DİKKAT!!! Fiş ve paraüstünüzü kontrol edin!

Kocacisko

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2011
27
0
36
Diğer
Arkadaşlar bugün Şok marketten alış veriş yaptım. Fiş ve paraüstünü marketten çıkınca hemen kontrol ettim. Kasiyer 3,5 Liramı eksik vermiş. Aynı kasiyer daha önce de bir kaç kuruş eksik vermişti ancak eve gidince anlamıştım neyse.

Markete tekrar girip durumu anlatmayı düşündüm ama yapamadım :(( Hem yabancı insanlarla tartışmaktan çekiniyorum hem de parayı dışarıda kontrol ettiğim için bana yanlış bir laf söyleyebilirler diye düşündüm. Hakkımı arayamadım :(((

Bundan sonra fiş ve paraüstünü içeride kontrol edeceğim. Siz de öyle yapın.

Hakkımı nasıl arayabilirim bilmiyorum :( Sanırım psikiyatriye gitmeliyim. Bu tarz konularda çekinceliyim çünkü offf :(

Lütfen fiş ve paraüstünüzü içeride kontrol edin! Mutlaka fiş isteyin. Para değerlidir kimse kolay kazanmıyor. Ben bu kasiyerin hatalı olarak değil de bilerek böyle yaptığını düşünüyorum. Ahlaksızlar!!

alışverişte genellikle kredi kartı kullandığım için böyle sorunum pek olmuyor ama nakit verdiğimde mutlaka para üstüne bakarım.kredi kartı kullandığım zamanda ne kadar çekildiğine kasanın önünde mutlaka bakarım.bu konuya her zaman çok dikkat ediyorum:31:

ben de benzer bi sey yasadım
mahalle arası orta büyüklükte marketlerden birinde
onumdeki adam 2 kücük su almıstı
ben de bole ufak abur cubur tarzı cikolata sakız filan hani fiyatına da bakıp aldııgm seyler degildi
kasiyer kız para üstümü verdi ama fisi hemen burusturdu attı süphelendim yani ben fisimi istemiyorum demedim ki sen bana ver ben derim ki gerek yok cope at
dedim fisimi istiyorum verince baktım ki benden once su alan adamın alısverisini kapatmadan benimkini üzerine gecirmis yani
2 su parası 1 lira üzerine benim aldıklarımla da 7 8 lira mı oyle büyük meblag degildi
kıza soyledim suları da benim fisime yazmıssın diye 1 liramı daha aldım cıktım hani kavga etsen kızı yerin dibine soksan yeri ama 1 lira icin degmez
cok kücük hesaplar üstelik mahalle marketinde calısıosun
hırsızlıgın büyügü kücügü olmaz yani cok yanlıstı ama Allaha havale ettim kendisini

Canım ben bir keresinde 5 kuruş için dönüp kıza söylenmiştim.Özellikle de para küçük olunca önemsemiyorlar hergün ellerinden milyonlar geçiyor ya hanfendilerin.Ben de çok sinirleniyorum.Bir ara bir kuruşçuklar vardı ya, allahım kimse kullanmıyordu.Madem kullanmıyorsunuz neden fiyatları 12Tl değil de 11.99 tl diye giriyorsunuz diye sorarlar adama.Neyse sonra kalktı da rahat etti marketçikler.
Bir seferinde de bir mağazadan kazak almışım fiyat 29.50, ben de 30 lira verdim bekliyorum fiş geldi ama tenezzül edip 50 kuruşu vermediler, bir de büyük mağaza.Ben de "iki saattir bekliyorum para üstünü, verin de çıkayım dedim" adam haa 50 kuruşmu deyip çat diye attı önüme parayı, ben de öyle atılmaz böyle atılır deyip direk parayı ona uçurdum.Adam benim 50 kuruşla bana artistlik yapıyor, parayı beğenmiyor, bir ekmek parası yahu.

Son düzenleme:
Kesinlikle kontrol ederim faturamı ve para üstünü.
Ayrıca büyük paralarda sahtemi değil mi diye kendimce kontrol ederim.Bir kaç defa madur oldum çünkü.

