ben şuan ayakta uyuyuorum resmen kendime gelemem sanki*hayırlı haftalar olsun kuzum
*bugün inşaallah 11 de randevumuz var..bakalım paşamız nasıl ne yapar..
merak ederim..
insan telaşlanıyor..
*namazlarımızın eksiksiz tamamlayalım bugün inşaallah...
*aktif olalım uyku uyuşukluğa teslim etmeyelim kendimizi ...
Rabbim hiçbir emeği boşa çıkarmıyor gülüm sen merak etme. Onlar itikadı zayıf insanların kuruntusu. Ben nice sınavlara girdim; birçok yerden elendim; sabahlara kadar çalışır, sabah da işe giderdim; günde 7-8 bardak kahve içerdim ayılmak için; beyin kanaması geçirmediğime çok şükür. gençliğim güzelliğim heba oldu kendime bakamamaktan. Birçok yerde hakkım gaspedildi. Sonunda Rabbim emeklerimin karşılığını verdi. Bana da çok laf sokan oldu. Sinirimden ağlayamazdım bile.Canim nurettin hocayi cok srverim saygi duyarim. Kitaplarini da okuyorum. Bu videosunu izlememistim allah razi olsun.
Kesinlikle onemli olan icten okumak. Sayilarin cok bir anlami yok.
Ben salati tecrifiye okudugumda gunde 50 tane okuyordum. Ve farkettigim bunun 3-5 tanesini hissederek okuyorum.
Nikah tarihinden itibaren 1 yıl içinde sözleşmeni feshedersen kıdem tazminatını alabilirsin gülüm. Hakkını yedirme. Kaç yıldır çalışıyorsun o şirkette?böyle insanları hayatımdan çıkartamıyorum şuan itibariyle çünkü şirkette oluyor bütün bu olanlar . Rabbim nasip ederse nikahımı kıydıktan sonra burada çalışmaya devam etmek istemiyorum zaten
1 mayısta iki bitti canımNikah tarihinden itibaren 1 yıl içinde sözleşmeni feshedersen kıdem tazminatını alabilirsin gülüm. Hakkını yedirme. Kaç yıldır çalışıyorsun o şirkette?
İki maaş tutarı kıdem tazminatı hakkın var; belki daha fazla. Kullanmadığın yıllık izinlerin de paraya dönüşür eğer işten ayrılırsan. Almadan çıkma canım.1 mayısta iki bitti canım
yok zaten nikahı kıydıktan sonra ayrılmayı düşünüyorum en fazla bi sene daha dururum Allahın izniyle 2 sene katlandım bi sene daha katlanırım yıllık izinlerimi kullandım onlar ne kadar kullanmamı istemese deİki maaş tutarı kıdem tazminatı hakkın var; belki daha fazla. Kullanmadığın yıllık izinlerin de paraya dönüşür eğer işten ayrılırsan. Almadan çıkma canım.
Duanın Kabul Edileceği 9 Vakit
1- Gecenin son üçte birinde
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’e:
– Hangi dua daha çok kabul edilir? diye sordular.
– “Gecenin son saatlerinde ve farz namazlardan sonra yapılan dua” buyurdu.
[Tirmizî, Daavât 79]
2- Ezan okunurken
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“İki şey vardır, asla reddedilmezler: Ezan esnasında yapılan dua ile, insanlar birbirine girdikleri savaş sırasında yapılan dua.”
[Muvatta, Nidâ 7, (1, 70)]
3- Ezan ile kamet arasında
“Ezan ile kamet arasında yapılan dua reddedilmez.”
çoook güzel cnm ellerine sağlık
[Ebû Dâvûd, Salât 35]
4- Secdede
“Kulun Rabbine en yakın olduğu hal secde halidir. İşte bu sebeple secdede çok dua etmeye bakın!”
[Müslim, Salât 215]
*Hanefilere göre bir kimsenin namazı esnasında insanların alalade sözlerine benzeyen sözler ile dua etmesi caiz değildir. Mesela “Allah’ım bana şunu ver, bunu ver.” demek gibi. Yahut insanlardan elde edilmesi mümkün olmayan: “Allah’ım bana falanca hanımı ver.” demek gibi. Bu tahrimen mekruhtur.
Hanefiler bu konuda şu hadise dayanmaktadır: “Bu namazda insanların sözlerinden bir şey söylemek caiz olmaz. Namaz ancak bir tesbih, tekbir ve Kur’an okumaktır.” (Müsned, 5/447-448; Nesaî, Sehv, 20; bk. Müslim, Mesâcid, 35; Ebû Dâvûd, Salât, 174)
5- Farz namazlardan sonra
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’e:
– Hangi dua daha çok kabul edilir? diye sordular.
– “Gecenin son saatlerinde ve farz namazlardan sonra yapılan dua” buyurdu.
