Devlette doğum yapacak mışım

Arkadaşlar bilmediğim ve merak ettiğim için soruyorum.
devlet ve özel hastane farki ne?
Doktorlar az eģitimlimi ,sadece assistan doktor mu giriyor?
yeterli ilgi yokmu?
odalar hastane eski olduğu içinmi?
bilmiyorum gercekten,almanyada ve çoğu avrupa ülkelerinde hep devlet hastanesini gidilir .
çok az özel yerler var oraya zenginler gidiyor.
yani bazen assistan Doktor bakiyor ,bazende çok eski bina oluyor .Bir odada şansli değilsen 3 kişi ve bir tuvalet duş var.

Bence kendini zorla normal doğum yap
Çünkü yapmayan kadınların çocukları hep alerjileri var ve mutlaka emzir o mama ile büyüyen bebekler aşırı şişiyor
Ve kilolular
Ufffff böyle saçma sapan akılları vererek bişey yaptığınızı mi saniyorsunuz? Arkadaşım ben normal doğuracağım diye bir taraflarımı yırttım, 2 kere suni sancı aldım üstelik. İnadım yüzünden 17 saat sonra 10 dk da sezaryana alındım, kordon çocuğumun boynuna dolanmış... Doktor uygun görüyorsa, hasta sezaryen istiyorsa kime ne yahu? Ayrıca benim hiç sütüm gelmedi, mama çocuğu benim oğlan, ne kilolu nede hasta. Oldukça sağlıklı büyüdü şükür.

Arkadaşlar bilmediğim ve merak ettiğim için soruyorum.
devlet ve özel hastane farki ne?
Doktorlar az eģitimlimi ,sadece assistan doktor mu giriyor?
yeterli ilgi yokmu?
odalar hastane eski olduğu içinmi?
bilmiyorum gercekten,almanyada ve çoğu avrupa ülkelerinde hep devlet hastanesini gidilir .
çok az özel yerler var oraya zenginler gidiyor.
yani bazen assistan Doktor bakiyor ,bazende çok eski bina oluyor .Bir odada şansli değilsen 3 kişi ve bir tuvalet duş var.
özel hastanede para verdiğin için daha ilgili davranıyorlar paranla hizmet satın alıyorsun. devlet hastanesinde doktor ve diğer çalışanlar devletten para aldığı içim herkese eşit ve daha az ilgili davranıyorlar. devlet hastanesi daha yoğun ve son yıllarda mülteci akınına uğradığı için herkes işinden bıkmış sekreter doktorın odasına 3-4 kişiyi birden çağırıp sıraya koyuyor doktor seni muayene ederken senden sonrakini almaya başlıyorlar doktorla konuştuğunu 10 kişi duyuyor yani.. mülteci akınına geri dönecek olursak bir doktora randevu bulup gitmen sıkıntı, zaman alıyor. saatlerce sıra bekliyorsun. hastane özele göre daha pis.. kullanılan malzemeler daha eski. teknoloji daha eski. ancak çalışanların tecrübesi daha fazla olabiliyor.

Cimri erkekler kapatılsın. 🤦🏻‍♀️ Eşime ben devlet hastanesinde doğum yapacağım desem o kabul etmez bi kere. Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırıyoruz her sene, hep özel hastaneye gittiğimiz için. Öyle bir şey teklif etseniz adamın yüreğine iner herhalde ahsjhsjs
Tamamlayıcı sağlık özelde doğum masraflarını karşılıyor mu acaba? Eğer karsiliyorsa, hamilelik düşünen bir arkadaşımla paylaşacağım. Hamilelik sürecini karşılayan özel sigortalar için çok öncesinde başvurmak gerekiyor demişler kendisine..

