dini paylaşım alanı

ben unuttum dün akşam şükür namazı kılmayı rabbm bu akşam nasip eder inşallah

Belli bi zamanı yok canım. istediğin vakitte kerahat vakti hariç kılabilirsin. ben sadece perşembe geceleri ekstra birşeyler yapmaya çalışıyorum o yüzden

Allah kabul etsin canımm ne güzel yapmışssın detaylı söylediğinde iyi oldu çok bilgim yok yanlış birşey yapmiyim
bizde C cansu_tr ile vakıa okuduk 41e tamamlayamadık ama olsun bu akşam devam ederiz inşallah

ben de yardım etmek isterdim ama ben de bu ara kardeşim için 41 vakıa okuyorum

canım bende sana bununla ilgili yazacaktım akşam ben pek okuyamadım biliyorsun haber vrdim sana biz bu vakıa süresini salı gecesi mi duasını bitirsek o gece duasını yapsak salı akşamı kandil akşamı çünkü

nasıl istersen canım bende senin kadar okuyabildim eşim işten geldi yemek derken geç oldu uyudum
akşam konuşuruz bi orta yol buluruz :)

sen dua ederken Allah a dah arahat kendini içini nasıl açıp anlatabiliyorsan öyle yapmalısın bence..

ben de saatlerce konuşurum bazen..ama türkçe hep..

Keske arapcayi bilsekte oyle tam anlamiyla okuyasak tabi.

Bir de sayilarla ilgili takintim var 19 kez okunacak 117 tesbih cekilecek

Bu sayilarin ne hikmeti olabilir sizce ?

Kuran kursundaki hocamiz kuranda boyle sayilar belirtilmedigini soylemisti.

sayılar konusunda şöyle bi kanıya sahibim..

i bi hocanın da yorumu bu yönde..

100 kere La İlaha İllallah denir; belki bi başkası bi kere der öyle titreyerek hisli okur ki 100e bedel olur..

önemli olan hissederek okumak diye düşünüyorum..

efendimizin sayılarla yaptığı şeyyler varmış elbette..

nasıl oldun bakalım
toparladınmı kendini?

öncelikle halimi hatırmı sorma inceliğinden ötüü bin teşekkür edeirm canım

çok şükür daha iyiyim

yavaştan toparlanıyorum inşaallah

dün 5 sayfa Kur an ımı okudum Rabb im kabul buyursun inşaallah

düzenim daha güzel şekilde oturuyor ...

sen nasılsın ne var ne yok

çok sevindim Rabbim devamlı okumayı nasip etsin inşallah

rica ederim canım benim
maşallah daha da iyi olasın inşallah
Allah kabul eylesinn

çok şükür iyiyim bende birkaç problem vardı halloluyor Rabbimize bin şükür

"3. Geleneksel Benim Namaz Şenliğim" etkinliği
Yaşları 3 ile 5 arasında değişen kızlı erkekli 2 bin anaokulu öğrencisi 'Namaz Şenliği' kapsamında İstanbul Ataşehir'deki Mimar Sinan Camisi'ne götürüldü. Kızlar kırmızı başörtüsü, erkekler beyaz takke takmıştı.

Haberin diğer fotoğrafları için tıklayın

"3. Geleneksel Benim Namaz Şenliğim" etkinliği kapsamında, 45 anaokulundan 2 bin çocuk öğle namazı kıldı.

Mutlu Şirinler Çocuk Evi’nin küçüklere milli ve manevi değerleri aşılamak için gerçekleştirdiği çalışmalar çerçevesinde, İnsan ve Medeniyet Hareketi Anadolu’nun destekleriyle bir araya gelen 45 anaokulundan 2 bin öğrenci Ataşehir Mimar Sinan Camisi'nde bir araya geldi.

Burada öğle namazını kılan öğrencilere, günün anısına, içinde seccade, madalya, lokum, balon ve namaz boyama kitabı bulunan paketler hediye edildi.

