- 9 Aralık 2016
- 4.040
- 9.392
- 158
Canım kredi çekmeye ben de eşim de karşıyız. Kooperatiften bir eve girdik zamanında, ay ay ödeyerek ev sahibi olduk 3-4 yılda. Zaten yatırım amaçlıydı sattık para biriktirmiş olduk. O birikimle daha güzel bir eve girdik şu an yapım aşamasında. Benim avantajım lojmanda oturduğum için acelem yok ve kiram çok uygun. Ama yine de kredi çekip faiz ödemeye karşıyım. Hangi ayetti unuttum faiz parayı bereketsiz kılar ama zekat çoğaltır manasında bir ayet var. Baktığın zaman tam tersi gibi düşünüyorsun ama rabbim onun yolunda harcayınca gerçekten parayı çoğaltıyor. Ben ne zaman üstüme başıma birşeyler alsam maaşım o ay hemen tükenir. Ama aldıklarımdan fazla tasadduk ettiğim zamanlar olur ve o ay maaşım gerçekten artar da artar. Bunun mantıkla izahı yok, yaşayınca anlıyor insan.Ne güzel bir hadis..
ah bunu bir bilsek ve uygulamaya koyabilsek..
yaşam tarzı haline getirebilsek..o zaman olayı çözmüş mutluluğu yakalamış oluruz değil mi..?
günlük hayat telaşında mal mülk ev araba altın para sahibi olmak insanı değerli kılıyor adeta..paran varsa herkes hürmet ediyor yoksa kimse seni umursamıyor (kalbiyle yaşayanlar hariç)
4yıldır evliyim ve eşimde ben de çalışıyorum ; kendimize ait evimizi alamadığımız için insanlar bize aptal gözüyle bakıyor bu konu da çok tepki ve hakarete varacak cümleler duyduk..
umrumuz da oldu mu tabi ki hayır..
kredi çekme konusunda baskı yaptı çevremzdekiler : evime gelen bi misafir teyze kendi yeğenin evini ballandırarak anlattı doğalgazı var yok 4+1 kendileri aldı vs..bizle kıyasladı..üzüldüm ama daha çok şaşırdım...
şu an biriktirğdimiz ve düğünümüzdeki altınlarla 1+1 ev aldık..çok şükür ..
ddaha güzeli de olacaktır zamanla inanıyorum..yeter ki bizler asıl sahibimizin Allah olduğunu unutmayalım...
sabır ediyorum çaba sarfediyorum..önemli olan da bu..
Benim dikkatimi çeken de şu oluyor: açlık değil de suzuzluk, susuzluk değil de uykusuzluk, o değil de bu bu değil de şu!Herkese iyi akşamlar hayırlı iftarlar Allah kabul etsin inşallah ibadetlerimizi arkadaşlar çevrende şunu gözlemliyorum muhakkak ki sizde karşılaşmışsınızdır oruçluyum beni yorma oruç diyorsun beni kızdırma bak zaten oluşturuyor ona göre vs gibi böyle orucuk kızgınlıkla aç olmayı sinirle bağdaştıran bir çok söylemle karşılaşıyorum ve aslında bunun söylem dışında hiçbir şey yapmama uzanma uyuma aman zateb orucumu dinleneyim yorulmayım Gibi bir yaklaşımda söz konusu ama ramazan sadece aç kalmak mı tabii ki değil normal yaşam bütçelerinde açlıkla kendinizi terbiyetmek kötü sözden uzak durmak kötü niyet taşımamak haramdan sakınmak aslında belki bu küçük hataları Biz yapıyoruz inşallah atalarımızı fark ederek sıfıra indirmek duasıyla
Benim dikkatimi çeken de şu oluyor: açlık değil de suzuzluk, susuzluk değil de uykusuzluk, o değil de bu bu değil de şu!
Yahu arkadaş bu ibadet bir bütün, uykudan fedakarlıkla, açlıkla, susuzlukla, maddi manevi bir sürü hayırla bir bütün. Mızmızlanmayı bırakın artık kocaman adamlar olmuşsunuz şu oruçlar sizin mızmızlanmalarınızdan neler çekti bir de oruçlarınıza sormak lazım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?