dini nikahhh ????!!!

sorumu iyi okuyun lutfen ben yaptırmalı mıyım dıye sormuyorum hanımlar

seni anladık... ama bizde kendimize göre uygun olmadığını düşündüğümüz için yazdık. hatta başka bir hocaya daha danışın. neden uygun olmadığınıda anlatsınlar...

sorunuza gelirsek. büyük bi ihtimalle; hocanın başına iş gelmesin diye onlara oturmaya gidilerek nikahın kıyılmasını istedi k.valideniz

EDEBİNİ TAKIN edepsiz cumleler kurmak marifet degil

kasınıyorsun esin kasır uslubundan daha iyidir uslubum eminim

İmamın evine gidilip nikah kıydırıldığını ilk kez duyuyorum.Resmi nikahtan önce dini nikah kıyılması zaten suç.Düğün günü ne güzel gelinliğinle kıydırırsın.İmam nikahının gizli yapılmasıyla ilgili bende kuzenimin eşinden böyle birşey duymuştum.Bana da çok ilginç ve saçma gelmişti.Benimki akrabalar varken kalabalık bir ortamda kıyılmıştı.Kuzenimin eşi sonradan demişti ki bana keşke haberim olsaydı neden kalabalıkta kıydırdınız,dediğine göre birisi bana eşime yada bize bir kötülük yapmak isterse(büyü yaparsa) ömür boyu kalkmaz üstünüzden demişti.Ben böyle şeylerle ilgilenen insanları hiç hazzetmem,benden uzak dursun,yine de aklıma takılmıştı netten falan araştırmıştım hiç böyle bir bilgiye ulaşamadım.Bu arada ikimize de birşey olmadı çok şükür.

EDEBİNİ TAKIN edepsiz cumleler kurmak marifet degil

Edebni takinmasi gereken senmisin ben mi insanları aptal yerine koyuosun.ve tepki alan da hep sensin.baksana bi niye acaba :) kimin edebinde eksiklikler var acaba :))))) da sen bu kadar tepki gördün. Hakikaten laftan sözden anlamaz bi kafa yapin var .evlen evlen kiydir nikahi . haydi hayrli olsun """mutluluklar"""" dinine bagli problemli kardeşim benim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Benim bildiğim ve olması gereken resmi nikah kıyıldıktan sonra isteniyorsa imam nikahı kıyılır , mesela bizde nikahtan sonra aynı gün akşam da evde imam nikahı kıyılır hataya düşmeyin

birincisi, sana bu yasal değil demicem,
Diyelim ki dini nikahın oldu, bir süre sonra anlaşamadınız, dünyanın binbir türlü hali var, şimdi sana dört dörtlük gibi gelen insandan 1 ay sonra nefret etme aşamasına gelebilirsin..Peki o zaman ne olacak?
Daha çok erken..

Ilk olarak sunu bilin ki nikahi kimseye bilmeyecek sacmaligina sakin inanmayin.
Tam tersi, herkesin bilmesi gerekir dini nikah kiydiginizi.
Ikincisi bende herkesle ayni fikirdeyim, resmi nikah olmadan dini nikahin kiyilmasini yanlis buluyorum.
Sorunuza gelecek olursa, evet kayinvalidesiniz sacmalamis, dini nikah öyle geciyorken ugrayalimda kiyalim diye kiyilmaz, yani verdiginiz tepkide haklisiniz.

bizde adet boyle ve bence de gerekli dini nikah yapıp aynı evde yasamıcaz neyse uzatmak istemiyorum DİNİ POLEMİK YARATMAK İCİN ACMADIM BU KONUYU ONEMLE BELİRTİYORUM SORU ORTADA ONA UYGUN YORUMLAR İSTİYORUM (NOKTA)

Dini nikahla ilgili birşey yazılınca nedense herkes suçtur diyip kestirip atıyor. Ama şurda neler neler okuyoruz, her insanın kendi özel hayatı. Ayrıca dini nikah dediğimiz şey dua ediliyor, mehir belirleniyor... Bunu taşıyamayacak insan zaten kıydırmasın, yerini bilen insanda aileleri şahit olduğu taktirde kıydırıyor. Benim bildiğim, kızın evine imam getirilir. İmam kıyar, erkek tarafıda teşekkür olarak dilerlerse harçlık verebilir. Bize gelen imam çok kültürlü bir beyefendiydi, hatta cüppesini falanda getirmişti. Nikahımız kıyıldı, çay pasta hazırlamıştık, hocayada ikram ettik, sonra evine kadar bıraktık. Ama tarihi belli olmasın falan filan bunlara gerek yok. Ha şu önemli bir nokta, dini nikahın kıyılacağı çok kişiye duyurulmaz(nikah anı bittikten sonra nikahımız kıyıldı diye duyurabilirsiniz ki zaten ilerde resmi nikahda herkes bunu öğrenecek, öyle ilan etmeye gerek yok), nikah bağlama diye birşey var (dileyen inanır dileyen inanmaz) Belki o yüzden kayınvalideniz öyle demiştir. Annenler konuşsunlar, senin ailenden 2 kişi nişanlın ailesinden 2 kişi birde hoca kıyılsın nikahınız.

Son düzenleme:
Sorduğun soruya cevap vereyim, aleni olması ve en az iki erkek şahidin olması ile imam nikahı kıyılır, bunun için imama bile gerek yoktur, nikah duasıdır sadece okunacak olan. İmam nikahı ile ilgili ananelerden gelen alışkanlıkların nikah ile hiç bir ilgisi yoktur, heryerde kıyılabilir. Umarım sorunun cevabını almışsındır ama insanlara da kızma, senin iyiliğini düşündükleri için söylemişler, nişanlılık evliliğe hazırlıktır, her türlü ihtimale açıktır, zarar görmeyesin diye uyarmış seni iyi niyetli insanlar

Son düzenleme:

Resmi nikahınızın olduğunda kıyılır, öbür türlüsü suc. Hem ne bu acele?

dini nikahi imamin kiymasi zorunlu degil herhangi biri de kiyabilir. evde toplanip aile buyuklerinden birine kiydirabilirsiniz. onemli olan nasil kelimeler kullanildigi.

ancak sunu soylemek istiyorum. dini nikahi erken kiydirmak genellikle bayan icin sonucu kotu biten bir olaya donusuyor. erkek ayrilirken bosamayabiliyor. nikahin verdigi rahatlikla yakinlasmalar olabildiginden ayrilmak istesen de artik cok gec diye dusunebiliyorsun. hersey bitti sorunsuz ayrildin diyelim bir dahaki nisanlin icin sorun olabilir. yani her turlu zarar. onun yerine islami olculerde gezip tozmaniz sizin hayriniza olur.

Sevgiliyken el ele tutuşup gezmek günah olmuyor da(!) nişanlanınca bu muhabbet nereden çıkıyor bilmiyorum.Ne bu acele Allah aşkına daha nişanlanalı bir ay olmuş.Yangından mal kaçırır gibi...Resmi nikahı kıydıktan sonra kıyarsınız,diğer türlüsü suç zaten.

Dini nikah deyince kestirip atılmıyor ya da suç denmiyor yanlış anlamayın ve aktarmayın lütfen. Resmi nikah olmadan dini nikah olması tartışılıyor, suçtur deniyor. Yoksa eminim evli olanlarımızın birçoğu resmi nikahının ardından dini nikahını kıydırmıştır. Bunda suç olaacak birey yoktur.

Bizim ailede mutlaka gelin evine girince dugununden hemen sonra yapilir ve gelin odasina nikahin arkasindan gonderilir.

Ayrica yasak degilmi resmi nikahtan once yapmak??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…