„Diğer yarımsın” diyene “inşallah” mı denir?

Denebilir bence, bu asla seni simdi sevmiyorum sonra sevecegim kismet olursa demek degil.

Misal:

Eee burda kedicik diyor ki: Hocam cok seviyorum insallah. Eee bu asla hocam simdi sevmiyorum ama gelecekte severim demek degil. Daha cok insallah demeye aliskin insanlar cumlenin sonuna ekliyor gibi

Dogru bak ilk defa bu kedicikler ise yaradi sagol:) AMa gercekten de o anlamda kullanilmis yani sevmiyorum sevecegim insallah degil

Bana saçma geldi. Sen de benim diyebilirdi cevap olarak. Din adamı olmak iletişim kurmaya engel değil. Kafa olarak böyle de olabilir. Ben hoşlanmadım. Seni seviyorum diyebiliyor mu? Her zaman mı din temelinde sohbet ediyor?
Süslü cünmleler pek kullanmiyor neymis insan yaptiklariyla belli etmeliymis sevdigini. Din temelinde cok sohbet eder felsefe cok yapar...

Tesekkür ederim cidden acaip huzursuz olmustum iyi ki baslik actim baska düüsnceler dinlemek gercekten de iyi geldi

Ismi de yusuf zaten hah bak iyi ki getridin aklima ben senin züleyhanim diyeyim

Ama burda farklı durum var çocuklarından uzak nasıl kalacak? Bu benim için olumlu özellik olmazdı sanırım şartlarda önemli tabi ama yaşları kaç olursa olsun uzak olmamalıydı neden boşanmış?
Almanla evliymis, almanin kaynanasiyla ayni evde yasamislar kadin huzursuzluk cikartiyormus. Bir de kültür farki var olmamis. Hep dini konular yüzünden tartismislar. Kadin evlenmek icin müslüman olmus ama tam anlamiyla uygulayamiyormus anladigim kadariyla

Aynen duygusalim ve aramizda da yas farki var 11 yas gibi...

Ayni ben ya sanki beni bir belirsizligin icine koyup birakiyorlar gibime geliyor ve bu beni öyle huzursuz ediyor ki sanki güvenilmez bir ortamda gecistirmek icin söylenmis gibi. Sizi cok iyi anliyorum. Ayrica Almanca karsiligi „umarim“ oldugunu gördükten sonra daha bir sinirlenmistim bunu da ona söyledim.

Biz de eşimle bazen öyle inşallah diyorduk.Nereden biliyorsunuz belki ayrılacaksınız.Alınacak bir şey yok

benim bildigim insallah dedigin seyi gerceklestirmen gerekiyor
gerceklesmesini diledigi icin insallah demis kotu bisey dememiski
adanan hoca gibi insallah maasallah bu nasil iliski yahu

Yapamaz halde değilim ki. Ama her şeye inşallah derim evet dememek kötü diyemem ama diyenler anlaşılmalı bence yani kötü değil yanlış değil. Demek istediğim bu. İnşallah deyince yapamam ya da yapmak istemiyorum anlamı çıkmıyor.

Sen git Almanı bul sonra müslümanlığı iyi uygulamayadı diye boşan.
En başından muhafazakar bulsaydı o zaman.
Valla bana hiç güven vermedi bu adam.
Evlenene kadar canım cicim sonra dini bahane et boşa. Sonra yeni eş bul onun için de çocuklarından kurtul. Oh ne güzel dünya.
Ayrıca mühendisi sıkıcı bulup din öğretmenini eğlenceli bulmanız da komik
Dini bir şeyde ne eğlence olacak allasen

Elma mısınız siz..

Din öğretmeni deyince aklınıza evden çıkmayan, gülmeyen, espri yapmayan / anlamayan, donuk biri geliyor sanırım. Hmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…