harika bi uygulama olmuş canım benimTÜBİTAK’tan İlginç Proje: 5 Dakikada Helal Et Testi
Son dönemlerde garip projeleri ile dikkat çekenTÜBİTAK‘tan bu sefer de tartışmalı bir proje daha ortaya çıktı. TÜBİTAK’a bağlı Marmara Araştırma Merkezi (MAM)Gıda Enstitüsü tarafından yürütülen proje kapsamında “5 dakikada helal et testi” adında yeni bir proje geliştirildi.
Proje yürütücüsü Dr. Mediha Esra Yayla, TÜBİTAK MAM tarafından 350 Bin Lira bütçe sağlanan projenin 2.5 yıl önce başladığını belirtti. Projenin iki kısımdan oluştuğunu ifade eden Yayla, ilk kısımda et ürünlerinde sakatat ve yabancı doku testiyle, doğrudan tüketicilerin kullanabilecekleri kitlerin geliştirilmesini amaçladıklarını söyledi.
Testin, evde kolaylıkla uygulanabileceğine işaret eden Yayla, “Siz et ürününüzden ufak bir miktar kesiyorsunuz. Suyun içinde hafiften ezerek çözüyorsunuz. Buradan suya geçen proteinlerden sonuç alabiliyoruz. Suyun akışını gözlemlemeniz gerekiyor. Daha sonra 5 dakika içinde orada bir bant oluşumu gördüğünüzde ‘evet burada domuz eti var’ ya da görmüyorsanız ‘yok’ diyorsunuz. Aslında bir hamilelik testi kadar basit, aynı mantıkla çalışan bir test. Bunda da çift bant ya da tek bant görürsünüz. Çift bant var demektir, tek bant yok demektir. Hamilelik testi mantığıyla domuz varlığını tespit eden bir test yaptık. İnsanlar aldıkları et ürünlerini evlerinde denetleyebilirler.” dedi.
Dünya genelinde gıdada bir devrim yaşandığını, sektörde sistemlerin değiştiğini bildiren Yayla, şunları kaydetti: “Biz farkında olmadan helal olmayan ürünlere kaymak zorunda kaldık. Gıda hileleri bir yandan, hazır üretilmiş gıdaların içindeki helal olmayan gıda maddeleri bir yandan… Sadece Türkiye’de yaşamıyoruz. Birçok kişi yurt dışına gidiyoruz, uçaklara biniyoruz, yabancı restoranlara gidiyoruz. Böyle bir testin varlığı herkesi rahatlatacaktır. En azından ceplerinde, çantalarında taşıyabilecekler. Kimseyi ürkütmeden 5 dakika içinde yapabilecekleri bir test bu. İnsanların çok hoşuna gidecek. Biz şu anda bunu domuz eti için yaptık ama daha sonrasında at ve eşek eti için de uygulamayı düşünüyoruz.”
Paylaşmak Sünnettir:
ben Kuranı Kerimde zeytinin 7 kez geçtiğini ve incirin bi defa geçtiğini bilmiyordum7 Japon Bilim Adamı Müslüman Oldu!
El Ezher Üniversitesinde şifalı bitkiler ve ilaç profesörü ve eski dekanı olan Dr. Taha İbrahim El Halife 7 Japon Araştırmacının nasıl Müslüman olduğunu anlattı.
7 Japon Bilim Adamı Müslüman Oldu!
Japon Bilim adamları “İncir ve Zeytin” Kur'anda belli bir sayıda geçiyor diye Müslüman oldu.
maganin.com sitesinin haberine göre Japonyalı bir araştırma grubu, kendilerinin şu anda elde ettikleri araştırmaların sonucunu Kur’an-ı Kerim’in önceden beyan ettiğini öğrenince Müslüman oldular.
Japonyalı grubun Müslüman olma hikayesi bir protein maddesini araştırmayla başladı.
Bu madde çok az miktarda insan ve hayvanların beyninde salgılanmakta ve kükürtle dolu olarak salgılanan bu madde demir ve fosforla karışabilme özelliğine sahip.İ nsan bedeni için büyük önem taşıyan bu madde nispi kolesterol düşmesine neden olmakta ve aynı şekilde kalbi güçlendirmek ve nefes kontrolü için faydalıdır.
