dini paylaşım alanı

3. Haftalık Plan

Böl ve yönet! 3 ay, ay, hafta… Kardeşim adımların bile belli olmalı. 1 ayının planı yetmez, haftanı planlaman şart, neyi nasıl yerleştireceksin, nasıl yer edinecek, neler olacak, 1 haftada neler yapmış olacaksın, hangi adımı atacaksın? Bunlar önemli. Her ayın özelliğine göre haftalık programları da kendi başına bir başlangıç ve son olarak toparlamalısın. Mesela şu konuya dair şu videolar ve şu yazılar, şu dua, şu ayet… Bunlar belli olmalı ki, boşluğun veya boşvermişliğin olmasın.

4. Günlük Plan

İşin özü zaten buraya gelmekti. İşte saat saat planlayacağın alan. Bize uzak gibi geliyor ama yapılabilir kardeşim. Şöyle düşün, önce haftalık programda bugüne denk gelen görevleri bir kenara yaz. Bir de günlük rutin yaptığın şeyleri. Daha sonra olağan gününü bir çiz. Okul mu var zamanlarını belirle, iş mi var güne yerleştir. Daha sonra en ufak boşluklarını bile bir düşün. Önünde günüm var, boşluklar belli, işler belli. Yapman gereken tek şey gerçekçi bir şekilde yerleşim yapmak. Mesela çalışıyorsun, akşam yorgun geliyorsan, Kuran’ı akşama bırakma, muhtemelen ertelersin. Kabaca şöyle gibi…

*Sabah namazı

Kuran Okuma (Kaç sayfa ise)

İşrak namazı

Dua vakti

Vakit varsa biraz okuma

İşe gidiş

*Öğle arası Namaz + Okuma

*İkindi namazı

İşten dönüş

*Akşam namazı + Zikirler

Video ders

Okuma

*Yatsı namazı

Dua

Yatış

Bu 3 ayda neler kazanmak istediğin sana bağlı ama şu 3 şeyi mutlaka edin kardeşim. Dua alışkanlığı, zikirler, Kuran okuma! (Tabii namaz kılıyoruz değil mi :)) Herkes kendi durumuna göre uyarlayabilir ama bunlar olmadan olmaz! Ne yaparsan yap, Ramazan’dan nasıl çıkarsan çık ama bu 3 şeyi almadan çıkma!

Dualarımız sizinle, sizin de bizimle olsun inşaAllah. Allahım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.

Paylaşmak Sünnettir:

{total}<\/strong>shares<\/small>"}" style="box-sizing: border-box; -webkit-tap-highlight-color: transparent; -webkit-font-smoothing: subpixel-antialiased; text-align: center; display: inline-block; margin-right: 15px;">232SHARES

Share on TwitterShare on Facebook
NİSAN 21, 20160 LİKE 1,320
Prof. Dr. Nevzat Tarhan’dan iyi, başarılı ve mutlu çocuk yetiştirmenin kuralları şöyle;

1- Çocuk yetiştirmenin birinci adımı, çocuğun şefkatli-karakterli anne-babasıyla huzurlu bir ortamda büyütülmesidir.

2- Anne-babanın çocuğu kendi parçası olarak görüp onun hayatı hakkında her şeyi bilmeye çalışması doğaldır ancak çocuğun da özeline saygı duyulmalı ve kendini özgür hissetmesine fırsat tanınmalı.

3- Çocuğun mutluluğu, ebeveynin mutluluğunun önüne geçmemeli. Ancak ikisi arasında sağlıklı bir denge kurulmalıdır.

4- Ebeveyn, çocuğunu bütün güçlüklerden korumak yerine, ona sorumluluk duygusunu ve güçlükleri birlikte aşmayı öğretmelidir.

5- Ailenin yükünü ebeveynin tek başına taşıması yerine, anne-baba ve çocuğun da içinde olduğu bir takım oluşturup sorumluluklar ve hayat paylaşılmalıdır.

