- Konu Sahibi cherry_jam
-
dün gördüm bime gelmiş manyetik sırt korsesi diye birşey. dik durmayı sağlıyormuş. mıknatıslar var içinde.
anlattığınız korseye benziyor sanırım şekil olarak ama öyle kesici bölümleri falan yok plastik ve lastikli biryapısı
var. bakın bir beğerniseniz alırsınız. bende alsammı almasammı diye düşünüyorum.
bence herşeyden önce bir fizik tedavi uzmanına gitmeni tavsiye ederim. bendede kamburluk var. ve ortaokul yıllarımdan beri var. bir türlü düzeltemedim. sürekli gittiğim doktorum akciğerinden farklı bir ses geliyor sana film çekelim dediğinde skolyoz denilen kemik hastalığım olduğunu öğrendim. kamburluğun sebebi bu hastalıkmış. ve 24 yaşında olduğum için geç kalmışız. en büyük tedavi yüzme dedi. korse kullanımına başlayacağız. tahlillerim bitmedi henüz. bence en büyük tavsiyem doktora danışın. korse kullanmak zor belkide işkenceli ama int. araştırın bakın. skolyoz ilerde çok büyük kalp ve ciğer hastalıklarına yol açabiliyor. illa size hastasınız demiyorum ama muayene olmakta fayda var.
çok çok uzun denilecek bi boyum yok.173 ama bendede kamburluk var.dik durunca sırtımda ağrı oluşuyo.farkına vardığımda dik durmaya çalışıyorum ama unutunca tekrar kamburluğa başlıyorum.ben birazda göğüslerimde buluyorum sorunu..
boyum: 173
kilom : 75
göğüs:90
bende de dik duramama sorunu var aslında omuzumda su toplanması ve boynumda problem varmış eğer dikkat etmezsem kamburluk ve boyun fıtığı olabilirmiş 10 gündür fizik tedavi görüyorum 4 günüm kaldı ağrılarım hala var ama duruşum biraz değişti inşallah tamamiyle geçer sizinde en kısa sürede kurtulmanız dileğiyle
bendede var işin kötüsü dik durmaya çalıştığımda rahat edemiyorum. bazen kendimi mağaza vitrinlerinde görüyorum kendimi dik duruyor zannediyorum ama değilim hemen düzeltiyorum 2dk sonrayine aynı. küçüklüğüm de başıma kitap koyup yürütürlerdi
düzeliyim diye ondan da çabuk sıkılıyorsun. korse hiç takamam. ama elektronik korse olabilir normalden daha fazla eğilme olunca uyarıya geçiyor herelde.
benim kızımdada 11 yaşından 15 yaşına kadar göğüsleri ilk çıktığında hep sürekli belli olmasın diye omuzları havada dolaşırdı,ve şimdi öylecene kaldı omuzlar havada dümdüz,ğöğüs kafesi çukur şeklinde kaldı,ne giyse giyse iki göğüs arası bayağı çukur şeklinde kaldı..doktora kesinlikle gitmem diyor.doktorlar yine açarlar orayı diye..korse hayatta takmam diyor...anlıcağınız saklıyım derken kambur ve omuz havada çukur bir döşüyle kalakaldı...
Merhaba,kızınızdaki sorunun aynısı bende de var,ergenlik başlangıcında arkadaşlarımın arasında ilk benim göğüslerim çıkmıştı ve herkesten saklama ihtiyacı hissettiğim için kambur durmaya başladım.o zamandan beri de omuzlar havada göğüslerimin arası çukur bir şekildeyim,sizin mesajınızı okuyana kadar göğüs aramda olan çukurluğu, doğal olabilir ya da göğüslerim küçük diye oluştu diye düşünmüştüm,sizin mesajınızı gördükten sonra bunun duruştan kaynaklı olduğunu düşünmeye başladım,hem kambur duruyorum hem de göğüslerimin arasında derin bir çukur varne giysem yakışmıyomuş gibi geliyor hiç doktora da gitmedim,şu anda 23 yaşındayım,bu saatten sonra ne yapılabilir bilemiyorum eğer bir çözüm yolu bulursanız buraya yazar mısınız? ben de aynı şekilde bir çözüm bulursam size yazarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?