3.5 tl az görünebilir ama ne olursa olsun hakkınızı aramalısınız.
Kimse geri dönüp 3.5 tl için yalan söyleyeceğinizi düşünmez.
Kaldıki düşünseler kasa sayımı ve fatura kontrolu yapılmasını talep edersiniz.

Canım ben bir keresinde 5 kuruş için dönüp kıza söylenmiştim.Özellikle de para küçük olunca önemsemiyorlar hergün ellerinden milyonlar geçiyor ya hanfendilerin.Ben de çok sinirleniyorum.Bir ara bir kuruşçuklar vardı ya, allahım kimse kullanmıyordu.Madem kullanmıyorsunuz neden fiyatları 12Tl değil de 11.99 tl diye giriyorsunuz diye sorarlar adama.Neyse sonra kalktı da rahat etti marketçikler.
Bir seferinde de bir mağazadan kazak almışım fiyat 29.50, ben de 30 lira verdim bekliyorum fiş geldi ama tenezzül edip 50 kuruşu vermediler, bir de büyük mağaza.Ben de "iki saattir bekliyorum para üstünü, verin de çıkayım dedim" adam haa 50 kuruşmu deyip çat diye attı önüme parayı, ben de öyle atılmaz böyle atılır deyip direk parayı ona uçurdum.Adam benim 50 kuruşla bana artistlik yapıyor, parayı beğenmiyor, bir ekmek parası yahu.

evet arkadasım bu bozuk para benim de takıldıgım bi konu
5 kurus bile olsa para üstü veremeyeceksen 12.95 koyma fiyatını
bizim kültürümüzde sanırım bozuk para ayıp sayılıyor herhalde
koca bir markette kasadan gecen herkesten 5 kurus 5 kurus birikse ne para birikir
ama düsünüyorum bende de nasıl bir alıskınlık olmussa
en son esimin isi nedeni ile yurtdısı gezimizde
markete gittim bi seyler aldım 8.5 euro gibi bi sey tuttu
baya da bozuk param vardı aslında ama
10 euro verdim kasiyer cüzdanı gorunce bozukluklarla dolu bozuk paralarınız var cok onlarla odeyebilirsiniz dedi
bizde elde 10 lira varken 8,5 tl yi 50 25 kuruslarla versen kasiyer ters ters bakar herhalde

belki gerçekten hata yapmıştır, bilip bilmeden ahlaksız demen hoş olmamış.

Hiç sanmıyorum. Fişin üzerinde vermesi gereken paraüstü miktarı yazıyor. Onun yerine bana toplam tutarı veriyor. Farketmeyeceğim sandı heralde. Gün sonunda kasadan artanları ceplerine atıyorlar sanırım. Saf olmayalım.

Daha öncede eksik vermişti, bu yüzden hemen kontrol ettim çıkışta. Zaten yazımda belirtmiştim bunu.

Hata yaptığına inansam ahlaksız demem.

Keşke içeride kontrol etseydim halen pişmanım :(((( Benim yaptığım salaklığı sizler yapmayın lütfen. Açıkgöz olduğunu sananlara haddini bildirmek lazım.

Bence de hırsızlıkla ahlaksızlıkla itham etmeniz hoş değil, dikkatsiz deseniz neyse.

Oradaki insanlar robot değil işlerinde hata yapabilirler, sürekli yapıyorsa daha dikkatli olması için ikaz edersiniz olmadı mağaza müdürüne şikayet edersiniz. Insanların namusuyla ilgili ithamlar bu kadar kolay olmamalı. Kendi hakkınızı ararken karşınızdakine haksızlık ediyor olabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu işi yapmayı beceremiyorlarsa kendilerine başka bir iş arasınlar. Kasiyerlik, muhasebecilik gibi meslekler en dikkat gerektiren mesleklerdendir. Özellikle muhasebeciler yaptıkları hatalarla şirketi batırabilirler.

Paraüstünü eksik verdiği gibi fazla da verebilir ve şirketi zarara uğratır. Ben olsam sürekli dikkatsizlik gösteren birini iş yerinde çalıştırmam.