İnsanda 15 yaşından sonra salgılanmaya başlayan bu madde 35 yaşına kadar artmakta ve 60 yaşında ise azalmaktadır.
Bu nedenle bu madde insan bedeninde kolay elde edilebilecek bir madde değildir. Ayrıca bu madde hayvanlarda daha az bulunmaktadır.
Japonyalı bu grup bitkiler arasında, yaşlılık nedenlerini azaltan bu madde hakkında araştırma yapmaya başladılar ve bu maddeyi Kur’an-ı Kerim’in “et-Tin ve ez-Zeytun” olarak adlandırdığı incir ve zeytinde buldular.
Araştırmalar sonucunda incir veya zeytinin yalnız başına insan sağlığı için yeterli olmadığı doğru olanın ikisinin karıştırılması olduğu ortaya çıktı. Bu Japon bilim adamlarına göre en faydalı yöntem 1 incirle 7 zeytinin tüketilmesiydi.
Daha sonra Arabistan'lı “Taha İbrahim” adındaki bir doktor, Kur’an-ı Kerim’de zeytin kelimesinin 6 defa sarih bir şekilde ve bir defada Müminun Suresinde zımni olarak geçtiğini (yani toplam olarak 7 defa oluyor) İncir kelimesinin ise 1 defa zikredildiğini anlayınca Kur’an-ı Kerim’den topladığı bütün bilgileri toplayıp Japonyalı araştırmacı gruba gönderdi. Bu bilim adamları bu bilgilerden emin olduktan sonra İslam dinine müşerref
Çok şükür sabah namaza kalktım 3 gündür kardeşimde namaza kalkıyor sonra yasin ve cuma süresinin okudum uyudum :)hayırlı sabahlar :)
nasılsınız canlar ne var ne yok
Çok şükür sabah namaza kalktım 3 gündür kardeşimde namaza kalkıyor sonra yasin ve cuma süresinin okudum uyudum :)
o kadar uykusuz olmama rağmen çok mutluyum sen nasılsın taze anne
benim için daha yarın var maalesef canım senin öyle olman normal be canım artık daha da ağırlaşacaksınbin şükür :)
bu hafta biraz fazla uykulu geçti gibi..kendimi yorgun hissediyorum hep :
sanki her yerim kırılıyor gibi
inşaallah bugün son iş günü haftanın..
iki gün dinlenme ..
hayırlarla bakalım :)
benim için daha yarın var maalesef canım senin öyle olman normal be canım artık daha da ağırlaşacaksın
inşallah canım benim :) Rabbim sağ salim kucağına almayı hayırla büyütmeyi hayırlı evlat olmasını nasip eder inşallahevet herkes aynısını söylüyor :)
çok şükür şimdilik iyiyim ama bakalım ilerleyen zaman neler gs-österecek :)
hazırlıklar da devam :)
rüyalarımda görüyorum yavrucuğumu :)
Rabb im hayırla sağlıkla nasip etsin inşaaallah
inşallah canım benim :) Rabbim sağ salim kucağına almayı hayırla büyütmeyi hayırlı evlat olmasını nasip eder inşallah
amin kuuzm
isteyenlere hayırla sağlıkla nasip eylesin Rabb im inşaallah :)
aminnnn isteyen herkese nasip etsin Rabbim
rüyada yüzünü görüyormusun bebeğinin ? :)
Cok canim bu yuzdrn dogum kontrol hapina basladim bu ayİş için vakıa suresini de okuyabilirsin canım . 10 gün çok değil mi
Biraz depresifim canimhayırlı sabahlar :)
nasılsınız canlar ne var ne yok
Biraz depresifim canim
Dogum kontrol hapina basladim.bu ay ve sanirim yanlis zamanda basladim.hasta olmadan gecirecem bu ayi sanirim
Bir de atama zamani yaklastikca strese giriyorum. Cok dua ediyorum rabbim memur olmami hayirli bir sekilde nasip et diye. Ama cevremde olumsuz bir haber alinca umutsuzluga kapiliyorum
Allah yar ve yardımcın olsun canım benim ...Cok canim bu yuzdrn dogum kontrol hapina basladim bu ay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?