Dil problemim var

Kimsenin dalga geçtiği yok bu sert tepkiniz neden ?ğ

Çok haklısınız o kadar güzel yazmışsınız ki diyecek birşey bulamadım ve çok teşekkürederim

Sizelere fikir sordum yani her hangi bir fikir yürütebilirsiniz örnek kitap oku diyebilirsin ama gelmişsin burda nefret kusuyorsun

Eşim ben ve çoxuklarım varız benim aileden hiç kimse yok ve gün içinde bir çok olumsuz durumla karşılaşıyorum çocuklarla da kendim ilgileniyorum sabah akşam eşim çalışıyor
Hangi dille problem yasiyorsunuz?

Eger mumkunse, dizi platformlarindan o dile ait seslendirmeli diziler izleyin bos vakitlerinizde Turkce altyazisiz.

Fince'ymis, Kuzey ulkelerininde cok iyi dizileri vardi bi donem, su ara onlara takilmadigim icin bir dizi oneremiyorum ama bildigim kadariyla zor bir dil Fince. O bolgelerdede Musluman dusmanligi var miymis, cok sasirdim, genelde medeni olmalariyla bilinirler.

Kuzenim birkac ay once expat olarak bir kuzey ulkesine yerlesti, cok mutlu, hicbir baski unsurundan soz etmiyor, aksine herkesin cok hosgorulu oldugunu anlatiyor.

Fobinin kaynağında nedensiz korku yatar. Öte yandan Kuzey Avrupa ülkelerinde bulunan Müslüman gruplar korku salmak için yeteri kadar sebep ürettiler. Bu yüzden İslamofobi demek çok yersiz olur.
Son birkaç aydır bilhassa Finlandiya ve İsveç'te özellikle türban, hicap ve burka kullanan kadınlara yükselen bir öfke var. Ülkenin kültürüne entegre olamadıkları ve modern Fin/İsveç kadın modelini de gölgeledikleri sebebiyle aktivist gruplar sesini yükseltiyor. Bilhassa entegrasyon kurslarına katılmalarına rağmen topluma uyum sağlayamayan ve kadınlarını türlü şiddetle topluma karışmaktan alıkoyan gruplar perçinliyor bu öfkeyi.
Finlandiya'da çokça dil kursu ve topluma entegre olabileceğiniz kurs var. Kullanın bunları. Dil öğrendikçe bu denli dışlandığınızı hissetmezsiniz.

Temizlik dahi olsa bir işe girmeye bakın, başka türlü öğrenmeniz zor.

Kurstan birileri yok mu? Konusmazsaniz, siz o dili ogrenemezsiniz. Konusmak zorundasiniz.

Bahsettiğiniz şeyler yeterli sebepler değil.
Nikab/burkadan ötürü öfke yükseliyorsa, bunun adı islamofobidir.
Ben plajda kimsenin tangasına öfkelenmiyor doğal buluyorsam, onlar da bu beceriyi edinebilir.
İsveç’teki gibi Kur’an yakarak öfkeyi sembolize etmek, bu fobinin eylem bulmuş halidir. Korku nesnesini yok etme dürtüsünden doğar.
İsveç’te islamofobi vardır.
“Modern Fin/İsveç kadın modelini de gölgeledikleri sebebiyle” bu da çok tuhaf bir argüman. Güneşine güvenen gölgede kalmaz. Kendilerine yönelik bu denli kuşkulu haller, modernizmi tam sindiremediklerinden mi yoksa bu bireysel çıkarımınız mı bilemedim.

Diğer bir şey, konu sahibi zaten, entegrasyon bünyesinde dil kursuna devam ediyor.

Son düzenleme:

ben bunları kaba ettlerimden uydurmuyorum, hanımefendi. her şeyden önce Kuzey Avrupa'da yaşayan TC pasaportlu bir kadın oalrak yazdım. siz de bu bölgede mi yaşıuyorsunuz? yoksa bilmeden mi yazıyorsunuz? elinizin altında internet var. araştırır bulursunuz ama varsayımlarla bana çemkirerek konuşmanız yersiz oluyor.
tanga siyasi bir sembol olmamakla beraber türban, hicap ve burka siyasi simgelerdir ve kadınların baskılanmasının da işaretidir. dolayısıyla ikisinin kıyası saçmadır. aynı kefeye koyamayız bireysel özgürlükler söz konusu olduğunda.

entegrasyon kursları ile dil kursları da aynı şeyler değildir bu arada.

Kuzey Avrupa ve TC vatandaşlığına eş zamanlı sahip, kuzey Avrupada yaşayan bir beyaz yakalı olarak yazıyorum.

Entegrasyon kursları içerisinde dil kursu da vardır. Konu sahibi ülkeye yeni geldiği için Finlandiya’da göçmenlere sağlanan kotoutumisaika kapsamında dil kursu bünyesindedir.
“İçerden” bildiriyorum sonuç olarak.

Son düzenleme:

eh o zaman okullarda getirilen yasakları, kamu kuruluşları düzeyindeki sürdürülen tartışmaları, aktivist gruplarda kadınların "bu bizim kültürümüze uygun değil" diyerek çektikleri videoları biliyorsunuzdur. bunların varlığını reddeder gibi konuşup da tartışmayı sürdürmenin hiçbir anlamı yok.
İsveç'te düzenli ve düzensiz göç sonucu gelen erkek gruplarına "bir kadın size gülümsediyse sizinle seks yapmak istiyor anlamına gelmez. bu kadınlara dokunmamanız lazım.", "seksi reddeden karınızla zorla cinsel ilişkiye girmeniz tecavüz anlamına gelir." gibi öğütlerin bulunduğu entegrasyon dersleri bir bilgiden ve korkudan türemiştir.
başa dönüyorum. kaynağı belli olmayan korkuya "fobi" adını verebiliriz. bunların korkusunun kaynağı belli.
bvenimle hemfikir değilseniz bu gerçekten sizin osrununuz. bana sert cevaplar vererek ve dislike basarak fikrimi değiştiremezsiniz. benim hayata dair deneyimlerimi sizin dislike'ınız ve sert mesajınız değiştirecek değil.

Burka/nikap konusunu buraya ekleme yapmışsınız. Ona cevabım, öncelikle ısrarla nikab yazıyorum, çünkü hicab tamamen farklı bu ikisinden. Savunduğunuz şeyi netleştirelim başta. Burka tüm vücudun kapatılması göz dahil (bunun dinde yeri yok, o ayrı ama dini konu yasak olduğu için girmeyeceğim), nikab ise yüzün göz dışında kalan bölümünü kapatmak.
Hicab zaten konu dışı (modest giyimin arapçadan ingilizceye geçmiş genel adı).
Bu üçü de isveçte yasal (aktivist grupların bireysel inisiyatifleri ve bazı belediyelerin teşebbüslerinden bahsetmiyorum).

Şimdi diğer mesajınıza geçeceğim.

Son düzenleme:
Kendinizi, öğrenmeye çalıştığınız dile maruz bırakmalısınız. Başka türlü olmuyor. Kaç kur dil kursu aldım ama bir türlü istediğim gibi konuşamıyordum ne zaman ki aktif konuşup, dinleyebileceğim işe girdim üç beş ay işinde inanılmaz ilerledim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…