hayırlı cumalar ecrin,hoş geldin.
benim çıkmam gerek amaaaaaaa
h.b kızlarrr kardeloşum gülegüle görüşürüükamin canım hoşgeldin
canım cok tesekkur ederım bende bes dakıkayı gcırmıyorum da derınden soyma derken kahverengı kısımları kalmıcak sekılde en usttekı ınce kabugu alıcam dımı ama ınsallah sıfa olur canım akıntı fazlalasır dıyor afedersın bu ne zaman baslar acaba bı de ılk ayda ıse yararmı sencederdam sagol iyiyim cnm işteyim.ama yazamadım hemen işim çıktı kuşum öptüm seni...
KAYRAM,soganları çok derinden soyma cnm.bide odedigin baş kısımlarını sen bilirsin ben hafiften kesiyorum...su kaynadıktan sonra 4e bölüp at.5 dk geçirme ben kronometremi kuruyorum öyle daha iyi oluyo.sonra söndürdügüm gibi hiç bekletmeden süzüyorum bi su bardagına.sonrada su dolu kaba oturtup arada karıştırıp ılımasını bekliyorum..sonrada burnumu kapayım bikaç kerede götürüyom..
hayırlı cumalar olsun kızlar rabbim tüm duaları kabul etsin inşallah sizlerde en yakın zamanda evlat sahibi olun ..annee olun ...inşallahhhhh
güle güle selinacım iyi gezmeler...
bu arada tostinin son mesajına baktım,okuyorum hemen yazmış..okumuştur o zaman...bi tek o kalmıştı çünkü...
aminn cnm benim sagolasın...hayırlı cumalar olsun kızlar rabbim tüm duaları kabul etsin inşallah sizlerde en yakın zamanda evlat sahibi olun ..annee olun ...inşallahhhhh
valla cnm ,ben kahverengileri iyice çıkarıyorum yani derine kaçmadan üstteki soganın aslını almadan kaynatıyorum kuşum...sadece kuru kabugunu atıyom...akıntıyı arttırıyo vallahi zaten akıntım vardı normalde,dün gecede sarı sarı başlamış inanki...ilk aydan iyi gelir mi derken,tabiki iltahabı falan atar düzene koymaya başlar..soganı 1 ay yaptım hamile kaldım diyen çok kişi var cnm belli olmaz...inşallah 3 ay yapmaya gerek kalmadan kalırsın kayram ama 3 ay yap cnm..her adetine 10 gün kala.canım cok tesekkur ederım bende bes dakıkayı gcırmıyorum da derınden soyma derken kahverengı kısımları kalmıcak sekılde en usttekı ınce kabugu alıcam dımı ama ınsallah sıfa olur canım akıntı fazlalasır dıyor afedersın bu ne zaman baslar acaba bı de ılk ayda ıse yararmı sence
aminnn canım saol rabbım tekrar tekrar anne olmayı sana da nasıp etsın
evet derincin o an okumuştum rabbim kabul etsin dualarımızı
e kuzu bu ıkıncı gun bende ne akıntı var ne bırsey yavyummmmmaminn cnm benim sagolasın...
valla cnm ,ben kahverengileri iyice çıkarıyorum yani derine kaçmadan üstteki soganın aslını almadan kaynatıyorum kuşum...sadece kuru kabugunu atıyom...akıntıyı arttırıyo vallahi zaten akıntım vardı normalde,dün gecede sarı sarı başlamış inanki...ilk aydan iyi gelir mi derken,tabiki iltahabı falan atar düzene koymaya başlar..soganı 1 ay yaptım hamile kaldım diyen çok kişi var cnm belli olmaz...inşallah 3 ay yapmaya gerek kalmadan kalırsın kayram ama 3 ay yap cnm..her adetine 10 gün kala.
tmm cnm..Allah kabul etsin...
canım bildiğim kadarıyla bu insülün olayı herkeste uygulanmıyor cok aşırı kilolu olanlara weriliyor diye biliyorum bu konuda cok arastırma yapamadım belkide senin hormonlarındaki ufak sorun oldugu için gerek duyulmuyordur bu yüksek derecede pkolu olanlarda kullanılıyor eger hatırlıyorsan lh we fsh oranını yazarmısın birde e2 bunlar direk pko olup olmadıgını belli ediyor ki sen sanırım üst sewiyelerde değilsin bence bu kadar stres yapma pkolu olupta hamiş kalan ne çok insan war ....
