dini paylaşım alanı

Ya Rabbi !
Hayrı ve şerri ayırt edebilmeyi, imtihan olarak verdiklerine yürekten Amenna Diyebilmeyi, ömrümüz boyunca göstermiş olduğun yoldan yürüyebilmeyi
Ve seni en çok sevenlerden olmayı bana ve sevdiklerime nasip eyle.
Ramazan'ın ilk cuması . Şimdiden Cumamız mübarek olsun inşallah

Her Imtihanda Allah'ın sizlere bir Anahtar uzattığını unutmayın.. Rahmet Kapısına Zahmet Anahtarıyla girilir..
Umudunu asla kaybetme.
Allah hem imtihan eder. Hem de imtihanda yardım eder.

Belki kalbindir acıyan.
Belki bedenin.
Belki de ruhundur kıvranan.
Belki de bin bir türlü muamma.
Her ne durumda olursan ol diline yakışır bu dua.
La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimi.
Ya Rabbi; Razı olmadığın şeylerden
ne yapmışsak hepsini affet.

İnşirah suresinde Rabbim diyor ki:
“Bir işi bitirince bir başkasına giriş. Ve yalnız Rabbine yönel.” Ötesi can sıkıntısı. Ötesi kalp daraltısı.
Durmak yok. Sen çalışmaya, elinden gelenleri yapmaya bak. Gerisini tam teslimiyet ve tevekkülle Allah’a bırak.
Bırak ki göğsüne genişlik, inşirah gelsin.

Bismillahirrahmânirrahîm ﴾1﴿ Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah'a mahsustur. ﴾2-4﴿ (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. ﴾5﴿ Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil. ﴾6-7﴿

Hoş geldin, sefa geldin ey sabah ve ey yeni gün.
Merhaba ey vakit,ey mutlu saat ve ey mutlu gün.
Zaman sana geniş ve mutlu olsun ey yolunarevan yolcu

Günün Hadisi
Allahım! Bana doğru olanı ilham et ve beni nefsimin şerrinden koru.

(Al-Tirmidhi, "De’avat", 70)

Günün Duası
Allah’ım! Sürçmelerimi / hatalarımı azalt, ayıplarımı / kusurlarımı ört, korkumu gider, bana taşkınlık edene karşı beni koru, zulmedene karşı bana yardım et ve bu konuda bana yardımını göster.

(İbn Ebî Şeybe, "Dua", 42, No: 29389)

Arkadaşlarım :
elhamdülillah ki ramazan ayı bereketiyle geldi her zamanki gibi..

verimli rutinlerime yorucu yorgun ve yoğun dönemimde döndüm..
malumunuz işten sonra annemlere gidiyoruz orada yemek hazırla ye kaldır evi temizle misafir ağırla eve gelene kadar 10 oluyor ama bin şükür yoğunluk içinde güzellikler yapabilmek önemli...ve ben bunu çok seviyorum...

.
diyanetten kur an öğreniyorum videoları izliyorum.5.bölümün yarısındayım..gerçekten çok faydalı..tavsiye ederim..linki de bu:
dün 1sayfa tecvidli kur an okudum . tecvidli okumaya çalışmak çok keyifli yeni okuma yazma öğrenir gibiyim : pek heyecanlı ve birazda zorluuu :)

her namazımın ardından kaza namazı kılmaya çalışıyorum: 1sabah namazı:1öğle namazı :1ikindi namazı:kazası kıldım...

daha sakin daha anlayışlı olmaya çalışıyorum : insanlarla ilgileniyorum..
ayrıca ramazanla birlikte instagramımı kapattım ve elime telefon almıyorum neredeyse..ve bu bana acayip zaman genişliğii sağladı...

ayrıca dün annemlerin mahallesinde eşi vefat etmiş ; kolunu kanserden kaybetmiş bir teyze vardı 2 yeğenim 1 oğlumla birlikte pişirdiğimiz çorbadan bir tencere götürdük..çocuklara şu hadisi anlattım ''
"Çorba pişirdiğinde suyunu biraz fazla koy, sonra komşularına bak, uygun bir şekilde çorbadan onlara ikram et."
(Müslim, Birr, 143)

en büyük yeğenim gülümsedi mutlu oldu yaptığımı zşey için...

buraada bunları anlatma sebebim kesinlikle kibir gösteriş değil bunu allahın biliyor ..
hepimiz hayırda yarışalım ..böyle emrediyor Yaradanımz..ve sizlerle paylaşmak beni inanılmaz mutlu ediyor ..
tüm iyiniyetimle paylaşıyor ve sizlerden paylaşım diliyorum..
çünkü sizlerin yaptıkları beni motive ediyor kamçııllıyor..
birbirimizi aydınlatıyoruz Allah razı olsun....

