Çocuk Hastalıkları Dil sorunu. ..:(((

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

rettungsdienst

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2014
159
79
38
Kizlar fikirlere ihtiyacim var
Normalde bendeki Turkcem guzeldir dikkat de etmeye calisirim fakat gelin ki Turkce kelime hazinem cok dar. .

Burda konusulanlari bile anlamak ta zorlaniyorum bazen. . :KK43:
Yurt disinda okudum ,meslegimle ilgili turkce aciklama pek yapamiyorum ...dusunmem gerek ilk bazen bilmiyorum da uzuluyorum :KK43:
emin oldugum bi konuyu turkce ifade edemiyorum ...basit bi cumleyi bile. .

dolayisiyla kendimi ifade etmekte cok zorluk yasiyorum

tum derslerimi turkce ogrenmeeye kalktim anlamiyorum resmen :KK43:
ozellikle uzun cumleler cok iskence geliyor bana. .

fikirleriniz beni cok mutlu edicek eksik hissediyorum kendimi. .kitap okumaya basladim unutmiyim diye yaziyorum cok...

Herhangi bir yabancı dili öğrenirken neler yapılıyorsa, sen de öyle yap, bol pratik, okuma-yazma, kitap okur gibi sözlük okumaca filan.

Televizyon yok evimde 3 yildir :(
kitap okumaya basladim bugun Turkce cok bilmedigin kelime var. .
bazen sapsalll sapsalll yeni kelimemi eklenmis diyordum megersem ben bilmiyormusum. ..

ne zaman gıttınız yurtdısına kaç yasına kadar kaldınız Turkıyede

Canim ben de turkce ogretmeniydim, uc sene once yurtdisina geldim, etrafimda hic turk de yok... Eh benim turkcem de cok zayifladi, zaten anadilim turkce degildi, evde baska dil konusulurdu. Ben de cok uzuluyorum biliyor musun, ogrencilerime kizdigim seyleri ben yapar oldum, dikkatsizlikten hep dusuk cumle kuruyorum. Uzulmemek lazim ama, dil cok cabuk geri geliyor konusmaya baslayinca.

Canim ben de turkce ogretmeniydim, uc sene once yurtdisina geldim, etrafimda hic turk de yok... Eh benim turkcem de cok zayifladi, zaten anadilim turkce degildi, evde baska dil konusulurdu. Ben de cok uzuluyorum biliyor musun, ogrencilerime kizdigim seyleri ben yapar oldum, dikkatsizlikten hep dusuk cumle kuruyorum. Uzulmemek lazim ama, dil cok cabuk geri geliyor konusma

Biriyle konusurken kendimi asosyal gibi hissediyorum hemsireyim.. Turkce kendi meslegimden konusamiyorum rezillik asamasinda durumum malesef. ..

Iki kelimeyi biarada tutamiyorum. .

Eski sevgilim gulerdi konusmama.

Sonra duzeldi biraz da burdaki arkadaslarin yazilarini okuyunca hayran kaliyorum
Burdaki kizlardan bi cumle ogrenip eski sevgilime kullaniyordum bunu sen biyerde okuyup soyledin diye guluyordu resmen. .. beklemiyordu benden oyle suslu kelimeler ...
takinti oldu bu bende. ..:(
hosuma giden cumle varsa yaziyorum deftere. .

Denicem biraz oyun seklinde

Biriyle konusurken kendimi asosyal gibi hissediyorum hemsireyim.. Turkce kendi meslegimden konusamiyorum rezillik asamasinda durumum malesef. ..

Iki kelimeyi biarada tutamiyorum. .

Eski sevgilim gulerdi konusmama.

Sonra duzeldi biraz da burdaki arkadaslarin yazilarini okuyunca hayran kaliyorum

hosuma giden cumle varsa yaziyorum deftere. .

Denicem biraz oyun seklinde

ay ne tatlısın tanrım yaa :)) bunu boyle yazıdıgına göre takmıssın kafaya sen..kısa surede basarırsın emınım :)) kolaylar gelsın

Mesleginizle ilgili bol bol turkce kitap okuyun. Bide eksi sozluk var mutlaka duymussunuzdur, her gun orayı acın bikac baslık okuyun. Hem gundemi yakalarsınız, degisik gorusleri okursunuz hem kelime hazneniz gelisir

ay ne tatlısın tanrım yaa :)) bunu boyle yazıdıgına göre takmıssın kafaya sen..kısa surede basarırsın emınım :)) kolaylar gelsın
Cok tesekkur ederim olucak eminim ben. .
Ogrendigim kelimeyi ezki sevgilime dedigimde bunu sen biyerde okudun bu sana ait degil derdi. ..
Yakalanirdim orda ona. .takinti oldu bu bende ya :( olcak ..
Kendimi ifade edebilmeyi istiyorum artik..

Cok tesekkur ederim olucak eminim ben. .
Ogrendigim kelimeyi ezki sevgilime dedigimde bunu sen biyerde okudun bu sana ait degil derdi. ..
Yakalanirdim orda ona. .takinti oldu bu bende ya :KK43: olcak ..
Kendimi ifade edebilmeyi istiyorum artik..

öğrendıgın her kelımeyı kullanma tabi..tıpkı yabancı dil egıtımı alırken dilimizi kullanmadıgın gibi..
sade konusman yeterli..ailen zaten patır patır ıngılızce konusmuyordur sohbet edebılecegın akrabalar arkadaslar falan olsun..
düşün ben mesela ingilizceyi yabancı arkadaslarımdan öğrendım..e sen de ana dilini tamamlarsın atla deve değil ))

bu arada şu S yerıne Z harfınden başla mesela....dogrusunu yazmaya

Canim cok sagol duymadim da bakicam mutlaka. ..gulme ama eksi sozluk diyince aklima limonun eksisi geliyo baglanti kuramiyorum sonra. ..:KK17::KK17:cok rezil oldum ben yaa yazmiyim daha

Mesleginizle ilgili bol bol turkce kitap okuyun. Bide eksi sozluk var mutlaka duymussunuzdur, her gun orayı acın bikac baslık okuyun. Hem gundemi yakalarsınız, degisik gorusleri okursunuz hem kelime

:KK36::KK72:
öğrendıgın her kelımeyı kullanma tabi..tıpkı yabancı dil egıtımı alırken dilimizi kullanmadıgın gibi..
sade konusman yeterli..ailen zaten patır patır ıngılızce konusmuyordur sohbet edebılecegın akrabalar arkadaslar falan olsun..
düşün ben mesela ingilizceyi yabancı arkadaslarımdan öğrendım..e sen de ana dilini tamamlarsın atla deve değil ))

bu arada şu S yerıne Z harfınden başla mesela....dogrusunu yazmaya
Dikkate alicam bunlari tesekkur ederim emegin icin

Back
X