klomen kullanımı bittikten beş gün sonra büyümüş oluyo normalde,ama istisnalar olabilir canım:
evet canım,derinimizde,diğer bütün arkadaşlarımızda çok doğaldır bu topicde,zaten doğal olmayanlar,çabuk ayrılıyo aramızdan:
e kuzu bu ıkıncı gun bende ne akıntı var ne bırsey yavyummmmm
arkadasa gittik işte cnm oturduk iyi oldu...benimkinin maçı vardı gittiler bizde kız kıza kaynattık birsürü...he valla verimde yol..hangibirini yolcaksanderinim yenı gordum yazını.ok akşama yoksun yaniii.gez cnm kafanı dağıt boşweer..
ay o kızı getır ben de bir pataklıyayımsaçlarından sürükleyeyim
sinir şeyler konuşması kolay herkes için ayetlerden haberleri var mı acaba????insanların üzüleceği şeyleri yüzlerine vurmak ne kadar günah bunu bılıuyorlar mı acaba?????
garip,derin sakın takmayın canım ağızlarını kapatıverin...bana da öylelerı denk gelıyor allahtan çok değiller.ben de kısmet hayırlısı ne zamansa o zaman olur diyorum we öylelerine sinirr oluorummmm!!!!
nanik onlara nanikkk !!!!
geçmiş olsun cnm..kimyasal gebelikten sonra çok hamile kalan var inşallah sende kalırsın.ankaradanm ve bebs ıstyrz 2hafta once kımyasl geblk yasdm cok uzuldk burayada kımyasl gblıktn snra hemen hamıs kalan varmı dye grdm ve cok begndm sayfayı
noluyo sana cnm yaaa..bişiler oluyoda duygusallıkmı yerleşiyo acaba:26:iyi ben de diyim barii...
hosbulduk.cok cnm sıkılıyor,ağlıyorum durup sururken hayr olsunn
cnm anladıgım kadarıyla ilk doktor sayıyı normla gördü digeri düşük mü?eşin üçüncüye gitmek istemiyosa,biraz zaman geçmesini bekle.ikna edersin başka bi doktora daha git bence.inşallah ameliyata gerek kalacak bi durum yoktur.sıkma canını...lgitcez canım da eşimi ikna etmek zor oluyo canımm ben doktora gitmiştim yara vardı 7 ay önce dondurtturmuştum bebiş olmayıca yine gittim kontrol etti hiçbirseyin yok acele etmeyin dedi acaba bende baska bi doktora mı gitsem akıl verin bana yaa ne yapacam bilmiyom valla ayyy senide yordum aksam aksam ya hakkını helal et valla
cnm gelemedim gece ...daha dogrusu girdim ama okuyamadan çıktım..kociş yattı bana gücenip bende çıktım hemen uykum da gelmişti...canımcım,burda olmasak bile,döndüğümüzde mutlaka cevp yazarız,gittiler diye endişeye kapılma.
geç yazabiliyoum malum sebepten.
ve ben artık gidiyorum,derincimlede karşılaşamadık.
sagol cnm...kardleoşumun dedigi gibi kendisi gibi olmayanlar çok fazla kalamıyo zaten...seninde kalıcı olacagına inanıyorum=) Biliyorum tatlım aynısını az önce ben yaşamış oldum işte =) De ben tez canlıyım asagıda seni gördügüm için sayfa atlamış olabilir/buyüzden görmemiş olabilirsin diye düşündüm =)
derini bende görmek isterim hernedense onun konuşmaları bana çok dogal ve samimi geliyor.
Bende okudum söyledigin gibi seyler.sende benim gibi düşünmüşsün ok canım öyle yaparım bende oluyorsa zaten canım tatlı kocam diyor sana neler yapıyorlar böyle die =)) adam cocuktan vazgecicek =)))))))))))
anaa çocuga bak...ama inşallah dogru çıkar demekten de alamıyorum kendimi.yani bunu şu sıralarda desydi sinir olurdum ama şunun şurasında buçuk kalmış:)=) Annemde öyle diyor.moral veriyorsun bana inş. dedigin gibi olur....(AMİN)
Vücudumu bu ilaçlara alıştırmak istemiyorum..ama bebegimi daha çok istiyorum.gerçi bende yanetki falan yapmadı ama yinede istemiyorum açıkçası..Yolun başındayken rabbim yüzümüze güler inşalllah..
