dini paylaşım alanı

Eki Görüntüle 2142137 Bakarmısınız ne güzel yaratıyor Yaradanımız
Allah’ın boyasından daha güzel boyası olan kimdir ayetini hatırlatıyor...
böyle ortamlarda veya buna benzer doğa harikası ortamlarda hep derim ki: işte cennet böyle bir yer, düşün hayallperisi nasıl bir yer cennet, işte böyle bir yer... tabii ki cennet şu yeryüzü güzelliklerinden çok daha güzel ama ben bu şekilde cenneti çok somutlaştırabiliyorum ve bu sayede oraya özlem duyabiliyorum.
canım sana tamamen katılıyorum ama zaman yetersiz geliyor bana. Zaman ve enerji. Özelden yazarım inşallah bu konudaki handikaplarımı sana. Belki birlikte çözüm bulabiliriz Allah’ın izniyle.
Eki Görüntüle 2142139 Pandalı
Nasıl olmuş arkadaşlarım
ellerine sağlık canım. O kadar güzel ki, ben hangisi hazır hangisini sen diktin anlamadım bile:)
Çok geçmiş olsun.
Bu durumda da şunu düşünürüm hep: evlatlarımızın küçücük yanmalarında nasıl da ciğerlerimiz yanıyor, ya cehennem ateşi? Onları öyle yetiştirmemiz lazım ki cehemmen ateşini rabbim haram kılmalı bedenlerine...

Maşallah canım ne kadar hayırlı bir evlat yetiştirmiş ailen, tam bir sadaka-ı cariye...

HAYIrlı sabahlar arkadaşlarım

Nasılsınız nasıl gidiyor yaşam

Bu sıralar evdeyim iş yoğunluğu yok evde olmak güzel ama insanı hantallaşıyormuş gibi oluyor birası salsam kendimi yanlış yol
Evde olup dinç dinamik diri olmak kolay değil
Ancak işlerini sakince yapabilmek güzel
Telaşsız

Bismillahirrahmânirrahîm ﴾1﴿ Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah'a mahsustur. ﴾2-4﴿ (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. ﴾5﴿ Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil. ﴾6-7﴿

Hoş geldin, sefa geldin ey sabah ve ey yeni gün.
Merhaba ey vakit,ey mutlu saat ve ey mutlu gün.
Zaman sana geniş ve mutlu olsun ey yoluna revan yolcu

Günün Ayeti
Dünya hayatı ancak bir oyun ve bir eğlencedir. Elbette ki ahiret yurdu Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için daha hayırlıdır. Hâlâ akıllanmayacak mısınız?

(En’âm, 6/32)

Günün Duası
...Allah’ım! Ayıplarımı ört ve korkularımı gider. Allah’ım! Beni, önümden, arkamdan, sağımdan, solumdan ve üstümden (gökten) gelecek tehlikelere ...

(Hâkim, "De’avât", No:1902 ; İbn Hıbbân, "Ed’ıye", 961; İbn Ebî Şeybe, Dua, 22, No:29269)

namazlarıma daha çok dikkat etmem gerekiyor huşu ve vaktinde kılmak üzerine biraz daha gayret etmem gerek..

sizlerin nası gidiyor kardeşlerim

namazlarıma daha çok dikkat etmem gerekiyor huşu ve vaktinde kılmak üzerine biraz daha gayret etmem gerek..

sizlerin nası gidiyor kardeşlerim
Ev işlerine dalmışken öğlen namazını unutmayım diye hemen abdest alıp namaz kılacağım . Perşembe ve cuma günüydü o gün kendimce bı öncelik yaptım ezan okunmadan önce abdest aldım ezanı bekledim hemen seccademi serip namaz kıldım inan o kadar güzel oluyor ki insallah diğer günlerde de öyle kilabilirim aklında soru isareti kalmıyor sunuda yapayım öyle kılayım diye şeytan sana vesvese veremiyor . Ki dün eşim bı söz söyledi çok hoşuma gitti o kadar kıyafet eskitiyoruz pantolon tişört kazak gömlek ne bilim baska bisi nevresim takımı halı aklina ne gelirse ama henüz daha bı seccadeyi eskitemedik o kadar hoşuma gitti ki anlatamam . Oda bazen başlayıp bazen bırakan biri işyerinde sefiyle alakalı sorunları var .

çok güzel bir söz..
gerçekten de öyle..
5 vakti bile tam ve huşu ile kılamadıktan sonra ne anlamı var hayatın tadı mı var..

inşaallah cümlemizin daim olur namazı..

ne deyim..

çok güzel bir söz..
gerçekten de öyle..
5 vakti bile tam ve huşu ile kılamadıktan sonra ne anlamı var hayatın tadı mı var..

inşaallah cümlemizin daim olur namazı..

ne deyim..
İnşallah canım öğle namazını kıldım sonra kaza namazı kıldım 10 sayfada hatimdeydi okudum ikindiye kadar ev işlerini bititrmem gerekli

Günün Ayeti
Şımarıp böbürlenmek, insanlara gösteriş yapmak ve (halkı) Allah yolundan alıkoymak için yurtlarından çıkanlar (Mekke müşrikleri) gibi olmayın. Allah onların yaptıklarını kuşatıcıdır.

(Enfâl, 8/47)

Günün Hadisi
Müslüman olan, kendisine yeteri kadar rızık verilen, Allah’ın kendisine verdiği nimete kanâat eden kimse şüphesiz kurtuluşa ermiştir.

(Muslim, "Zekât", 125; Al-Tirmidhi," Zühd",35; Ibn Majah, "Zühd", 9).

Canım yaa seccade eskitmek de çok kolay değil, sadece beş vakit namazla on yılda eskidi benim seccadem:) hep aynı seccadeyle kıldım, annem ayak kısmına bir yama yapmıştı sonra diz kısımları da delindi ve atıldı:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…