Dibi gördüm simdi ne yapacagim!

senkimsinki

Merhaba ben çaki nin gelini
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2022
434
540
18
Herkese bakıyorum da çoğu insanın aileden yana şansı var benim Hiç olmadı sevilmedigim gibi bir de okuma şansım maddi yetersizlikten dolayı elimden alındı psikolojik ve fiziksel şiddet gördüm.. is bulamadım psikolojik bunalıma girdim 17 yaşında ilk gelen görücüye o akıl ile evet dedim evlendim fiziksel ve psikolojik şiddet gördüm ayrıldım.. okumak istiyorum yine annem babamın borcunu ödemek için çalışıyor kardeşime bakıyorum okumak istiyorum! Liseyi bir şekilde açıktan bitirdim üniversite istiyorum özellikle de ebelik okumak istiyorum ama masrafları karşılayacak param yok bunalıma girdim dibi gördüm iş bulamıyorum işsizim.. insanların bir yerlerden kapısı kapanıyorsa bir yerden açılıyor hayatta hiçbir yönden şansım gülmedi akli dengemi kaybedecek noktaya geldim yoruldum gerçekten iyi değilim aglayamiyorum bile eskiden ağlar rahatlardım yok ya yok hayatıma giren insanlar düzgün değil tek dertleri cinsellik aileden şansım yok okumak istiyorum param yok! Is arıyorum heryere form dolduruyorum geri dönüş alamıyorum ya bir yer de olsa dönmez mi dönmedi lanetlimiyim ben 23 yaşında hayattan koptum artık kaldıracak gücüm kalmadı gerçekten aklımı kaybedicem diye korkuyorum. Derdimi anlatacak kimse de yok psikolojik destek alıyorum ilaç kullanıyorum hiçbişey düzelmiyor sadece biraz daha fazla uyuyorum hepsi bu ne duygularım ne düşüncelerim nede hayatım değişmiyor insanlar nasıl basariyor anlamıyorum ne yone dönsem kapılar yüzüme çarpılıyor!

Üzülmeyin diycem ama çok zor biliyorum.Son 1 yıldır en dibi gördüm sanırım.Aldatildim, boşandım, maddi manevi yıkıma uğradım.7 yaşında kızımla yeni bir hayat kurmaya çalışıyorum.Her gece saatlerce ağlıyorum.Neden? lerin cevabi yok.Ben güçlü olmazsam bu kuyudan çıkışda yok.
Yaşadıklarıniz çok zor ama sizi mutsuz eden bir evlilikten kurtulmuş, liseyi bitirmissiniz👏 Devam etmek için hayalleriniz var.Asla pes etmeyin.Ben 43 yaşında yeni bir hayat için çabalıyorum.23 yaşında dünyanizi değiştirebirsiniz.
Dolap dan indirimli ürünler satıp ev gecindiren bir arkadaşım var.Magaza indirimlerinden aldıklarını Dolap vb uygulamalardan satiyor.Satamadiklarini da iade süresi geçmeden iade ediyor.Maasli bir işe girene kadar birseer deneyin.Ders çalışıp sınava hazırlanın.Burs veren kurumlar, okullar var.Neden olmasin ki? Çok çalışın.Ama kimseye de bakmak zorunda değilsiniz.Kendiniz için yaşayın.

Ne kadar karanlık olduğunu biliyorsun o dibin
Aydınlığa çıkmak için direnmek ve mücadeleyi bırakmamak için çok iyi bir neden.

