devlette sezeryana alinmasi gerekirken zorla normal dogurtulmus bi bebektim. Zorla normal dogurtuldugum icin mekonyum yuttum. Kordon dolandi. Kuvozde kalmisim. Hem atopik dermatitim var hem allerjik astimim. Oyle zorlamayla olmuyo. Her dogum farkli. Duruma gore de degisiyor hangi yol olmasi gerektigi.

İlk çocuğunuz galiba ama bence haliniz neyse onu yapın etrafta çok eleştiri yaparlar şurası iyi burası iyi diye benimde kaynanam öyle der devlet hastanesi çok güzel harika ha bunu da. Sırf para harcamadan adına yani durumlarida gayet güzel bildiğin gibi zengin cimrilerden valla kafanda hangi hayalin varsa gerçekleştir asla vazgeçme

devlet ya da ozel yerine, nerede daha cok imkani olan hastane varsa oraya gitmek gerekir bence. ben yogun bakim servisi olan bir hastane secmistim ki bebise Allah korusun bir sey olursa hemen bakilabilsin diye. ayrica bazi devlet hastanelerinde ozel hasta ya da ozel oda sansi var para verildigi surece diye biliyorm

Devlette isteğe bağlı sezaryen artık yasak. Çok ekstrem bir durum olması gerekiyor sizi sezaryene almaları için. İlk doğumunuz için devlete gittiğiniz takdirde sizi sonuna kadar normal doğum için zorlarlar. İkizi bile normal doğurtmaya çalışıyorlar. Nasipse sezaryen düşünüyorum diye bir şey olmaz yani.
Doğum için devletten devlete çok fark var. Ben kadın doğum stajımı bir devlet hastanesinde yapmıştım. İnanın kadınlara yapılan muameleyi görünce akşam eve gidip böyle ağlamaklı dolaşıyordum, çok etkileniyordum. Çok kötüydü. Uzun uzun anlatıp denk gelen gebeleri korkutmak istemiyorum. Ama bir arkadaşım başka bir devlet hastanesinde yapmıştı stajını. Ekibin çok iyi olduğunu söylüyordu. Doğum zaten bir ekip olayı. Sizinle ilgilenen doktor, ebe, hemşire hatta personel hepsinin iyi ve yetkin olması gerekiyor.
Tüm bunların yanında, özel hastane size müşteri gözüyle bakar. Sadece doğum için değil herkese müşteri gözüyle bakar. Memnun kalmazsanız gitmezsiniz. Orası da müşterisini kaybetmiş olur. Bu yüzden müşteri memnuniyetine önem verir. Hatta hastaneden ayrılmadan önce bir insan kaynakları personelinin size anket uygulamaya geldiğini görebilirsiniz. Hemşireden, hastaneden falan memnun kalıp kalmadığınızı uzun uzun sorgularlar. Bu açıdan görselliğe de önem verir. Sezaryen dikişi atacak diyelim, içe katlar lazerle diker. İz kalmaz. Devlet böyle değil. Hasta yükü çok fazla. Ameliyathane önünde kuyruk oluyor neredeyse. Pat pat ameliyatları yapıyorlar.

Ek olarak da özel var özel var. Yetişkin yoğun bakım, yeni doğan yoğun bakım olan A sınıf bir özel hastane tercih edin edecekseniz. Mesela değişik değişik özeller var. Hani otel konforu diyoruz ya yeni yapılan şehir hastanelerinin odaları o özellerden çok daha iyi oluyor. Tabelasında özel yazıyor diye pat dalmayın yani. Yoksa en ufak aksilikte beceremez hemen devlete sevk ederler yani.

Devlette isteğe bağlı sezaryen yasak.

yokmuş kardeş ben bayağı meşakatli bir tecrübeyle öğrendim. 14 saat aralıksız suni sancı aldım. açılamam hala 1 parmaktı eşimi aradım, artık ne dedim hatırlamıyorum, beni kurtar falan... adam tatışmış imza vermiş apar topar aldı beni çıkıyorduk. düşünün halimi skandal. nöbetçi doktor gördü, Allah ım bin kez razı olsun, başlarım böyle uugulamaya kadın bu halde nereye gidiyor diyip sezeryena aldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…