Minik öğrencilerle öğle namazını kılan Ataşehir Müftüsü Şakir Pinal, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugünün kendileri için müstesna bir gün olduğunu anlatarak, "Özellikle çocuklarımızın cami ile buluşması ve cami saflarında yerlerini almaları, onların gönüllerinin İslam'a ısındırılması, İslam'ın sevdirilmesi noktasında fevkalade bir faaliyet. Geleceğimiz ve yarınlarımızın teminatı olan bu yavrularımız için de heyecan dolu bir gün. Bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Mutlu Şirinler Çocuk Evi Müdürü Hülya Deniz de etkinliğinin amacının çocuklara namaz kılmanın önemini aktarmak olduğunu belirterek, "Çocuklarda bir namaz farkındalığı oluşturmak amacıyla 3 yıldan beri bu etkinliği düzenliyoruz. İlk yılımızda 500 öğrenciyle başlarken, ikinci yılımızda bin 100 çocuk, bu yılda 45 ana okulunun katılımıyla 2 bin çocukla etkinliği gerçekleştiriyoruz. Amacımız, namaza bir farkındalık oluşturmak, çocuklara namaz sevgisini kazandırmak ve camilerimizin önemini, cemaatle namaz kılmanın önemini çocuklara aşılamak." ifadelerini kullandı.

http://www.milliyet.com.tr/-3-geleneksel-benim-namaz-gundem-2236060/

Yol Açık Sen Yeter ki Yola Çık
YediHilal Üniversite Komisyonu, "Yol Açık Sen Yeter ki Yola Çık" buluşmaları adı altında türkiye'nin dört bir yanındaki üniversiteli ümmetçi gençleri Darıca'da buluşturdu.

İki gün süre ile gerçekleştirilen kamp, sohbet ve eğitimlerin yanında çeşitli aktivitelerle renkli anlar yaşattı.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını YediHilal Üniversite Komisyonu Başkanı Burak Yakar gerçekleştirdi. Yakar, YediHilal Derneği adı altında ‘’Yolumuz Açık, YolAçık’’ düsturunu benimseyerek bu kampı gerçekleştirdiklerini ve bu vesileyle teşkilat içerisinde muhabbet ortamı oluşturmak istediklerini ifade etti.

Kampın ilk konuşmacısı YediHilal Meclis Üyesi Halit Bekiroğlu oldu. Bekiroğlu, "Biz Rabbimize kulluk görevi ile sorumluyuz. Bu sebepledir ki mesleklerimizin bütün gayesi Allah'ın rızasını kazanabilmek olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Öğle namazı ve öğle yemeğinden sonra gençler tanışma ve kaynaşma toplantıları yaptılar.

Programın öğlenden sonra ki sohbetini özellikle gençler tarafından sevilen YediHilal Akil Adamlar Heyeti üyesi Nureddin Yıldız Hocaefendi verdi. Gençlerin büyük ilgi ile dinlediği sohbette Nureddin Yıldız Hocaefendi Müslüman gencin farkındalık bilinci ile hareket etmesini şu ifadelerle açıkladı: "Ümmetin genç adamdan beklediği şey senin farkındalığın olmalıdır. Beş vakit namaz kılmakla oruç tutmakla farklı olunmaz. Bunlar zaten Müslümanın hayatında olmalıdır. Bu sebeple bizler farklı olmak için uğraşmalıyız. Sıradan insanlar zaten nüfus müdürlüğünde kayıtlıdırlar. Ancak Allah'ın davasını üstlenebilmek için farklı Müslüman olma gayreti içerisinde olacağız."

Sohbetin ardından okçuluk, futbol, voleybol gibi çeşitli alanlarda aktiviteler gerçekleştirildi.

Programda Yedi Hilal Derneği Genel Başkanı Mustafa Enesoğlu konuşmalarını gerçekleştirdiler. Enesoğlu, Yedi Hilal'in temel prensiplerini, neleri hedeflediklerini, hedeflere nasıl ulaşacaklarına dair bilgileri üniversite öğrencileri ile paylaştı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde bir araya gelen üniversiteli gençler sevilen ezgi ve marşları büyük heyecanla seslendirdiler.

