dini paylaşım alanı

Yolumuz birbirimizi anlamaktan geçmiyorsa, hiçbir yere varamayacağız demektir.

| İsmet Özel

İnsanlara Allah'ın size mahşer gününde davranmasını istediğiniz gibi davranın.

| Yasmin Mogahed

Dünya Sevgisi Ve Ölüm Korkusu! | Bir Kıssa Bin Hisse

Hz. Sevban radıyallahu anh anlatıyor:
“Rasûlullâh -sallallâhu aleyhi ve sellem- buyurdular ki:

“–Size çullanmak üzere, yabancı kavimlerin, tıpkı sofraya çağrışan yiyiciler gibi, birbirlerini çağıracakları zaman yakındır.”

Orada bulunanlardan biri:

“–O gün sayıca azlığımızdan mı bu durum başımıza gelecek?” diye sordu.

“–Hayır, bilakis o gün siz çok olacaksınız. Lakin sizler bir selin getirip yığdığı çer-çöpler gibi hiçbir ağırlığı olmayan kimseler durumunda olacaksınız. Allah, düşmanlarınızın kalbinden size karşı korku duygusunu çıkaracak ve sizin kalplerinize zaafı atacak!” buyurdular.

“–Zaaf da nedir ey Allah’ın Rasûlü?” denildi.

“–Dünya sevgisi ve ölüm korkusu!” buyurdular.”

Kaynak; Ebu Davud, Melahim 5/4297

Bir ara oturup dışarıdan nefsimi değerlendirip şöyle bir kalbime baktım. Kalbim kararmış. Ahireti daha çok unutur olmuşum işlere kapıldıkça. Dünya malını sever olmuşum.
Allah’ım beni terk edilenlerden, çöl yollarında kalanlardan kılma… Karanlıklarda kaybolmaktan beni kurtar.
Manevi bir düşüş yaşadığımızı fark eder etmez derhal yeniden maneviyata tırmanışa geçebilmeli insan. Bunun yolu da

• Zikri, şükrü, tefekkürü arttırmaktan,
• Dünya sevgisinden ve
• Şeytanın şerrinden Allah’a daha çok sığınmaktan,
• Ölüm gününü daha çok hayal etmekten,
• Kuran ve ilim ile daha ilgili ve arzulu olmaktan

Geçiyor. Kıyamet asrının insanları olarak en küçük bir gafletimizden zihnimize sızabiliyor şeytan. Maneviyata karşı hiç bu kadar korunmasız kalmamıştık. Aman dikkat edelim! Pat diye bitecek hayat! Bunu unutmak, buna hazırlanmamak büyük akılsızlık! ‪#‎muhammedbozdağ‬‪#‎yüreğimderabbim‬

Sahihuban bugün bi karar aldım hani bu Kur'anın son cüzünde tekasur karia gibi sureler var ya onları ezberlemeye öğleden sonra okumaya başlayacağım inşallah ezberlerim

"Mâlûmdur ki kıyamet üç kısımdır. Biri küçük kıyâmet. Hadîs-i Şerif'te de buyrulduğu üzere, insan öldüğü vakit kıyâmeti kopmuş demektir.

İkinci kıyâmet, sûr üflendiği vakitte bütün mevcûdatın dağılmasıdır.

Üçüncü kıyâmet ise, ikinci defâ sûr üflendiği zaman herkesin kendi cesedinde ve hesâbı görülmek üzere mahşerde dirilip toplanmasıdır ki, orada ne olacak ne bulacaksak, bunlar kendi amellerimizin netîcesidir."

Ken'an Rifâî (Sûfi ö. 1950), Sohbetler, Kubbealtı Yayınları, s. 194

Görsel: İstanbul

Paylaşım: Seda

‪#‎KenanRifâî‬

Sahihuban bugün bi karar aldım hani bu Kur'anın son cüzünde tekasur karia gibi sureler var ya onları ezberlemeye öğleden sonra okumaya başlayacağım inşallah ezberlerim

ezberlersin inşaallah canım niyetini etmişsin ..
başla gerisi gelir inşaallah ...
ben de ezberlemek istiyorum ..
ya aslında oturup okul öğrencisi gibi çalışmak lazım
belli saatte beli teknikle ve sürekli olarak...
kalem kağıtla....
notlarla..
postişle renkli kağıtlarla..
aslında imkanımız var..
zamanımız da..
sağlığımız da enerjimiz de...

sende başla beraber başlayalım canım benim

sende başla beraber başlayalım canım benim

evet kesinlikle
Kur an okumaya düzenli olarak başladım çok şükür..
ama diğer ezberlere başlamadım maalesef
birbirimzi telkin edelim
şevke getirelim :)
olur mu
ezebrleri fotolayıp atalım felan
günlük ne yaptık bildirelim buradan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…