Ya allah aşkına çocukların emin olun umrunda değil bir odasının olup olmaması 2-3yaşında belki bir odam var der siz daha 5aylık doğmamış bir çocuk için mahrum kalmasın diye gidip altın bozdurup oda yapmışsınız. Madem kocanız bu kadar cimri ve özelde doğum yapmak istiyorsunuz oda yapacağımıza gidip o altınlarla özelde doğursaydınız.
5 aya kadar devlette doğum yap diye bişey duymadığım için oda istedim ki bebek odası değil çocuk odası 3,4 yaşına gelince oynasın eşim şuan yapmazsa bir daha yapmaz tanıyorum suçlar gibi konuşacağınıza anlamaya çalışsanız keşke.

5 aya kadar devlette doğum yap diye bişey duymadığım için oda istedim ki bebek odası değil çocuk odası 3,4 yaşına gelince oynasın eşim şuan yapmazsa bir daha yapmaz tanıyorum suçlar gibi konuşacağınıza anlamaya çalışsanız keşke.
İstekleriniz kocanıza bağlı farkında değil misiniz? O isterse oluyor istemezse olmuyor. Buna bir çözüm bulmanız lazım. Oto koltuğunu da gereksiz bulur bu adam. Eşim yapmaz ne demek, kendinizi buna layık görmeyin. Çocuğa oyuncaklar kitaplar yer-oyun halısı vs milyon tane şey gerekecek. Alır mı almaz mı diye dert mi edineceksiniz?

Ben de gaza gelip çocuk odası yapmıştım ama çocuk büyüdükçe de kullandım. Yatağın bir kısmı alt değiştirme ünitesiydi. Onunla 140 cm di yatak. Onu kaldırıp komodin olarak kullanınca normal tek kişilik yatak oldu. Yine çekmece dolaplar beyaz ve normal boyuttaydı, sadece kulplar büyük ve bebek hayvan figürlerindendi, değiştirilebilirdi. Çocuk büyüdükçe kulpları değiştirdik. Yani dönüştürülebilir bebek-çocuk-genç odası olarak almıştık. Bir mobilyacıyla bu şekilde anlaşabilirisniz.

Ne ilgisi var şimdi ? Devletin hizmeti ve deneyimi her zaman daha iyidir.bu arada asıl bu adamlar, bu pişkin, egolu kadınları nereden buluyor ? Hem çalışmayıp, hem de özel hastane istemek de ayrı bir pişkinlik.hadi bir artısı olsa tamam diyeceğim.doğum kadar kolay bir işlem için servet harcamaya ne gerek var ? Gideceksiniz en fazla 1 gün yatıp çıkacaksınız bu yani? Ufacık olayı abarttıkça abartmış.tamam sonra istediğin yerde yap demiş zaten.inanılmaz fuzuli bir harcamayı istememek de cimrilik olmuş.gereksiz yere ben de 15,20 bin vermek istemem yani.gerekli şeylerde cimrilik olur.
Gereksizmi yahu bir can taşıyor bir yandan da kendi canının derdinde korkuyor olmazmı
Can bu korkabilir normal doğumdan

Bende hiç denemedim bile direk sezeryan istedim

Ne demek gereksiz gereksiz olan sizin yorumunuz

Yeni moda da bu çalışmayan kadın değersizleştiriliyor

Şaçmaladınız yani

Gereksiz olan bebek odası kullanılmıyor zaten

Gerisi sizin kararınız içinize sinen doktorla içinize sinen hastanede doğum yapın

Ha eşinizin sizin bilmediğiniz bir maddi durumu varsa borç açık vs onu sorun habire kavga kıyamet edeceğinize konuşun

Cimrimi dertlimi onu anlayın önce

Normal doğumdan korkuyormuş. Devlette seçme şansı yok. Gerçi bu devirde evrimleştik mi ne olduk hiç birimiz normal doğuramıyıruz hep bir aksilik çıkıyor. Normal doyurabiliyorsa doğursun devlette bana kalırsa🥲
Ama hamile kafası işte. Korkuyorsa da üstüne
sirf korkuyorum demekle sezeryan olunmaz
herkes korkar normal

Tamamlayıcı sağlık özelde doğum masraflarını karşılıyor mu acaba? Eğer karsiliyorsa, hamilelik düşünen bir arkadaşımla paylaşacağım. Hamilelik sürecini karşılayan özel sigortalar için çok öncesinde başvurmak gerekiyor demişler kendisine..
Çok öncesi değil de bir sene öncesinden başlatmak lazımdı bizim anlaştığımız sigorta şirketinde. Hamilelik ve doğum eklenirse ödeme de biraz daha fazla çıkıyor haliyle.

