dini paylaşım alanı

Evet canım öyle oldu.
Ben bu sene de kpss ye çalışıyorum
Kızım 3 yaşında. Krese gidiyor, ben de evde ders çalışıyorum. Sınav 7. Ayın sonunda 3 ay gibi bir zaman kaldi.

Şuan gundemim akşama kadar ders çalışmak, sonra ev işleri kızım öyle geçiyor zaman.

Devamlı dışarıda olmak yorucu, hele yazın sıcaktan çok daha zor, Mersin deydin diye hatırlıyorum. Allah kolaylık versin.

Oğlun kaç yaşında öldü ki memeyi bıraktın ?

21ay kuzu
Kendi bıraktı
Gündüz hiç emmiyordu
Gece emzik gibi sabaha kadar ağzındaydı
Doğumun ilk günleri gibi memem yara oldu artık
Eşim annem k validem ısrarlarından bıraktırdım geceyi de zaten gündüz hiç aklına gelmiyor istemiyordu...
Yemesi de çöm şükür iyi olunca zor olmadı

Kolaylıklar diliyorum kuzu sınavda...
Son üç ay da çok güzel şeyler yapabilirsin inşaallah
Kuzun da kocaman olmuş valla
3 yaş...

Mersin evet şimdiden 30 ları görüyoruz
Yazı düşünemiyorum

İyi akşamlar kardeşler nasılsınız iyi misiniz nasıl gidiyor üç aylar Ramazan'a az kaldı ben şu aralar adetim o yüzden tesbihat dışında çok bir şey yapmıyorum bir de hadislerle İslam kitabının dördüncü cildini okuyorum normalde bir okuma grubumuzla birlikte gidiyoruz ama ben yetiştiremedim o yüzden biraz geriden gidiyorum azar azar da olsa günlük okumalar yapmak insanın ruhuna çok iyi geliyor yüce yaradanımızla efendimizle Olan ilişkimizi devam ettirmek sürekli olmasını sağlamak için elimizden gelenin fazlasını yapmamız gerekiyor bu dünya çaba sınav dünyası gayret dünyası bu hayatta dünya hayatında gayret edeceğiz inşallah ahirette karşılığını yüce yaradan fazlasıyla verecek inanıyoruz iman ediyoruz elhamdülillah

Maşallah canım bende hatim okumaya çalışıyorum ihlas suresini okumaya çalışıyorum arada Kuranikerim den birkaç sayfa meal okuyorum çok şükür bin şükür

Kızlar hayırlı kandiller. Bu akşam yapılacak ibadetler hakkında bilgi verebilecek kardeşimiz var mıdır ?
Hayırlı kandiller kardeşim
Bu geceyi namazımızı Eda edip varsa kaza namazı kılarak kur an okuyup çalışarak tefekkür ederek tesbihat yaparak sami bir tövbe edip muhasebe yaparak geçirebiliriz ..

Hayırlı sabahlar

Şu hayatın bir anlamı olmalı değil mi

Sabah kalk ye iç çalış uyu gez

Bundan ibaret olmamalı yaşam

Kendimize vakit ayırmalıyız

Ömrümüze ömür katıp 24 saatte bir günü değil günleri yaşamalıyız

Okumalı ve çok okumalıyız

Dini sosyal felsefi ekonomi ne bilim her türü okumalı araştırmalıyız

Vazgeçmemeliyiz yaşamdan

Hepimizin bir hobisi olmalı

Üretmeliyiz

Çevremize ailemize başka insanlara ve kendimize faydalı olmalıyız

Çalış kazan ye bitir tüket olmamalı

Çalış kazan harca ancak üret
Az tüket

Doğaya toprağa güneşe sahip çıkalım

Kendimize de

Bir maydonoz Ekelim mesela
Üretimi toprağı seyredelim
Tefekkür edelim dinleyelim sesini rüzgarın
Ve maydonozumuz olduğunda üretimin tadına varalım
Ve paylaşalım
Toprak çömert Rabbim çok çok cömert

Uyku uyuşukluk bize göre değil
Vazgeçmeyelim

Diri olalım dinç olalım

Sosyal medya ve oyalayıcılara kanmayalım

Ne gerek varcılara kulak asmayalım

Engelleyenlere direnelim

Vazgeçmeyelim

Bakın bu bir erik ağacı önce bir kış boyunca sulandı gübrelendi toprağı eşele ndi güneş tarafından ısıtıldı ve çiçek verdi önce şimdide minicik meyveler vermeye başlamış ...olgunlaşması iki ayı bulur yenecek kıvama gelmesi üç ayı b... düşünsenize emek emek yetiştiriyorsunuz sevgiyle özenle önemle ..ve sonrasında bir meyve olup sofranızda sizin hem dilinize hem damağınıza hem gözünüze ruhunuza hitap ediyor ve güzelleştiriyor doğa çok güzel Ve benim en mutlu olduğum yer sanırım doğanın içinde olmak Yaradan un yarattığı her şey çok güzel hepsinin kendine has güzellikleri özellikleri ve bir tılsımı var ...

