Dik başlılık sorunu 🙈

Ben eşime devamli "ben anlamiyorum" desem adam oturur ogretmeye başlar tek tek. 😂
Yapmak istemiyorsam direkt istemiyorum derim ama anlamiyorum demem eşimin hoşuna gitmezdi ondan anlamiyorum, bunu bilmiyorum demem.

Ne kadar dogru bilmem ama evde boyle kendini goklere cikartmak isteyen erkekler disarida pek sozu gecmeyen, işinde çok basarili olmayan veya iş ortaminda tatmin olmayan diyeyim erkekler evde yonetici olmak istiyormuş gibi geliyor. 😬

Hatta bunu eşimle konuşmuştuk. İş yerinde aksama kadar emir alan, ezilen erkekler evde karisina baskin oluyor demişti.
Hepsi oyle değildir elbet ama altinda bunun yattigini dusunmustuk. Fitrat değil bu.
Kucuk cocuk oyunlarinda bile görebilirsin ben babayim sen anne ben ise gideyim vs ..oynarlar

Merhabalar hanımlar bir evde erkeğin saygınlığının olması ne demektir veya kendimi erkek gibi hissetmiyorum demekle ne kast edilmektedir? Eşimle bugünkü tartışmamız sonucunda duydum bunları biraz dik başlı olduğumdan şikayet ederdi zaten. Kendi ailemde annemde sesi gür çıkan bir kadındı eşimin ailesinde kadın biraz daha metin biraz daha pasiftir. Ben böyle hissetmesini istemiyorum. Nasıl davranmam gerekir tam anlayamadım.
Gerçekten abartılı dik başlı olsaydınız eşiniz değil herhangi biri size bunu dediğinde ay tamam o zaman ben de pasif olayım demezdiniz hanfendi cinleriniz tepenize çıkardı.
Ki dik başlının tersi pasif mi ondan da emin olamadım.
Bence eşiniz ne derse hemen evet deyin asla itiraz etmeyin diye size manüplasyon yapıyor.

Evet sevgili iken oluyordu senin bu dik başlılığını ne yapacağız derdi. Aslında pek öyle sayılmam sadece çabuk savunmaya geçiyorum. Saygınlık derken ne kast ediyor emin değilim.
bişeyleri ona danışın fikir alın istiyor olabilir
çocuk gibi erkekler :)

bazen bişey giyeceğinizde aşkım şunu mu bunu mu giysem?
falan diyin o öneri sunmazsa hangisini yakıştırıyorsan onu giymek istiyorum vs yapın :)

ufak tefek şeyleri danışın.. bişey olmaz :)
siz farkında olmadan üstüste şu şöyle bu böyle olsun diyorsanız kendini geri planda hissetmiştir

Ben eşime devamli "ben anlamiyorum" desem adam oturur ogretmeye başlar tek tek. 😂
Yapmak istemiyorsam direkt istemiyorum derim ama anlamiyorum demem eşimin hoşuna gitmezdi ondan anlamiyorum, bunu bilmiyorum demem.

Ne kadar dogru bilmem ama evde boyle kendini goklere cikartmak isteyen erkekler disarida pek sozu gecmeyen, işinde çok basarili olmayan veya iş ortaminda tatmin olmayan diyeyim erkekler evde yonetici olmak istiyormuş gibi geliyor. 😬

Hatta bunu eşimle konuşmuştuk. İş yerinde aksama kadar emir alan, ezilen erkekler evde karisina baskin oluyor demişti.
Hepsi oyle değildir elbet ama altinda bunun yattigini dusunmustuk. Fitrat değil bu.
Kocama ben anlamam, ben yapamam desem “niye, sen engelli misin” der muhtemelen. En nefret ettiği şeydir bişeyi yapamam demek. Her insan gerçekten yapmak istediği her şeyi yapar der.

Kocama ben anlamam, ben yapamam desem “niye, sen engelli misin” der muhtemelen. En nefret ettiği şeydir bişeyi yapamam demek. Her insan gerçekten yapmak istediği her şeyi yapar der.

Yani fatura vs çok gunluk hayatin icinde şeyler bi de. Ömründe bir şey gormemiş, kafasi calismiyor taklidi hoşuna giden erkekte nebileyim cidden başka bir sorun var orada.

