dini paylaşım alanı

Sahihuban teheccüd namazı kılmak istiyorum ama gözümü bi açıyorum sabah olmuş sen kılıyor musun ? Destek olsak da en azından haftada bi gün kılsak mı diyorum...

canımıcm ben de uzun zamandır kılamıyorum ancak kılmak istiyorum
gece ibadetleri çok daha güzel tat veriyor insana
düşünsene milyonlarca insan uykudayken sen Rabb inle başbaşa gecenin sessizliğinde yalvarış yakarıştasın...

kendimizi şartlayıp kalkalım gece namazına...

inşallah Rabbim o gücü verir bize canımcım

5 Adımda Verimli Sabahlar

Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi vessellem, Allah’a ümmete sabahın erken vakitlerinde bereket bağışlaması için şöyle dua etmiştir: “Ey Allah’ım, sen ümmeti (yani sabahın o vakitlerinde yaptıkları şeyleri) sabah vakitlerinde bağışla.” (Sünen-i İbn Mace)

Ve Allah, Duha suresinde Peygamber Efendimizi sallallahu aleyhi vessellem sevindirmeden önce sabahın erken vakitleri üzerine yemin etmiştir. Sünen-i İbn Mace’de rivayet edildiğine göre: “Peygamber Efendimiz bir ordu hazırladığında, orduyu gün başladığında yola çıkartırdı. Şakir El-Hamdi ise ticaret ile uğraşan bir adamdı ve mallarını gün başladığında yollardı, bu şekilde serveti büyüdü ve bollaştı.”

Güneş doğduktan çok sonra bile yatakta kalmayı tercih ettiğimiz için birçoğumuzun kendimizi mahrum bıraktığı bağışlanma… Bu bağışlanmadan payımızı alabilmek için erken kalmak şart. Bunu başarmanın da tek yolu ‘Erken Yatmak’.

1. Sünneti İhya Etmek

Dedelerimiz ve büyük dedelerimiz günümüze nazaran daha sağlıklı ve hareketli bir yaşam sürmüşlerdir. Bunun sebeplerinden biri de erken yatıp erken kalkmalarıdır. Alllah geceleri bizlere dinlenmek için vermiş ve Kuranı Kerim’de şöyle demiştir:

“Ve uykunuzu dinlenme zamanı kıldık.” (Nebe,9)

Ancak akıllı telefonların, televizyonların yatak odalarımıza işgali ve bilgisayar oyunlarına olan bağımlılığımız bizleri gecenin geç saatlerine kadar uykudan alıkoyuyor. Bu yüzden de Peygamber Efendimizin(sav) sünnetini yerine getirmeyip ihmal etmiş oluyoruz. O (sav) ise sahabelere yatsı namazından önce uyumayı ve namazdan sonra gereksiz muhabbetlere girmeyi –ilmi sohbetler hariç- yasaklamıştır.

Ebu Berze(r.a) şöyle rivayet ediyor: “O (Peygamber Efendimiz) yatsı namazından önce uyumayı, yatsıdan sonra da konuşmayı hoş görmezdi.” [Sünen-i Ebu Davud]

Yalnızca bu bile erken uyumak için yeterince teşvik edici değil mi? Eğer bunu uygulamaya başlarsak, bir sünneti diriltmiş olacağız inşaallah. Teheccüd namazı ise farz namazlardan sonraki en iyi namazlardan biridir. Ve bir kimse erkenden uyursa o kimsenin gece boyunca teheccüd namazını kılmak için kalkması da daha muhtemeldir.

Ayrıca sabahın erken vakitlerinde bizim için hem ruhani hem de sağlık açısından faydalar bulunmaktadır.

2. Sabah Vaktinin Ruhani Nimetleri

Yüce Allah Kuranı Kerimde şöyle buyurmuştur:

“Güneşin dönmesinden gecenin karamasına kadar namaz kıl, bir de kıraatiyle seçkin olan sabah namazını. Çünkü sabah namazında gece ve gündüz melekleri hazır bulunur.” [İsra, 78]

Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi vessellem de seher vaktindeki namazla ilgili olarak şöyle demiştir:

“Sabah namazından önce iki rekât bir namaz dünya ve içindekilerden daha kıymetlidir.” [Müslim, 725. Tirmizi, 418.]