Çünkü yapmayan kadınların çocukları hep alerjileri var ve mutlaka emzir o mama ile büyüyen bebekler aşırı şişiyor
Ve kilolular
Sezeryanım çocuğumda alerji fln yok

Mama ile büyüdü şiş ve kilolu değil ,

Saçma bilgiler vermeyin

Bende özelde sezeryan şekilde doğum yaptım ciddi anlamda prensesler gibi bakıldım istediğim anda ağrı kesici iğnemide yaptılar..

6ay sonra arkadaşım devlette doğum yaptı. 2gün doğum sancısı çekti baktı olmuyo sezeryana aldılar. Kız bildiğiniz iki acıyıda çekti.
Doğumda sonra arkadaşıma hep azarlar gibi konuşuyodu hemşireler o tavrı beğenmedim.

Ben doğum yapalı 11ay oldu hiç bir sıkıntım yok ,sezeryan yerimle alakalı ne ağrıdı nebirşey oldu

Arkadaşımın 5ay oldu hala ağrıdığını şişiklerinin olduğunu söylüyor..

İlla hastaneden hastaneye değişir ama bu örnek bile beni ordan soğuttu orda doğum yapmakdann..

Bizimde woww bi durumumuz yok bileziğimi sattım.. canımdan değerli değil bir bilezik.
Özel ilgi alaka istedim oraya gitmeyi tercih ettim.
Birde çocuğu doğuran acıyı çeken biziz bi zahmet millete değilde sana sorsunn nasıl istediğinii.
Kendilerine gelince en özel hastaneye giderler

sirf korkuyorum demekle sezeryan olunmaz
herkes korkar normal

Yani Avrupa’da Amerika da böyle bir seçeneğin de yok. Korkuyorum diye sezaryene almazlar. Ama hamile kadın bir şey demek istemiyorum.
Ben de sezaryenden korkuyordum deli gibi karnımın kesilecek olması bence daha korkunçtu. Acil girmek zorunda kaldım. O psikoloji de zor. O yüzden bir şey demiyorum 🤐

Hiç de devlet hastanesine gidip ebelerin kaknem suratını cekemem valla özelde dogum yaptim pervane oldular peşimizde.Ben hic sezaryen agrisi cekmedim diyebilirim sürekli agri kesiciler igneler emzirme egitimi pompa tedirgi bir yandan cok memnun kaldım.Gecen gün bir arkadasim devlette dogum yapti carsafa epey kan bulasti görevliden yeni carşaf rica ettik sanki anasina sövmüşüz gibi tersledi tribine yandığım kendilerini bir sey zannediyorlar.Ama benim cevremde çogu insan da bu kafada özele vereceğim parayı cocuğuma harcarim diyorlar özelde dogum yapınca cocuğa iyi hatıralar bırakıyorsun mutlu dogum anılari bırakiyorsun sonucta bu da cocuğun icin bir harcama.Ben bu kafayı hic anlamıyorum kızıma hamileyken esim işten çıkarılmıştı pandemiydi pazarlara yevmiyeye giderdi ama yine de özele giderdik bir erkek karısına cocuğuna harcamayacak da kime harcayacak ? Asla istemediğim bir doktora gitmem cocuk yapmayı bilen istediğim doktora da ses etmeyecek.