Anında harekete geçin kafanızın içindekileri değiştirmekle başlayın.
Mevcut şartlarınız değişmiyorsa sürekli bundan şikayet etmek yerine geçici olduğuna kendinizi inandırarak görmezden gelin.
Sınırlarınızı çizin ve kararlı olun.
İş bulma meselesi yaşadığınız şehir ve imkanlarına göre değişen bir durum.
İnsan bulaşılıkçılıkda yapar temizlikte
Oyun ablalığı gibi şeylerde olur.
Çok kazanmak odaklı olmadan okul için para biriktirebilirsiniz

En buyuk problemin birseye baslamadan vazgeçmen. Kpss istiyordun, calismaya baslamadin. Ebelik istiyorsun, calismiyorsun. Güzel kardesim calis, gir üniversite sinavina, istedigin bolumu kazan, kaydini yaptir. Sonra kaydini dondurabilirsin, istedigin zaman geri donersin bak daha yeni af cikti, yine cikar. Yahut burs buluruz sana, elinde telefon var, kazan üniversiteni yaz butun ünlülere, belediyeye gidersin, kaymakamliga cikarsin. Bu ulkede okumak isteyen kiz cocugunu kimse sahipsiz birakmaz. Sesini duyurursun bir sekilde. Once istedigin bolumu kazan. Oturdugun yerden sızlanmakla bu hayattan kurtulamazsin

Mağazalara başvurun. Marketlere başvurun. Ama internetten değil direk gidin yerinden başvuru yapın. Maaşınızdan bir kısmını kitap için ayırın ders çalışın. Allah yardımcınız olsun

En buyuk problemin birseye baslamadan vazgeçmen. Kpss istiyordun, calismaya baslamadin. Ebelik istiyorsun, calismiyorsun. Güzel kardesim calis, gir üniversite sinavina, istedigin bolumu kazan, kaydini yaptir. Sonra kaydini dondurabilirsin, istedigin zaman geri donersin bak daha yeni af cikti, yine cikar. Yahut burs buluruz sana, elinde telefon var, kazan üniversiteni yaz butun ünlülere, belediyeye gidersin, kaymakamliga cikarsin. Bu ulkede okumak isteyen kiz cocugunu kimse sahipsiz birakmaz. Sesini duyurursun bir sekilde. Once istedigin bolumu kazan. Oturdugun yerden sızlanmakla bu hayattan kurtulamazsin
Katılıyorum. Bir önceki konunu da yakın zamanda açtın konu sahibi. Bence çok fazla sızlanıp az harekete geçiyorsun, sorunun burda.

Katılıyorum. Bir önceki konunu da yakın zamanda açtın konu sahibi. Bence çok fazla sızlanıp az harekete geçiyorsun, sorunun burda.
Ben izmirde yaşıyorum. Diyelim ki burayi kazandi ama gelemiyor. Elimden geldigince yardimci olurum. Kalacak yer de buluruz, kayitta yaptiririz, burada üniversite cevrelerinde part time bir suru ogrenci işi var ise girer calisir. Eminim diger uyelerde yardim eder. Sizlanmakla olmuyor bu isler

Sürekli başkalarını suçlayarak kendini aklayamazsin, sen her konunda bunu yapıyorsun.
İnsanlar, ne koşullarda neleri başarıyor, sen neden basaramayasin.
Bunun tek bir koşulu iyi aile, iyi cevre değil ki!
Kendinle savaş önce
Sakin ol, sevimli olmaya çalış, bu halinle eminim çok itici bir enerji yayiyorsun; bu da insanlari senden kaçırıyor.
Ayrıca bu hırçınlıkla, sabırsızlıkla okulda okuyamazsin.
Sakin ol, iyimser ol, sikayeti birak ve harekete geç, hemen sonuç bekleme

Mağazalara başvurun. Marketlere başvurun. Ama internetten değil direk gidin yerinden başvuru yapın. Maaşınızdan bir kısmını kitap için ayırın ders çalışın. Allah yardımcınız olsun
Hepsine gidip başvuru yaptım zaten dönüş yok delirmek üzereyim

Girdim kpss ye bu evin şartlarında sorumluluklarında aldığım puan 68 ev de olan şartlar ders çalışmama engel.. hadi üniversite kazandım diyelim param yok istediğim bölümü kazanabilmek için de yoğun çalışmam lazım ders çalışırsam da işte çalışamayacağım her yönden düşünüyorum herşey bahsettiğimiz gibi kolay olmuyor ki ben bunu daha önce de yaşadım yanınızda olan destek olan insanlara ihtiyacınız olduğu anda hiçbiri olmuyor ortaklıkta herkes lafta var çıkamıyorum boğuluyorum

Bu son zamanlarsa açtığın üç veya dördüncü konu. Yazıyoruz yazıyoruz sonra yine başa dönüyor. Yaşadığın kolay değil Allah yardımcın olsun.