Bir başka rivaytete göre: “Şüphesiz ki bu iki rekâtlık namaz bana tüm dünyadan daha sevimlidir.” [Müslim, 725.]

Sabah vakitlerinin sağlık açısından da birçok faydası bulunmaktadır:

• Rahatlamış bir zihin: Gece yatılan huzurlu bir uyku, günlük meşgalelerimizin verdiği fiziksel ve zihinsel stresi azaltır. Zihni ve vücudu rahatlatır. Verimsiz bir uyku ise kalp krizi ve diğer hastalıkların ortaya çıkışını tetikler.
  • Zihni geliştirir: Erken uyumak zihninizin düşünceleri toparlamasına olanak sağlar. Dinç bir zihinle erken uyanmak da bu düşüncelerin yeniden hatırlanmasına yardımcı olur.
  • Kahvaltı için zaman kazandırır: Kahvaltı güne başlamak için yapılacak en önemli şeylerden biri. Ancak bizler çoğu zaman uyandığımızda bu vakti kaçırıyoruz. Oysaki bağırsaklarımızı korumak için erken uyanmak ve en geç saat 10’a kadar kahvaltı yapmak çok önemli.
  • Pozitif başarım: Yetersiz uyku, düşünme yetinizi altüst eder, stres ve konsantrasyon bozukluğu ile karşı karşıya bırakır. Tüm bu stres faktörleri gün içindeki performansınızı olumsuz yönde etkiler.
  • Metabolizmaya yardımcı olur: Vücut içindeki istenmeyen atıkların vücuttan uzaklaştırılması bir ihtiyaçtır. Bunu sağlayacak enerji içinse vaktinde yemek yemeli ve vaktinde uyumalıyız.

3. Erken kalkmanın Kişiye Özel Faydaları

Yüksek Üretkenlik: Dünya sabah 6’da çok daha sessiz bir yer. Günün bu saatlerinde çocuklarınız muhtemelen uykuda ve işyerleri de henüz açılmamış durumda oluyor. Güne bir adım önde başlamak için bu vakitleri değerlendirebilirsiniz. Günlük planınızı yapabilir, ek işlerinizi halledebilir, birikmiş e-maillerinizi gözden geçirebilir, spor yapabilir ya gün içerisinde size mani olan işlerinizi aradan çıkarabilirsiniz.

Yüksek Hayalgücü: Birçok yazar ve ressam en üretken oldukları vakitlerin sabahın erken saatleri olduğunu belirtiyor. Yani zihniniz açık ve dinçken. Bu kimseler yazma gibi hayalgücü gerektiren işlerine sabah vakitlerinde yoğunlaşarak günlerini organize etmeyi öğrenmişler.

Daha az stres: Bunu yapmanın iki yolu var. İlki, gün içinde ekstra vakit harcayarak işlerinizi halletmek ve böylelikle zihninizdeki karmaşandan kurtulmak. Diğer yol ise sabah saatlerini tefekkür için kullanarak stresinizi azaltmak. Eğer işiniz zamana bağlı bir işse, onu yine kendi zamanında yapabilir, ekstra sabah vakitlerini de tefekkürle geçirebilirsiniz. Ayrıca zihninizdeki düşüncelerinizi günlüğünüze yazabilir, ruhuna önem veren biriyseniz namaz kılarak ya da Kuran- Kerimi okuyarak bu vakti değerlendirebilirsiniz.

Daha çok spor: Midenize hükmedememekten yorulduysanız ve gün içinde spor yapmaya vaktiniz yoksa ya da spor salonuna gitme hevesiniz işten sonra uçup gidiyorsa, alarmınızı bir saat erkene kurun ve güne sporla başlayın. Erkenden yapılan bu spor motivasyonunuzu arttırmakla kalmayacak gün içinde dinlenmenize de yardımcı olacaktır. Sporu çoktan aradan çıkarmış olmanın verdiği o memnuniyeti söylemeye bile gerek yok sanırım. Ayrıca birçok araştırma da gösteriyor ki düzenli spor yapan kimseler daha olumlu bir ruh haline sahip ve daha az stresten muzdarip.

