Dini konuda kafam karisik, hikayemi dinleyip yorum yapin lütfen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Noname96

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2023
3
1
6
24
Merhaba. Umarım görürsünüz. Ben hikayemi anlatmak ve yardım almak istiyorum. 12 yaşında kendi isteğimle kapandım. Ailem de çok dindar insanlar ama yaşımın küçük olduğunu söylediler. 40 gün 5 vakit namaz kılarsan izin veririz dediler. Ben de yaptım. Kapandığım gün çok güzeldi. Sonra zaman geçti. Bunalmaya başladım. Okulda açılıp dışarıda kapanıyordum. Tarikat okulunda okuyordum. Aslında dinde olmayan bir sürü şey söylüyorlardı. Çok baskı vardı. Hoşuma gitmiyordu. Liseye geçtiğim sene eteklerin ara boy olması hoşuma gitmiyordu. Diz hizamda katladığım eteğim ve içine 2 tane eşarp sardığım topuzlu şalımla dolaşıyordum. Artık Müslüman da değildim. Sonra o dönemde yine tarikatci birileri tarafından istismara uğradım. Dini kullanarak bana bunları yapıyordu. Allaha çok dua ettim. Ne olur bitsin bu ya da al canımı dedim. Ne istismar bitti ne ölebildim. Allaha o kadar kızdım ki ateist olayım dedim. Halbuki içten içe Allahın varlığını hep hissettim. Bir sürü din araştırdım. Farklı dinlere girdim çıktım. Bu arada ilk mesajda söylemeyi unuttum, 14 yaşında açıldım. Ayrıca 7 yaşından beri bipolarım. İstismar sürecinde hastalığım da kötüleşti. Bu dinlere girip çıkma sürecinde içimdeki o boşluk hiç dolmadı. Şamanizme inandım, uzak doğu dinlerine inandım, deistim dedim, dönem dönem allahtan nefret ettim. Üniversite sınavına hazırlanırken çarşaflı bir arkadaşım vardı. Onun feminenliğinden etkilendim, korunur olmasından etkilendim. Evet, ben başörtülüyken istismara uğramıştım ama o dönemde ne olursa olsun gerçek tesettürün koruyucu olduğunu düşünmeye başladım. Sanki ona kimse dokunamaz gibi hissetmiştim. Onunla namaz kılmaya başladım. Sonra hadi kapaniyorum dedim, hiç düşünmedim. O zamanki en yakın arkadaşım çok karşı çıktı. Kimse onaylamadı beni. Kendimi çok yalnız hissettim. Bipoların depresif atağına girdim. 1 hafta sonra açıldım. Allaha o kadar kızdım ki yine ben ona inanmiyorum dedim. Üstünden zaman geçti ve terapi görmeye başladım, iyileştim. Bipolar geçmez ama stabilKalabilmeye başladım. O zamanlar youtubedan insanların farklı dinlere giriş hikayelerini dinlerdim. Karşıma nasıl mormon oldum diye bir video çıktı sonra da bir link. Orada mormonlarla tanıştım. Mormon kilisesinde vaftiz oldum. Başlarda çok güzeldi. İlk kez bir yere ait hissettim, bana sahip çıkıldığını hissettim. Dindar bir mormon oldum ama sonra mormon kitabındaki eksiklikleri fark ettim. Oradan da ayrıldım. Aslında İslamla ilgili çok iyi bir eğitim aldım, çok da araştırdım. Müslüman ve inançsız kaynakların çoğunu okudum. Kiliseden ayrıldıktan sonra yine arayışa girdim. Namaz kılmaya başladım ama içten içe yine Allaha çok kızgındım. Çevremi hep inançsız insanlardan kurduğum için beni yine kimse onaylamadı. Aklıma kapanma fikri düştü. Herkes 2 kez yaptın basaramadin dedi. Nişanlım istemedi. Çok kavga ettik. Günün sonunda kapanamadım. Yine Allaha kızdım. Müslüman değilim dedim yine. Son zamanlarda dini en baştan araştırmak istedim. Bir rüya gördüm. İçimde yine kapanma isteği oldu amaÇevrem hiç onaylamıyor, ailem açılırsın diyor. Ben de belki de erkendir diye düşünüyorum. Ne yapacağım gerçekten bilmiyorum. Bir fikre ihtiyacım var

Dini konular yasak.Sizin durum baya karışık bencede bir psikoloğa görünün önce.

Konunun hepsini okuyamadım da ablacım hayatında dinden başka bir şey yok mu, neden dine bu kadar saplantılısın ve hayatını din ekseninde yaşıyorsun?? Bir süre normal insan olarak yaşamaya çalış bence, bir işe gir çalış, düz normal kıyafetler kot tişört al giy. Kafanı dinden uzaklaştır, normalleşme çalış bir de acilen psikiyatri doktoruna görün.

Son düzenleme:
Tesettür var islamda evet ama bu sosyal açıdan da bizi zorlayan bir şey. Önce diğer ibadetlere devam edin. Baktınız islamda kalacak gibisiniz öyle tesettürlü olursunuz çok isterseniz. Islamın ilk şartı tesettür değil namaz ki siz daha iyi bilirsiniz. Ben son dönemlerde ferace giyiyorum dhaa namaza hazırlıkli olabilmek için. Pantolon tunik giyiyordum. Son dönemde tunikler de iyice kısaldı doğru bulmuyorum. Ha namaz kılıyor muyum? Bi kılıp bi kılmıyorum yalan yok. Öncesinde biraz daha ilmihal filan okuyup size inanç verecek ayetler okuyabilirsiniz. Ha olmuyorsa olmuyordur yani bence de pat diye tesettür size uygun değil gibi.

Ayrica müslüman olup da tesettürün hakkini veremeyen cok insan var ben de buna dahilim.Bir ara ferace giymeye karar verdim 2 3 gün giydim sonra yapamadim pantolon gömlek tuni devam ediyorum ama namazima da devam ediyorum her sey dört dörtlük olamayabiliyor

Kendi seçimlerin yüzünden neden sürekli Allah’a kızıyorsun ben orayı anlamadım ? Sonuçta sana akıl verilmiş kullan diye ama sen oradan oraya atlamışsın. Günün sonunda da seni yaratanı hep suçlu çıkarmışsın

Ay kusura bakma ama çok dengesizsin ya. Bi öyle bi böyle.
Her şeyi denemişsin. Ama güzel bi yerde tedavi olmayı denememişsin.
Her şeye varsın ama kendi sağlığına yoksun.
Kendi kendini harcarsın bu gidişle.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…