Dilimi yutmuş gibiyim, kendimi savunamıyorum

Camille_claudel

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
1.784
1.839
333
Arkadaşlar merhaba,
Sorunum başlıkta belirttigim gibi tartışma anlarında donup kalmam. Sanki beynime dur komutu geliyor, dilim tutulup kekelemeye başlıyorum ve bu beni o kadar üzüyor ki. O an geçince aklıma söylemek istediklerim geliyor ama iş işten geçmiş oluyor tabii.

Gayet kitap okuyan, kelime haznesi geniş bir insanım. Ağzım da laf yapar ama o an beni görmelisiniz. Sanki gözüne far tutulmuş bir tavşan gibiyim.

Böyle doğmadım elbette ama gerek tek çocuk olarak büyümem gerek okulda mobbinge uğramak beni bu hale getirdi.
Az önce ofiste mesela bir kız kelimenin tam anlamıyla beni eşekten düşmüş karpuza çevirdi ve gitti. Ben bunun üstüne oturdum, söylemek istediklerm aklıma geldi, kızı mutfakta yakaladım ve söyledim. Özür diledi ama olması gereken bu değil ki? O anda söylemek istiyorum.

Kendime bakıp o kadar acıyorum ki. Şimdiye dek bir çok şey yaptım, öğrendim, değiştirdim ama bundan kurtulamadım.
Ha eskiye nazaran değişiklik yok mu elbette var. Ama olması gereken kıvamda değil.
Şuan parttime çalısıyorum ve sırf bu yüzden iş başvurusu yapmıyorum cünkü orada da aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum.

Allah aşkına bir akıl verin. Psikologlara gittim ama bir değişiklik farketmedim. Bunun yolu neden geçiyor?

Annemle, babamla, arkadaslarimla tartisirken atmaca gibiyim. Sayip sayistiririm, hic donmam, düsünmem ama o cemberin disinda ben ben degilim sanki.

psikoloğa ne kadar devam ettiniz? düzenli gitmek çok önemli

psikoloğa ne kadar devam ettiniz? düzenli gitmek çok önemli

Bir buçuk yıl kadar gittim. Verdikleri ödevleri yapardım da. Bir çok psikologla görüştüm,hepsinin dediği şu: sen herşeyin çok farkındasın, aslında bize ihtiyacın bile yok. Tabii beni bir tartışmanın ortasında görmedikleri için.

Durumunuzda psikologluk bişey göremedim.
Bazı insanlar böyle şeyler yaşamadığı, bu tür ortamlara denk gelmediği için alışık olmayabilir.
İş yerleri vs cadı kazanıdır zamanla anında cevap vermeyi öğreneceksinizdir üstüne ne kadar düşerseniz takıntı haline gelecektir sakin olun akışına bırakın derim.

Muhtemelen heyecanlandiginiz icin akliniza o durumlarda birsey gelmiyor.
Acaba kendinizi savunmak icin bazi cümleleri ezberleyip onlari mi kullansaniz bu durumlarda.

bende eskiden böyleydim sonra ne olduysa kendi kendmi törpüledim mutlaka o an tepki de olsa gösterebiliyorum kaçamak cvplar surat asmalar ne demek bu şimdi aşkolsun vs vs en azından tepki vermeye başladım. Bi yerde okumustum sen kaldırabiliyorsan onlarda kaldırabilir diye .

Psikologa gidip bunun çaresini bulamadıysan bunun altında yatan sebebi bilip ona göre bizim tavsiye vermemiz biraz zor bunu uzman biriyle sebebine inmek gerekiyo bence bende kavga anında baskın çıkan biri değilim ama o an söylenenleri beyin süzgecimden geçirip ona göre cevap verebiliyorum sen o an o nabız yükseldiğinde bence söylenenleri algılayamadığın için cevap veremiyosun o an panik atak mı geçiriyosun noluyo

Zaman kazandırın kendinize nasıl, ne dedin anlayamadım vs. O esnada cevaplarınızı düşünüp hazırlayın

Zamanında mobbinge uğradığımda beynim bu şekilde korunmuş ve şimdi de bu şekilde korumaya devam ediyormuş.

O anlarda sesimin titrediğini hissediyorum, bir an evvel kaçmak istiyorum ve en öenmlisi inanılmaz alttan alıyorum. Gülümsüyorum.

Bayılma hissi falan hiç gelmedi.

Ne kendinizi ne karşınızdaki çok önemsemezseniz, %80 kolaylaşır işiniz bence.

Önemli olanın hak olduğunu hatırlayın. Sorun neyse adil bir çözüm olmalı.

Nasıl kimsenin size bağırmaya, sizi azarlamaya hakkı yoksa, siz de hemen köpürmemelisiniz. Durun bi sakin olun, ne diyorsunız diyin, sonra sizin de yeterince düşünüp, sağlıklı karşılık verecek vaktiniz olur.

Daha önce yaşanan durumdan dolayıymış yani bunu terapiyle atlatmayı denedinizmi peki seanslarda farklı yöntemler deneniyor çünkü onun faydası olur belki çünkü bu kısır döngüye dönüşebilir cevap veremedikçe kötü hissediceksin kötü hissettikçe daha da kötü etkilicek psikolojik olarak

Aklınıza cümleler mi gelmiyor, yoksa çekiniyor musunuz?

Çekiniyorum ve aklımda bomboş oluyor. Mesela bugün yaşadığım olay; kız beni benden habersiz birşeyden sorumlu tutmuş, benim haberim yok. Sonra gelip hesap soruyor.

Normal ben: beni sorumlu tuttugunu bir zahmet gelip bana da bildirseydin, hesap sormaya hakkin olurdu. Oturup fal açacak ya da aklından geçenleri okuyacak halim yok.

Tartışma anında ben: e sen bana haber vermedin ki kem küm.

Tam olarak boyleyim

Evli değilseniz evlenince kaynana ve kayınpeder sayesinde bu işin üstesinden gelebilirsiniz

Evet insanlari kendimden üstün görüyorum ve karsilarinda egilip bükülmekten cevap veremiyorum.

Köpürmek demissiniz, keske köpürebilsem. Köpüremiyorum bile.

Zamanında mobbinge uğradım o zaman başladı demişsiniz yanlış okumadıysam. Okulda nasıldınız? Ortaokulda lisede tartışmadınız mı kimseyle? İş ortamına kadar herkes sizinle iyi geçinmiş olamaz sonuçta? Küçüklüğünüz de çekingen mi geçti?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…