6- Anne-baba, çocuğunu yorucu, zor işlerden korumak yerine çocuğunu hayata hazırlamak görevini üstlenmeli.

7- Anne –babalar, çocuklarının sorunlarını dinlemeli, çözümünü çocukla birlikte aramalı.

8- Anne-baba çocuklarının, koydukları kurallara itaat etmesini beklemeli, ancak onların da kurallara itiraz hakkının olduğunu unutulmamalıdır. En etkili emrin de seçenek sunmak olduğu bilinmelidir.

9- Anne-babalar, çocukların sözlerini yetişkin insan gibi dinlemeli, ancak onlardan büyük insan gibi davranmalarını beklememelidir.

10- Disiplin ve nasihatin yumuşak ve devamlı olması halinde etkili olduğu, nasihatte örnek olmanın da önemi unutulmamalıdır.

11- Çocukların arkadaşları ve sosyal hayatı yakından takip edilmeli ancak fazla müdahale edilmemelidir.

12- Ebeveynin, çocuğunu hayat köprüsünden geçirmekten ziyade o köprüden nasıl geçeceğini öğretmesi gerektiğini bilmeli.

| Prof. Dr. Nevzat Tarhan

hoş buldum :)

nasılsın ne var ne yok cansum :)
çok şükür iyi olmaya çalışıyorum bende haftasonu burada değildim
kuzenimin asker eğlencesi vardı uzunköprüye gidip geldik
biraz namazlarımı eksik ve vaktinden sonra kılmak zorunda kaldım yolculuk falan yaptığımız için...

Allah kabul etsin
kuzenin sağsalim gidip gelsin inşaallah

ben de tatilde bikaç namazımı kılamadım..
ne acı değil mi
düzen değişince sabah kalkamamak ne acı..

bi yazı okumuştum
''müslüman olduğu yeri islama uygun hale getirendir'' yazıyordu..

bunu başarabilmek ümidiyle..ç

çok güzel cnm ellerine sağlıkk

günaydın kızlar hafta sonu net yoktu giremedim paylaşımlarınızın hepsini okudum ellerinize sağlık

aynen canım ama insan ister istemez etkileniyor senin evin ddeğil rahat hareket edemiyorsun

Sabah namazı

Kuran Okuma

Dua vakti

namazlar kılınacak

günlük bir elişi (elemeği ) işle uğraşılacak..

‘Kendini Aşmanın Yolu’na Varmak İsteyenlere İmam Gazâlî’nin Tavsiyeleri
{total}<\/strong>shares<\/small>"}" style="box-sizing: border-box; -webkit-tap-highlight-color: transparent; -webkit-font-smoothing: subpixel-antialiased; text-align: center; display: inline-block; margin-right: 15px;">337SHARES

Share on TwitterShare on Facebook
NİSAN 20, 20160 LİKE 1,255

Ey dostum! Gözlerini kapat ve bak; ne görüyorsun?

Eğer hiçbir şey görmüyorum diyorsan, bu bir hatadır. Aslında görüyorsun; fakat vücudunun zulmeti (karanlığı) sana basiretinden daha yakın olduğu için, basiret gözünü bulup kullanamıyorsun. Eğer basiret gözünü bulmak ve gözlerini kapattığın halde önünü görmek istiyorsan; vücudundan bir şeyleri noksanlaştır yahut ondan biraz uzaklaş. Ondan bir şeyi noksanlaştırman veya az da olsa ondan uzaklaşman mücahededir.

Mücahede, Allah‘tan (celle celâluhû) gayri şeyleri vücuttan defetmek yahut onları öldürmek için bütün gayreti ortaya koymaktır. Allah’tan (celle celâluhû) gayri şeyler vücut, nefis ve şeytandır. Bu gayretin sonuç vermesinin bazı yolları vardır:

1. Zamanla gıdayı azaltmaktır.

Vücudun, nefsin ve şeytanın kuvveti gıdadan olmaktadır. Gıda azalınca onların etkisi de azalır.

