Diane 35

Dmmmm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2021
18
0
1
27
Merhaba hanımlar.. Adetlerim çok düzensiz olduğu için sürekli doktora gittim polikistik over teşhisi konuldu 4 5 yıl önce doğum kontra haplarını kullanmayı hep reddettim ama şimdi diane 35 kullanıyorum doktorum niye daha önce kullanmadın bende kısırlık yapıyormuş dedim kısırlık zaten var şimdi 24 yaşındayım evlenmek pek yok aklımda bu hastalıktan dolayı erken evlenen var mı aranızda

Kim kısırlık yapıyor vb dediyse iyi sallamış :) kısırlık yaptığı falan olmadığı gibi 1-2 gün aksatınca hamilelikten koruyuculuğu da kalmıyor. Bıraktığınız gibi de yumurtlama geri başlıyor. Erken evlenmekle ne alakası var ki?

Kim kısırlık yapıyor vb dediyse iyi sallamış :) kısırlık yaptığı falan olmadığı gibi 1-2 gün aksatınca hamilelikten koruyuculuğu da kalmıyor. Bıraktığınız gibi de yumurtlama geri başlıyor. Erken evlenmekle ne alakası var kiilac
Kim kısırlık yapıyor vb dediyse iyi sallamış :) kısırlık yaptığı falan olmadığı gibi 1-2 gün aksatınca hamilelikten koruyuculuğu da kalmıyor. Bıraktığınız gibi de yumurtlama geri başlıyor. Erken evlenmekle ne alakası var ki?

İlaç kısırlık yapmıyor polikistik olduğum için kısırlık varmış doğum kontrol hapları için hep bir söylenti var işte bekarken kullanmayın kısırlık olur ilerde gibi şeyler doktor söylemedi bunu

1- pko var diye kısır sayılmazsınız, sadece biraz zor gebe kalır ya da doktor yardımı alırsınız. Bunun evlilik yaşınız ile ya da yaşla hiç bir alakası yok. İstediğiniz zaman uygun birine rastlarsanız evlenebilirsiniz :)
2- doğum kontrol hapları kısırlık yapmaz. Hurafe bunlar. Bekar olup kullanmayla, evli olmayla ne alakası var, ne cahil insanlar yahu.
Pko yan etkileri hayatınızı kötü etkiliyor olabilir. Kıllanma sivilce vb sorunlarınız olabilir. Tedavisini de doktor bilir. Keşke zamanında reddetmeseydiniz. Pko olsun, olmasın haplar büyük rahatlık.

1- pko var diye kısır sayılmazsınız, sadece biraz zor gebe kalır ya da doktor yardımı alırsınız. Bunun evlilik yaşınız ile ya da yaşla hiç bir alakası yok. İstediğiniz zaman uygun birine rastlarsanız evlenebilirsiniz :)
2- doğum kontrol hapları kısırlık yapmaz. Hurafe bunlar. Bekar olup kullanmayla, evli olmayla ne alakası var, ne cahil insanlar yahu.
Pko yan etkileri hayatınızı kötü etkiliyor olabilir. Kıllanma sivilce vb sorunlarınız olabilir. Tedavisini de doktor bilir. Keşke zamanında reddetmeseydiniz. Pko olsun, olmasın haplar büyük rahatlık.
Pko için doğum kontrol hapı tedavi olarak görülmüyor bana sadece menepoza girmemen için kullanmalisin dedi kistlerin sonradan değil doğuştan Pko bi sendrom olanı bide hastalık olanı olduğunu söyledi seninki hastalık doğuştan dedi

Bir şeyleri çok fena yanlış anlamışsınız. Pko menopoza sokmaz. Yumurtlama bozukluğu yüzünden adet görememek menopoz değildir. Menopoz rezervler ile alakalı bir durumdur. Haplar tedavi eder diye bir şey yok zaten. Testosteronu baskılar, pko yüzünden oluşan YAN ETKİLERİ hafifletir. Zaten tam olarak da böyle yazdım ama neyse... Elinizin altında internet. Bilgiler derya deniz. Neden bir şeyler okuyup öğrenmeyi denemiyorsunuz?

Bir şeyleri çok fena yanlış anlamışsınız. Pko menopoza sokmaz. Yumurtlama bozukluğu yüzünden adet görememek menopoz değildir. Menopoz rezervler ile alakalı bir durumdur. Haplar tedavi eder diye bir şey yok zaten. Testosteronu baskılar, pko yüzünden oluşan YAN ETKİLERİ hafifletir. Zaten tam olarak da böyle yazdım ama neyse... Elinizin altında internet. Bilgiler derya deniz. Neden bir şeyler okuyup öğrenmeyi denemiyorsunuz?
Okuyup araştırıyorum internette evet bilgiler derya deniz ama şöyle bir durum var ki her ayrı siteden ayrı şeyler öğreniyoruz hangisine inanmak istiyorsan o senin tercihin oluyor kimse bi doktor kadar bilemez bunu bana bir doktor değil 4 farklı doktor söyledi belki de sadece pko değildir. Ben o kadarını biliyorumdur.

Pko için doğum kontrol hapı tedavi olarak görülmüyor bana sadece menepoza girmemen için kullanmalisin dedi kistlerin sonradan değil doğuştan Pko bi sendrom olanı bide hastalık olanı olduğunu söyledi seninki hastalık doğuştan dedi
Menopoz mu pardon?
pkos menopoza mı sokuyormuş
Pcos hastasıyım
İnsülin direncimi yenip kilo verdiğimde adetlerim saat gibiydi
ve ne zaman direnç arttı o zaman düzensizleşti

ben her ay adet görüyordum ama 36 37 gündü mesela

şuanda ben direnci yenip androjen seviyemi kilo vererek az da olsa düşürünceye kadar kullanmaya devam edicem

hangi dr ye gittiniz bilmiyorum ama saçma
Bütün tahlillerimi yaptırdım
Ben ilk kez doğum kontrol hapı kullanıyorum
Fsh 6,71 ya da 6,17 ydi menopoza girmedim gördüğünüz gibi

etiyolojide de merkezde yer alan durum hiperinsülinemidir insülin direncidir.....
Diane vermiş sanırım androjen fazlalılığı var

ayrıca pkos hastaları pek çok tipte olabiliyor bazıları her ay yumurtluyor bile bazıları her ay yumurtlamıyor bazırları çok ağır olanlar hiç yumurtlamıyor mesela

ucu bucağı olmayan hastalık

ben de diane kullanıyorum fakat fazla yan etkili bir ilaç daha bir ay oldu ve diyete başladım hemen kontrole gittiniz mi hiç?

Back
X