Devlette doğum yapacak mışım

Sağlık personeli ile neden tartışıyorsunuz? Devlette isteğe bağlı sezaryen kesinlikle yasak. Prosedür bu şekilde, sağlık personelinin yapabileceği bir şey yok. Sezeryan için artık son noktaya gelinmesi, bir sezaryen endikasyonu lazım.

Boş boş tartışmalar yapmış üyeler. Çocuğum olmamasına rağmen meselenin özel hastane ya ds devlet hastanesi olmadığını özel hastanede doğmuş biri olarak çok iyi biliyorum. Bunlar şans işi, doktor ya da asistanın kalitesi kurumlardan ya da cebinizden ne kadar oara çıktığından bağımsız maalesef. Şans işi. Canım kıymetlidir diyerek de doğrudan sezaryene yönelme konusunu saçma buluyorum. Canı kıymetli olanlar ömür boyu çocuk bakma sorumluluğunu iyi düşünsün derim.

son noktayı geçmiştik zaten hanımefendi. siz neden savunma ihtiyacı duydunuz ? kaldı ki sağlık personeli prosedür böyle dedi okey, ölse miydim orada, prosedüre uyacağız diye. bende hür irademle hastaneden çıkmak istedim. çıkmama da izin vermiyorlar. ne yapabiliriz bu durumda.

Her avrupa ülkesi böyle değil. Almanya'da yalnızca epiduralsız doğum yapan, bebeği sarılık olmayan ve evde kendisiyle ilgilenecek ebesi olan anneler doğumdan bir kaç saat sonra eve gidebiliyor. Sezaryen olanlar 1 hafta hastanede kalıyor.

Şimdi birtakım kurallar var. Her yer için geçerli. O kuruma gittiğinizde bunları kabul ederek gidiyorsunuz. Eskiden devlette de sezeryan yapılabiliyordu. Ama artık bu yasak. Süreç kendiliğinden işlemiyorsa suni sancıyı dayıyorlar. Otuz saati aşkın süre suni sancı alan sonra doğum yapan kadınlar gördüm. Hemen bir ölümü karıştırıyorsunuz, sakin olun. Ölmek kolay değil o kadar, takipte oluyorsunuz. Kötüleştiğinizde anlarlar. Çoğul gebeliklerde bile pozisyon uygunsa devlet normal doğum yaptırır. Bu böyle yani prosedür bu yani. Bunu kabul ederek gidiyorsunuz, normal doğum için sonuna kadar zorlanacağınızı biliyorsunuz yani. Sonra zorlandığınızda personel ile tartıştık diyorsunuz. Prosedürü o personel mi belirliyor? Gitmenize müsaade edilmemesini çok olağan karşılayamadım. Hemen biz sorumluluk almıyoruz kendi gidiyor diye kağıt imzalatıp gönderirler. Özel bile işin ucunda para olmasına rağmen gidecek hastayı odaya kilitlemiyor.

Yorumumun nesi saçma sapan acaba. Türkiye gibi apartman özel hastanelerinin bol olduğu ülkede bayılıyorsunuz doğurmaya. Mis gibi devlet hastanelerimiz var ve ben bunu tecrübe ettim. Benim aile ilişkilerimde böyle çetrefiller olmadığı için de empati yapamıyorum kusura bakmayın. Ha özelde de doğsa devlette de doğsa prenses hissetmiyorsunuz. Bana verdiğiniz cevap ve üsluba bakarak zaten kvalide ve kpedere bir kez daha sabır diliyorum.

Bence sizin sinirleriniz bir hayli bozuk..nefret saçıyorsunuz öfke dolusunuz ...Ben size hakaret etmedim kötü bir cevapta yazmadım tecrübemi platformla paylaştım...Atlayıp eleştirdiğiniz yetmedi o küçücük dar pencerenizle asagilamaya çalışmış siniz tanimadiginiz birini...gerçekten enteresansiniz
Bırakalım polemiği siz bildiğiniz yoldan devam edin ..ne yasadinizda bu haldesiniz bilmiyorum ama bence Allah sizin çevrenize sabırlar versin ..
Neyse sevgiyle kalın yinede umarım biran önce feraha kavuşursunuz

43 yaşındayım hayatımda hiçbir insandan bu yorumu almadım. Pozitifim ve doğal olan her şeyle barışığım. Israfi ve gösterişi sevmiyorum. Size garip gelem bence bunlar. Kayınvalidenin kızıyla olan özelini bile Burda paylaşıp kendinizi haklı göstermeye çalışmışsınız. İlişki dinamiğini sizin tavrınız belirler karşınızdakinin tavrı değil. Bu sebeple benim hayatım ya da şükür çevremdeki insanların bi sorunu yok. Saolun düşünceniz için. Siz özelde altını bozdurup doğurun en iyisi çünkü başka türlü rahatlamayacaksınız.

Ben devlet Hastanesi'nde doğum yaptım.odam tek kişilik sıcak suyu olan wc ve duş ayrı bir odaydi. Doğumda 2 ebe vardı doğum anına kadar biri elimi tutuyor sakinlestiriyor, biri de sancılarımı doğru yonetmemi sağlıyordu. Doğum anında
" hadi dunyaanin en güzel annesi olmana çok az kaldı , sen çok güçlüsün ve artık bir annesin" diye moral veriyordu. Stajer ebeler vardı 3-4 tane biri terimi siliyor , biri elimi tutuyor, biri bebeğin guzelligini anlatıyordu. Odaya çıktığımda stajerler ve ebe gelip bebekle ilgili herşeyi anlattı ilk memeyi ebeyle birlikte verdik ,öğretti. 1 saat sonra sıcak bir duş alıp üstümü değiştirip makyajımı yapabilmistim.

Ama aynı hastanede arkadaşım 1 yıl sonra doğurdu , ebe farklıymış ve genital tirasini yapmadığı için ebe jiletle temizlerken azarlamis.

Diğer arkadaş özelde doğum yaptı sezeryan. Bebeğin gobekbaginda bez kalmış 1 ay kivrandi ağlamaktan helaka oldu çocuk iltihaplanip hastanelik olunca doktor farkedip temizledi de rahatladı.

Tamamen işini severek yapana denk gelmeyle alakalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…