dini paylaşım alanı

Rabbim sağ salim gidip sağ salim gelmeyi nasip etsin inşallah
Rabbim senin ilmini kolaylaştırsın okuman için fırsatlar versin inşallah

Hayırlısıyla sağ salim gidin gelin inşallah
Allah her daim yardımcın olsun canım..

C cansu_tr cansucum Allah büyük güzelim Hak haklının yanındadır her zaman sen kalbini bozma hep ama hep dua et
mutluluğa giden yollar hep dikenlidir elbet aşılacak zorluklar
biliyorum ama oklar hep beni gösteriyor herkes dikenlerini bana batırıyor herkes benim ile uğraşıyor oysa ki ben herkes mutlu olsun istiyorum beddua etmek istemiyorum ama bazen ediyorum çünkü berbat bile hale geliyorum artık bütün cümleler bitiyor kelimeler kalmıyor sanki bütün dünya dilleri yok oluyor o hale geliyorum evet biliyorum geçecek ama ben kendimden geçecek miyim ve nasıl dayanacağım nasıl davranmam gerek inan onu bilmiyorum . aklımın köşesinde sürekli bi ses hüzünsüz neşe darlıksız bolluk olmaz diyor ama inan bazen o sesi duyamayacağım diye korkuyorum . Akşam yeter artık herkes benim hakkımda yorum yapmasın Allah mısınız benim bunları yaşamam gerek bu benim kaderim ben gayet rahatken her şeyi oluruna bırakmışken siz niye beni bu duruma itiyorsunuz diyorum evet her şey nasip ama böyle davranma diyorlar. Millet de hep bi kıyaslama hep bi üstünlük oysa ki ben kimseye üstünlük taslamıyorum işte böyle inan konuşacak o kadar çok şeyim var ki . anlatıp kimseyi sıkmak istemiyorum

Sevap Kazanmanın Kolay Yolları

"Kâmil Müslüman'a din kardeşiyle üç günden fazla küs durması helal değildir."

Kızlar ben teyzem dayılarım ve dedemle, annemin vefatından beri küsüm ve barışmayı düşünmüyorum Yani onları Allah katında reddettim.

Annemin toprağa verildiği günün akşamı, teyzem olacak manyak, hiçbirşey yokken söylenerek kalktı gitti; giderken "Okuyup duruyorsunuz, şov yapıyorsunuz" gibi imansız imansız konuştu herkesin içinde. Peşinden dedem ve dayılarım da sorgusuz sualsiz gitti. 3 ay arayıp sormadılar. Teyzemin yaşadığı şehre gittiler, ortalıktan toz oldular; facebooklara yedikleri içtikleri gezdiklerinin fotoğraflarını attılar. Sanki dedemin evladı, onların da kardeşi ölmemiş gibi davrandılar.

Dedem olacak adam, bir de hiç utanmadan iftira attı, memlekette rezil etti beni, "whitewof bizi cenazeden kovdu" diye. Allah şahidim olsun ki bir tek kötü laf etmedim. Ben de kendilerine haber yolladım. "30 yıl annem için sizlere katlandım; kovdunuz, sövdünüz, sömürdünüz, annemiz üzülmesin diye sesimizi çıkarmadık; ama artık bu yaptığınızın affı yok; bu kapı size kapanmıştır; bundan sonra size kardeşimi babamı ezdirmem" diye...

Dedem olacak adam, yarın bir gün ölecek. Ve ben cenazesinde bulunmayı düşünmüyorum. Belki gömülürken mezarına gider bi Yasin okurum. Biliyorum günah işliyorum. Ama annemizin acısı tazeyken, bu şekilde davranmış insanları artık hayatımda tutamam. O yüzden kendilerini Allah huzurunda akrabalıktan reddettim. Sizler bile onlardan daha yakınsınız bana. Anneme babama ve bana dua ettiniz; bana destek oldunuz en zor günlerde...Bu kadarcık bir yakınlığı göremedim ben onlardan. Sizce geri dönüşü olmayan bir günah mı işliyorum?

Bu arada teyzemin şov yapıyorsunuz diye söylenerek evi terketmesinin nedeni şu: Bizim onlara güleryüz göstermememiz, hoşgeldin demememiz.. Cenaze evinde güleryüz göstermek.... Allah hidayet versin..

ne kadar üzüldüğünü hırpalandığını güzel şeyler olsun diye çırpındığını görüyorum ben

ama sen şuan kaderinin değişeceği Rabbimizin el uzatacığı anlara yakınsın
sakın ki kalbini bozma değil beddua sana kötülük edenlere bile hayırlı dualar etki
Rabbinin katında yükselesin

unutma ki umut etmek Allahtandır

biri bana kötülük yaptığında onu affetmek için şey düşünüyorum bu da işimi kolaylaştırıyor. örnek veriyorum zina ediyoruz gıybet ediyoruz namaz kılmıyoruz yada namaz klıyoruz ama dünya kadar kaza namazımız var yalan konuşuyoruz vesaire Allahın huzuruna çıkıp tövbe edip ondan bizi affetmesini bekliyoruz belki hemen belki bi süre sonra Ya tevvab isminle Rabbim bizim tövbelerimizi kabul edip bizi affediyor peki biz kimiz kimi yarattık ( haşa yaratmak sadece Allaha mahsustur) o bizi affederken onun kullarını affetmemek nasıl olabiliyor . ve şöyle bir şey biliyorum günahları görüyoruz ama kişilerin tövbelerini bilemeyiz sen küçüksün bence büyüklük et affet. benim babaannem anneme çok eziyet etti geçen sene ramazan ayının arefe akşamında benim kkayınvalidemin ve nişanlımın yanında annemle kvgaya tutuştu ve halam bizi evden kovdu ve şuan babaannem ölmek için yalvarıyor annemler gitti anneme diyormuş ki bana dua et de öleyim ölmek çok zormuş ... bırak herkesin hesabını Rabbim sorsun onun hesabı hepimizden çetin...

