DINI NIKAH HAKKINDA

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende öyle biliyorum 3 kere boş ol diyince nikah düşüyor

Ayrıca o senin eşin falan değil evli olman için toplum önünde kabul görmesi lazım resmi nikahı kiymadigin için olmuyor öyle

Evli de olsan kimsenin barışma teklifini kabul etme gibi bir zorunluluğun yok.
Ayrıca 3 bosoldan sonra tekrar birbirinize helal olmak için senin başka biriyle evlenmen gerekiyor.
Diyaneti vs aramaya bile gerek yok, açık açık ayet var.
Bakara 230
Eğer inaniyorsan , ayete uyup komple ilişkini kesmekten başka şansın yok. Artık o adamla imam nikahiyla evlenemezsin,araya reklam arası almadan.
Çocuk oyuncağı yapınca böyle oluyor işte:)

Dur niye söyledin ya ama heyecanı kaçtı Yengenc daha nikah nedir bilmeden kiyiyorlar sonra atarlaniyorlar yok eşim yok kocam hadi bakalım

Resmi nikah olmadan dini nikah kıymak suç değil arkadaşlar, değişti o durum. Birkaç yıldır hiçbir yaptırımı yok.
Ama olmalıydı o ayrı...

Müftülüğe sorun, buradan olmaz o iş.
Ayrıca siz bu raddeye gelmişken zaten evlenmeyin. Sinirle nikah bozmak nedir yaa.
Boşuna evlenmeyin, bir de mahkemelerde uğraşmayın sonra.

Eğer hassasiyetiniz varsa yeniden dini nikah kıyın
Yüklü miktarda da mehir isteyin
Bir daha öyle kolay boş ol diyemesin.

Hayır suç değil ne yazık ki. 2015 senesinde kaldırıldı resmi nikah cüzdanı olmadan dini nikah kıyılamaz kuralı
Üç yıl önce bizim dini nikah kıymaya gittiğimiz hoca yanınızda evlilik cüzdanını muhakkak getirin dedi getirince de kontrol edip kiymisti demek hocanın da haberi yoktu

Hayır suç değil ne yazık ki. 2015 senesinde kaldırıldı resmi nikah cüzdanı olmadan dini nikah kıyılamaz kuralı
Ben 2020de evlendim. Cami hocasi evlilik cuzdanini gormeden eve bile gelmedi dini nikah icin. Dogru duzgun isini layigiyla yapan insanlar kiymiyor o zaman.

Üç yıl önce bizim dini nikah kıymaya gittiğimiz hoca yanınızda evlilik cüzdanını muhakkak getirin dedi getirince de kontrol edip kiymisti demek hocanın da haberi yoktu
biz nikahtan bir gün önce dini nikah kıydırdık kimse cüzdan falan istemedi 2020 de

Bizde daha yasakti. Hoca Almanyada oldugumuz halde ve belediye tarihi de yakin oldugu halde kiymamisti "Basima bela olur Türkiyede biri sikayet etse" diye

biz nikahtan bir gün önce dini nikah kıydırdık kimse cüzdan falan istemedi 2020 de
Bizde nüfus cüzdanını da istedi cüzdanı da hatta şöyle yanında iki şahit vardı onlar da kontrol etti adam işini çok ciddiye alıyor demek ki

Benim bildiğim boş ol dedikten sonra zaten nikah düşüyor ve sonra zaten aranızda bağ kalmıyor ve evet siz barışmayı kabul etmeyebilirsiniz. Yine de kurutulardwn kurtulmak için diyanet danışmayı arayın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…