- 4 Nisan 2018
- 536
- 209
- 18
- Konu Sahibi byzaahuseyin
-
iğne yüzük küpe vs duymadım. elleri bağlamayı duymuştum onu hocalarda söylüyormuş kıyarken.Hanımlar sormak istediğim birkaç bisey var bizim nikahimiz 27 agustosta ve o sıra ondan öncesi bayram vs telaşlı geçtiği icin dini nikahi resmi nikahtan 1 hafta yada en fazla 2 hafta once kiydiralim diyoruz erkenmi olur sizce? Birde dini nikahta neler sorulur? Kayinvalidem size habersiz çat kapı gelicez bi hoca ve 2 sahitle dedi duyrulmadan olmasi sonradan duyrulmasi daha makbulmus bide elleri baglamak igne kemer yuzuk kupe gibi bağlayıcı seyleri ustte bulundurmak uygun olmazmış hic duydunuzmu?
32 farzi falan soruyolar die duydum. Birde 2 hafta once olmasi erkenmi olur bilemedimValla bazı aileler nişandan sonra imam nikahı kıydırıyor.
Mutaassıp aileleri çoğunluklar. Mesela eşmin dayısının kızı evlendı .
Daha evlenmesı 3 ay var imam nikahı kıyıldı. Kıyanda kayınpederim . Eşinle aranda mihri konuş kararlaştır .
Soracağı özel bişey yok sadece mihir sorar hoca .
Yüzük kemer muhabbetını bılmıyorum . Biizim kuzenın elinde yüzük vardı kimse çıkartmadı ve imam nıkahı baya 50 60 kişiinin içinde kıyıldı.
Erken neden olsun . Sonuçta imam nikahlısın dıye hemen birlikte olmucanız.32 farzi falan soruyolar die duydum. Birde 2 hafta once olmasi erkenmi olur bilemedim
Şu zaman gelecegiz yada geliyoruz diye haber etmeden geleceklermis bize :)dini nikahın kız evinde kıyılması makbuldür diye biliyorum, he bizimki kayınvalidemin evinde oldu o ayrı :)
32 farzdan sorular soruyormuş hocalar, kıza ne kadar mehir istediğini soruyor, şahitler oluyor, yüzük vs duymadım ama eller bağlanmıyor evet, dizin üstüne konuluyor genelde
Tanıdık hocalar vasitasiyla oluyormusresmi nikahtan önce dini nikah yasak değil mi bildiğim
hmm bilmiyorum onuTanıdık hocalar vasitasiyla oluyormus
Insallah kapanmaz boyle konular oldugu icin actim bende kaldirilmamis oburleri ama :)Konun kapanabilir .
Iğne Düğme vs hurafe onlar .
Normal kıyafetle bas kapalı hoca dua ediyor evlenmeyi kabul ediyor musun diye soruyor 3 kere . Bir de mehir olarak ne istiyorsun diye soruyor şahitlerde onaylıyor bitiyor olay .
resmi nikahtan önce dini nikah yasak değil mi bildiğim
o Kanun değişti diye bılıyorum . Normalde evlilik cüzdanı göstermeden kıydırmak yasaktı.resmi nikahtan önce dini nikah yasak değil mi bildiğim
Subattan beri nisanlyz resmi nikah 27sinde bizde 1 2 hafta once kiydiralm cunku o telaseden oncesinde bayram telasesinden biraz one alalim dedikNisandan sonra erken bence.. dogru bulmuyorum ben... 1-2 haftadan bise olmaz sanirim.
32 farzi sormustu bizim imam.. baska sorularda sormustu:) hatta yatsi namazi kac rekat dediginde 10 demistim bilerek. Nasil 10 dediginde 3 rekati gece namazidir demistim hocanin hosuna gitmisti:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?