hyrlı haberlerle gel ınsallah cnmben cıkıyorum sabah hastaneye gideceğim iyi geceler kızlar..dua edin benimle olsun
sen de hayrlı haberlerle gel ınşallah cnmarkadaslarr ben çıkıyorum yarın 7.30 doktora gidecem ne olur dua edinn hepinizi öpüyorum allaha emanet olunn
cnmmm hoşbulduk ya ben gecen hafta arkadaşımdaydım.bu hafta cumadan annemlerın tarafa gıttım.amcamın 40ını okuduk .sonr a annemde kaldık 2 gun bu akşam donduk.malum mıde bulantılarım war eşimin boğazından bu aralar guzel yemek gecmıyordu annem sağolsun damada dokturdu ben agız tadıyla değil de mecburen agzımda buyuterek yedımsevcancım hoş geldin,nasıldı arkadaş ziyaretin,pek memnun etmiş olmalı ki,baya kaldın he
inş canım
belli oluyor baya uzadı alıntıların canım aman sen ii olda biz bekleyelim kendini yormuyorsun demi malum 3 canlısın sen
hayırlı geceler canım ii şükür sen nasılsın inş allahım hepimizin eşlerini korusun inşhayırlı geceler kızlar bi bakıp çıkayım dedim herkes iyidir inş. kociş işe gitti artık kaçta gelir allah bilirrabbim onuda korusun herkeside korusun inş..canım sıkıldı
ii geceler canım inş güzel haberler alırsın canım bize mutlaka haber ver okarkadaslarr ben çıkıyorum yarın 7.30 doktora gidecem ne olur dua edinn hepinizi öpüyorum allaha emanet olunn
inş çoğalmazda kalır atık yaaaaaaettim,rabbim kabul etsin,tek tek saydım isimlerinizi.
birsencim,kanamam daha çoğalmadı ama çoğalma yolunda ilerliyo sanırım,gökkuşağının tüm renkleriyle beraber,şimdilik azcık azcık devam,merak etme yarına sökülür.
hım hadi hayırlısı ok hadi ii geceler bizlerede haber ver okeh işte idare eder yarın göreceğiz bakalım ne var ne yok..
bende iyiyim işte sabah erken gidicem diye yatayım dedim.
Stres hamileliği geciktiriyor
Bebek isteyen çiftler dikkat! Aşırı stresin hamilelik olasılığını düşürdüğü bilimsel bir çalışmayla ortaya konuldu.
14:46 | 15 Ağustos 2011
Oxford Üniversitesinden araştırmacılar, doğal yollardan hamile kalmayı planlayan kadınların stres hormonlarını ölçtüler ve aşırı stresin hamile kalma olasılığını düşürdüğünü tespit ettiler. Şimdiye kadar bu konuda bilgiler olmasına karşın, doğrudan bilimsel kanıtın bulunması zordu.
Araştırma, ABD'de Eunice Kennedy Shriver İnsan Gelişimi ve Ulusal Çocuk Sağlığı Merkeziyle ortaklaşa olarak sigara, alkol ve kafeinin hamile kalma olasılığı üzerindeki etkilerinin araştırıldığı çalışmanın bir parçası olarak yürütüldü.
Sonuçları "Fertility and Sterility" dergisinde yayınlanan araştırmanın, hamile kalmayı planlayan 18 ila 40 yaşlarındaki sağlıklı 274 kadınla yapıldığı belirtildi.
Yaş, obezite, alkol ve sigara kullanımının hamile kalma olasılığını etkilediği bilinirken, uzmanlar stresin hamileliğe etkisiyle ilgili açık bir bulguya rastlamamışlardı.
Araştırmacılar, rahatlamanın çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere yardımcı olabileceğini, konuyla ilgili daha çok araştırma yapılması gerektiğini belirttiler.
Söz konusu araştırmada kadınların salyasında, stres hormonu olarak bilinen, heyecan, korku ve sinirlilik anlarında ortaya çıkan adrenalin ve kronik strese bağlı kortizol hormonunun seviyeleri ölçüldü.
Adrenalin seviyesi yumurtlama döneminde en yüksek olan kadınların hamile kalma olasılığının, seviyenin en düşük olduğu kadınlara göre yüzde 12 daha düşük olduğu, ancak kortizol hormonunun duruma bir etkisinin olmadığı ortaya çıktı.
YOGA: Bulguların bebek istenilen dönemde çiftlerin olabildiğince rahat olmaları gerektiği tezini destekler nitelikte olduğunu açıklayan Oxford Üniversitesinden Dr. Cecilia Pyper, çalışmalarının sağlıklı bayanlarda hamile kalmayı etkileyen nedenlerin daha iyi anlaşılmasını amaçladığını söyledi.