İster nakit alayım ister kredi kartıyla mutlaka fişimi ,para üstümü veya çekilen parayı kontrol ederim.

Defalarca magdur olduktan sonra bende takıntı oldu...

Misal aylık büyük alısverısımıze gideriz ödeme işlemleri biter ben o uzun uzadıya olan fişi dakıkalarca tek tek inceler

öyle çıkarım AVM'den...Çünkü raf fıyatıyla kasa fıyatıda cogu zaman tutmuyor,buda kandırılmaktır bana göre...

7,5 lira yerine 75 lira karttan para çekene bile rastladım...

Yani hersey olabiliyor.Bazı işler hata kabul etmez arkadaşlar...Çalışanlar uyarılmalı ve o para işini yapan 50 kat daha dıkkatlı olmalı.

Bu işi yapmayı beceremiyorlarsa kendilerine başka bir iş arasınlar. Kasiyerlik, muhasebecilik gibi meslekler en dikkat gerektiren mesleklerdendir. Özellikle muhasebeciler yaptıkları hatalarla şirketi batırabilirler.

Paraüstünü eksik verdiği gibi fazla da verebilir ve şirketi zarara uğratır. Ben olsam sürekli dikkatsizlik gösteren birini iş yerinde çalıştırmam.

Bunun için sizin önce para üstünü kontrol edip fazla alınmışsa utanıp sıkılmadan hakkınızı aramanız gerekir.

Bunun için sizin önce para üstünü kontrol edip fazla alınmışsa utanıp sıkılmadan hakkınızı aramanız gerekir.

Paraüstünü dışarıda kontrol ettim. Hangi yüzle girip hakkımı arayacağım. Bana ters bir şey söylese sinirlerim tepeme çıkacak.

İçeride kontrol etseydim kamera önünde problem değildi. Her şey ortada çünkü, herhangi bir iftiraya maruz kalmazdım.

Zaten pişmanlığım içeride kontrol etmemem.

Ben de Çetinkayadan bigün alışveriş yaptım.Neyse kasaya geldim.Ödedim.Çıkmadan baktım fişe,aaaaaaaa 90 tl fazladan var fişte.Bi de kartla almıştım yani.Neyse hemen kasaya döndüm dedim ki , bu dedim 90 tl nedir böyle. Kase almıştım ,6 tanesi 5 tl 'ydi.18 tane aldım. yani 15 tl tutması gerekir ya.Kız sen git, tanesini 5 tl den geçir.yani 18 x 5 = 90 tl. ohanesburger dedim içimden :D Beni oyaladılar yarım saat.Dedim iptal edin alışverişi, yeniden çekin parayı düzgün olarak. Kem küm yaptılar falan, nakit olarak geri verdiler parayı. Ben de gittim karta yatırdım. Başka bi zaman yine gittim.Dondurmalık alayım dedim.Tanesi 1 tlydi. 5 mi 6 mı ne aldım. Yine kartla,sonra çıktım baya bi yürüdüm.Sonra önceden yaptıkları hata aklıma geldi.Bir de baktım yine fazla çekmişler.Ama bu defa paramı vermediler.Onun yerine dondurma kasesi aldım yine.O yüzden her zaman fişimi kontrol ederim ben. :)

Ben de Çetinkayadan bigün alışveriş yaptım.Neyse kasaya geldim.Ödedim.Çıkmadan baktım fişe,aaaaaaaa 90 tl fazladan var fişte.Bi de kartla almıştım yani.Neyse hemen kasaya döndüm dedim ki , bu dedim 90 tl nedir böyle. Kase almıştım ,6 tanesi 5 tl 'ydi.18 tane aldım. yani 15 tl tutması gerekir ya.Kız sen git, tanesini 5 tl den geçir.yani 18 x 5 = 90 tl. ohanesburger dedim içimden :D Beni oyaladılar yarım saat.Dedim iptal edin alışverişi, yeniden çekin parayı düzgün olarak. Kem küm yaptılar falan, nakit olarak geri verdiler parayı. Ben de gittim karta yatırdım. Başka bi zaman yine gittim.Dondurmalık alayım dedim.Tanesi 1 tlydi. 5 mi 6 mı ne aldım. Yine kartla,sonra çıktım baya bi yürüdüm.Sonra önceden yaptıkları hata aklıma geldi.Bir de baktım yine fazla çekmişler.Ama bu defa paramı vermediler.Onun yerine dondurma kasesi aldım yine.O yüzden her zaman fişimi kontrol ederim ben. :)