4. İyi Bir Gece Uykusu - Kansere Karşı Doğal Bir Aşı

Allah “Vedud”dur. Bizleri sever ve üzülüp sıkıntıya girmemizi istemez. Bununla ilgili Kuranı Kerimde şöyle buyuruyor:

“(Ey Muhammed!) Kuran’ı sana sıkıntıya düşesin diye indirmedik.” [Ta Ha, 2]

Sağlıklı olmak Allah’ın biz everdiği bir lütuf ancak bu lütfu korumak da bizim sorumluluğumuz altında. Allah biz kullarını çeşitli hastalıklar ve zorluklarla imtihan ediyor olsa da bunları önlemenin ve bunlardan çıkışın yollarını da yine kendisi oluşturuyor.

Allah her birimizin beynine Pineal bezi adında bir bez yerleştirmiştir. Bu bezelye tanesi boyutundaki küçücük bez insan vücudunun biyolojik saati olarak biliniyor ve görme sinirleriyle de bağlantısı var. Her gün karanlık çöktükten sonra bu bez, “melatonin” adında kan ile birlikte vücutta dolaşan ve vücudu kanserden koruyan bir madde salgılamaya başlıyor. Yalnızca karanlıkta çalışıyor, ışığa maruz kaldığında ise çalışmayı durduruyor. Yani gece geç saatlere kadar ayakta kalmanız vücudunuzu bu günlük aşıdan mahrum bırakmanız demek. Araştırmalar gece süresinden daha fazla ışığa maruz kalan kimselerin birçok farklı kansere yakalanma riskinin de arttığını yönünde. Harvard Tıp Fakültesinden Eva S. Schernhammer The Washington’daki bir makalesinde “Malatonin tümör hücrelerinin büyümesini engelliyor. Bir kanser önleyici. Teori şu şekilde, eğer geceleri ışığa maruz kalırsanız vücudunuzda ortalamaya göre daha az miktarda melatonin üretilir ki bu da kanser riskini arttırır.” Bu, ayrıca, bizlere Peygamber Efendimizin(sav) uyumadan önce ışığı neden kapatmamız gerektiğinin de önemini gösteriyor.

“Gece yatarken, su kaplarının ağzını bağla, yemek kaplarının ağzını ört, yanan kandili söndür.” [Müslim]

Allah’da şöyle buyuruyor:

“Biz, geceyi ve gündüzü birer ayet(delil) olarak yarattık. Nitekim Rabbinizin nimetlerini araştırmanız, ayrıca, yılların sayısını ve hesabını bilmeniz için gecenin karanlığını silip (yerine, eşyayı) aydınlatan gündüzün aydınlığını getirdik. İşte biz, her şeyi açık açık anlattık.” (İsra,12)

5. Erken Uyumak - Ama Nasıl?

• Yatmadan en az 2-3 saat önce yemeyi bırakın.
  • Yatmadan birkaç saat önce spor yapmaktan kaçının.
  • Yatış vaktinize yakın vakitlerde kafein tüketiminden (kahve, çay, çikolata, alkolsüz içecekler) kaçının.
  • Kendinize bir yatış saati belirleyin ve bu saate bağlı kalmaya çalışın. Yatmadan önce günün özetini çıkarın. Hala yapılması gereken işler varsa sabahın erken saatlerini kullanabilirsiniz. Sabah vakitleri, bu işlerinizi bitirmenizin en muhtemel olduğu vakitler.
  • Akıllı telefonları ve bu tür aletleri yatağa giderken yanınıza almayın. Yastığınızın yanı başında dururlarsa sizi kesinlikle uykudan alıkoyacaklarıdır.
  • Arkadaşlarınıza ve yakınlarınıza günlük konuşmalarınızın içerinde belirlediğiniz saatte yatacağınızı söyleyin. Bu şekilde acil olmadıkça sizi aramalarını, size mesaj yollamalarını engellemiş olursunuz.
  • Siz de gerekli olmadıkça başkalarını aramaktan ve mesaj yollamaktan kaçının.
  • Mümkünse uyurken telefonunuzu sessize alın. 7-8 saat ulaşılamaz olsanız da kötü bir şey olmaz inşaAllah. Herhangi bir olay olacaksa da, bu, telefonunuz açıkken bile olabilir.
  • Sabah kalkmaya niyet edin, böylelikle kalkmaya muktedir olacaksınız inşaAllah.