Yani fatura vs çok gunluk hayatin icinde şeyler bi de. Ömründe bir şey gormemiş, kafasi calismiyor taklidi hoşuna giden erkekte nebileyim cidden başka bir sorun var orada.
Bağzı erkekler öyle kadın seviyor demek ki 😂 errrkeg olduklarını ancak öyle hissediyorlarsa demek...

bundan ne zevk alıyorlar bilemem. ben karşımda şunu yapamıyorum bunu beceremiyorum onu bilmiyorum diyen insan gördüm mü kafa atasım geliyor :D kadın olsun erkek olsun. basit şeyler için bile bilmiyom anlamıyom deyip öğrenmek için bişey yapmayan kişilere asla saygı duyamıyorum. ha zor bişeydir, herkes bilmez ona bişey diyemem. başının çaresine bakamayan insana sinir olurum. işyerinde de en ufak şeyleri bile bana soran tiplere sinir oluyorum. gerizekalı gibi duruyorlar benim olduğum yerden bakınca. bizim işimiz internette yığınla kaynağı olan bir iş. kendi kendini eğitme imkanı var herkesin. 3 senelik çalışan bana hala abuk sabuk şeyler sorduğunda boğmak istiyorum onu :D bir insan bu kadar mı yerinde sayar ya. şimdi böyle birisi, cinsiyetten bağımsız konuşuyorum evde sözünü geçirse ne olur geçirmese ne olur?

Bana saygı duymuyorsun dese farklı olabilir ama erkeğe saygı, erkek saygınlığı lafları sıkıntılı. Eşiniz erkek olduğu için kendini ayrıcalıklı, dokunulmaz, itaat edilmesi gereken biri olarak görüyor muhtemelen. O istediğini yapacak siz ses çıkarmayacaksınız. Arada padişahım çok yaşa falan da deyin ki erkeklik gururu okşansın. 🙄

erkekliğini böyle ölçüyorsa zaten erkek olma konusunda başka şüpheleri vardır.
belli ki zihniyeti pis biri. kadını erkekten aşağıda gören bi tip.
ben erkeğim sen kadınsın, biraz susacaksın biraz geride duracaksın çünkü erkek olan benim demek istiyor.
sanki senin ağzın, dilin, aklın, mantığın yokmuş gibi.
eziğin teki yani kocan, üzgünüm.
seninki erkekliği çok yanlış anlamış. aşağılık kompleksi olabilir. seni çekemiyor olabilir.
gitseydi o zaman köyden anasının bulduğu ağzı var dili yok bi kızla evlenseydi.
madem sadece yatakta erkek olduğu aklına geliyor, çükünü altınla kaplatsın ne diyim.

Onun pipisi var o yüce bir varlık
Ona 7 24 itaat edilir
Eksalans falan demek gerekir
Ben bilmem beyim bilir demen lazım
Es gibi değil cariye gibi olmalısın
Tahta oturmalı haremini kurmalı tacını takmali
O erkek
Tapilasi varlık
Yetiştirilme tarzından kaynaklanan erkek üstünlük anlayışı. Bir de pipisi var işte, kalkıyor ve iş görüyorsa kendini iyi / üstün hissediyor. Eğitilmeli, dünyanın artık erkekler etrafında dönmediğini görmeli. Bir de kırıp dökmeden, doğru iletişimle sorunları halletmeliyiz.

İşte başka kendilerine guvenecekleri özellikleri olsa evde kavanoz kapagi acmayla filan bunlari erkeklik şeysi diye saymazlar. 😬 Çıta yuksek olmayinca boyle oluyor.
Benim bey kavanoz kapaklarını bir daha asla açılmasın diyerek kapattığı için onları açamıyorum ben ya 😂 Bir kere salçayı karşı komşuya açtırmak zorunda kaldım 😂😂😂

Ne bileyim banka uygulamasına girip 30 saniyede halledeceğim bir şey için “ben hiç anlamaayom evimin beyi sen öde” dersem kendimi aşırı aciz hissederim yahu ben erkeğin egosundan bağımsız olarak. Yani sırf evdeki kıllı göbekli herifin egosu okşanacak diye kendimi aciz duruma düşürmeyi kendime yediremem.