Hem hata yapmışlar hem de paranı iade etmiyorlar! Siz bütçenizi ona göre ayırmışsınız sonuçta, boş yere neden fazla para harcayıp onlara kazandırasınız. Parasız kalsanız kimse size bedava ekmek vermez.

Aynı hata birkaç kez olunca insanın aklına iyi şeyler gelmiyor. Sanki bilinçli yapıyorlar.

şu kuruşlu para üzeri sorunu yüzünden nakit kartla yapıyorum alışverişlerimi
çok nadirdir nakit para kullandığım
ayrıca rafta farklı kasada farklı fiyatlar oluyo çoğu zaman
en sinir olduğum şey bu benim
bi kaç üründe böyle olunca toplamda baya bi zarara uğratıyo insanı
defalarca tartışmışlığım var bu yüzden
hem de bunu çok büyük marketler zincirleri de yapıyo
mahalle arası marketide.
direkt sorumlu kişiyi çağırmalarını söylüyorum
sizin işiniz raflardaki etiketleri güncellemek
aksi dolandırıcılık nitelikli bi suç dolandırıcılık diye
ben dikkatlerinden kaçmaktan çok
kasıtlı buluyorum bu davranışları malesef
akşama kadar biriken yüzlerce 50 krş
çok ciddi bi para sonuçta
üstelik cazip gelsin diye etikette ucuz olup
kasada müşteriye geçirmek hiç etik değil.
işleri ne güncellesinler etiket fiyatlarını
herkes işini doğru düzgün yapsın:47:

Son düzenleme:
Hem hata yapmışlar hem de paranı iade etmiyorlar! Siz bütçenizi ona göre ayırmışsınız sonuçta, boş yere neden fazla para harcayıp onlara kazandırasınız. Parasız kalsanız kimse size bedava ekmek vermez.

Aynı hata birkaç kez olunca insanın aklına iyi şeyler gelmiyor. Sanki bilinçli yapıyorlar.

Evet haklısın ama ikincide 1,5 tl olunca o kadar sorun etmedim.Para yerine aldım dondurma kasesini. Birincide iyi ki bakmışım fişe.Çünkü ben fiyata bakarak alışveriş yapıyorum.Aklımdan toplayınca o kadar alışveriş yapmadığımı anladım. Bi de fişte alt alta 18 tane 5 tl yazıyodu.dedim ben 5 tllik 18 parça ne aldım ki . :)))

böyle bir durumda marketen çıkmadan fişlerimi kontrol ediyorum bazen aldıgım ürünü iki kere geçirmiş oluyolar kasadan ee haliyle fazla ödemiş oluyorum ozamnda direk söylüyorum arzuhalimi belki dalgınlıgına geliyordur ama genelde çok karşılaşıyorum bu durumlarda esktra fazla para vercek kadar zengin deilimmm sizie gelince çekingenliğiniz had safhadysa mutlaka ğidin doktora eminim çok işe yarıcaktır

ben de bi arefe günü eşimle bayram için markete alışverişe gittim. market çok kalabalıkltı. 2 tavuk bi de erzak falan aldım ama aldığım şeylerin fiyatına bakıyordum. neyse kasaya gittik bize 185 tl dedi. hayır dedim benim yaptığım hesaba göre bu çok fazla. eşim normal bu fiyatlar dedi cüzdanını çıkardı kız fişi verince hemen kontrol ettim. meğerse aldığımız tavukların üstüne kasap yanlışlıkla kuzu diye etiket yapıştırmış. hemen değiştirdiler 90 tl para üstü geri verdiler. eşimin yanında olmasaydım eşim o parayı verecekti. o yüzden hep dikkat etmek gerekiyor.

Back
X