Dik duramama sorunu !

tamam canım çok saol bi bakayım bime..

bence herşeyden önce bir fizik tedavi uzmanına gitmeni tavsiye ederim. bendede kamburluk var. ve ortaokul yıllarımdan beri var. bir türlü düzeltemedim. sürekli gittiğim doktorum akciğerinden farklı bir ses geliyor sana film çekelim dediğinde skolyoz denilen kemik hastalığım olduğunu öğrendim. kamburluğun sebebi bu hastalıkmış. ve 24 yaşında olduğum için geç kalmışız. en büyük tedavi yüzme dedi. korse kullanımına başlayacağız. tahlillerim bitmedi henüz. bence en büyük tavsiyem doktora danışın. korse kullanmak zor belkide işkenceli ama int. araştırın bakın. skolyoz ilerde çok büyük kalp ve ciğer hastalıklarına yol açabiliyor. illa size hastasınız demiyorum ama muayene olmakta fayda var.

canımmmmm çok geçmiş olsunnnn... ayrıca uyardığın için de çok saol cnm

çok çok uzun denilecek bi boyum yok.173 ama bendede kamburluk var.dik durunca sırtımda ağrı oluşuyo.farkına vardığımda dik durmaya çalışıyorum ama unutunca tekrar kamburluğa başlıyorum.ben birazda göğüslerimde buluyorum sorunu..

boyum: 173
kilom : 75
göğüs:90

bende de dik duramama sorunu var aslında omuzumda su toplanması ve boynumda problem varmış eğer dikkat etmezsem kamburluk ve boyun fıtığı olabilirmiş 10 gündür fizik tedavi görüyorum 4 günüm kaldı ağrılarım hala var ama duruşum biraz değişti inşallah tamamiyle geçer sizinde en kısa sürede kurtulmanız dileğiyle

bendede var işin kötüsü dik durmaya çalıştığımda rahat edemiyorum. bazen kendimi mağaza vitrinlerinde görüyorum kendimi dik duruyor zannediyorum ama değilim hemen düzeltiyorum 2dk sonrayine aynı. küçüklüğüm de başıma kitap koyup yürütürlerdi
düzeliyim diye ondan da çabuk sıkılıyorsun. korse hiç takamam. ama elektronik korse olabilir normalden daha fazla eğilme olunca uyarıya geçiyor herelde.

göğüslerden de olabilir cnm.

geçmiş olsun cnmm

ben de dik durmaya çalıştığımda rahat edemiyorum..

Canım ergenliğe girdiğinde göğüslerin bir anda büyüdüyse benim gbi ondan alışkanlık olabilir . dik durmayı sağlayn korseler mantklı gibi

yarama parmak bastınız kızlar bende gögüslerimin çıkmaya başlamasıyla kambur durmaya başladım ,ve bu duruş bana uzuun zaman yapıştı kaldı sanki,sürekli bilgisayar başında olduğum içinde ister istemez fiziksel olarak öne doğru eğik duruyo omuzlar... 1 sene öncesine kadar ailem sürekli beni uyarırdı dik otur,dik yürü vs diye nedense 1 yıldır kimse söylemiyo,bi ara çok takmıştım kafama sanırım düzeldim biraz eşime sordum şimdi artık durmuyosun diyo:) korse olayına çok sıcak bakmıyorum ben, çok rahat olduğunu düşünmüyorum dr larda önermiyor... bant duymuştum sağlıkçı bi arkadaşımdan... sırtına yapıştırıyomuşssun nsl bi bantsa artık seni dik tutuyomuş,korseden daha rahatmış... araştırmadım hiç ama denemeye değer sanırım...

tatlim birde klasik bale egzersizleri dene istersen. ben üc yasimda baslayip 14 yil boyunca yaptim ama sonradan baslayanlar da cok faydasini görüyor. vücüda bambaska bir asalet katiyor. sonucta arkadaslarin da dedigi gibi kas yapman gerekiyor. sadece sirt kasi degil ayni zamanda sirtinin sagligi icin göbek kaslarinin da gelismis olmasi gerekio.

baslarsan eminim cok kisa zamanda faydalarini göreceksindir...

ben de bu durumdan muzdaribim bazen aklıma geliyor dik duruyorum birkaç dakika sonra tekrar eski hale dönüyorum ama ben bendeki kamburluğu şuna bağlıyorum;
ergenlik çağında göğüsler büyürken aman kimse görmesin,dalga geçerler vs.diye kendimi öne doğru eğdim demekki.bundan oldu bence artı göğüslerim de büyük yani sonradan dik olmayı denesemde yapamadım ve bu yüzden de sırt ağrısı oluyor bende
daha da düzelmez sanırım.

dık durabılmek ıcın korse kullanın gunluk hayatınızda .ve su babet spor ayakkabıları bır sure hayatınızdan cıkartın .topuklu ayakkabıda dık durmaya neden oluyor .

benim kızımdada 11 yaşından 15 yaşına kadar göğüsleri ilk çıktığında hep sürekli belli olmasın diye omuzları havada dolaşırdı,ve şimdi öylecene kaldı omuzlar havada dümdüz,ğöğüs kafesi çukur şeklinde kaldı,ne giyse giyse iki göğüs arası bayağı çukur şeklinde kaldı..doktora kesinlikle gitmem diyor.doktorlar yine açarlar orayı diye..korse hayatta takmam diyor...anlıcağınız saklıyım derken kambur ve omuz havada çukur bir döşüyle kalakaldı...

Merhaba,kızınızdaki sorunun aynısı bende de var,ergenlik başlangıcında arkadaşlarımın arasında ilk benim göğüslerim çıkmıştı ve herkesten saklama ihtiyacı hissettiğim için kambur durmaya başladım.o zamandan beri de omuzlar havada göğüslerimin arası çukur bir şekildeyim,sizin mesajınızı okuyana kadar göğüs aramda olan çukurluğu, doğal olabilir ya da göğüslerim küçük diye oluştu diye düşünmüştüm,sizin mesajınızı gördükten sonra bunun duruştan kaynaklı olduğunu düşünmeye başladım,hem kambur duruyorum hem de göğüslerimin arasında derin bir çukur var ne giysem yakışmıyomuş gibi geliyorhiç doktora da gitmedim,şu anda 23 yaşındayım,bu saatten sonra ne yapılabilir bilemiyorum eğer bir çözüm yolu bulursanız buraya yazar mısınız? ben de aynı şekilde bir çözüm bulursam size yazarım.

Çoğu kişide var bu problem
Bende dahil olmak üzere
Özellikle öğrenciler sıraya eğilmekten yamulmuştur artık
Fizik tedavi merkezlerine gidebilirsin
Arkadaşımın annesi çalışıyordu ne hastalar iyileşiyor demişti

bir televizyon programında bu tür konuşmalar olmuştu,korsenin bile artık bir faydası olmıyacağını söylediler.daha çok omuz ezgersisi yapın dedi bu evdede olabilir dediler.fakat benim kızıma onuda yaptıramıyorumçünkü daha yaşı 17 belki diyorum biraz olsun düzelir diyorum.tv deki doktorlar kesinlikle ortepedi uzmanına gidip yanlış tedavi uygulnabilir dediler.daha çok fizik tedavi yani omuzlarıaşağı yukarı,dairesel olarak .oynatın.eğerki fazla düzelme olmassa bu tür tedaviler fizik tedavi uygulanmalı diye konuşma vardı tvde....istersen sen bir danışıver eğer olumlu bir olursa haberdar edersin bizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…