[Tirmizî, Daavât 79]
6- Yağmur yağarken
“Müslüman kişi için üç vakit vardır, onlarda dua ederse, sıla-i rahmi kıran ve günah olan bir şey taleb etmedikçe, kendisine mutlaka icabet edilir: Namaz için müezzin ezan okurken susuncaya kadar, savaşta iki saf karşılaşınca Allah aralarında hükmedinceye kadar, yağmur yağarken kesilinceye kadar.”
[İbrahim Canan, Kutub-i Sitte Tercüme ve Şerhi, Akçağ Yayınları:6/524]
7- Yolculukta iken
“Makbul olduğunda şüphe bulunmayan üç dua vardır:
Mazlumun duası; misafirin duası; babanın çocuğuna duası.”
[Ebû Dâvûd, Vitr 29]
*Allah katında makbul dualardan üç tanesine işaret eden hadisimizin Riyazüs Salihin’de Yolculukda Dua bölümünde zikredilmesi, misafirin duası ile ilgili kısmından dolayıdır.
8- Ramazan ayında
“Ramazan`ın ilk gecesinde Cennet kapıları açılır. Her gece sabaha kadar bir münadi seslenir: Günahlarının affedilmesi için istiğfar eden yok mu? Tevbe eden yok mu? Allah tevbesini kabul buyursun. Dua eden yok mu? Cevap verilsin. Kendisi için bir şey isteyen yok mu? isteği hemen karşılansın.”
[Müsned, 4:22]
9- İftar ederken
“Oruçlunun iftar vaktindeki duası reddedilmez.”
[Tirmizi,Daavat,129]
Unutmayınız!
“Allah’a dua eden herkese Allah icâbet eder. Bu icâbet, ya dünyada peşin olur, ya da ahirete saklanır, yahut da dua ettiği miktarca günahından hafifletilmek suretiyle olur, yeter ki günah talep etmemiş veya sıla-ı rahmin kopmasını istememiş olsun, ya da acele etmemiş olsun.”
ben ben ben ama mazeretlenmem inşallahyarın oruç tutacaklar parmak kaldırsın
Ben geçen sene regaip kandili öncesinde dua etmiştim, Rabbim reglimi geciktir, oruç tutayım diye; ilk defa o zaman gecikmişti , tutmuştum orucu. ama miraç kandilinde iftara 10 dakika kala regl oldumben ben ben ama mazeretlenmem inşallah
Ben geçen sene regaip kandili öncesinde dua etmiştim, Rabbim reglimi geciktir, oruç tutayım diye; ilk defa o zaman gecikmişti , tutmuştum orucu. ama miraç kandilinde iftara 10 dakika kala regl oldum
Bende cok emek verdim cok kitap bitirdim uykusuz kaldim, temelim yoktu 2 sene hazirlandim insallah bana da kismet olur memur olmak. Ozel sektorde cok sansim yok. Esim polis uzun sure ayni sehirde kalamayacagiz.Rabbim hiçbir emeği boşa çıkarmıyor gülüm sen merak etme. Onlar itikadı zayıf insanların kuruntusu. Ben nice sınavlara girdim; birçok yerden elendim; sabahlara kadar çalışır, sabah da işe giderdim; günde 7-8 bardak kahve içerdim ayılmak için; beyin kanaması geçirmediğime çok şükür. gençliğim güzelliğim heba oldu kendime bakamamaktan. Birçok yerde hakkım gaspedildi. Sonunda Rabbim emeklerimin karşılığını verdi. Bana da çok laf sokan oldu. Sinirimden ağlayamazdım bile.
yarın kendimize bi liste hazırlayalım şunları yapacağız diye ne dersinizSahihuban eilenn BEYAZ KURT Safransari pembesu ? atıyorum mesela esmaül hüsnanın her esmasını 33 kere okumak, salavat çekmek, kelimei tevhid getirmek , eve gidince yasin tebareke amme gibi süreleri okumak ve mümkünse bu gece teheccüd namazına kalkabilmek , kaza namazı kılmak
aynen böylelikle kendimize hedef koymuş oluruz ona göre hedefimize ulaşıp ulaşamadığımızı da görmüş oluruzçok güzel olur cansucum ertesi günde yaptıklarımızı yapamadıklarımızı yazalım buraya inşallah
ben gündüz vakti Kuran okuyabilirim; esma çekerim; tevhid çekerim. ama eşim evde olduğu için akşam ancak yemek bulaşıkla uğraşırımaynen böylelikle kendimize hedef koymuş oluruz ona göre hedefimize ulaşıp ulaşamadığımızı da görmüş oluruz
evet aklınızdan geçenleri yazın en son listeyi oluşturalım
ben gündüz vakti Kuran okuyabilirim; esma çekerim; tevhid çekerim. ama eşim evde olduğu için akşam ancak yemek bulaşıkla uğraşırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?