Dinine düşkün bir erkek boş yere yemin eder mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bak tatlım hersey karakter meselesidir mesela eşim yemini çocuk oyuncağı gibi asla kullanmaz hoşta değil zaten gel gelelim nisanlna bunca şey söyledin üzerine yemin et diye çok çirkin bence onlar nasıl size göre yeminler dua yerine geçer o an ilerde başına gelir ve nişanliliktan bile bu kadar sıkıyo olman endişe verici bunaltma adamı seni seviyor kaybetmekten korkuyorsa hata yapmaz zaten ama onun dışında bu yollara basvuracagna güvenmiyorsn evlenmezsn olur biter tabi konunu bilmiyorum ama çok kafana takma yeminleri okuyunca kanım dondu

Evet bosa yemin etmis olabilir
Hikaye
Once duzgun ve durust insan olsun sonra dinine duskun olsun
Yemin bile etmemiş ki beddua ettirmiş hanfendi zorla. O da aklı yok gibi papağan şeklinde tekrar etmiş. Yeminin bile adabı var yani.

Eder canım eder. Benim eski kocam ki dinine çok duskundur öyle büyük yeminle etmiş ti ki hepsi yalan çıktı.

Güvenmiyorsunuz belli. Daha ne ikna edecek sizi. Bir de bu yeminler nedir? Allah korusun. Konu neyse ne, saçmalamışsınız. Bir de saçma sapan yorum yapacaklar yazmasın vs. Eğer konu açıyorsanız her türlü yoruma açık olmalısınız.

Sizce de toplum olarak din ile yeterince sömürülmüyor muyuz ? Gerek ticarette gerek siyasette..

Din ile ahlak arasında bi bağ yoktur.
Dindar olmak için ahlaklı yada ahlaklı olmak için dindar olmanız gerekmez.

Yalan söyleyen dindar da olur, asla yalan söylemeyen dinsiz de.. Bu bi kıstas olmamalı...

Sırf bi adama bağlı kalabilmek, ona güven duyabilmek için gelecekte çocuklarınızın kör olmasını yeğlemek yerine, güven duyabileceğiniz bir insanla yola çıkmaya ne dersiniz ?

Allah aşkına nasıl bukadar cahil olabiliyorsunuz.
dogru konuşan insan yemin etmez..
nişanlınızın yerinde olsam bukadar saçmalıgın üzerine toplardım kendimi hayatınızdan çıkar arkama bakmazdım.
bizim toplumumuz din ile cahilligi bir tutmak için kendini paralıyor

Dinine düşkün biri kim olursa olsun böyle bı yemin etmez zaten

Konu ne olursa olsun çocuk üzerine yemin edilmez ki etme biciminiz de bı tuhaf

İnanmıyorsan guvenmiyoraan bırak gitsin

senin akıl sağlığının yerinde olmadığını düşünüyorum.. birisi bana bu yeminleri ettirmeye çalışsa sağlam kavga ederdim herhalde nişanlın seni iyi alttan alıyor

Evlendiğiniz taktirde çocuklarınızı tehlikeye atacak kadar, hiçbir şeyden haberi olmayan bi anne üzerine yemin ettirecek kadar nasıl bir şey bu ya? Siz sakın ilişkiye devam etmeyin. Güvensizlik gördümde bu kadarını ilk defa görüyorum. Bunu yaptırandanda yapandanda korkarım ben.

Ben arkadasim atti olaylarina pek inanmiyorum.Herkesin mail adresi vs var bi de arkadaslar arasinda muhabbet ederken bi erkek dur su kiza bi yazayim senin mail adresinden felan demez yani.Dun mail adresini gorur gormez arastirdin mi yoksa sevgiline sorduktan sonra mi arastirdin.Yani senin ogrendigini anlayinca hemen kapatmis olabilir face,instagrami.Tabi belki de dogru soyluyordur bilemiyorum ama yalan yere yemin eder benim eaki esim ne yemeinler ediyordu.

Ettirdigin yeminler?
Bu kadar guvensizlik?
Bir de sacma sapan yerlerdeki genellemeleri (erkekler şöyle, kadinlar böyle) okuyup büsbütün suphe duymak?

Keşke çarpsa, ben olmayan bir şey için yemin etmem ama karakter yapısı işte
Aldatırken Allah korkusu olmayanın yemin ederken mi olacak? Bu iki durum birbiriyle çelişiyor zaten. Dinine bağlı nişanlınızın aldatmış olabileceğini düşünüyorsunuz ama yalan yere yemin etmez diye yemin ettiriyorsunuz. Bu kadar güven probleminiz varsa evliliği bir kez daha düşünün, her seferinde böyle yemin mi ettireceksiniz?

Bu kadar supheye dusuren konu ne olabilir ? Benim aklima ilk aldatma geldi ama bundada şöyle bişey var ne kadar yemin ederse etsin yeminine inansan dahi hep bir şüphe duyarsin acaba mi dersin. Sunu da soylemeden gecemicem daha dogmamis çocuklar ustune kör sakat olsunlar gibi bir yemin ettirmek cok ürkütücü ben dogru soylesem bile bu yemini etmezdim

O kadar şeyin üzerine yemin etmiş nişanlın hala inanmayıp gelip buraya soruyorsanız sıkıntılı bir durum. Normalde yani siz yemin ettirmeden yeminlerle cümleler kuruyorsa o insana pek güvenilmez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…