Dik başlılık sorunu 🙈

O da bana uzun yılların alışkanlığını birakamam dedi. Hakli hoş bırakmasını isteyen kim sadece sıklığı azalsın kafii. Sonuçta evde de atomu parçalamıyoruz.

Kayinvalidem ve kayinpederin evliligi aynen boyle esinizin istedigi gibiydi,

hatta onlarin etkisinde cocuklarinin da istekleri o yondeydi,
esimi ayri tutuyorum, cunku biz evlenmeden baya oncesinde yanliz yasamaya baslamisti.

Neyse maalesef kayinpeder erken yasta vefat etti,
ve kayinvalidem ilk defa hayatinda karar verici oldu, ama karar veremiyor, kadin aksam ne yemegi yapacagina bile karar veremiyor inanmazsiniz, cunku gercekten de genc yasta evlenmis ve esi cok baskin bir karaktermis, o ne istiyorsa o, o nasil seviyorsa o sekilde oluyormus her sey.
Kayinpederim oleli 10 yil oldu, kayinvalidem yeni yeni ben bunu istiyorum deyip de kendi adina karar verebiliyor, onda bile cok fazla onaya ihtiyac duyuyor. Negatif bir yorum alsa hemen kendi isteyip karar verdigi seyden cayiyor, yok ben onu istemiyorum diyor. Cok fazla baska insanlarin etkisinde kaliyor.

Hic bir kadin/erkek kendine bunu yapmasin bence.
Elbette eslerimizle hayati paylasiyoruz, onlara bagliyiz, ama onlarsiz da yasayabilecek durumda olmak lazim. O yuzden yeri geldiginde her sorumlulugu ustlenmek lazim.
Kesinlikle bunun yaşlılığı hastalığı hamileligi var kimse kimseyi heleki karşısındaki insanı gerçekten seven biri böyle kendine sevdiğni muhtaç etmemeli. Ben şimdiden alıştırmaya çalışıyorum ve yapmaya başladı ama evinde çok ağam paşam olmuş maalesef.

Evdeki herşeyi eşimin yerine dusunsem ve karar versem aşiri mutlu olur. Çogu ivir zivir şeyleri hatirlamak, hatirlatmak, karar almak, hatta don alma zamanini ayarlamak ve don alalim demek benim işim. 🙄
Yapamadigindan degil ama vakit ayirmak istemiyor. 🤔
Bu da ayri bir durum ama neyse, evi ben yonetecegim diye başimi yemesinden iyidir napalim. 😁
Heh benim eşimde de var bu. Her şeyiyle ilgilenince çok mutlu olur. Ama şuanda bile dünya kadar ilgilenecek isim var. Istiyorum ki yetişkin olarak kendi sorumluluğunu alsın ihtiyacını bilsin. Küçük küçük simartilmak istiyor işte ne yaparsınız. Bazen uyuyorum ama bazen yoruluyorum bıraktığı bir bardağı bile günlerce kaldırmıyorum 🤷🏻‍♀️

Ben de anaerkil bir sulalede büyüdüm kendimi asla yonettirmem dediğim olsun isterim bu yüzden kendime pasif bir eş seçmiştim ama ailesi baskın cikti

Erkek olduğunu hissetmemek mi birey olduğunu hissetmemek mi.
İkisinin arasında fark var.
Cinsiyetten öte bazı insanların davranışları yanındakine fırsat vermeyen, kararları kendi veren, kendiyle beraber yanındakini de uygulamaya zorla geçiren şekildedir.
Bu şekilde iş yerinde, evlilikte, arkadaş ilişkilerinde, ebeveyn-çocuk ilişkisinde bazı zorluklar yaşanıyor.
Böyle durumlarda karşıdaki insanınnda fikrinin olduğunu, kendinden başka kişilerin de mantıklı düşünebileceğini, onlara fırsat verilmesi gerektiği düşünülerek hareket edilmeli.

Merhabalar hanımlar bir evde erkeğin saygınlığının olması ne demektir veya kendimi erkek gibi hissetmiyorum demekle ne kast edilmektedir? Eşimle bugünkü tartışmamız sonucunda duydum bunları biraz dik başlı olduğumdan şikayet ederdi zaten. Kendi ailemde annemde sesi gür çıkan bir kadındı eşimin ailesinde kadın biraz daha metin biraz daha pasiftir. Ben böyle hissetmesini istemiyorum. Nasıl davranmam gerekir tam anlayamadım.
Çok benzer bir konuşma bende yaşadım. Eğer baskıcı bir baba ve pasif bir anneyle yetişmiş erkek varsa heralde geneli böyle söylemlerde bulunuyor. Ama insan kendisinden taviz vermemeli ben güçlü tek başına yaşayabilecek güçte bir kadınsam erkekliğini benim üstümde gösterme çabasına girmemeli. Annesi gibi karakterlerle evlenselermiş o zaman

Merhabalar hanımlar bir evde erkeğin saygınlığının olması ne demektir veya kendimi erkek gibi hissetmiyorum demekle ne kast edilmektedir? Eşimle bugünkü tartışmamız sonucunda duydum bunları biraz dik başlı olduğumdan şikayet ederdi zaten. Kendi ailemde annemde sesi gür çıkan bir kadındı eşimin ailesinde kadın biraz daha metin biraz daha pasiftir. Ben böyle hissetmesini istemiyorum. Nasıl davranmam gerekir tam anlayamadım.
Eşinizin bu düşüncesi bana çok banel geldi, sırf cinsiyeti erkek diye saygınlık beklemesi anlamsız, sizden bunu bekliyorsa kendisi de size saygınlık göstermeli, benim düşüncem eşiniz bile olsa böyle erkeklere boyun eğmeyin.

Saun nasil davraniyorsan tam tersini yap...
ters tepkime.
Suan nasil reaksiyon gosteriyorsa davranislarini aksi yonde degistirdiginde oda farkli bir sekilde reaksiyon gosterecektir.
Duz mantikla bu sekilde.

Erkek olduğunu hissetmen için bana dediğini yaptırman, kendi dediğini bana danışmadan yapman, benim konular üzerinde hiç bir yorumum fikrim olmaması, dışarı çıkman yerine seni yanımda istediğim anlarda bunu ifade etmemem, susmam gerekiyorsa 'oldu canım iyi gunler' deyin.

Kendini çok erkek hissetmek istiyorsa size ev araba filan alsın Bir dediğinizi eksik etmesin onun mantığının bı benzeri olarak erkek dediğin böyle olur o zaman, ayrıca bende seni yatak dışında erkek gibi hissetmiyorum diye de yapıştırın

Ay niye sinirlendim ben bu kadar ya 😂😂😂

Ben arkadaşları ile dışarı çıkması konusunda konuşmak istedim konu buraya geldi. Benim her şeyi kendi istediğim şekilde olmasını istediğimi, her şeye cevap verdigimi, kendini cinsellik dışında erkek gibi hissetmediğini, evde bir saygınlığı olmadığını... sana saygı duymadığımi mi düşünüyorsun dediğimde hayır saygı duyuyorsun bahsettiğim şey saygınlık dedi.🤷🏻‍♀️
adam haklı bence

Back
X