Paylaşmak Sünnettir:

Hedeflerimizin Önündeki Erteleme Engeline 5 Adımda Son Veriyoruz!

Hepimiz bir şeyler yapmak için planlar kurarız. Tam yapmaya niyetleniriz, bir rehavet, bir yorgunluk, bir vesvese… Şunu da yapayım öyle, bunu da yapayım öyle, derken uykumuz gelir. Ya da şu film, bu yazı, şu video, derken zaman geçiverir. Peki bu hali nasıl üzerimizden salıveririz? İşte bunun için size birkaç öneri hazırladık.

1. Bir Video

Kendinize bir video seçin. Sizi derinden etkileyen bir video. Hayallerinizi, heyecanınızı, imanınızı kuvvetlendiren bir video. Kısa bir video olsun. Canınız sıkılıp da, hayalleriniz için atacağınız o adımı ertelemeye kalınca bu videoyu açın ve izleyin.Kendinize gelmeye çalışın, hedeflerinizi hatırlayın.

2. Bir Şiir, Bir Yazı

Video ile olmadı mı? Kendinize bir şiir seçin, bir yazı. Böyle sizi kendinize getirsin. Belki biraz ağır olabilir, sarssın sizi. Bu yazıyı, şiiri bir kağıda yazıp duvarınıza, masanıza da asabilirsiniz. Yani amacımız her an hedefi hatırlayıp o yönde adım atmak.

3. Bir Ayet, Bir Hadis

Bir ayetiniz olsun size özel. Her ayet tek tek bizlere inmiştir elbet ama bu ayeti öyle benimseyin ki, öyle bütünleşsin ki sizinde; Allah’ın sizinle konuştuğunu hissedin. Ve bir hadisiniz olsun, Peygamberin size seslendiğini duyun. Kimsenin çıkaramayacağı anlamlar yükleyin onlara. Sadece siz okuyunca anlaşılan, özel kelamlar, hisler…

4. Bir Kitap

Herkes okur, etkilenir… Ama herkesin illa etkilendiği bir kitap vardır. Kelime kelime, hece hece hissettiği, yüreğine dokunduğu bir kitap. İşte o kitabı bulup başucunuza koyun. Bu vesveseler yakanıza yapıştığı anda öylesine bir sayfasını açın ve okuyun. İnşAllah kelam sizi bulacaktır.

5. Bir Besmele, Bir Salavat

Eğer bunların tümü o vesveseleri yıkamıyor, isteksizliği gideremiyor veya o rehaveti kaldıramıyorsanız, o zaman tek yol Besmele.

Tam manasıyla bir eüzübesmele ve salavat getirin dostlar. Rabbimiz en güzel Vekil’dir.

Paylaşmak Sünnettir:

arkadaşlarım selamlaar hepimize :)

bugun imsak a 15 dk kala kalkıp bişiler atıştırdım ancak midem şu an inanılmaz dercede bulanıp ağrıyor keza eşimin de öyle...

duanızı isterim ikimizde hayırlısıyla sonuçlandıırırız bugun ki niyetimizi tamamlar iftarımızı ederiz :)

