Dinine düşkün bir erkek boş yere yemin eder mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen yüzde yüz doğru olan bir konuya bile evlatlarımı karıştırmam..

Başlığa cevaben yazıyorum: Evet eder.

ya konu sahibinin bu kadar üzerine gitmenin hakarete veren yazılar yazmanın amacı nedir?

yaptığı doğru değil,adamı sorgularken kendisi de faldan medet ummuş ortada saçma sapan bir durum var ama çaresizlikten yaptığı çok açık. zaten çok kötü durumda yani. şahsen hayatımda hiç böyle bir durumda kalmadım nasıl bir psikoloji olduğu hakkında en ufak bir fikrim yok. o yüzden biraz daha ılımlı olunması gerek diyorum. yazık çünkü yeminin bu dindeki yeri hakkında bir fikrim yok ama bu kadar kötüyse de konu sahibinin yaptığı yanlış ona yetiyordur zaten.

+++

Bak bu tamamen karektar meselesi bazı erkekler sırf işin içinden sıyrılmak için herşeyi yapar eğer yapı olarak dürüst bı adamsa zaten boş yere yemin etmez yanlız sana şunu söyleyim bu ettirdiğin yeminlerle sen çok büyük günaha girmissin malum imtihan dünyası agizindan çıkana çok dikkat et dogmamis cocuklarinin üstüne üstelik kör olsun diye yemin ettiriyosun sebebi ne bilmem ama hicbisi evlatlarin kadar değerli değil Allah muhafaza kör bu çocuğum olursa sen nasıl bunları göze aliyosun

Vayyy anam yeminlere bak dogacak çocuğumuz sakat kör olsun nasil bir düşünce bu yaşınız yac kuzum gerci cocuk bile bunu demez.
Annen ölsün lafa bak... sonra dinine düşkün biri yemin edermi allah aşkına dinimizi kullanmayin sacma salak oyunlariniza gidin evcilik oynayin....

Ya söylediklerinin birazı yalansa ikinizin çocuğundan çıkacak beddua gibi yeminler. Bu arada, eder.

Bu kadar agir yeminler ettirmeye ihtiyac duydugum insana asla guvenmem

Bu kadar seyi ortaya koyup ustune yemin ettirmek nedir yahu ? Biri bana bunlari soyle yemin et dese sözüme guvenmiyorsan çek git derim .Birileri bana inansin diye çırpınmam. Guven yok ki bunca yemin istenmis .Haa bunlari soyledi yemin etti nasilsa diye de bir insana güvenilmez.

Şu dine düşkün lafı o kadar sinirime dokunuyor ki; "Dini hassasiyeti olduğunu düşündüğüm biri" deseniz yine bir derece anlayacağım. Ne düşkünler(!) pedofiliden yargılanıyor şu an, kanıtlar önlerine sunuluyor da yeminlerle inkarın dibini görmeye "Benim alnım ak, Allah biliyor!" demeye devam ediyorlar, aklıma direkt bu geliyor artık.

Yalan yere yemin edebilir, bunun ibadet ve dinle değil, karakterle, söz verme bilinciyle, utanabilme duygusuyla alakası var. Siz baya baya doğmamış evlatlara kadar yemin istemişsiniz birinden. Bu derece güveninizi sarsan biri ile birlikte olma ısrarı neden? Ya da sizin bu yemin ettirme biçiminiz ne kadar normal? Adam da "Yemin yemin, onun üstüne de bunun üstüne de yemin" diyebildi yani, ilginç. Orası da tuhaf.

Bırakın bu işleri ya...

Sözüne inanmadığım biriyle evlenmezdim. Yemin ettirme gereği duyuyorsam evlenmezdim.

Bu soykediginiz seyler sacma nasil laflar onlar.hem bu dediklerinizin hic biri dinde yemin yerine gecmiyor haberiniz olsun.once bi arastirin

arkadaşı attı diye çıktı fal baktırdım
Ne zamandır falda böyle şeyler çıkıyormuş. :) Kimmiş şu falcı, ver de ismini biz de gidelim. Ben de kahve ve kart bakarım arada, ilk defa böyle bir şey duydum.
Falcıya olan biteni, anlattıysan o da sen rahatla diye bunu demiştir.
Mail açmak dediğin 2 dakikada olan bir işlem, daha geçen bir tane açtım. Arkadaşı niye sevgilinin mailinden atsın ki? Sonra yine cevap o maile gelecek, yani sevgiline. Buluştular, mesajı yazdı ve ayrıldılar, sonra cevap geldi mesela, arkadaşı bu kızla iletişime nasıl geçecek? Arkadaşı konuşacaksa niye sevgiline yönlendirsin ki kızı? Akıl, mantık işi mi sizce?
O mail hesabını sosyal medyada kullanmıyor da olabilir, mail hesabı açmak 2 dakika olduğu için millet artık her hesabına farklı mail alıyor, özellikle aldatacak olanlar böyle yapıyor.
Sorunuza cevabım ise evet, eder. Özellikle konu aldatma ise sonradan tövbe ederim diye düşünüp, eder.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…