Cecilia Pyper konuyla ilgili olarak, "Bu, stresin biyolojik ölçümünün, hamile kalma olasılığıyla ilişkisini ortaya çıkarmak amacıyla yapılan ilk araştırma. Bazı vakalarda rahatlama teknikleri, danışmanlık hizmetleri hatta yoga ve meditasyon gibi rahatlatıcı yöntemler bile yardımcı olabilir" dedi.
BİZİM TEK SORUNUMUZ BU GALIBA KIZLAR KANITLANMIS BAKSANIZA
cnm benım rabbım korusun hepsını sen ıcını ferah tuthayırlı geceler kızlar bi bakıp çıkayım dedim herkes iyidir inş. kociş işe gitti artık kaçta gelir allah bilirrabbim onuda korusun herkeside korusun inş..canım sıkıldı
kızlar ben yatıyorum kusura bakmayın ağrılarım war.yazanlara yarın fılan cewap yazarım artık.selinacığım geçmiş doğum günün de kutlu olsun.inşallah yenı yasında 3 kişi olursunuz amın...
opuyorum hepınızı
mıdem kotu dr a gıdecegım gun nasıl cıkardım anlatamam cok hareket ettım o gün sanırım.
İyi geceler kızlar boncugum cnm bnm üzme kendini ne olur biz hep hayırlısı dedik dimi senin için en hayırlı zamanda gelecek bebeğin inşaallahh, Rabbim herkesin kalbine göre versin...
Birsenim sağol cnm inşaallahh
inş canım sanada gecmiş olsun canım yat dinlen gecer belkihyrlı haberlerle gel ınsallah cnm
sen de hayrlı haberlerle gel ınşallah cnm
cnmmm hoşbulduk ya ben gecen hafta arkadaşımdaydım.bu hafta cumadan annemlerın tarafa gıttım.amcamın 40ını okuduk .sonr a annemde kaldık 2 gun bu akşam donduk.malum mıde bulantılarım war eşimin boğazından bu aralar guzel yemek gecmıyordu annem sağolsun damada dokturdu ben agız tadıyla değil de mecburen agzımda buyuterek yedım
cnm sen de sağlık ocağına gdceksın ınşallah haberler gusel olur.cnm ya sorma galıba tutulmuş arka taraflar kaslar agrıyo ciğer kısımlarım ya.yatacağım bırazdan ben de. ama bakayım dedım sıze
ii geceler canımBen çıkıyorum hayırlı geceler hepinize...
ii geceler tatlım allah rahatlık versin 3ünüzede inşkızlar ben yatıyorum kusura bakmayın ağrılarım war.yazanlara yarın fılan cewap yazarım artık.selinacığım geçmiş doğum günün de kutlu olsun.inşallah yenı yasında 3 kişi olursunuz amın...
opuyorum hepınızı
mıdem kotu dr a gıdecegım gun nasıl cıkardım anlatamam cok hareket ettım o gün sanırım.
Toplam 7 kullanıcı konuyu okuyor. (7 üye ve 0 ziyaretçi)
ebrar_53 AnaToLia_+ swcnprlk+ nrcnft eecee+ ugurboncugum+ kardelen5233+
kızlar nasılsınız maşallah çok kalabalığız sevindim sizi gördüğüme
geçmişe gidemiycem sizi bırakıp kusura bakmayın
ınsallah ebusum ınsallah cnmkızlar ben geldim çıktınız ya bende sevinmiştim oysa neyse sağlık olsun sizler fazla kalmayın pc başında zaten
geçmişe biraz baktım PELOŞUMUN morali bozukmuş kuzum kıyamam ya bu haksızlıklar niye olur anlamam hep eşlerimizin yumuşak yüzlülüğünden sanırsam zamanında bizede çok yapıldı ama şimdi herkes neyin ne olduğunu anladı sende allaha havale et o herşeyin endoğrusunu bilir ve mutlaka mükafatın olur kuzum .sıkma canını olurmu eşinlede aranı bozma .hakkınıda ara tabiki
BONCUĞUM sende kötü olmuşsun kıyamam ya buara hepimize geldiler sanırsam hepsi geçicek inşallah canım
UEBESLİ saol tatlım daha iyiyim şükür sen nasılsın canım
KARDELOŞUM nedemek cano yaa keşke daha erken diyebilseydim bende hepinize çok dua ettim allahım kabul etsin