Programın ikinci gününde Yazar Metin Karabaşoğlu ‘’Genç Sahabeler’’ konulu sohbetiyle üniversite öğrencilerine hitap etti. Karabaşoğlu, İslam dininin gençler ile yürüdüğünü dillendirerek şöyle açıkladı: ‘’Gençlerin benlik inşası yaşlı insanlara göre daha azdır. Bu gelecek inşa etmek meselesinde de böyledir. Genç, yaşlı insanlar gibi geleceğini çok sıkıntı etmemesinden dolayı İslam sancağı hep onların omuzunda olmuştur.’’

Kamp, dilek ve temenniler alınarak dualar eşliğinde son buldu.

Keşke medyaya yansıtmasalarmış. Durduk yere kendilerini elitist laik kesimin hedefi haline getiriyorlar. Şimdi bir sürü gereksiz polemik olacak; vay efendim el kadar bebelerin başına takke giydirmişler de bilmem ne...

İLİM FARKINDALIĞI
Öğretmen bir gün öğrencisini yanına çağırır ve der ki;
-Şimdi sana bir kağıt vereceğim ve sen bu kağıttan 10 tane daha hazırlayacaksın. Sonra o hazırladığın kağıtları tanıdığın kişilere dağıtacaksın.Aradan 1 gün geçtikten sonra da yazdıklarını hatırlayıp hatırlamadıklarını soracaksın.
Öğrenci yapması gerekenleri aynen uygulayıp.Öğretmeninin yanına geri döner ve der ki;
-Söylediklerinizi aynen yaptım ve 10 kişiden 6 sı hatırladı.
Öğretmen öğrencisine;
-Şimdi git o hatırlayan kişilerin kaçı kağıtta yazılanı uyguluyor diye kontrol et.
Öğrenci bir süre sonra gelir öğretmeninin yanına.
-Çok şaşırdım! Hatırlayanların sadece 2 si uyguluyor ve gidip sorduğumda "- biz zaten yapıyorduk." dediler.
Öğretmen tebessümle karşılık verir.
-Sana söyleyeceklerimi git farklı 10 kişiye söyle ve aynı şekilde 1 gün sonra kaç kişi hatırlıyor diye bak.Uyguluyorlar mı diye kontrol et.
Öğrenci öğretmeninin dediklerini yapar ve geri döner.
-10 kişiden 4 ü hatırladı.Hatırlayanlardan 3 ü uyguladı.
Öğretmen öğrencisine son olarak;
-Şimdi git ve sana yazacağım kağıdı 10 kişiye yazarak ver ve vermeden önce yazılanı uygula ve kağıtları dağıttıktan sonra da onlara ne yaptığını sebebiyle anlat. Daha sonra o kişileri daha önce yaptığın gibi gözlemle.
Öğrenci bir süre sonra gelir ve şankın bir edayla;
-10 kişiden 9 u hatırladı ve 8 i uyguladı. Sebebini anlayamadım!
Öğretmen gülümseyerek;
-Sana ilk yazdığım kağıt bir ayetti. Sana ilk söylediklerim ezandı. Son olarak yazdığım 5 vakit namaz ve açıkladığın gerekliliği,güzelliği ve Allah katında mükafatının ne olacağı.
Sözlerine devamla;
-Unutmaki insanlar okumaktan acizdirler ve okuduklarını ciddiye almazlar. Bu yüzden Kuran okumak ağır gelir çoğuna.
-İnsanlar dinlemeyi daha çok sever çünkü zahmetsizdir. Bu yüzden çoğu insan ezanı dinler aklında kalır ama azı söylenene itibar eder.
-En sonunda ise sen küçük yaşına rağmen 5 vakit namaz kılarak o insanlarda utanma duygusu sağladın ve kimisine örnek oldun.Yazılı olarak verince o insanlarda hırs duygusunu pekiştirdin ki çoğu insan sana gıpta ile bakmıştır.
Sonra yaptığının güzelliklerini, gerekliliğini ve mükafatını anlatarak o insanlarda umut duygusu sağladın ve çoğunu Bu yola teşvik etmiş oldun.
Öğretmen sözlerini şu cümleyle bitirir;
-İşte biz insanlar bizi yaratan Allah'a karşı acizliğimizi bilip yaptığımız günahlardan utanarak ve muminlerin yaşantısına bakıp onlara gıpta edip onlar gibi yaşamaya çalışarak ve neyi ne için yaptığımızı bilerek yaşamalıyız.

Ali Olğar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…