eh o zaman okullarda getirilen yasakları, kamu kuruluşları düzeyindeki sürdürülen tartışmaları, aktivist gruplarda kadınların "bu bizim kültürümüze uygun değil" diyerek çektikleri videoları biliyorsunuzdur. bunların varlığını reddeder gibi konuşup da tartışmayı sürdürmenin hiçbir anlamı yok.
Evet. Yani islamofobinin kurumsal/örgütsel düzlemde bir örneğini de vermişsiniz.gibi öğütlerin bulunduğu entegrasyon dersleri bir bilgiden ve korkudna türemiştir.
Ben de tüm yukardakilerle birlikte özetleyim:başa dönüyorum. kaynağı belli olmayan korkuya "fobi" adını verebiliriz. bunların korkusunun kaynağı belli.
Hiçbir tartışmada fikir değiştirmek gibi efektif olmayan hedefler edinmem. Hatalı bilgiyi düzeltmekti amacım. Mesajım nötr ve argümansaldı. Sertliğe gerek duyacağım bir durum yok ortada. Sizin değişiminiz benim hayatımda bir değişken değil sonuç olarak.bana sert cevaplar vererek ve dislike basarak fikrimi değiştiremezsiniz. benim hayata dair deneyimlerimi sizin dislike'ınız ve sert mesajınız değiştirecek değil.
Bunları bizzat ana dilinde takip ediyorum. Toplumsal olarak bir “islamofobi” var.
Siz bu fobiyi ilk mesajınızda “yersiz değil” diyerek meşrulaştırdınız.
Evet bir fobi var ve bunun yaygın olması onu “yerinde” ve gerekli kılmaz.
Öyle olsaydı İsveç yasaları da bunu desteklerdi. Bireysel rahatsızlığınızı halkın çoğunluğunun görüşüyle desteklemeniz de bunu “yerinde” kılmaz.
Nitekim, Türkiye’deki siyasal çoğunluğun yediği naneleri de sırf çoğunluk diye onaylamıyorsanız, ne demek istediğimi anlarsınız.
Evet. Yani islamofobinin kurumsal/örgütsel düzlemde bir örneğini de vermişsiniz.
Ben de tüm yukardakilerle birlikte özetleyim:
Fobi, kaynağı BELLİ korkulara denir. İslamofobi, islam kaynaklı fobidir. Kaynağı belli olmayan korkular anksiyete bozukluğu kapsamındadır.
Hiçbir tartışmada fikir değiştirmek gibi efektif olmayan hedefler edinmem. Hatalı bilgiyi düzeltmekti amacım. Mesajım nötr ve argümansaldı. Sertliğe gerek duyacağım bir durum yok ortada. Sizin değişiminiz benim hayatımda bir değişken değil sonuç olarak.
Kolaylıklar dilerim.
öncelikle tavrınız son derece kibirli. öte yandan bu kibrin altını doldurabilmenizi beklerdim. :)
bi de BELLİ diye koca koca harflerle yazmışsınız. nörobiyologlar şu anda onca yıllık emeklerini döktükleri makalelerini yakıyorlar siz böyle dediniz diye.hocalar üzgün şekilde kürsülerini terk etti.
tanga ile türban ya da burka gibi sembolleri aynı kefeye koyan birisini yeteri kadar dinlediğimi düşünüyorum. iyi günler.
Alamanya bizi kıskanıyor deme dearttırıyor ve kıskanmıyorlar demek istiyorum
Aynen bunu anlamıyorum zaten 14 yaşında kıza örtü takacaksan kendi memleketinde dur neden göç ediyorsunKimseye salt inancından dolayı nefret duyulması doğru değildir. Ancak aşırılıklar herkesi rahatsız eder. Mesela Avusturya’da bu sene 14 yaşın altındaki kız çocuklarının başörtüsü takması yasaklandı, uyulmadığı takdirde para cezaları ödenecek. Bu konunun alt metni de şu, Avusturya’da 14 yaşın altındaki kişilerin din seçme olgunluğunun olmadığı kabulüdür. Bu haberin altındaki yorumlarda şunları okudum; “bizim dinimize el uzatıyorlar o zaman mini etekli kızlara da para cezası kesilsin.” Dağdan gelip bağdakini kovmaya çalışmaktır bu. Gittiğimiz ülkelerdeki kurallara ve kültüre uymamız gerekiyor. Uymakta zorluk çekenlerin de kültürlerine daha yakın yerleri tercih etmesi gerekiyor. Bu arada konu sahibi aşırı alıngan olduğun için özellikle belirtmek isterim bu yorumum sana değil, ancak yerlileri rahatsız eden aşırı davranışlara sahip göçmenlerden dolayı kurunun yanında yaşın da yanması mevzusudur. Yoksa kimseye ırkından, dininden vb sebeplerden ayrım yapılması doğru değil ve hatta insanlık dışıdır.