İnşallah canım, Allah kabul buyursun

İnşallah Rabbim orucunuzu tamamlamayı nasip eder canım benim

BUGÜN HİÇ ELHAMDÜLİLLAH DEDİN Mİ?
(Arapça:الحمد لله El-hamdü-li-ilah), İslam inancında, Allah'a şükür için söylenen dua sözü.Müslümanlarca Allah'a hamdolsun!, Allah'a şükür! (gerçek anlamı, Hamd (büyük övgü), Allah'a mahsustur!) anlamına kullanılan deyime hamdele ya da tahmid de denir.
Hz.Muhammed (s.a.v) şöyle demiş:
1. Bir kul bir defa "Elhamdü lillah" dediği zaman yer ile gök arası sevab ile doldurmuş olur.
2. İkinci defa "Elhamdü lillah" dediği zaman, yerin yedi kat göklerin üstüne kadar olan bu arayı sevab ile doldurmuş olur.
3. Üçüncü defa "Elhamdü lillah" dediği zaman, Allah-ü Teâlâ, bu kuluna "Ey kulum, işte al" buyurur. Yani Yüce rabbimiz "Ey kulum, dilediğini dile, dileğin verilecektir, muradını iste, muradın yerine getirilecektir. Dilek ve muradın gerçekleşecektir. Sen hemen iste..." buyurmuş demek olur. (İmam-ı gazâli, İhyâ).

Elhamdülillah demek daha faziletlidir. İmam-ı Rabbanihazretleri buyuruyor ki:
(Sevilenin her şeyi, sevenin gözünde her zaman sevgilidir. İncitirse de, iyilik ederse de sevilir. Sevmek nimeti ile şereflenenlerin, sevmenin tadını alanların çoğu, sevdiğinin iyiliklerine kavuşunca sevgileri artar. Yahut incitmesinde de, iyiliğinde de, sevgileri değişmez. Sevdiğinin hiçbir hareketi ona çirkin gelmez. Sıkıntılı ve neşeli zamanlarında hep hamd eder. Hamd etmek, şükretmekten daha kıymetlidir. Çünkü şükretmekte nimetleri göz önündedir.
Hamd ederken nimetleri de, elemleri de sevilmektedir. Çünkü Allahü teâlânın verdiği elemler, nimetler gibi güzeldir. Hamd devamlıdır. Nimet zamanında da, sıkıntılı hâllerde de hamd edilir. Şükür ise nimet zamanlarında olur, nimet kalmayınca, ihsan bitince şükür de kalmaz.)
BUYRUN HANIMLAR BUGÜN ELHAMDÜLİLLAH ÇEKELİM ...

paylaşım için sağ ol.

"A bilgisiz! Sen her ne istersen onun değişmesini mi bekliyorsun? Sen ikinci bir tanrı mısın ki Allah’ın sana uygun hareket etmesini bekliyorsun?"
Abdülkadir Geylânî

arkadaşlar merhaba ben bi bilgi alıcaktım soğruyeremi yazdım bilemiyorum ama ben bazı rüyalar gördüm ve beni çok etkiledi tevbe etmek istiyorum bazı şeyler için netten tevbe duası buldum ama bunun hakkında bilginiz varmıdır acaba ?

TEVBE DUASINI SÜREKLİ OKUMAN GEREK . TEVBE NAMAZI DA KILMAN GEREKLİ ESTAĞFİRULLAH VE ET TEVVAB ZİKİRLERİNİ BOL BOL ÇEKMENİ TAVSİYE DERİM . ET TEVVAB Tövbeleri kabul edip, günahları bağışlayandır . Günde Zikir Sayısı : 409 – Tövbelerin kabulu için.Ya Tevvab ismini zikreden kişinin tevbesi kabul olur.
ŞUAN AKLIMA GELENLER BUNLAR CANIM

sorumu dikkate alıp cevap verdiğiniz için çok teşşekürler hepsini yapmaya çalışıcam inşallah :)

Risale-i Nur"dan Cuma Duası

Ey seçkin kulun Muhammed"in Rabbi!

Ey Cennet ve Cehennemin Rabbi!

Ey peygamberlerin ve hayırlıların Rabbi!

Ey Sıddîklar ve iyilerin Rabbi!

Ey küçüklerin ve büyüklerin Rabbi!

Ey tohumların ve meyvelerin Rabbi!

Ey güllerin ve çiçeklerin Rabbi!

Ey nehirlerin ve ağaçların Rabbi!