Ne anlatıcam sana..Birgün bir akadaşın iş yerinde oturuyoruz muhabet ediyoruz ozaman ben daha 2 aylık falan evliyim..Kızla konuşuyoruz bebek falan.Çıragı bana bir anda dediki senin çocugun olmıcak şok oldum tabi tanımam etmem oda beni tanımaz =) biz bile bilmiyorduk ozamanlar hiçbirşey. sonra dedim sen ne diyosun falan.kız başladı anlatmaya 1 1bucuk sene sonra olucak sen çok ugrasıcaksın cocuk için..falan filan dedi bana okadar bozduki moralimi bütün gün agladım abartısız..Meger kız falcıda degil hani içine dogarya bazı insanların bir anda birşeyler oda öyleymiş siz konuşurken içimden geldi öyle hissettim söyledim dedi..
Şimdi okızın söyledikleri geliyor aklıma..1 senem doldu bucuga az kaldı :=))
illa hissedeceksin diye bişy yok cnm yaa...sende buldugunu içmişin:)dikkat et bundan sonra...doktor farlutal bişy yapmaz diyo doktorlar..bişy olmaz korkma...DERİNİMMMMM ağzın bal yesin tatlım ama adaçayı+civanperçemi+aslanpençesi karısım cayı + farlutal bunlara ragmen bebişim olsaydı şimdiye içimde kalmazdı sanırım canım ....
hamiş değilim hiç hissedemiyorum ....
cnm valla insülin için neden bişy dememiş bende anlamadım..benim iki doktorumda ilk başta onu yazdılar...ilacı yani metformin...hatta evde koca kutu duruyo yine içemiyorum...doktora her gittigimde içiyomusun diye soruyodu ama mide bulantısı yaptıgı için hiç içemiyorum ben...aslında dedigin gibi en önemlisi metformin kullanımı pkoda.hiç bırakmadan kullanmalıyız.Muhtemelen Pko oldugunu yeni ögrenen birçok insanın yaptıgı gibi bende bu konuda günlerdir araştırmalar yapıyorum.yapmayada devam edicem..
Aslında hemen her sitede pko dendiginde üst sıralarda yer alan ''İNSÜLİN DİRENCİ'' anca bu gece dikkatimi çekti..
Birçok yazı okudum bununla ilgili.Pko'nun buyüzden oluştugunu düşünenler var.Metforminin etken madde oldugu ilaçların pko'lu birçok hastaya verildigini ve bunun hem hastalığın (yavaşlama/durdurma) hemde gebe kalma oranını bana göre ciddi boyutta yükselttigini okudum..
Buda bana göre Pko'nun İnsülin direnci..yüzünden ortaya çıktıgını düşünenlerin iddiasını kanıtlıyor.
Vücutta insülin direnci artıyor.Bu sebeple Pko ortaya çıkıyor.İnsülin direncini düşüren ilaçlar kullanıldıgında tedavi ileri dereceye taşınabiliyor. Çok mantıklı =)
Benim gibi bunu araştıran kişiler vardır eminim aranızda..Hernedense bu konu benim çok dikkatimi çekti..GELELİM MESAJI YAZMAMDAKİ ASIL SEBEBE..
Benim doktorum insülin direncinin bukadar önemli oldugu bir hastalıkta neden 2 haftadr bana zart zurt birsürü test yaptırdıda.Bunun için benden test istemedi? Bunu atlamamalıydı bana göre.. Pko konusunda birikimi oldugundan süpheliyim. Bana ve benim gibi hastalara işinin piri doktorlar lazım.ZAMAN,NAKİT,UMUT kaybettiren doktor degil..
VARMI BANA GERÇEKTEN ''DOKTOR'' ÖNEREBİLİCEK BİRİLERİ???
hamdolsun canım,bugün biraz zayıfladığımı gördüm,dahada iyiyim
peincim çok ama çok üzüldüm canım çok geçmiş olsun dilerim birdaha yaşamazsın mevlam tez vakitte unuttursun sana acını
herkeze selam kızlar yaa ebrar ablacım pelinden haber varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?