BANUM burdasınmı kuzum bugece daha erken gelmeye çalıştım ama yinemi yetişemedim yoksam
ANATOLİŞİM ben iyiyim kuzucum pc sürekli atıyo beni diğeride kocişde olunca giremiyorum sen nasılsın yiğenim nasıl
RANACIM sende bebişi görmeye gidecekmişsin hayırlı haberler al inşallah tatlım
SEVCANIM gezmelerdeydin demek iyi gelmiştir kesin
LAGRİMACIM inşallah yarın hayırlı haberler alırsın canım dualarım seninle
BİRSOŞUM selamını aldım canım saol emreyi diloşu ve seni öptüm buararda adet olmuşsun hadi gözünaydın
ECECİM seninde ağrıların geçmemiş umarım doktor ilaç verir buarada dualarım seninle yarın hayırlı haberler al inşallah
GÖKCEM nasılsın canom kocişin işe gitmiş ALLAH YARDIMCISI OLSUN hepsini korusun inşallah
kızlar çok gerilere gidemedim birkaç sayfa okuyabildim pc sürekli atıyo kusura bakmayın
çok sagol cnm paylasımın ıcın pekı denenmıs mı bu dualar fayda görenler olmusmuselam bayanlar yenı okudum yazılarınızı..inşaallah hepimiz bi gün anne oluruz hep dua ediyorum yalnız bı sıtede çocuk sahıbı olacaklar için dualar vardı sizinle paylaşayım dedim yazıyı...benımde 3 aylık gebeliğim sonlandırıldı..dahasonra bi düşük yaptım şimdi de tekrar hamıle kalmayı beklıyorum inş tez zamanda kucaklarımız dolar.makale şöyle:
Allah'tan her şeyin hayırlısını istemelidir. Bizim için nekkyin hayırlı olup olmadığını bizler bilemeyiz. Bir âyet-i kerikkmede de bildirildiği gibi, hayır zannettiğimiz şeyler bazen bikkzim için şer, şer sandıklarımız da hayır olabilir. Onun için Alkklah'tan her şeyin, bu arada çocuğun da hayırlısını istemeliyiz. Çocuk sahibi olmak elbette her kesin istediği bir şeydir. Yarakktılış kanunları da bu yöndedir. Ama bazı durumlarda bazı inkksanlar için çocuk sahibi olmamak hayırlı olabilir.
Çocuğu olkkmayanlar, bunun sebeplerini araştırıp bu sebepleri ortadan kaldırmak ve çocuk sahibi olmak için çalışabilirler. Fakat bükktün gayretlere rağmen yine çocuk olmuyorsa bunu dert etmek, ısrarla bu konu üzerinde durmak da doğru değildir. Belki de onlar için hayırlı olan öylesidir. Belki çocukları olsaydı başlakkrına bilinmedik belâlar gelecekti ve Allah onları o belâlardan korumak için çocuk vermedi.
Evet, çocuk istemeli, bunun yolkklarını da aramalı, ama işi çığırından çıkarıp takıntı haline getirmemelidir. Her şeyin hayırlısını istemelidir. Cenab-ı Hak, hakkımızda her şeyin haylırlısını versin. (Amin)
1. "İnne rabbeke hüve'I-hallâku'l-alîm." = "Muhakkkkak ki Rabbin her türlü yaratma şeklini bilir." (Hicr, 15/81) âyetini gecelekkri 1267 kere tekrar eder ve bunu üç ay boyunca sürdürür.
2. Veya; "Fallâhu hüve'l-veliyyü ve hüve yuhyî" = "Muhakkkkak ki Allah dosttur ve yaratandır." (Şura, 42/9) âyetini, beraber olmadan önce 289 kere tekrar eder.
3. Veya; "HüvaIIahü'l-hâliku'l-bâriü" = "O yaratandır ve yokkktan var edendir." (Haşr, 59/24) âyetini 1054 kere tekrar eder.)
4. Veya; tıbbî bir arızası olmamak şartıyla, çocuğu olmayan bir kadın, eğer aybaşı halinden üç gün sonra, öğle saatlerine yakkkın bir zamanda temiz bir kâğıt üzerine 110 defa "Bismillâhirrahmânirrahîm" yazıp o kâğıdı üzerinde taşıyarak eşiyle beraber olursa, Allah'ın izniyle hâmile kalır. (Hâmile kalınkkcaya kadar kâğıdı üzerinde taşımalıdır.)