Selamün aleyküm canlar bende kayacanstan ilham alarak yazıyorum bunları güzel bı koşturmaca var hayatımda . Çalışmıyorum evdeyim bu yüzden vaktim daha bol oluyor daha çok Kuranikerim okuyorum Annem için başladığım hatmin 6.cuzu bitmek üzere . Bazen günde 3 cüz okuyorum günlük 2 rekat hacet namazı kılmaya çalışıyorum her namazin ardından her vaktin kazasını kılmaya çalışıyorum ilk gece teravihe gittik sonra geldim ben evde tekrar namaz kıldım kaza namazı ertesi gün bacak ağrısı beni mahvetti ama sonra bünyem alıştı . Bı komşu teyzeme eşi yıllarca önce öldü maaşı falan da yok çocuklarının verdiğiyle geçiniyor ona bı bluz tarzı bişi teyzelerimizin yaz kış giyebileceği uzun kollu bluzlar var ya onlardan koydum kendi ceyizimden oyali bı başörtü ve patik koydum bı miktarda para . Kendim yerime annem götürdü çünkü annemlerin Mahallesi'nde teyzem o kadar sevinmiş ki anlatamam annem çok mutlu oldu dedi acayip sevindim. Sonra benim bı tanıdığım var çocuğu yatalak ama durumu bayağı ağır ayıptır söylemesi küçük abdest sağdan plastik poşete doluyor büyük abdest de diğer taraftan öbür poşete doluyor ve sadece mamayla besleniyor çocuğun babası da geçen sene felç geçirdi kadıncagiz ikisine birden bakıyordu dunde eşi ameliyata gitmiş ona erzak aldık götürdük eşimle o kadar mutlu oldu ki gözlerinin içinin güldüğünü gördüm ve eşimin tanıdığı başka bı aileye daha aynı erzaklardan götürdük . Gerçekten çok güzel bı mutluluk . Bende kendimi övmek için anlatmiyorum sadece birbirimize isik olalım vesile olalım diye anlatıyorum Rabbim herkesin yardımcısı olsun ..

Sahihuban ve C cansu_tr sizlerin Allah rızası için ne kadar çaba sarf ettiğinize ben şahidim. Sakın kibre girer mi şüphesiyle yazmamazlık etmeyin ramazan öncesi buraya yazdıklarınızdan ben kendi adıma çok ilham aldım. Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir, inşallah yaptığım hayırlardan sizler de nasibinizi almışsınızdır.
Ve Kayacans, sadece ibadet değil kişisel gelişim alanındaki çabanı da ayrıca takip ve takdir ediyorum. İnşallah nefis terbiyesi yolunda bana örnek olur.
sizleri Allah için çok seviyorum @kayacans ve C cansu_tr

Allah senden razı olsun kuzum..
sağlığın huzurun daim olsun...
eviniz bereketle dolsun..

ne güzel şeyler yapıyorsun maşaallah..

aslında tüm bu güzellikleri bi başkasına yapıyor gibi olsak da kendimiz daha mutlu oluyor başkasına merhem olmak kendimize merhem olmak gibi...

hasta yaşlılara engellilere yoksullara yardım etmek bambaşka huzur..

Rabb im her şeyin sahibi.. biz sadece aracılarız..

böyle güzel insanlarla var olacak dünya..
herkes kötü olsa bir iyi yeter ...

kaza namazları çok öneml i:
benim amacım eksiksiz kılmak ve kazaları kılmak..Rabb iö kabul buyursun inşaallah...

ne güzel sözler yazmışsın...Allah razı olsun..böyle güzel bakabilmen güzel kalbin olduğunun ispatı..herkes böyle temiz yorum yapamaz...
çok mutlu ettin beni...
görmeden seviyorum ben de sizi..Allah sizden de razı olsun..
huzurun sıhhatin daim olsun..bereketimiz bol olsun...

