dini paylaşım alanı

Allahım onun yolunda yapılan güzel işleri amelleri çoğalsın inşallah ibadetlerimizi tam olarak eksiksiz yerine getirmemizi nasip etsin en büyük duam bu ve şu an kimin nerede ne sıkıntısı varsa kimin şu an nerede ne gibi problemi varsa allahım bir çıkış yolu göstersin kolaylık versin hasta olanlara acilen şifa versin derdi olanlara derman versin inşallah burcu olanlara da ödeme kolaylığı versin inşallah

Bismillahirrahmânirrahîm ﴾1﴿ Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah'a mahsustur. ﴾2-4﴿ (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. ﴾5﴿ Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil. ﴾6-7﴿

Hoş geldin, sefa geldin ey sabah ve ey yeni gün.
Merhaba ey vakit,ey mutlu saat ve ey mutlu gün.
Zaman sana geniş ve mutlu olsun ey yolunarevan yolcu

Bismillahirrahmânirrahîm ﴾1﴿ Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah'a mahsustur. ﴾2-4﴿ (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. ﴾5﴿ Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil. ﴾6-7﴿

Hoş geldin, sefa geldin ey sabah ve ey yeni gün.
Merhaba ey vakit,ey mutlu saat ve ey mutlu gün.
Zaman sana geniş ve mutlu olsun ey yolunarevan yolcu

Günün Ayeti
Şüphesiz o Zikr’i (Kur’an’ı) biz indirdik biz! Onun koruyucusu da elbette biziz.

(Hicr, 15/9)

Günün Hadisi
Allahım! Ayakta iken beni İslâm ile koru, otururken beni İslâm ile koru, uyurken beni İslâm ile koru, hakkımda hiçbir düşman ve hasetçinin isteğini yerine getirme. Perçeminden tuttuğun şeylerin şerrinden Sana sığınırım. Her türlü hayrı Senden isterim ki bütün hayırlar Senin elindedir.

(Ibn Hibban, "Ed’ıye", No: 934)

Günün Duası
Allah’ım! Lütfundan bize rızık ver, bizi rızkından mahrum etme, bize verdiğin rızıkları bizim için bereketli yap, katında bulunan nimetlere rağbetimizi artır ve bizi gönül zengini eyle.

(İbn Ebî Şeybe, "Dua", 42, No: 29388)

kardeşlerim hayırlı sabahlar..
ramazan ın ilk günü..
hoşgeldin ramazan..

ama enimin pek hızlı geçecek..
zaman su
her anı değerlendirmek gerek..

benim duam : ramazan gelip gittiğinde daha huşu duyan bir kalp; daha sak,n daha naif bir ben: dilinden dua düşmeyen....sabır eden..ibadertlerini tam eksiksiz ve huşu ile eda eden biri olmak istiyorum..

adımın yanından hatrışinas olarak akıllara gönüllere dokunmak istiyorum...

daha çok ziyaret eden hastaları akrabaları arkadaşları...

gönül almak istiyoeum..daha çok...

ve eşimle muhabebtimizin pek kuvvetli olmasını diliyourm...
sevgimizi saygımızla çerçeveleyip ; kırmadan incitmeden incinmeden yaşaömk istiyorum kalan ömrümü...

ah Rabb im ol deyip olduracak sensin...

ve en çok da sağlık şifa istiyorum tüm herkese aileme sevdiklerime bana..
hem beden hem ruh hem kalp..

ilk günümüzün hepimize hayırlı olmasını dua ederim..

ve arkadaşlar günlük neler yaptığımızı ibadetlerimizi paylaşalım bilinçlenelim şevke gelelim...

Rabb im e bin şükürler olsun..
annem daha iy içok şükür..iki günün sonunda görebildim..öyle mutlu oldum ki..
kıymet bilmiyoruz yanımızda iken sevdiklerimiz..sanki hiç gitmeyecekler hep bizimler ve hep iyiler gibi kırıyor kırılıyor üzülüyor üzüyoruz..

tüm kırgınlıklarım geçti anneme...
kızgınlıklarım da..

affediyorum en başta kendimi ve h-sonra herkesi...

Hayırlı ramazanlar canlar Rabbim tekrarını da nasip eder inşallah. Ben bugün babamın kabrine niyet Edip başlamış olduğum hatmin duasını yapacağım. Ve annem içinde başladım bir cüz okudum insallah onu da kısa zamanda okuyabilirim . Akşam teravih namazı vardı sanki yatsı namazını kılmak için kendinle cebellesen ben gitti başka biri geldi yerine . Camide olduğum için mi kalabalıkla kılındığı için mi bilmem çok rahat kıldım eve gelince de Kadir suresi okunan 2 rekatlik namaz kıldım 2 ikindi 1 öğlen namazı kazası kildm Ramazan'ın ilk gecesi benim için çok bereketli geçti darısı diğer geceler için .

Anneye kizilmaz anneye kırılmaz Rabbim cenneti annelerin ayakları altına seriyor bundan daha büyük bişi var mıdır . Rabbim annene sifalar nasip etsin benim yerime de geçmiş olsun de annecigine . Ben anneme çok yakın evlendim çok şükür her gün gorusuyoruz bı gün görmesem yuzum düşüyor eşim diyor noldu annemi özledim diyorum .

biz de şükür ki her gün görüşüyoruz ..
varlıklarına bin şüküf

Gece senli benli olmanın ifadesidir aslında.
Gecenin yarısından sonra “Ya Deyyan (c.c)…..” diyerek iste… Gecenin sessizliğinde seccadenin üzerinde yaşlı gözlerle “Ya Deyyan “de başla sözlere, dök içini alemlerin Rabb’ı olan Allah’a ve iste her ne ihtiyacın varsa Deyyan olan Allah’tan… Derdini, kederini, sevincini, ümitlerini, anlat “Ya Deyyan (c.c)…” diyerek… Görmesin seni hiç kimse, duymasın sesini kimseler, şeytan duymasın duanı, melekler bile duymasın gecenin bir yarısı sadece Sen ve duan “Ya Deyyan…”

kimseye anlatmasak sadce Yaradan ile konuşsak derdimizi sevincimiizi kimseye anlatma isteğimiz kalmaz aslında....
O ndan uzak oldukça sıkıntı çöküyor yüreğimize..O na yakın oldukça güzeleşiyoruz bedenen ruhen...

Günün Hadisi
Allahım! Bana doğru olanı ilham et ve beni nefsimin şerrinden koru.

(Al-Tirmidhi, "De’avat", 70)

Günün Duası
Allah’ım! Sürçmelerimi / hatalarımı azalt, ayıplarımı / kusurlarımı ört, korkumu gider, bana taşkınlık edene karşı beni koru, zulmedene karşı ...

(İbn Ebî Şeybe, "Dua", 42, No: 29389)

“Muhakkak ki, ölüm tehlikesiyle, korku ve açlıkla, mal, can ve ürünlerin eksiltilmesiyle sizi sınayacağız. Ama zorluklara karşı sabredip sebat ve dayanıklılık gösterenlere iyi haberler müjdele.” (2 Bakara 155)

Her türlü güçlüklere göğüs gerenlere mükafatları tartılmaksızın, ölçülmeksizin, hesapsızca bol bol verilir.” (39 Zümer 10)

Kim eziyetlere sabreder, yapılan kötülüklere de, intikam almayıp affetme yolunu tutarsa, şüphesiz bu hareketi yapılmaya değer işlerdendir.” (42 Şûrâ 43)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…