şöyle sakin bir ortamda bir orman içerisinde ağaçların gölgesinde uzandığımızı düşünün ki yüzünüzü yalayan rüzgâr: teninize dokunan hafif güneş ve burnunuza gelen mis ağaç kokusu ...
çam kokusu mesela Çınar kokusu ve de hışırtılar yaşam tam da bu değil mi sizce de...

Hayatımda uzun zamandır oturmak istediğim belli reçeller var önceliğim tabii ki beş vakit namazını tam eksiksiz ve huşu içinde kılmak ardından kaza namazlarımı eda etmek mesela pasartesi günleri oruç tutmak tıpkı efendimiz gibi..haftasonu rahat kahvaltılar çeşitli sofralar sonrası midemi hissetmemiş olmayanların hissiyatını yaşamış olurum...
Gerçekten sağlam bir tefsiri bulup onu düzenli olarak okumak üzerinde düşünmek ve çalışmak istiyorum mealden okumakla gerçekten olmuyor ..olayları bilmediğimiz için kendi aklımızla tam olarak idrak edemiyoruz ...ben en azından ben edemiyorum çünkü ne bilgi tam olarak ben de mevcut ne de deneyim ...

Sosyal ve sağlık yönünden de İlkerler oluşturmak istiyorum mesela düzenli olarak dişlerimi fırçalamaya devam etmek mesela cilt bakımımı aksatmadan yapmak cildini temizlemek bakım dediysem öyle haftada ayda bir gidilen Bakmlar vs botokslar değil yani onlar da olabilir isteyen kişiler için o ayrı..benimki daha basit hedefler ..
Nevresimi haftada bir değiştirmek mesela küçük hedefler

İsteyipte yaşama oturttum reçellerden bahsedeyim biraz öncelikle günlük olarak planlayıcım da o gün çesta ne yapmak istediğimi hedeflerimi yazıyorum ve gün soyunda sonunda duyduklarımın üzerine renkli kalemle çiziyorum olmadıklarım kalıyor ve ben bir ayda ne yapmışım ne yapmamışım hayallerimin hedeflerimin neresindeyim onu ölçüp tartabiliyorum

Mesela uzun zamandır yapmak istediğim sağlıklı beslenme ve spor yapma ritüelin de hayatıma oturtmuş bulunuyorum günlük dengeli besleniyor ve günlük yürüşümü yapıyorum

Her gün hadis kitabından en az 30 sayfa okuyorum ve günlük en az iki sayfa kuran okuyorum mealinden değil ama arapçasından

Şu sıralar tecvit çalışmaya da başladım seni çok başındayım ama ilerleteceğimi bir iznillah inanıyorum

Üretmek hayatımda yerini almasını istediğim en büyük hareket mesela oğluma kendi odasında yatmak için artık bir yatak aldık tek kişilik yatak kenarına da korumalık almam gerekiyordu dedim ki niye ben gidip alıyorum kolay yolu seçiyorum kendim yapayım..dikiş makinesi almıştım kendime bunu değerlendireyim kumaş aldım sünger aldım uygun bir biye aldım fermuarmı aldım ve oturdum 1:30 2 saat boyunca ki bu konuda hiçbir bilgim ve tecrübem olmamasına rağmen araştırdım izledim okudum ve sonunda kendime bir plan yaptım ölçtüm biçtim ve diktiö öyle güzel oldu ki baş kısmı ve sol yan kısmını yaptım arayla tabi bunlar hepsi bir anda olmuyor bir gün birini bir gün birini yaptım şimdi de sağ uzun kısmı yapacağım ve bu beni yaparken inanılmaz mutlu ediyor ve eğlendiriyor yaşadığımı hissettiriyor

Ne çok konuştum yazdım değil mi ama sizlerle paylaşmak beni inanılmaz mutlu ediyor bildiğimizden kuvvetli olduğuna inanıyorum bizler birbirimizi görmeden birbirimizi için dua edin insanlarız birbirimizi daha iyi olması çalışan insanlarız ve bence bu hayatta olabilecek nadir güzelliklerden
Ama bugün kötü bir olay oldu oğlumun koluna çay döküldü çaydanlıktan biraz yandı çok fazla değil ama öyle kötü oldum ki hastaneye yetiştirene kadar bayağı bir mesafe vardı bir de yani çocuğumu nasıl durdurcam bilemedim ama allahtan hastaneler ve doktorlar var da tıbbi bir tedavi sağlayabiliyorlar sağ olsunlar Allah a bin şükür
Şimdi uyudu dinleniyor ben de sizlerle sohbet ediyorum kendimce

Geçmiş olsun canım Allah şifa versin inşallah yavruna . Pandali yatak harika olmuş . Anlattıkların çok güzel hepsini tek tek okudum bende şuan günlük hem meal okuyorum hem hatim okuyorum nasip olursa cuma sohbetinde bu hafta bı hatimim bitmiş olacak duasını yapacağız orada okuduğumuz hatimi Efendimize hediye edeceğim . Bide babam için başlamıştım babam şuan hayatta ama onun kabrine okuyup bağışlayacağım ölüm ne zaman olur bilinmez, daha sonra annem için eşim için kendim için okuyacağım . İnşallah yapabilirim canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…