Şu an benim de önceliğim kaza namazları. Yaklaşık bir yıllık borcum var. Bunun için bir masa takvimi edindim kıldığım vakitleri tek tek yazıyorum, gün dolunca çarpı çekiyorum. Şu an daha 12 ocaktayım:) çok yavaş ilerliyorum ama tabii arada günlük namazlardan da kaçırdıklarım oluyor maalesef, onları da ayrı kılıyorum. Yavaş da olsa ucundan tuttum, inşallah borcumu kapatmadan ölüm gelmez.

Ayrıca sana katılıyorum kayacans çım, biz başkasına değil sadece kendimize iyilik ediyoruz. Allah onları sevap hanemizi çoğaltmak için sadece vesile kılıyor. Bizleri de onlara vesile kılıyor. Yoksa mülk Allah’ın, onun olan bir şeyi bizim vermemiz ne mümkün.
Ayrıca aklıma da şu hadise geldi:
Efendimiz kesilen kurban etini dağıttınız mı diye aişe annemize sorar. O da dağıttık ya Resulallah diye cevap verir. Ne kadarını dağıttınız diye sorunca efendimiz, hepsini dağıttık bize bu buttan başka bir şey kalmadı der Aişe annemiz. O zaman efendimiz şöyle buyurur: desene bir buttan başka hepsi bize kaldı...

AH SADECE 1YILLIK BORCUNUN OLMASI NE KADAR GÜZEL..
BEN BORCUMU NET BİLMİYORUM ANCAK NAMAZ ALIŞKANLIĞIM GEÇ OTURDU SANIRIM ..LİSEDE FELAN PEK KILMAZDIM..
ÜNİ DE DAHA DÜZENLİ İDİM AMA YİNE KAÇIRIDKLARIM OLUYORDU..
OTURUP HESAPLAAMAM GEREK SANIIRM ..
İNŞAALLAH ÇABUCAK BİTİRİRSİN RABBİM KABUL BUYURSUN İNŞAALLAH..RABB İM KABUL ETSİN KUZUM ÖLÜMDEN ÖNCE BORCUMUZU KAPATABİLİRİZ ..EVELALLAH..

Ne güzel bir hadis..
ah bunu bir bilsek ve uygulamaya koyabilsek..
yaşam tarzı haline getirebilsek..o zaman olayı çözmüş mutluluğu yakalamış oluruz değil mi..?

günlük hayat telaşında mal mülk ev araba altın para sahibi olmak insanı değerli kılıyor adeta..paran varsa herkes hürmet ediyor yoksa kimse seni umursamıyor (kalbiyle yaşayanlar hariç)

4yıldır evliyim ve eşimde ben de çalışıyorum ; kendimize ait evimizi alamadığımız için insanlar bize aptal gözüyle bakıyor bu konu da çok tepki ve hakarete varacak cümleler duyduk..
umrumuz da oldu mu tabi ki hayır..
kredi çekme konusunda baskı yaptı çevremzdekiler : evime gelen bi misafir teyze kendi yeğenin evini ballandırarak anlattı doğalgazı var yok 4+1 kendileri aldı vs..bizle kıyasladı..üzüldüm ama daha çok şaşırdım...
şu an biriktirğdimiz ve düğünümüzdeki altınlarla 1+1 ev aldık..çok şükür ..

ddaha güzeli de olacaktır zamanla inanıyorum..yeter ki bizler asıl sahibimizin Allah olduğunu unutmayalım...

sabır ediyorum çaba sarfediyorum..önemli olan da bu..

Çok duygulandım mesajını görünce bende seni çok seviyorum canım benim . Birbirimizden ilham almamız çok güzel sonuçta hepimiz insanız bazen çok geniş düşünemiyoruz bı baskasindan duyunca aklımıza geliyor ne mutlu bize birbirimizi bulmusuz canlarım benim ...

İnşallah canım benim insallah. Mesela aklıma geldi eşimle konuşuyoruz diyorum ki disarda yemek yeme konusunda bi restauranta gidip 200 liralık 100 liralık bı akşam yemeği yemek yerine daha az maliyetli biyere gidilebilir mesela 50 liralık biyer olur ne kadarlık bütçe ayirmistik dışarıda yemek için örneğin 150 onun 100 lirasiyla birine yardım edelim ahirette karşımıza çıksın

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…