Çok çabuk unutuyorsanız tekrar etmiyorsunuzdur. Gramer çalışırken aynı an da kelime de çalışmanız gerekiyor. Kelime kartları oluşturabilirsiniz. Kelime çalışırken sadece kelimeyi değil, cümle içindeki kullanımını da çalışmalısınız ve o kelimenin telafuzunu defalarca dinleyip kendi sesinizi duyabilecek şekilde söylemelisiniz. Her gün çalışmalısınız. Aynı zamanda da kendi sesinizi kayda alıp onu dinlemelisiniz. Bunları yaptığınızda öğrenmemeniz ve hatırlamamanız mümkün değil, eğer öğrenme geriliği vs gibi bir durumunuz yoksa.Arkadaşlar herekese selam ben gurbette yaşıyorum ve hiç arkadaşım yok yabancı dili öğrenmekte çok zorlanıyorum kelimeleri kafamda tutamıyorum çok çabuk unutuyorum artık gerçekten oturup ağlamak istiyorum ben bu dil problemlerimi nasıl çözücem bana arkadaş bul demeyin çünkü bu ülkedeki insanlar yabancı Müslümanları pek sevmiyorlar
Kurstakilerle sürekli iletişimde olup pratik yap. Aynı seviyede olduğunuzdan birbirinizi de güdülemeniz kolay olur.Ya kurs var tabiki gidiyorum ama evde gene Türkçe konuşuyoruz olan biten herşey kursda kalıyor gidiyor
Bunları bizzat ana dilinde takip ediyorum. Toplumsal olarak bir “islamofobi” var.
Siz bu fobiyi ilk mesajınızda “Buna islamofobi demek yersiz olur” diyerek meşrulaştırdınız.
Evet bir fobi var ve bunun yaygın olması onu “yerinde” ve gerekli kılmaz.
Öyle olsaydı İsveç yasaları da bunu desteklerdi. Bireysel rahatsızlığınızı halkın çoğunluğunun görüşüyle desteklemeniz de bunu “yerinde” kılmaz.
Nitekim, Türkiye’deki siyasal çoğunluğun yediği naneleri de sırf çoğunluk diye onaylamıyorsanız, ne demek istediğimi anlarsınız.
Evet. Yani islamofobinin kurumsal/örgütsel düzlemde bir örneğini de vermişsiniz.
Ben de tüm yukardakilerle birlikte özetleyim:
Fobi, kaynağı BELLİ korkulara denir. İslamofobi, islam kaynaklı fobidir. Kaynağı belli olmayan korkular anksiyete bozukluğu kapsamındadır.
Hiçbir tartışmada fikir değiştirmek gibi efektif olmayan hedefler edinmem. Hatalı bilgiyi düzeltmekti amacım. Mesajım nötr ve argümansaldı. Sertliğe gerek duyacağım bir durum yok ortada. Sizin değişiminiz benim hayatımda bir değişken değil sonuç olarak.
Kolaylıklar dilerim.
iyi de nikab, burma takacak kadar radikal bir Müslümansan ne isin var isvecte norvecte?Bahsettiğiniz şeyler yeterli sebepler değil.
Nikab/burkadan ötürü öfke yükseliyorsa, bunun adı islamofobidir.
Ben plajda kimsenin tangasına öfkelenmiyor doğal buluyorsam, onlar da bu beceriyi edinebilir.
İsveç’teki gibi Kur’an yakarak öfkeyi sembolize etmek, bu fobinin eylem bulmuş halidir. Korku nesnesini yok etme dürtüsünden doğar.
İsveç’te islamofobi vardır.
ben gurbette yaşıyorum ve hiç arkadaşım yok yabancı dili öğrenmekte çok zorlanıyorum kelimeleri kafamda tutamıyorum çok çabuk unutuyorum artık gerçekten oturup ağlamak istiyorum ben bu dil problemlerimi nasıl çözücem
Evet çok zor bir dil kelimleri farklı olup anlamı aynı olan bir çok şey var.Hangi dille problem yasiyorsunuz?
Eger mumkunse, dizi platformlarindan o dile ait seslendirmeli diziler izleyin bos vakitlerinizde Turkce altyazisiz.
Fince'ymis, Kuzey ulkelerininde cok iyi dizileri vardi bi donem, su ara onlara takilmadigim icin bir dizi oneremiyorum ama bildigim kadariyla zor bir dil Fince. O bolgelerdede Musluman dusmanligi var miymis, cok sasirdim, genelde medeni olmalariyla bilinirler.