Ne ilgisi var şimdi ? Devletin hizmeti ve deneyimi her zaman daha iyidir.bu arada asıl bu adamlar, bu pişkin, egolu kadınları nereden buluyor ? Hem çalışmayıp, hem de özel hastane istemek de ayrı bir pişkinlik.hadi bir artısı olsa tamam diyeceğim.doğum kadar kolay bir işlem için servet harcamaya ne gerek var ? Gideceksiniz en fazla 1 gün yatıp çıkacaksınız bu yani? Ufacık olayı abarttıkça abartmış.tamam sonra istediğin yerde yap demiş zaten.inanılmaz fuzuli bir harcamayı istememek de cimrilik olmuş.gereksiz yere ben de 15,20 bin vermek istemem yani.gerekli şeylerde cimrilik olur.

Yahu size ne 🙄 kolay bir işlenmiş kaç doğum yaptınız sormasi ayıp? 😂

Ben de 6 ay önce doğum yaptım.kayinvalidem hariç devlet hastanesinde güzel doğum anısı dinlemedim:) Eşinize tavır alın ,eninde sonunda yapar merak etmeyin.Tatli canınızı da sıkmayın.

Ben de bebek odası yapmadım .iyi ki de yapmamisim.Hatta iyi tamam bebek odası senin dediğin özel hastane benim dediğim olsun bile diyebilirsiniz.

Sağlıcakla kucağınıza almanızı dilerim.

Ve kilolular
Ben de normal doğumun.Hem de evde doğum.Anne sütü de almışım.Ama bünyem alerjik.

Şimdi koca çalışmasa, siz çalışsanız, bu adamın ameliyat olması gerekse, basit bir ameliyatı bedavaya, güven içinde olmak varken, özelde olacağım diye tuttursa, özel hastanede de size 25 bin lira fatura çıkarsa gıkınızı çıkarmayacaksınız öyle mi? Devlette olsan demeyeceksiniz öyle mi ? Aynı şey ne gerek var, zaten basit bir ameliyat demeyeceksiniz öyle mi 😀😀. Demeyecekseniz amenna ama yok diyecekseniz, bilinçaltınız size sırf kocanıza seks sunduğunuz için daha değerli olduğunuzu söylüyor demektir. Yakıştırıyor musunuz bunu kendinize ?. Haa erkeklerin bizim gibi çalışmama şansı da yoktu değil mi ? Garip bulmuşuz vurun kırbacı gitsin.evlenmeseymiş şerefsizler.evlendi diye köle oldu bu adamlar.dövene, sövene de köle oluyorlar.
Siz ya erkeksiniz,ya da çok mutsuz bir kadın.

Bebek odası dediysem bende genç odası düşünüyorum bebek odasını bende gereksiz buluyorum :)
genç odası bakın adı üzerinde :)
büyük kızım büyüyene kadar yani ortalama 4 5 yaşlarına kadar beşiğinde yattı sonra oda yaptık
ama siz heves etmişsiniz ona lafım yok
ilk doğumumda eşim değil de kp tutturmuştu illa devlette ol herkes oraya gidiyor diye ona neyse :)
gidip paramızı da yatırıp özelde doğurdum
çok biliyor eşiniz korkuyorsanız hele devlet hiç gitmeyin

Evlenmişsin, barklanmışsın bir de.belli ki erkek defterini ölene kadar kapatmışsın.ee bir de bebek falan derken o iz olsa neee olmasa neee.zaten kendi hayatından vazgeçmiş gibisin.artik iz de kalmıyor ki.hayırdır evli, çoluklu, çocuklu hâliyle bikini mankenliği yaoacak heralde 😀😀
Evli, çoluklu, çocuklu halimle bikini mankeni vücudu korumaya çalışıyorum. Çünkü canım öyle istiyor ve kendimi öyle seviyorum Ne o zoruna mı gitti? Evlilerin kendi hayatlarından vazgeçtiği gibi saçma bir yanılgıya nerden düştün sen?

Back
X