Benim bey kavanoz kapaklarını bir daha asla açılmasın diyerek kapattığı için onları açamıyorum ben ya 😂 Bir kere salçayı karşı komşuya açtırmak zorunda kaldım 😂😂😂

Ne bileyim banka uygulamasına girip 30 saniyede halledeceğim bir şey için “ben hiç anlamaayom evimin beyi sen öde” dersem kendimi aşırı aciz hissederim yahu ben erkeğin egosundan bağımsız olarak. Yani sırf evdeki kıllı göbekli herifin egosu okşanacak diye kendimi aciz duruma düşürmeyi kendime yediremem.

Kavanozlari, konserveleri ben de acamiyorum. Eşim "kocayi acacak olarak kullaniyorsun" diyor hep ama hani kendini daha erkek hissetmiyordur yani kapak acti diye, ben de oyle hissetsin diye yalanciktan actirmiyorum. O başka şimdi. 😂😂

Kavanoz kapakları bizim evde espiri konusudur, eşime açtırırım o da kollarını kabartarak, çözülmeyen ciddi bir mevzu varmış deyip mutfağa gelir. Kapağı açınca çocuklar alkışlar falan 😂

Ya ben 40 yaşına gelmiş otobüs bileti alması gereken birinin nereden bakacağım diye sorduğunu duydum 🙁 Bu yapamamak edememek değil bence üşenmek. İşine geliyor bazı insanların bilmiyorum, yapamıyorum ayağına angaryaları yaptırmaları.

Erkek gibi hissetmek ne demekmiş? Pipisi olunca ne oluyormuş? Ya da yatakta sizinle sevişirken karşılıklı hazzın dışında ne hissediyormuş da erkek oluyormuş?

Zihnini örümcek ağı bağlamış adama kendini nasıl daha iyi hissettirebilirim diye düşündüğünüze inanamıyorum.

Söyleyeyim bacım. “Ben bilmem eşim bilir diyeceksin, dışarı çıkarken izin alacaksın, lafından çıkmayacaksın” arada ayak da yıkarsak yanağına bir makas verir belki haşmetlimiz.

Ya ben 40 yaşına gelmiş otobüs bileti alması gereken birinin nereden bakacağım diye sorduğunu duydum 🙁 Bu yapamamak edememek değil bence üşenmek. İşine geliyor bazı insanların bilmiyorum, yapamıyorum ayağına angaryaları yaptırmaları.
Sebebi ne olursa olsuz acizlik bence.

Biraz sesinizi kısın ve az bişey geri planda kalın, her şeyi eşiniz bilirmiş gibi yapın, erkekler hemen komplekse giriyor, aşırı baskın bir karaktersiniz benim gibi , bizde yeni evliyken eşim bu durumdan rahatsız oldu , çok kavga çıkardı genelde , ama sinra farkettim ki eşim komplekse giriyor, bende kendimce çözüm yolu buldum, mesela en basiti ikimizde çalışıyoruz, evin faturası bilmem nesi ne varsa eşime derim ki hayatım bu evin beyi sensin evi sen dönderiyorsun ben hiç anlamam öyle şeylerden ( evin tüm sorumluluğunu eşime kitledim) her seferinde hayatım ben anlamam sen daha iyi anlıyorsun vb konuşuyorum, yapabildiğim bazı şeylerde bile eşimden yardım istiyorum, yani ben herşeyi yaparım ederim sana ihtiyacım yok tavrı erkekleri soğutuyor, biraz geri planda durup eşinizin birşeyler konusunda söz hakkı almasına ve sizin onun yardımına her zaman ihtiyaç duyabileceginizi hissettirin, başka türlü eşiniz sizle sidik yarıştırmaya kalkar ve evliliğiniz çıkmaza girer , erkekler güçlü ve evin reisi olduğunu hissetmek istiyorlar çünkü bu fıtrat ile yaratılmışlar 🤷‍♀️
Ben daha önce yalnız yaşamış bir kadınım alışkınım kendi işimi kendim görmeye ayrıca çalışıyorum ve kadın erkek eşitliğine de daima inanırım her konuda. Sen bir ben bir olmaz dedi bana. Benimde mantığım kabul etmiyor bu ne demek şimdi. Ne olacak bir ben üç sen mi? Ben hicbir zaman paşam ağam demedim ki şuan onu ne şaşırtıyor anlayamıyorum. Dediklerinizi bir denerim ama bende eğreti durur beceremem gibi geliyor.

Back
X