Kuzenim birkac ay once expat olarak bir kuzey ulkesine yerlesti, cok mutlu, hicbir baski unsurundan soz etmiyor, aksine herkesin cok hosgorulu oldugunu anlatiyor.
Var tabiki sohbet etmeye çalışıyoruz asıl onlar beni düşündürüyor yıllardır burdalar ve hala dil kursuna geliyorlar öğrenmek bu kadar zor mu diye düşünüyorumKurstan birileri yok mu? Konusmazsaniz, siz o dili ogrenemezsiniz. Konusmak zorundasiniz.
Öyle diyorlar daha çok iş yerinde öğreniliyormuşKendinizi, öğrenmeye çalıştığınız dile maruz bırakmalısınız. Başka türlü olmuyor. Kaç kur dil kursu aldım ama bir türlü istediğim gibi konuşamıyordum ne zaman ki aktif konuşup, dinleyebileceğim işe girdim üç beş ay işinde inanılmaz ilerledim.
Ever genellikle kelime tekrar ediyorum ama cümle içinde kullanamıyorum çünkü daha cümleleri yeni yeni kurmaya başladımÇok çabuk unutuyorsanız tekrar etmiyorsunuzdur. Gramer çalışırken aynı an da kelime de çalışmanız gerekiyor. Kelime kartları oluşturabilirsiniz. Kelime çalışırken sadece kelimeyi değil, cümle içindeki kullanımını da çalışmalısınız ve o kelimenin telafuzunu defalarca dinleyip kendi sesinizi duyabilecek şekilde söylemelisiniz. Her gün çalışmalısınız. Aynı zamanda da kendi sesinizi kayda alıp onu dinlemelisiniz. Bunları yaptığınızda öğrenmemeniz ve hatırlamamanız mümkün değil, eğer öğrenme geriliği vs gibi bir durumunuz yoksa.
Dildeki mevcut cümleleri çözümleyerek çalışmalısınız. A1 cümleleri gibi aratıp çalışabilirsiniz. Kelime nasıl çalışıyorsunuz? Gün içinde kendinizi dile nasıl maruz bırakıyorsunuz duyduklarınızla değil çalışmalarınızla? Dil için ne kadar zorluyorsunuz beyninizi ?Ever genellikle kelime tekrar ediyorum ama cümle içinde kullanamıyorum çünkü daha cümleleri yeni yeni kurmaya başladım
Çalışmak için açıkçası çok bi zamanım olmuyor çalışmayı çoğunlukla kursta yapıyorum eve gelince çocuklarla ilgileniyorum dişarı çıkartıyorum evde ders çalışmak için kendime çok zaman ayıramıyorum çocuklarım küçük çünküDildeki mevcut cümleleri çözümleyerek çalışmalısınız. A1 cümleleri gibi aratıp çalışabilirsiniz. Kelime nasıl çalışıyorsunuz? Gün içinde kendinizi dile nasıl maruz bırakıyorsunuz duyduklarınızla değil çalışmalarınızla? Dil için ne kadar zorluyorsunuz beyninizi ?
Aslında onlar kreşte öğrenirse ve evde de konuşulmaya başlarlarsa sizin için çok daha kolay olacaktırÇalışmak için açıkçası çok bi zamanım olmuyor çalışmayı çoğunlukla kursta yapıyorum eve gelince çocuklarla ilgileniyorum dişarı çıkartıyorum evde ders çalışmak için kendime çok zaman ayıramıyorum çocuklarım küçük çünkü
Amacımız o İnşalalh 5 aydır buradayız inşallah seneyi doldurmadan seviyemizi yükseltmeye çalışıyoruz herkese soruyorum her insanın yöntemi fikirleri farklıdır ve bunları kullanıyorumAslında onlar kreşte öğrenirse ve evde de konuşulmaya başlarlarsa sizin için çok daha kolay olacaktır
Ne kadar maruz kalırsanız o kadar kolay öğrenirsiniz
Dil öğreniminde maalesef sadece kurs yeterli olmaz, hayatınıza entegre etmeniz gerekiyor. Sizin de beyninizi yormanız gerekiyor yoksa öğrenim uzun zaman alır ya da gerçekleşmez.Çalışmak için açıkçası çok bi zamanım olmuyor çalışmayı çoğunlukla kursta yapıyorum eve gelince çocuklarla ilgileniyorum dişarı çıkartıyorum evde ders çalışmak için kendime çok zaman ayıramıyorum çocuklarım küçük çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?