- 31 Aralık 2014
- 159
- 79
- 38
- Konu Sahibi rettungsdienst
-
Televizyon yok evimde 3 yildir
kitap okumaya basladim bugun Turkce cok bilmedigin kelime var. .
bazen sapsalll sapsalll yeni kelimemi eklenmis diyordum megersem ben bilmiyormusum. ..
15 yasimda geldim ilk .. konusmayinca cok kotulesti,ne zaman gıttınız yurtdısına kaç yasına kadar kaldınız Turkıyede
15 yasimda geldim ilk .. konusmayinca cok kotulesti,
Canim ben de turkce ogretmeniydim, uc sene once yurtdisina geldim, etrafimda hic turk de yok... Eh benim turkcem de cok zayifladi, zaten anadilim turkce degildi, evde baska dil konusulurdu. Ben de cok uzuluyorum biliyor musun, ogrencilerime kizdigim seyleri ben yapar oldum, dikkatsizlikten hep dusuk cumle kuruyorum. Uzulmemek lazim ama, dil cok cabuk geri geliyor konusma
Biriyle konusurken kendimi asosyal gibi hissediyorum hemsireyim.. Turkce kendi meslegimden konusamiyorum rezillik asamasinda durumum malesef. ..
Iki kelimeyi biarada tutamiyorum. .
Eski sevgilim gulerdi konusmama.
Sonra duzeldi biraz da burdaki arkadaslarin yazilarini okuyunca hayran kaliyorum
hosuma giden cumle varsa yaziyorum deftere. .
Denicem biraz oyun seklinde
Cok tesekkur ederim olucak eminim ben. .ay ne tatlısın tanrım yaa :)) bunu boyle yazıdıgına göre takmıssın kafaya sen..kısa surede basarırsın emınım :)) kolaylar gelsın
Cok tesekkur ederim olucak eminim ben. .
Ogrendigim kelimeyi ezki sevgilime dedigimde bunu sen biyerde okudun bu sana ait degil derdi. ..
Yakalanirdim orda ona. .takinti oldu bu bende yaolcak ..
Kendimi ifade edebilmeyi istiyorum artik..
Mesleginizle ilgili bol bol turkce kitap okuyun. Bide eksi sozluk var mutlaka duymussunuzdur, her gun orayı acın bikac baslık okuyun. Hem gundemi yakalarsınız, degisik gorusleri okursunuz hem kelime
Dikkate alicam bunlari tesekkur ederim emegin icinöğrendıgın her kelımeyı kullanma tabi..tıpkı yabancı dil egıtımı alırken dilimizi kullanmadıgın gibi..
sade konusman yeterli..ailen zaten patır patır ıngılızce konusmuyordur sohbet edebılecegın akrabalar arkadaslar falan olsun..
düşün ben mesela ingilizceyi yabancı arkadaslarımdan öğrendım..e sen de ana dilini tamamlarsın atla deve değil ))
bu arada şu S yerıne Z harfınden başla mesela....dogrusunu yazmaya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?