Selamün aleyküm canlar bende kayacanstan ilham alarak yazıyorum bunları güzel bı koşturmaca var hayatımda . Çalışmıyorum evdeyim bu yüzden vaktim daha bol oluyor daha çok Kuranikerim okuyorum Annem için başladığım hatmin 6.cuzu bitmek üzere . Bazen günde 3 cüz okuyorum günlük 2 rekat hacet namazı kılmaya çalışıyorum her namazin ardından her vaktin kazasını kılmaya çalışıyorum ilk gece teravihe gittik sonra geldim ben evde tekrar namaz kıldım kaza namazı ertesi gün bacak ağrısı beni mahvetti ama sonra bünyem alıştı . Bı komşu teyzeme eşi yıllarca önce öldü maaşı falan da yok çocuklarının verdiğiyle geçiniyor ona bı bluz tarzı bişi teyzelerimizin yaz kış giyebileceği uzun kollu bluzlar var ya onlardan koydum kendi ceyizimden oyali bı başörtü ve patik koydum bı miktarda para . Kendim yerime annem götürdü çünkü annemlerin Mahallesi'nde teyzem o kadar sevinmiş ki anlatamam annem çok mutlu oldu dedi acayip sevindim. Sonra benim bı tanıdığım var çocuğu yatalak ama durumu bayağı ağır ayıptır söylemesi küçük abdest sağdan plastik poşete doluyor büyük abdest de diğer taraftan öbür poşete doluyor ve sadece mamayla besleniyor çocuğun babası da geçen sene felç geçirdi kadıncagiz ikisine birden bakıyordu dunde eşi ameliyata gitmiş ona erzak aldık götürdük eşimle o kadar mutlu oldu ki gözlerinin içinin güldüğünü gördümve eşimin tanıdığı başka bı aileye daha aynı erzaklardan götürdük . Gerçekten çok güzel bı mutluluk . Bende kendimi övmek için anlatmiyorum sadece birbirimize isik olalım vesile olalım diye anlatıyorum Rabbim herkesin yardımcısı olsun ..
Sahihuban ve C cansu_tr sizlerin Allah rızası için ne kadar çaba sarf ettiğinize ben şahidim. Sakın kibre girer mi şüphesiyle yazmamazlık etmeyin ramazan öncesi buraya yazdıklarınızdan ben kendi adıma çok ilham aldım. Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir, inşallah yaptığım hayırlardan sizler de nasibinizi almışsınızdır.
Ve Kayacans, sadece ibadet değil kişisel gelişim alanındaki çabanı da ayrıca takip ve takdir ediyorum. İnşallah nefis terbiyesi yolunda bana örnek olur.
sizleri Allah için çok seviyorum @kayacans ve C cansu_tr
Şu an benim de önceliğim kaza namazları. Yaklaşık bir yıllık borcum var. Bunun için bir masa takvimi edindim kıldığım vakitleri tek tek yazıyorum, gün dolunca çarpı çekiyorum. Şu an daha 12 ocaktayım:) çok yavaş ilerliyorum ama tabii arada günlük namazlardan da kaçırdıklarım oluyor maalesef, onları da ayrı kılıyorum. Yavaş da olsa ucundan tuttum, inşallah borcumu kapatmadan ölüm gelmez.Allah senden razı olsun kuzum..
sağlığın huzurun daim olsun...
eviniz bereketle dolsun..
ne güzel şeyler yapıyorsun maşaallah..
aslında tüm bu güzellikleri bi başkasına yapıyor gibi olsak da kendimiz daha mutlu oluyor başkasına merhem olmak kendimize merhem olmak gibi...
hasta yaşlılara engellilere yoksullara yardım etmek bambaşka huzur..
Rabb im her şeyin sahibi.. biz sadece aracılarız..
böyle güzel insanlarla var olacak dünya..
herkes kötü olsa bir iyi yeter ...
kaza namazları çok öneml i:
benim amacım eksiksiz kılmak ve kazaları kılmak..Rabb iö kabul buyursun inşaallah...
Şu an benim de önceliğim kaza namazları. Yaklaşık bir yıllık borcum var. Bunun için bir masa takvimi edindim kıldığım vakitleri tek tek yazıyorum, gün dolunca çarpı çekiyorum. Şu an daha 12 ocaktayım:) çok yavaş ilerliyorum ama tabii arada günlük namazlardan da kaçırdıklarım oluyor maalesef, onları da ayrı kılıyorum. Yavaş da olsa ucundan tuttum, inşallah borcumu kapatmadan ölüm gelmez.
Ayrıca sana katılıyorum kayacans çım, biz başkasına değil sadece kendimize iyilik ediyoruz. Allah onları sevap hanemizi çoğaltmak için sadece vesile kılıyor. Bizleri de onlara vesile kılıyor. Yoksa mülk Allah’ın, onun olan bir şeyi bizim vermemiz ne mümkün.
Ayrıca aklıma da şu hadise geldi:
Efendimiz kesilen kurban etini dağıttınız mı diye aişe annemize sorar. O da dağıttık ya Resulallah diye cevap verir. Ne kadarını dağıttınız diye sorunca efendimiz, hepsini dağıttık bize bu buttan başka bir şey kalmadı der Aişe annemiz. O zaman efendimiz şöyle buyurur: desene bir buttan başka hepsi bize kaldı...
Çok duygulandım mesajını görünce bende seni çok seviyorum canım benim . Birbirimizden ilham almamız çok güzel sonuçta hepimiz insanız bazen çok geniş düşünemiyoruz bı baskasindan duyunca aklımıza geliyor ne mutlu bize birbirimizi bulmusuz canlarım benim ...Sahihuban ve C cansu_tr sizlerin Allah rızası için ne kadar çaba sarf ettiğinize ben şahidim. Sakın kibre girer mi şüphesiyle yazmamazlık etmeyin ramazan öncesi buraya yazdıklarınızdan ben kendi adıma çok ilham aldım. Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir, inşallah yaptığım hayırlardan sizler de nasibinizi almışsınızdır.
Ve Kayacans, sadece ibadet değil kişisel gelişim alanındaki çabanı da ayrıca takip ve takdir ediyorum. İnşallah nefis terbiyesi yolunda bana örnek olur.
sizleri Allah için çok seviyorum @kayacans ve C cansu_tr
İnşallah canım benim insallah. Mesela aklıma geldi eşimle konuşuyoruz diyorum ki disarda yemek yeme konusunda bi restauranta gidip 200 liralık 100 liralık bı akşam yemeği yemek yerine daha az maliyetli biyere gidilebilir mesela 50 liralık biyer olur ne kadarlık bütçe ayirmistik dışarıda yemek için örneğin 150 onun 100 lirasiyla birine yardım edelim ahirette karşımıza çıksınAllah senden razı olsun kuzum..
sağlığın huzurun daim olsun...
eviniz bereketle dolsun..
ne güzel şeyler yapıyorsun maşaallah..
aslında tüm bu güzellikleri bi başkasına yapıyor gibi olsak da kendimiz daha mutlu oluyor başkasına merhem olmak kendimize merhem olmak gibi...
hasta yaşlılara engellilere yoksullara yardım etmek bambaşka huzur..
Rabb im her şeyin sahibi.. biz sadece aracılarız..
böyle güzel insanlarla var olacak dünya..
herkes kötü olsa bir iyi yeter ...
kaza namazları çok öneml i:
benim amacım eksiksiz kılmak ve kazaları kılmak..Rabb iö kabul buyursun inşaallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?