Tam aklımdan geçen konu . şimdi aslında esmaül hüsnayı hepimiz öğrenmeli ve anlamlarınıda bilmemiz gerek bunun için her gün 1 yada 2 esmanın anlamını örneklerle anlatsak nasıl olur ? mesela Ya Fettah zikrini önce anlatacağız sonra günlük okunması gereken ebced değeri 489 , en büyük ebced değeri 239121 ve hadislerden falan örnekler vereceğiz böylelikle ezberlemesek bile kulak aşinalığı olabilirESMA-Ü'L HÜSNA
* el-Muhyî *
Hayat veren, can bağışlayan, sağlık veren... Allah Teâlâ, cansız maddelere hayat ve can verir. Her gün, her saat, her saniye yeryüzünde milyonlarca varlık hayat bulup dünyaya gelmektedir. Bütün bunlar, Allah'ın emr ü fermaniyle, yaratmasıyle ve müsaadesiyle olmaktadır. Allah yoğu var edip hayat verdiği gibi, ölüyü de tekrar canlandırabilir. Buna ihyâ, yani, diriltme denir. Hayatı hiç yoktan veren zâtın, ölülere yeniden hayat verip diriltmesi elbette son derece kolaydır.
Tam aklımdan geçen konu . şimdi aslında esmaül hüsnayı hepimiz öğrenmeli ve anlamlarınıda bilmemiz gerek bunun için her gün 1 yada 2 esmanın anlamını örneklerle anlatsak nasıl olur ? mesela Ya Fettah zikrini önce anlatacağız sonra günlük okunması gereken ebced değeri 489 , en büyük ebced değeri 239121 ve hadislerden falan örnekler vereceğiz böylelikle ezberlemesek bile kulak aşinalığı olabilir
yok canım araştırmak lazım bilgilenmemiz için güzel olabilirOLUR TABİ ANCAK sağlam bi kaynaktan aktarmamız gerek
var mı senin bildiğin bi kaynak
evet aslında hayallerim var ama ne zaman hayata geçer bilmiyorumyok canım araştırmak lazım bilgilenmemiz için güzel olabilir
PAYLAŞMAK İSTERSEN DİNLERİMevet aslında hayallerim var ama ne zaman hayata geçer bilmiyorum
Rabb im güzellik yazsın kısmet etsin inşaallah :)
PAYLAŞMAK İSTERSEN DİNLERİM
beni anlattın sanki ama benim facebook hesabım yok ...düzenli oalrak paylaşım yapacağım bi blog ..
ayrıca instagram veya facebook sayfası...
ama hedef 3-5 kişi değil 3-5 kişi ile başlayan ve büyüyen derya deniz hatta okyanus..
okumak gelişmek ve geliştirmek...
belki kitap çıkarmak...
ama şu hayata faydalı Allah yolunda bi iz bırakmak...
Edep’tir Vav.VAV HARFİ:
Hepinizin bildiği gibi, son günlerde insanlar, anlamı olan takılara yöneldiler. Hz.Fatma'nın Eli, Vav takılar, Şans bileklikleri.. İnsanların ruhaniyete olan bu ilgisi kendini takılarda yada taşlarda da gösteriyor. İnsaoğlunun, gözle görünen gerçeğin ardında ki gerçekliği arayışı yüzyıllardır sürmekte aslında. Ancak Altın Çağa girişimiz ile birlikte (22 Aralık 2012) gözle görülür bir farkındalık oluştu. Moda'da, müzikte, takılarda hatta ev dekorasyonunda bile, insanlar anlamı olan kendilerine huzur getirecek kıyafetlere, eşyalara yada takılara yöneldiler.
Vav harfi ile olan takıların en gözdesi Vav Kolyeler: Peki nedir bu Vav harfinin anlamı? Kuran-ı Kerim'de de geçen vav harfi Vav, İbrani alfabesi'nin ( ו ) ve Ebced hesabına göre Arap alfabesi'nin ( و ) altıncı harfi olup modern Arap alfabesinin yirmiyedinci harfidir.
En önemli anlamı, insanın anne karnındaki duruşunu temsil ediyor, Ana rahmindeki bebek anlamında. Diğer bir özelliği ise, Vav harfi 'Yemin' anlamında, “Sana yöneldim, sana güvendim” anlamındadır. Vav harfini taşıyanların bu yemini ettiğini göstermekte. Vav harfinin anlamı oldukça derin. Arapça'da vav harfi tüm evreni, kainatı Yaratanın tek, yaratılanların ise çok olduğunu simgelemekte.
Vav harfini taşıyanların, sonsuz neşe ve huzur bulacaklarına, iç sıkıntılarından ve rahatsızlıklarından kurtulacağına inanılır. Gücü temsil eden Vav harfini taşıyanların, dokundukları her işte bolluk bereket bulacaklarına inanılıyor.
Evet benim Vav harfi ile ilgili bulduklarım bunlar. Eklemek istedikleriniz varsa, seve seve eklemek ve herkesi bilgilendirmek isterim :) Hepinize, neşe, huzur, sevgi, bolluk ve bereket dolu günler dilerim :)
beni anlattın sanki ama benim facebook hesabım yok ...
vardı bir zamanlar sonra facebookta bir şeyler oldu nişanlım kapatılacak dedi bende kapattım aslında mutluyum çünkü insanlar facebooku sadece birilerine ulaşma ve birilerinin hayatına yorum yapma olarak algılıyor tabi ki senin düşündüğün konu çok mantıklı çok anlamlı ona bir lafım yok ama ben sıkılmıştım zaten şimdi kafam çok rahat tekrar bunalmak istemiyorum ... anlatabildim mi ?neden yok peki?
ben ayrı sayfa açmak istiyorum
sistemlii düzenlliii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?