dini paylaşım alanı

Zararın neresinden dönülürse kârdır. (Allah artık beni affetmez) diyerek günahlara devam etmemelidir! Günahım çok diye tevbeden kaçmamalıdır. En büyük günahların da tevbesi olur. Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:

(Ey günahı çok olan kullarım, Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin! Allah günahların hepsini affeder. O, sonsuz mağfiret ve nihayetsiz merhamet sahibidir.) [Zümer 53]

Bir genç, namaz kılar ve her türlü kötülüğü de yapardı. Bu gencin durumunu Resulullaha bildirdiler. Peygamber efendimiz, (Bir gün gelir namaz, onu diğer günahları işlemekten alıkor)buyurdu. (Haram işliyorsa, namaz kılmasın) demedi, (Namaza devam etsin) buyurdu. Aradan çok zaman geçmedi. O genç günahlarına tevbe etti, iyi hâl sahibi oldu. Bu bakımdan mutlaka namaz kılmalıdır!

Namaz kılmanın fazileti çok büyüktür. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Cennetin anahtarı namazdır.) [Darimi]

(Namazın dindeki yeri, başın vücuttaki yeri gibidir.) [Taberani]

(Namaz kılan, Kıyamette kurtulur, kılmayan perişan olur.) [Taberani]

(Namaz, Allah’ın hoşnut olduğu amellerin en faziletlisidir. Sıratı yıldırım gibi geçiricidir. İmanın başı ve Cehennemden kurtarıcıdır.)[Miftah-ul-Cenne]

(En faziletli amel, vaktinde kılınan namazdır.)[Ebu Davud]

(Allah beş vakit namazı farz kıldı. Eksiksiz eda edeni Cennete koyacağına söz verdi. Namaz kılmayana verilmiş bir sözü yoktur, böyle kimseye dilerse azap eder, dilerse Cennete koyar.)

[Ebu Davud]

(Müslüman, namaz kılarken günahları başı üzerine konur. Her secde ettiğinde başından dökülür. Namazı bitirince hiçbir günahı kalmaz.) [Taberani]

(Mümin, Allah rızası için namaz kılınca, ağaçtan yaprakların döküldüğü gibi, günahları dökülür.) [İ.Ahmed]

(Her namaz vakti gelince, melekler, "Ey insanlar, günahlarınız sebebiyle hasıl olan ateşi namaz kılarak söndürün!" derler.)[Taberani]

Bir kimse, (İman eder, namaz kılar, zekât verir, oruç tutar ve diğer ibadetleri yaparsam, kimlerden olurum?) diye sual edince, Peygamber efendimiz, (Sıddık ve şehidlerdenolursun) buyurdu. (Bezzar)

Şanlıurfa’da Kadınlara Özel Otobüs Seferleri Başladı
{total}<\/strong>shares<\/small>"}" style="box-sizing: border-box; -webkit-tap-highlight-color: transparent; -webkit-font-smoothing: subpixel-antialiased; text-align: center; display: inline-block; margin-right: 15px;">2.3kSHARES

Share on TwitterShare on Facebook
ARALIK 9, 20151 LİKE 258

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ölümünden sonra konuşulan “Pembe Otobüs”, Şanlıurfa Belediyesi tarafından Harran Üniversitesi’nde hayata geçirildi.

Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü’nde okuyan ve Karaköprü Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan kız öğrenciler için körüklü otobüsün kullanıldığı ‘Ekspres Osmanbey Kampüsü’ hattı açıldı. Yeni açılan hat ile öğrencilere hızlı ve konforlu ulaşım sağlandığı belirtilen belediye açıklamasında, şunlara yer verildi: “Sabah saat 07.00’de yurdun önünden kız öğrencileri alan 150 yolcu kapasiteli 18 metre uzunluğunda, 4 kapılı körüklü otobüs hiç bir durakta durmadan Çevik Kuvvet Kavşağı, çevre yolu ve Mardin yolu üzerinden Osmanbey Kampüsü’ne gidiyor.

Konforlu bir yolculuk yapmanın keyfini yaşayan öğrenciler, yolculuk sırasından teknolojik aletlerini beş noktada bulunan USB girişli aparattan şarj ederken, isteyen kablosuz ağdan internette sörf yapabiliyor. Ayrıca otobüsün içinde bulunan plazmadan da televizyon izleyebiliyorlar.” denildi.

PEMBE OTOBÜS NEDİR?
Pembe Otobüs, ilk olarak Mexico City’de toplu taşımalardaki tacizi engellemek için sefere konulan sadece kadınların kullandığı otobüslere deniyordu. Türkiye üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın tecavüz girişiminin ardından yakılarak öldürülmesinin şokunu yaşarken, İstanbul Şehir Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğretim üyesi Nurullah Ardıç’ın twitter hesabından paylaştığı Pembe Otobüs mesajı sosyal medyada ciddi tepkiye neden oldu: “Taciz/tecavüz olaylarını ideolojikleştirmek yerine daha anlamlı/faydalı sonuçlar çıkaralım: Kadınlara özel, ‘pembe otobüs’ uygulaması gibi.”

Kaynak: Hürriyet

Paylaşmak Sünnettir:

ALLAH razı olsun kuzum :)

çok şüükür bugun daha iyiyim..
akşam sırtımı yağlattım z.yağı ile sonra terledim uyudum mandalina yedim sonra limon bal sıcak suyla içtim çok şükür boğaz ağrım olsa da elhamdülillah iyiyim bugun
Rabb im kimseleri hasta düşürmesin inşaallah :)

Bu sayfanin amaci ne tam olarak biri aciklayabilir mi?

konu açma sebebim şu fani dünyada beyhude geçerken zaman ahiretimize hiç bir birikim yapamadığmızı farketmem...
******Gel, gel, ne olursan ol yine gel,
ister kafir, ister mecusi,
ister puta tapan ol yine gel,
bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir,
yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel... (mevlana)
...umutsuz olmak inançsızlıga iter insanı...biz elelele gönül gönüle vererek hem bu dünyamızı hem ahiretimizi güzelleştireceğiz.... ***birlikten kuvvet doğar****

yazmıştım 5 aralık 2013 de

çok şükür ki iki yıldır düzenli olarak paylaşımlar yapıyor ve karşılığını alıyoruz..
duamız o ki bir kişi bile bilgilense bi başkasına paylaşımda bulunsa bu her iki dünya içinde kazançtır..

Rabb im huzur nasip etsin ibadetli ömürler nasip etsin inşaallah

İnşallah canım benim tez zamanda toparlanırsın

Teşekkür ederim açıklayıcı bir cevap verdiğin icin. O zaman artık Allah nasip ederse bende paylaşımda bulunayim.

İlk olarak şunu söylemek istiyorum nazar boncuğu ile alakali olacak. Nazar boncuğu takmak şirk koşmaya benziyormus. Çünkü dua etmek varken hicbir vasfi olmayan bir boncuktan medet beklemek töbe hasa Allah'i boncukla es değer görmek gibiymis. Alimlerde bunu söylüyor zaten. Umarim buradan yayılır gider.

kesinlikle katılıyorum
nazar boncuğu; kulak çekmek; tahtaya vurmak hepsi batıl inanç..

elleri açıp Rabb imizden istemek hem de sınırsız istemek varken O na dua etmek varken boncuktan medet ummak ne büyük safllık olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…