- 17 Mart 2015
- 216
- 140
- 3
- 32
ÜZERİ YOĞURT SOSLU POĞAÇA ( HIRVATİSTAN MUTFAĞINDAN )
Malzemeler:
1 yumurta
1 su bardağı ılık su
25 gram yaş maya
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
aldığı kadar un
Sos İçin:
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
beyaz peynir rendesi ( göz kararı )
kaşar peyniri rendesi ( üzerine serpmek için )
Hazırlanışı:
Yoğurma kabına ılık su, yaş maya ve şeker alınarak karıştırılır. (su karışınca el yakmayacak düzeyde ılık olması gerekiyor, mayanın daha iyi kabarması için) Mayanın erimesi sağlanır. Ardından sıvı yağ, yumurta, tuz eklenerek karıştırılır. Un azar azar eklenerek yoğurulmaya başlanır. Önemli olan unu az miktarlarda ekleyerek yavaş yavaş iyice yoğurmak.Yoğurulan hamur 30-45 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Sos malzemelerini karıştırılır,mayalanan hamurdan 10 ,12 adet bezeye ayır,elinle yuvarlayıp ,üstüne bastırıp yassılaştır,tepsiye diz ,üzerine kaşıkla yoğurtlu sosdan koyup,kaşar rendesi serp ,10 dk beklet ,önceden ısıtılmış 220 derecede 10 dk pişir ...Afiyet olsun...
Eki Görüntüle 1584889
VİŞNELİ ETİMEK TATLISI
Malzemeler:
12 tane etimek
Şerbeti İçin:
2 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı şeker
Kreması İçin:
1 litre süt
2 paket vanilyalı puding
Vişne Jölesi İçin:
3 bardak vişne suyu
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
Yapılışı:
Şerbeti için vişne suyu ve şekeri kaynat.Etimekleri borcam tepsiye dizilir.Üstüne vişneli şerbet dökülüp kenarda bekletilir.Kreması için süt ve puding pişirilir.İlk sıcaklığı çıkınca etimeklerin üzerine dökülüp soğumaya bırakılır.Krema soğuyunca vişneli jöle için malzemeler tencereye alınıp karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.İlk sıcaklığı çıkınca kremanın üzerine dökülür.Buzdolabında 2-3 saat bekletilip dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun.
Eki Görüntüle 1584312
FIRINDA SOSLU PATATES
Malzemeler:
3 adet patates
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 su bardağına yakın su
Yapılışı:
Patatesleri küp küp doğruyoruz. Su salça sıvı yağ ve baharatları bir kaba alıyoruz karıştırıyoruz bu sosla patatesi harmanlıyoruz. Fırın tepsisine sosuyla birlikte yayıyoruz 200 derecede pişiriyoruz kızarıncaya kadar bekliyoruz afiyet olsun.
Eki Görüntüle 1584887
etimek yerine ne kullanabilirim acaba?
evetBen de merak ettim.Uzun süredir girmemiş siteye.
nerelerdesiniz, gözlerimiz yollarda kaldı...[/QUOTE
geldim:)
anlatmaya başlandı mı hikayeler uzun olur ,geldim buradayım...evetben ayrıca üzüldüm de... sıkı takipçisiydim
Hoşgeldin.anlatmaya başlandı mı hikayeler uzun olur ,geldim buradayım...
teşekkür ederim.Hoşgeldin.Merak ettim seni uzun süre girmeyince.İyi olduğuna sevindim.
ben bunu tost olarak değilde sade yapıyorum bir tarafını kızartıyorum kalıpla ortasını çıkarttığım ekmeğin ardından diğer tarafnı çevirip yumurtayı dağıtmadan kırıp kapak kapatıyorum. hiç dağılmadan ortada yumurta sarısı ile kısıkta pişiyor :)Yumurtalı Fransız Tostu
Malzemeler:
2 adet tost ekmeği
1 adet yumurta
1 dilim kaşar peyniri
ve tuz
Biraz tereyağı
Hazırlama:
1 tane tost ekmeğinin ortasını kalpli veya istediğiniz şekilde bir kalıpla kesin.Biraz Tere yağını tavaya alıp eritin iki tost ekmeğini tavaya alın kesilenin ortasına 1 adet yumurtayı dökün ekmeklerin bir tarafı kızarınca tavaya tereyağı ilave edip çevirin yumurtalı tost ekmeğinin üzerine kaşar peyniri dilimi yerleştirin ve diğer tost ekmeğini üzerine kapatın iki tarafı'da güzelce kızardıktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun .
Eki Görüntüle 1936183
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?