2. Kendi (tercih) seçimini terk edip, onu güvenilir bir mürşidin tercihinde fâni etmektir.

Bunu, mürşidin kendisi için en uygun olanı tercih etmesi için yapmalıdır. Gerçekten, terbiye yolunun başındaki Hak yolcusu, büyük adamların ulaştığı yaşa ve başa ulaşmayan küçük çocuk gibidir; yahut o malını saçıp savuran dengesiz kimse gibidir. Böyle olanların başına, işlerini sevk ve idare edecek bir sorumlu, velî, hakîm yahut sultan gereklidir.

3. Faziletli ameller ile meşgul olmaktır. Cüneyd-i Bağdadi’ye göre bu ameller şunlardır:

• Devamlı abdestli bulunmak.
  • Devamlı oruç tutmak.
  • Devamlı halvette olmak.
  • Devamlı ‘Lâ ilâhe illallah’ zikrini yapmak.
  • Devamlı kalbini mürşidine bağlamak. İşlerinde kendi akıl ve tasarrufunu bir kenara bırakıp mürşidinin tasarrufuna tâbi olarak meydana gelen olaylarda onun ilminden istifade etmek.
  • Devamlı kalbe gelen boş düşünce ve vesveseleri kalpten silip atmak.
  • Fayda olsun zarar olsun Allah’a (celle celâluhû) karşı her şeyde itirazı terk etmek.
  • Allahu Teâlâ’dan (celle celâluhû) cenneti yahut ateşten korunma gibi şeyleri istemeyi terk edip devamlı O’nun (celle celâluhû) rızasına yönelmek.

Müşahade makamında vücut, nefis ve şeytanın durumu arasında fark vardır.

Vücut, ilk halinde koyu bir karanlık içindedir; biraz temizlenince önünde siyah bir bulut şeklini alır. Vücut, şeytanın tahtı ve tasarrufu altında olunca, kırmızı olur. Vücut, ıslah edilip şeytanın etkileri yok edilince ve üzerindeki haklar korununca temizlenir, yağmur bulutu gibi beyaz olur.

Nefis, ortaya çıktığında rengi göğün rengi gibi mavidir. Nefsin, suyun kaynağından çıkan göze gibi kaynayan kanalı vardır. Nefis şeytanın tahtı ve hâkimiyeti altında olunca, sanki bir karanlık ve ateş kaynağı olur; o zaman hayır için hareketi çok aza iner; çünkü şeytanda hiçbir hayır yoktur.

Nefsin vücuda bir şeyler akıtması ve terbiyesi ona bağlıdır. Nefis mânevî kirlerden arınıp temizlenince, üzerine hayır akar ve ondan hayır çıkar. Eğer nefse kötülük akarsa, bu defa kendisinden şer ve kötü işler çıkar.

Şeytan, safi olmayan bir ateştir; büyük bir şekilde küfür zulmetleriyle karışmıştır. Bazen senin önünde uzun boylu, heybetli bir zenci şeklini alır; sanki senin kalbine girmeye çalışan biri görünümdedir.

Eğer ondan kurtulmak istiyorsan; kalbinin içinde: ‘Ey darda kalıp yardım isteyenlere yardım eden Allahım! Bize yardım et!’ diye söyle; o senden kaçar.

Kaynaklar:

• Hüccetü’l-İslam / İmam Gazâlî (Hak Yolunun Esasları- Semerkand)
Paylaşmak Sünnettir:

pembesu33 sen nasılsın bebiş nasıl
doğum vs durumları belli mi
şu sıralar rahat mısın
rahatım cnm sadece artık kıpırdamalar fazlalştı yani 2 kişi yaşadığın bariz ortada yatmak ta kalkmakta zorluk uyumak zor ve endişelerim başladı her gece ruyamda doğumla ilgili konular göruyorum. ama iyiyim sorunsuz bi şekilde günlük hayatım adevam edıyorum. çarşamba kontrolum var umarım bebeğimde iyidir. :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…