Ey açıklananların ve gizlenenlerin Rabbi!

Ey gece ve gündüzün Rabbi olan Allah"ım!

Seni Arşının taşıyıcılarını, bütün meleklerini ve bütün yaratıklarını şahid tutarak ve bütün peygamberlerinin, bütün evliyalarının, bütün kevnî ve Kur"anî ayetlerinin, bütün masnuatının, kainatın zerrat ve mürekkebatının, bütün bu sayılan şehadetleri içine alan habibin Muhammed"in (ASM) ve Senin Kur"an"ının şehadetiyle hepimiz şehadet ediyoruz ki: Sen Vacib-ül Vücud, Vahid ve Ehad, Ferd ve Samed, Hakk ve Mübîn, Hayy ve Kayyum, Alîm ve Hakîm, Kadîr ve Mürîd, Semi", Basir ve Mütekellim olan Allah"sın. En güzel isimler Senindir. Şehadet ederiz ki, Senden başka İlah yoktur. Mülk yalnızca Senindir. Hamd de Sana mahsustur. Senden mağfiret diliyor ve Sana tevbe ediyoruz.

Hem şehadet ederiz ki, Hz. Muhammed(ASM) alemlere rahmet olarak gönderdiğin kulun, peygamberin, habibin ve resulundür. Ona, Aline ve Ashabına sonsuza kadar salat ve selam eyle! Âmîn, âmîn, âmîn!

Cuma günü ikindi namazı ile güneş batmasına kadar olan zaman diliminde dua edilmesi tavsiye ediliyor. Cuma günü okunması gereken dua ise şöyle;

-”La ilahe illa ente ya hannanü ya mennanü ya bedias semavati vel erdi ya zel celali vel ikram”

Cuma günü akşam ezanına 45 dakika kala “Ya Meliki Muktedir sin Allah’ım bana yardım et” ismini (100) defa tekrarlayıp sonrada dileğini söyleyen kişi sıkıntıdan kurtulur ve derdine derman bulur.

Cuma namazından sonra işe şu dua okunmalıdır;

-Allahümme yâ ganiyyü, yâ hamîdü, yâ mübdiü, yâ mu’îdü, yâ rahîmü, yâ vedûd. Eğninî bihalâlike an harâmike ve bifadlike ammen sivâke.

Manası : Ey Ganî, Hamîd, Mübdi, mu’îd, Rahîm, Vedûd olan Allahım. Beni halâl ettiklerinle iktifâ ettir, haramlara düşürme. Fadlınla, ihsân ederek beni Senden başkasına muhtâc etme! demektir.

Bu duaya edenleri Allahü teâlâ başkalarına muhtaç etmez ve ummadığı yerden rızıklandırır.
HAYIRLI CUMALAR RABBİM HEPİMİZİ HİDAYETE ERDİRSİN AMİN İNŞALLAH

Ebu Hureyre'den rivayet edildiğine göre:
Allah Resulü (as) şöyle buyurmuştur: "Her kim günde yüz kere Bir ve ortaksız olarak Allah'tan başka hiç bir ilah yoktur Mülk onundur, hamd onundur, o herşeye kadirdir! derse bu o kimse için on köle azat etme sevabına denk olur Ve kendisine yüz hasene yazılır, yüz günah da silinir O gün akşamlayana kadar şeytandan korunmuş olur Ve hiç bir kimse onun yaptığından daha faziletli bir iş yapamaz Meğer ki ondan daha çok okuyan bir kimse olsun Ve her kim günde yüz kere: Subhanallah ve bi-hamdihi (Allah'ı, ona hamd ederek tesbih ederim) derse o kimsenin günahları deniz köpüğü kadar bile çok olsa dökülür"
DİLERSENİZ MÜBAREK CUMA GÜNÜNDE 100 TANE ''SÜBHANALLAH VE Bİ HAMDİHİ '' OKUYALIM ...

...Ben beni bırakırsam sen beni

bırakma yarab...

Lâ Tahzen! Innallâhe Meassabirin. {Üzülme Allah sabredenlerle beraberdir}

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…