dini paylaşım alanı

iki gündür adetim ..
ramazan ayında oruçsuz olmak garip kılıyor beni..
eksik ve geri kalmışım hissiyatı veriyor bana...

Rabb imin kolaylıklarına bin şükür
Sanırım ben bu Ramazan bu hissi yaşamayacagim insallah. Gerçekten insan kendini çok kötü hissediyor oruç tutuyoruz gibi aç duruyorsun bütün gün sanki yemek yesen biri sana birşey diyecek

Bismillahirrahmânirrahîm ﴾1﴿ Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah'a mahsustur. ﴾2-4﴿ (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. ﴾5﴿ Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil. ﴾6-7﴿

Hoş geldin, sefa geldin ey sabah ve ey yeni gün.
Merhaba ey vakit,ey mutlu saat ve ey mutlu gün.
Zaman sana geniş ve mutlu olsun ey yolunarevan yolcu

Günün Ayeti
Ey iman edenler! Zannın bir çoğundan sakının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır.Birbirinizin kusurlarını ve mahremiyetlerini araştırmayın.

(Hucurât, 49/12)

Günün Hadisi
Allahım Recep ve Şaban ayını hakkımızda mübarek eyle! Bizi Ramazan ayına ulaştır!

(Al-Tabarani, el-Mu'cemü'l-evsât, IV, 189)

Günün Duası
Allah’ım! Tembellikten, düşkünlük derecesinde yaşlılıktan, günahtan ve borç yükünden, kabir fitnesinden ve kabir azabından, cehennem fitnesinden ve cehennem azabından, zenginlik ve fakirlik şerrinden sana sığınırım. Fakirlik fitnesinden Sana sığınırım. Deccal Mesih’in fitnesinden sana sığınırım.

(Buhârî, "De’avât", 38; Nesâî, "İstiâze", 26–27)

Günün Ayeti
…Ey iman edenler! Birbirinizin gıybetini yapmayın. Herhangi biriniz ölü kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz! Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah tövbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir.

(Hucurât, 49/12)

Günün Hadisi
Allahım! Ben gerçekten nefsime çok zulmettim, günahları ancak Sen bağışlarsın, beni katından bir mağfiret ile bağışla, bana merhamet et, ...

(Al-Tirmidhi, "De’avat", 98; Ibn Abi Shaybah, "Dua", 35 )

Günün Duası
Allah’ım! Cehennem azabından Sana sığınırım. Kabir azabından Sana sığınırım. Hayat ve ölüm fitnesinden Sana sığınırım. Mesih Deccal’in şerrinden Sana sığınırım.

(İbn Hıbbân, "İstiaze", No: 999; Buhârî, De’avât, 37; Nesâî, "İstiâze", 27, 47)

kur an öğrneiyorum'un 11.dersine geldim ..
küçükken camide kurslarda öğrendiklerimi ve net olmayan bilgileri şu an daha sağlam bi temelle öğreniyorum nakşediyorum kalbime...
çok mutluyum..
bilenler bilgisini tekrar edip güncelleyebilir..
öğrenmek isteyenler ciddi verim alabilir..

Bismillahirrahmânirrahîm ﴾1﴿ Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah'a mahsustur. ﴾2-4﴿ (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. ﴾5﴿ Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil. ﴾6-7﴿

Hoş geldin, sefa geldin ey sabah ve ey yeni gün.
Merhaba ey vakit,ey mutlu saat ve ey mutlu gün.
Zaman sana geniş ve mutlu olsun ey yolunarevan yolcu

yeni bir gün ...
tertemiz bir sayfa ...
akşama değin güzellikler,iyilikler,pozitif,neşeli bir gün de yaşamak elimizde bir yere kadar; ya da sürekli şikayet ederek, sızlanarak,negatifliklerle şükürsüzlükle de geçebilir...

bence gün bitirip başımızı yastığa koyduğumuz da şükürler olmalı iyi ki olmalı dilimizde..
bugünü başından sonuna yaşadım; hissettim; sevdiklerime değer verdim: kendime değer verdim ..bedenime ve ruhuma iyi baktım..kendime aileme sevdiklerime zaman ayırdım..özel olduğumu ve özel olduklarını hissettirdim..
eğer yarın öleceksem bugün ne yapmak isterdim..
nelerden vazgeçip neleri yapmamak isterdim ve neleri yapmak için var gücümle çalışır başarırdım?
kısacası bana verilen 24 saatimin her anını neye harcardım : kendimi ve ailemin nasıl daha iyi hissetmesini sağlardım '' bunun üzerine kafa yorardım..

şimdi bir günümü nasıl geçirsem mutlaka eksiksiz neleri yaparım onu listeleyeceğim..

hayata karşı farkındalıklar şükürlerimizi arttırır..
kafa yormak gerek..
boşuna gelmedik bunu görmek idrak etmek ve ona göre yaşamak gerek...

Günün Ayeti
Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın.

(Hucurât, 49/6)

Günün Hadisi
Allahım! Beni bağışla, bana hidayet nasip eyle, bana rızık ver, beni âfiyette daim eyle ve bana merhamet et.

(Muslim, "Zikir ve Dua", 35)

Günün Duası
Allah’ım! Kesin imandan sonra şüpheye düşmekten Sana sığınırım. Şeytanlara yakın olmaktan sana sığınırım ve din gününün azabından sana sığınırım.

(İbn Ebî Şeybe, "Dua", 1, No: 29135)

Henüz test yapmadım biraz daha bekleme taraftariyiz insallah öyledir mide bulantim ve acayip şişkinlik oluyor iftarda ve sahurda

canım haber et bakalım..
ama adetin üzerinden 10 gün geçsin en az ..
yoksa belli olmuyor bekleme ve kan verme süreci uzuyor..
sabır ve dua ile gelsin kuzun :)

En son nisanin 16sinda adet olmuştum yarin ayın 26si tam 10 gün geçti adetim gelmedi hala
O vakit bi kan tahlili yaptırmalısın sağlıkocağında olabilir ya da eczaneden gebelik testi alacaksın sonuç pozitifse iyi bir doktor bulup muayene olacaksın kuzum
Sen ne düşünüyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…