Allah senden kat ve kat razı olsun canım bu hafta sonu başını ağrıtabilirim haberin olsun biriyle konuşmaya çok ihtiyacım ama beni anlayacak biri . iyiki varsın be canım iyi ki

Canım affetmek kolay..Tamam affettim gitti. Ama ben onlarla görüşmek istemiyorum. Babamı ve kardeşimi onlara ezdirmek istemiyorum. Öyle değişik insanlar ki, ne zaman onlarla görüşsek, mutlaka bize ağır konuşuyorlar; diken üzerindeyiz. Rahmetli annemi de delirten bunlar... Kadın bunların yüzünden sinir hastası oldu ve ben sıranın babama gelmesini istemiyorum.

Ne kadar değişik insanlar olduklarına ben sana şöyle örnek vereyim: Annem yoğun bakımda yatarken, elin yedi kat yabancıları bile gelip Kuran okudular bizim için. O sırada bunlar, telefondan alışveriş sitesinden ev eşyası beğeniyorlardı.

Tamam ben affettim. Ben kimim ki Rabbim kimleri affediyor. Ama görmek istemiyorum o kadar.

tamam sen affet arada mesafeler varken görüşmezsin zaten ama affetmemezlik yapma olur da karşılaşırsan yine bi selam ver yalandan da olsa nasılsın diye sor cenazeleri falan olursa da git bırak onlar kendi yaptıklarına yansın

Onlarda vicdanın zerresi yok. Allah beni affetsin.

Bu arada teyzemin şov yapıyorsunuz diye söylenerek evi terketmesinin nedeni şu: Bizim onlara güleryüz göstermememiz, hoşgeldin demememiz.. Cenaze evinde güleryüz göstermek.... Allah hidayet versin..

senin durumun hakkında ne yazsam yanlış olur diye düşünüyorum
çünkü sen onlara karşı belli ki kinlisin hee haksızmısın haklılık payın var elbet
yaşadıklarınızı en iyi sen bilirsin

canım bende babamın hiçbir kardeşi ve çocukları ile görüşmüyorum aramam sormam yolda görsem Allahın selamını verir geçerim

Bazı insanlarla görüşmekte hayırdan çok şer varsa, bence görüşmemek daha iyi. Kuran okumamıza şov yapıyorsunuz diye karşılık veren bir insandan ne gibi bir hayır gelir ki?

Allah senden kat ve kat razı olsun canım bu hafta sonu başını ağrıtabilirim haberin olsun biriyle konuşmaya çok ihtiyacım ama beni anlayacak biri . iyiki varsın be canım iyi ki

dün akşam arasaydın keşke bitanem
her zaman yanındayım ben senin
kalplerimiz bir olsun inşallah

Bazı insanlarla görüşmekte hayırdan çok şer varsa, bence görüşmemek daha iyi. Kuran okumamıza şov yapıyorsunuz diye karşılık veren bir insandan ne gibi bir hayır gelir ki?

canım kimin hayır kimin şer getireceğiniz Allahtan başka kimse bilemez
Affedecek olan da Allahtır
sen Allahın selamını ver her daim karşılık almasanda

canım kimin hayır kimin şer getireceğiniz Allahtan başka kimse bilemez
Affedecek olan da Allahtır
sen Allahın selamını ver her daim karşılık almasanda
Nerede bir tesettürlü görseler hakaret ederler; yobaz derler; Kuran okunmasına şov yapmak derler...Allah ıslah etsin. Zaten görmüyorum, selam da vermiyorum. Çok nadiren karşılaşsak da zaten onlar selam almamak için baş çeviriyorlar. Tek Allah affetsin beni, başka birşey istemiyorum. Onların yüzünden günaha giriyorum. Kendi günahlarım yetmezmiş gibi...

Allah hepimizi affetsin
bizimde hatalarımız yanlışlarımız büyük günahlarımız var

ama bşkalarının günahları daha çok gözümüze batıyor
tövbe edip etmediklerini de biz bilemeyiz canım Allah bilir

Ama aslolan tövbe ettikten sonra aynı hataya bir daha düşmemektir. Müslüman aynı hataya iki kere düşmez. Mesela bizler günlük hayatımızda Tövbe Estağfurllah kelimesini ne çok kullanırız. Pek çok insan da kullanır. Ama ihtiva ettiği anlamı ve üzerimize ne kadar büyük bir yük yüklediğini sorgulamayız. Allah cümlemize hidayet versin

Amin Allah bizlere hidayet versin tabi

İnsanoğluyuz defalarca aynı hatalara düşüyoruz
sen hiç aynı hatayı 2.kez yapmadın mı?
günlerce gecelerce bunun için tövbe etmedinmi?

müslüman aynı hataya 2 kez düşmez diyerek büyük ve ağır konuşuyorsun bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…