dini paylaşım alanı

Bismillahirrahmânirrahîm ﴾1﴿ Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah'a mahsustur. ﴾2-4﴿ (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. ﴾5﴿ Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil. ﴾6-7﴿

Hoş geldin, sefa geldin ey sabah ve ey yeni gün.
Merhaba ey vakit,ey mutlu saat ve ey mutlu gün.
Zaman sana geniş ve mutlu olsun ey yoluna revan yolcu

Günün Ayeti
Şımarıp böbürlenmek, insanlara gösteriş yapmak ve (halkı) Allah yolundan alıkoymak için yurtlarından çıkanlar (Mekke müşrikleri) gibi olmayın. Allah onların yaptıklarını kuşatıcıdır.

(Enfâl, 8/47)

Günün Hadisi
Müslüman olan, kendisine yeteri kadar rızık verilen, Allah’ın kendisine verdiği nimete kanâat eden kimse şüphesiz kurtuluşa ermiştir.

(Muslim, "Zekât", 125; Al-Tirmidhi," Zühd",35; Ibn Majah, "Zühd", 9).

Günün Duası
...Allah’ım! Senden nefsim, kulağım, gözüm, ruhum, yaratılışım ve ahlâkım, ailem, hayatım ve ölümüm ve işlerim hakkında benden razı ol, hayır ve hasenatımı kabul eyle ve cennette yüksek dereceler istiyorum. (Allah’ım!) Duamı kabul eyle.

(Hâkim, "De’avât", No:1911)

Ne güzel canım benim bende şuan bı seccade de kılıyorum. Bende şöyle bir mantikla hareket ediyordum mesela seccademi yikadigimda başka seccade alıyordum . Şimdi yeni gelin olduğum için herşey yeni evin içinde istiyordum ki hepsinde kılınmış olsun . Ama şimdi o düşüncem değişti sadece bitane seccade de kılmaya basladim insallah onu eskitebilirim ..

Ramazanda şöyle bir planım var inşallah yapabilirim .
Hergun bir günlük kaza namazı kılmak.
2 tane hatim okumak ve birde meal okumak (bütün Kuranikerim mealini okumak )
Teravihe gitmek en çok sevdiğim şey :)
Durumu gerçekten kötü olan kişilere yardım etmek . Gerekirse konu komşu akraba herkese sorup öğreneceğim . Suanlik 2 aile için alışveriş yaptık eşimle bı aylık mutfak giderleri alındı ama henüz o aileleri belirlemedik Ramazanin ilk günu sahiplerine bırakmak istiyoruz . Mahallemizde yaşlı teyzeler var onlara da maddi yada manevi küçük surprizler yapmayı planlıyorum mesela bı teyzeye bı eşarp başka bı teyzeye bir bluz bı başkasına bı etek alınabilir . Aklıma gelen bunlar

Harika

canım çok güzel düşünceler :)
Rabb im razı olsun senden ...

biz de ramazan kolisi alıp 2-3 aileye dağıtacağım :)
bir de paylaştığım linkteki gibi hoşgeldin ramazan hediyelikleri düzenleyip dağıtacağım :)
etiketleri çıktıları aldım çanta aldım
çantanın üzerine '' Hediyeleşin, çünkü hediye, sevgiyi artırır, düşmanlığı giderir." etiketi yapıştıracaüım..
içerisine 3 hurmalık bir minik poşet şeffaf; aynı şekilde şeffaf poşete kahve koyacağım..

3.bir hediye daha düşündüm ancak bulamadım..
Diyanet işlerinin bir mini kitabı var sure mealleri ni anlataan ..
ondan almak koymak niyetim..

çok heyecanlıyım başladım dün akşam ama çarşambaya anca yetişir tamamı ..
sizlerle fotoğrafını paylaşrıım :)

Bismillahirrahmânirrahîm ﴾1﴿ Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah'a mahsustur. ﴾2-4﴿ (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. ﴾5﴿ Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil. ﴾6-7﴿

Hoş geldin, sefa geldin ey sabah ve ey yeni gün.
Merhaba ey vakit,ey mutlu saat ve ey mutlu gün.
Zaman sana geniş ve mutlu olsun ey yoluna revan yolcu

Günün Ayeti
Eğer Biz bu Kur’an’ı bir dağa indirseydik elbette sen Allah korkusundan o dağı boynunu eğerek paramparça olmuş görürdün. İşte Biz insanlara bu misalleri düşünsünler diye veriyoruz.

(Haşr, 59/21)

Günün Hadisi
Allahım sen affedicisin, cömertsin, affetmeyi seversin, beni de affet.

(Al-Tirmidhi, “De'avât”, 89)

Günün Duası
Allah’ım! Bildiğim ve bilmediğim, hemen verdiğin veya daha sonra verdiğin (dünya ve ahiretin) her türlü hayrını Senden istiyorum.Bildiğim ve ...

(Hâkim, "De’avât", No: 1914; bk. İbn Hıbbân, "Ed’ıye", No: 869; İbn Ebî Şeybe, "Dua", 32, No: 29336)

Maşallah canım benim ne güzel düşünmüşsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…