Meslek eğitim kurslarına bak. Belediye açıyor genelde.
Ben özelden de ulaşmaya çalışıyorum senin gibi üzüldüğüm şahıslara.

İlk olarak yemek yapmayı öğren veya pastacılık. Bulunduğun yerde pastaneye girip gerekirse iki üç ay bulaşık yıka ama o sırada öğrenmeye hevesli ol. Gerisi gelir. Meslek öğren yani.

Erkek olsan elektrikçi, su tesisatı, boya , kuyumculukta tezgah arkası takı yapmayı öğren derdim. Herkes üniversite mezunu olmak zorunda değil. Ermenilerin çoğu hem meslek öğrenir hem de ihtisas yapar. Birinden birisi olur diye.
Takı yapan ustalardan rica edebilirsin yavaş yavaş öğrenirsin.

Evde suşi yapıp satanlar var otellerle anlaşıyorlar.

Basit ücretlerle kurslar var öğrenebilirsin.

Trabzon hasırı yapmayı öğrenebilirsin.

Dokuma tezgahı alıp kursuna gidebilirsin.

Dikiş kursuna gidip terzinin yanında dikiş öğrenebilirsin.

Girdim kpss ye bu evin şartlarında sorumluluklarında aldığım puan 68 ev de olan şartlar ders çalışmama engel.. hadi üniversite kazandım diyelim param yok istediğim bölümü kazanabilmek için de yoğun çalışmam lazım ders çalışırsam da işte çalışamayacağım her yönden düşünüyorum herşey bahsettiğimiz gibi kolay olmuyor ki ben bunu daha önce de yaşadım yanınızda olan destek olan insanlara ihtiyacınız olduğu anda hiçbiri olmuyor ortaklıkta herkes lafta var çıkamıyorum boğuluyorum

Hep bir bahanen var. Bin tane yol yazdım. Belediyeye, kaymakamliga basvurdun da red mi aldin?

Hep bir bahanen var. Bin tane yol yazdım. Belediyeye, kaymakamliga basvurdun da red mi aldin?
Yardım için başvurdum ama ailemden iki kişi çalıştığı için red geldi belediye nerden bilsin ki ailemin serveti de oolsa bana beş kuruş vermeyeceğini kime neyi nasıl açıklayım

Yardım için başvurdum ama ailemden iki kişi çalıştığı için red geldi belediye nerden bilsin ki ailemin serveti de oolsa bana beş kuruş vermeyeceğini kime neyi nasıl açıklayım
Su an niye yardim etsinler? Istedigin bolumu kazanirsin, ailem beni okutmuyor diye basvuru yaparsin, o zaman haklisin derim. Herseyin bir sirasi var. Evde otururken kim, niye yardim etsin. Yahut "üniversite sinavina hazirlanacagim, kaynak kitabım yok, üzülüyorum" minvalinde bir konun var da ben mi göremedim. Okumak isteyen insan cok gordum. Ortaligi yikiyorlar bir kitap icin.

Belediyenin ya da halk eğitimin kpss ya da üniversite sınavı için kursları yok mu ? İskurun meslek edindirme kursları oluyor. Ders başı bile ücret veriyorlar ,yol ve yemek masrafını karsilasin diye. Sonrasında da memnun kalırlarsa ise yerlestiriyorlar. Bulunduğunuz ilde var mı bakın bı.

Yatılı çocuk bakıcılığı veya yatılı ev yardımcılığı tarzında işler bulun. Mesai saatinizin bitiminde ders çalışabilirsiniz böylece. Hem kalacak yeriniz olur hem de en azından asgari ücret+sigorta+izin parası alırsınız. Çevremde böyle işlere girenler giderek artmaya başladı

Back
X