- 9 Aralık 2016
- 4.040
- 9.392
- 158
Allah’ın boyasından daha güzel boyası olan kimdir ayetini hatırlatıyor...Eki Görüntüle 2142137 Bakarmısınız ne güzel yaratıyor Yaradanımız
böyle ortamlarda veya buna benzer doğa harikası ortamlarda hep derim ki: işte cennet böyle bir yer, düşün hayallperisi nasıl bir yer cennet, işte böyle bir yer... tabii ki cennet şu yeryüzü güzelliklerinden çok daha güzel ama ben bu şekilde cenneti çok somutlaştırabiliyorum ve bu sayede oraya özlem duyabiliyorum.Eki Görüntüle 2142138 Bakın bu bir erik ağacı önce bir kış boyunca sulandı gübrelendi toprağı eşele ndi güneş tarafından ısıtıldı ve çiçek verdi önce şimdide minicik meyveler vermeye başlamış ...olgunlaşması iki ayı bulur yenecek kıvama gelmesi üç ayı b... düşünsenize emek emek yetiştiriyorsunuz sevgiyle özenle önemle ..ve sonrasında bir meyve olup sofranızda sizin hem dilinize hem damağınıza hem gözünüze ruhunuza hitap ediyor ve güzelleştiriyor doğa çok güzel Ve benim en mutlu olduğum yer sanırım doğanın içinde olmak Yaradan un yarattığı her şey çok güzel hepsinin kendine has güzellikleri özellikleri ve bir tılsımı var ...
şöyle sakin bir ortamda bir orman içerisinde ağaçların gölgesinde uzandığımızı düşünün ki yüzünüzü yalayan rüzgâr: teninize dokunan hafif güneş ve burnunuza gelen mis ağaç kokusu ...
çam kokusu mesela Çınar kokusu ve de hışırtılar yaşam tam da bu değil mi sizce de...
canım sana tamamen katılıyorum ama zaman yetersiz geliyor bana. Zaman ve enerji. Özelden yazarım inşallah bu konudaki handikaplarımı sana. Belki birlikte çözüm bulabiliriz Allah’ın izniyle.Hayatımda uzun zamandır oturmak istediğim belli reçeller var önceliğim tabii ki beş vakit namazını tam eksiksiz ve huşu içinde kılmak ardından kaza namazlarımı eda etmek mesela pasartesi günleri oruç tutmak tıpkı efendimiz gibi..haftasonu rahat kahvaltılar çeşitli sofralar sonrası midemi hissetmemiş olmayanların hissiyatını yaşamış olurum...
Gerçekten sağlam bir tefsiri bulup onu düzenli olarak okumak üzerinde düşünmek ve çalışmak istiyorum mealden okumakla gerçekten olmuyor ..olayları bilmediğimiz için kendi aklımızla tam olarak idrak edemiyoruz ...ben en azından ben edemiyorum çünkü ne bilgi tam olarak ben de mevcut ne de deneyim ...
Sosyal ve sağlık yönünden de İlkerler oluşturmak istiyorum mesela düzenli olarak dişlerimi fırçalamaya devam etmek mesela cilt bakımımı aksatmadan yapmak cildini temizlemek bakım dediysem öyle haftada ayda bir gidilen Bakmlar vs botokslar değil yani onlar da olabilir isteyen kişiler için o ayrı..benimki daha basit hedefler ..
Nevresimi haftada bir değiştirmek mesela küçük hedefler
ellerine sağlık canım. O kadar güzel ki, ben hangisi hazır hangisini sen diktin anlamadım bile:)Eki Görüntüle 2142139 Pandalı
Nasıl olmuş arkadaşlarım
Çok geçmiş olsun.Ne çok konuştum yazdım değil mi ama sizlerle paylaşmak beni inanılmaz mutlu ediyor bildiğimizden kuvvetli olduğuna inanıyorum bizler birbirimizi görmeden birbirimizi için dua edin insanlarız birbirimizi daha iyi olması çalışan insanlarız ve bence bu hayatta olabilecek nadir güzelliklerden
Ama bugün kötü bir olay oldu oğlumun koluna çay döküldü çaydanlıktan biraz yandı çok fazla değil ama öyle kötü oldum ki hastaneye yetiştirene kadar bayağı bir mesafe vardı bir de yani çocuğumu nasıl durdurcam bilemedim ama allahtan hastaneler ve doktorlar var da tıbbi bir tedavi sağlayabiliyorlar sağ olsunlar Allah a bin şükür
Şimdi uyudu dinleniyor ben de sizlerle sohbet ediyorum kendimce
Bu durumda da şunu düşünürüm hep: evlatlarımızın küçücük yanmalarında nasıl da ciğerlerimiz yanıyor, ya cehennem ateşi? Onları öyle yetiştirmemiz lazım ki cehemmen ateşini rabbim haram kılmalı bedenlerine...