• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dinde zorlama yoktur ?

ZehranurHifa

🌺Ehl-i Saadet. Nur İslamdan ayrılmadıkça..☝️🌺
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2015
2.164
8.703
158
Dinde zorlama yoktur cümlesine açıklık getirmek istiyorum.

Dinde zorlama yoktur cümlesinin anlamı kimse kimseyi zorla müslüman yapamaz kimse kimseyi zorla herhangi bir dine sokamaz demektir.

Yani iş bir müslümanın namazına gelince "dinde zorlama yoktur" cümlesinin arkasına saklanmak, cümleden "isteyen namaz kılar kimse kimseyi zorlayamaz isteyen tesettüre girer isteyen girmez" anlamını çıkaramaz. Daha cümlenin anlamını bile idrak etmeden atlayıp "ne demiş peygamber efendimiz
(s.a.v) dinde zorlama yoktur isteyen istediği gibi yaşar" diyenler yok mu.

Arkadaşım Allah'ı peygamberi kabul ediyorsun da namazın farz oluşunu tesettürün farz oluşunu niye kabul etmiyorsun ? Farz ne demek ? Müslümansan yapmak zorundasın demektir. Farzın üzerini "dinde zorlama yoktur" cümlesiyle kimse kapatmasın efendi olan ben namaz kılmıyorum desin çekilsin köşesine. Gelipte kılmak kılmamak,kapanıp kapanmamak serbesttir diyip ulemalık taslamasın.

Dikkat edin Burda dini bir konu açmaktan ziyade yanlış yerlerde yanlış anlamlarda kullanılan bir cümlenin ne anlama geldiğini söylüyorum.

Şimdiden söyleyeyim Burada gelip beni kib leyenler olacak.Varsın ban yiyelim onlara eyvallah ım var, bu dünya da herşeyi görüp işiten var.

Not:Uslüp hatam varsa bu benim hatam. Rabbim bana doğru müslüman olmayı nasib etsin. Benim hatamı gelipte diğer müslümanlara mal etmeyin!

başkasının müslümanlığında size ne ya herkes kendine baksın:KK12:
Ben de anlamıyorum, herkes kendi hesabını kendi verecek sen neden başkasının hakkına giriyorsun ki hiç aklım almıyor.. Neyse... Sinir oluyorum şöyle konu açıp ben böyleyim siz oylesiniz ayrımı yapanlara.

Siz arada bir pirtlayip dini bilgisini aktarip ucan kisisiniz galiba.Hadi yine sevap pointi kaptin :)
Saka bir yana sizin fb hesabi dusunemiyorum ben.Habire biseyler paylasiyorsunuzdur.Bende de vardi o tarz akrabalar filan.Engelledim.WC deyken giriyoruz bakiyoruz sak diye ayetler hadisler patliyor ekrana.Onlara diyemedim size diyim bari.Millet wc den giriyor oyle seyler paylasiyorsaniz sosyal medyadan , paylasmayin.Bir de bir sure sonra abuk bir hale donusuyor.Artik neredeyse google earth ten hac yapacak kafalar olustu diyebilirim.
Alacaginiz tepkileri de biliyorsunuz bu sekilde gunaha girmis olmuyor musun sence ?

Dini şeylerin siyaset gibi tartışmasını propogandasını yapmak hoş değil.
Hassas konular herkes istediği şekilde inanır kimse de karışamaz .

Farz olduğu gerçek olan konular bellidir.
Ben müslümanım Allah'a inanıyorum diyen biri Kuran'da tesettür yok gibi
bir iddiada bulunmamalıdır, bulunmaktan sakınmalıdır.

Ancak benim bir doğrum var o da şudur.

Hatasız kul yok.

Allah katında tesettürlü mü üstündür, tesettürsüz mü bilemeyiz.

Dinimizi kullardan, kulların uygulayışlarından öğrenemeyiz.
Peygamber, kitap ne için var?

Esas doğruyu görüp değerlendirmek için.

Müslümanın hayatına bakıp İslam'ı anlamlandırmaya çalışmak büyük saçmalık.
Çünkü o da bir kul ve onun da hatalarının olması gayet doğaldır.

Güzel kul giyimi ile değil benim için önce gönlü ile, Allah rızası için yaptığı işlerle belli olur.

Çok yanlış değerlendirmeler yapılıyor.

Bu arada konu kapanacak.
Hatta belki bu mesajım gitmez bile:110:

Dinde zorlama yoktur cümlesine açıklık getirmek istiyorum.

Dinde zorlama yoktur cümlesinin anlamı kimse kimseyi zorla müslüman yapamaz kimse kimseyi zorla herhangi bir dine sokamaz demektir.

Yani iş bir müslümanın namazına gelince "dinde zorlama yoktur" cümlesinin arkasına saklanmak, cümleden "isteyen namaz kılar kimse kimseyi zorlayamaz isteyen tesettüre girer isteyen girmez" anlamını çıkaramaz. Daha cümlenin anlamını bile idrak etmeden atlayıp "ne demiş peygamber efendimiz
(s.a.v) dinde zorlama yoktur isteyen istediği gibi yaşar" diyenler yok mu.

Arkadaşım Allah'ı peygamberi kabul ediyorsun da namazın farz oluşunu tesettürün farz oluşunu niye kabul etmiyorsun ? Farz ne demek ? Müslümansan yapmak zorundasın demektir. Farzın üzerini "dinde zorlama yoktur" cümlesiyle kimse kapatmasın efendi olan ben namaz kılmıyorum desin çekilsin köşesine. Gelipte kılmak kılmamak,kapanıp kapanmamak serbesttir diyip ulemalık taslamasın.

Dikkat edin Burda dini bir konu açmaktan ziyade yanlış yerlerde yanlış anlamlarda kullanılan bir cümlenin ne anlama geldiğini söylüyorum.

Şimdiden söyleyeyim Burada gelip beni kib leyenler olacak.Varsın ban yiyelim onlara eyvallah ım var, bu dünya da herşeyi görüp işiten var.

Not:Uslüp hatam varsa bu benim hatam. Rabbim bana doğru müslüman olmayı nasib etsin. Benim hatamı gelipte diğer müslümanlara mal etmeyin!

Siz vaiz değilsiniz burası da fetva yeri değil.
Müslümanım elhamdülillah ancak her önüne gelenin sağdan soldan copy paste yapıp insanlara akıl vermsinin küstahlık olduğunu düşünüyorum.

Back
X