ERKEK ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İÇİN OKUNACAK DUA
"Oğlan olsun, kız olsun, eli-yüzü düz olsun." sözü çok önemli bir gerçeği ifade etmektedir. Gerçekten de oğlanın mı, yoksa kızın mı hakkımızda hayırlı olacağını bilemeyiz. Alkklah'tan çocuğun da hayırlısını istemeliyiz. Erkek de kız da iskkteyebiliriz. Ama bu konuda da ısrarcı olmamalıyız. Bu konukkda şöyle demelidir:
"Allah'!ım, Senden erkek (veya kız) çocuğu istiyoruz. Ama sen daha iyi bilirsin. Hakkımızda hangisi hakkyırlı ise onu ver."
Evet böyle demeli ve doğan çocuk ister erkek ister kız olsun asla itiraz etmemeli veya memnuniyetsizlik göskktermemelidir. Zaten bunun faydası da yoktur. Zira bu, kimsekknin elinde olan bir şey değildir. Tamamen Allah'ın takdiridir. O'nun takdirine itiraz ise kimsenin haddi değildir. Bu durum kullukla, Müslümanlıkla asla bağdaşmaz. Allah'ın takdirine gönül rızası ile boyun eğmek, bize verdiğini baş-göz üstüne kakkbul etmek gerekir. Baştaki cümleyi bir kere daha tekrarlayakklım: "Oğlan olsun kız olsun, eli-yüzü düz olsun." Amin.
Erkek çocuk isteyen, birleşme öncesinde besmele ile üç defa ihlâs sûresini, sonra da şu duayı okur:
"Allahümmec alnî min ledünke zürriyyeten tayyi-beten mutîaten." = "Allah'ım, bana yüce katından temiz ve saygılı bir nesil ihsan eyle."
kızlar ben geldim çıktınız ya bende sevinmiştim oysa neyse sağlık olsun sizler fazla kalmayın pc başında zaten
geçmişe biraz baktım PELOŞUMUN morali bozukmuş kuzum kıyamam ya bu haksızlıklar niye olur anlamam hep eşlerimizin yumuşak yüzlülüğünden sanırsam zamanında bizede çok yapıldı ama şimdi herkes neyin ne olduğunu anladı sende allaha havale et o herşeyin endoğrusunu bilir ve mutlaka mükafatın olur kuzum .sıkma canını olurmu eşinlede aranı bozma .hakkınıda ara tabiki
BONCUĞUM sende kötü olmuşsun kıyamam ya buara hepimize geldiler sanırsam hepsi geçicek inşallah canım
UEBESLİ saol tatlım daha iyiyim şükür sen nasılsın canım
KARDELOŞUM nedemek cano yaa keşke daha erken diyebilseydim bende hepinize çok dua ettim allahım kabul etsin
BANUM burdasınmı kuzum bugece daha erken gelmeye çalıştım ama yinemi yetişemedim yoksam
ANATOLİŞİM ben iyiyim kuzucum pc sürekli atıyo beni diğeride kocişde olunca giremiyorum sen nasılsın yiğenim nasıl
RANACIM sende bebişi görmeye gidecekmişsin hayırlı haberler al inşallah tatlım
SEVCANIM gezmelerdeydin demek iyi gelmiştir kesin
LAGRİMACIM inşallah yarın hayırlı haberler alırsın canım dualarım seninle
BİRSOŞUM selamını aldım canım saol emreyi diloşu ve seni öptüm buararda adet olmuşsun hadi gözünaydın
ECECİM seninde ağrıların geçmemiş umarım doktor ilaç verir buarada dualarım seninle yarın hayırlı haberler al inşallah
GÖKCEM nasılsın canom kocişin işe gitmiş ALLAH YARDIMCISI OLSUN hepsini korusun inşallah
kızlar çok gerilere gidemedim birkaç sayfa okuyabildim pc sürekli atıyo kusura bakmayın
inş canım sanada gecmiş olsun canım yat dinlen gecer belki
ii geceler canım
ii geceler tatlım allah rahatlık versin 3ünüzede inş
ablam hsg nasılsın az önce daha kalabalıkta tam 13 kişi idik ama gidiyorlar tek tek sen nerelerdesin canım ya
kanka hayırdır ya geçende ağrıyodu başın niyekü geçmiş olsunçok sagolun kızlar
ebroşum sende gelmişsin off başım agrıyo yaasen nasılsın bide birazdan çıkarım heralde kafam çatlayacak gibi
amin inş güzel haberlerle gelirim ablam ewet ya gecmedi ama şimdi biraz rahatım inş böle devam eder ağrılar maffetti kaç gündür beni ablam ben geldim kaçtı demeyeceksen ben çıkıyorum artık dayanacak güçüm kalmadı
neyse kızlar ben kaçıyorum çok uykum geldi ve dün gece uyuyamadım mide ağrısından şimdi iice uyku bastırdı herkese ii geceler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?