DINLEYIN LUTFEN

Dnzhndn

Ankara..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2020
33
7
16
5 yillik evliyim 33 yasindayim esimle aramizda 13 yas var.cok severek evlendik ve ne zorluklarla. Ama gun gectikce anliyorumki bazi guzellikler evlilik oncesinde kaliyormus.cok aci ama gercek malesef. Ben ilgimi sevgimi cok belli ederim surekli de cocuk gibi ilgilenir sever onemserim. Ama benim kocam birkere tutup ne sacimi oksar ne sarilir neiki guzel sozle karsilik verir. Hatta nezaman onun icin ozel giyinsem bi masa hazirlasam o gece butun herseyi bogazimda dizer. Hep o anlarda beni elestirir yok corap giymiste niye biri birinden farkliymis ben nekadar duzensiz daginikmisim. Ben bekarkende boyleydim senibleykende ayni hayati yasiyorum diyor bisey ifade etmiyosun diyor.oysaki butun gun evin isi cocukla ugras surekli is ariyorm bakiniyorumki Adam yazik bende artik calisayim ev alicaz bende destek olayim neyapsakda biseyler sahibi olabilsek diye dusunuyorum yiyorum kendimi .keyf zevk icin gram bisey harcamiyorm. Herseyden kismaya basladim iyice herseyin gidip ucuzunu aliyorm. Para istesem verir hatta iyisini al diyede kizar ama kiyamiyorum ona. Yani Ben hayatimi heraekilde kisip ona adamisken adam olmadik bi and a cikip karsima Ben eve geliyorm kapiyi acip karsimda beklemiyosun benim coraplarimi farkli farkli koyuyosun. Yok teyzene gittin madem benim niye haberim yok senbeni adam yerine koymuyosun ben buevin adami olamadim. Oysaki haber vermek icin aradigimda ya acmaz yada acarsada nevar noldu niye aradn diye sorar. Ya sizlere soruyorum kocaniz isteyken aramazmisiniz hic. Ve yaa disari cikti gecikti veya bisey oldu aramazmisiniz ya benim kocam arkama diyo sevmiyor aranmayi.neye uzuliyorum biliyomusunuz.bemim yuzume baktiginda gozleri dolan aglayan bi adam vardi o yok..hersey zamanla oyle siradanlasiyorki cok uzuluyorum

farklı çoraplar giymiş diye size düzensiz diyor hahahah
Teki olan çoraplara bakmasını ve çoraplarını kirli sepetine atması gerektiğini söyleyin(kişisel temizlik kişisel bakımdan acizlik yapmıyorsa bu)

teki yoksa ben yeni çorap alıyorum açıkçası
O da böyle bir şey deneyebilir

sizle ev işi yapsın diye evlenmiş
Yazıyorum yine yazıcam
Arkadaşlar evlilik birinin hayat yükünü omzuna almak değildir ya aynı hayatı paylaşmaktır

Neden eşleriniz çocuklarınız gibi davranıyorsunuz?

Tam olarak siz böyle davrandığınız için böyle oluyor yani yok zevke bir şey harcamam yok kıyamam... Zamanla onlar kadınlara kıyar hale geliyor. Önceden de dağınık biriymişsniz biliyor yani bunu üstelik bir de çocuk var çok rahatsızsa hizmetçi tutsun. Ben de dağınık biriyim eşim de her şeyi düzenli ister hiç kuyruğumu eğmedim "ben böyle seviyorum rahatsızsan sen topla" dedim hep. Ayrıca arkadaşlar da yazmış yok gözleri dolan yok ağlayan böyle erkekler gerçek değildir kanmayın. Kendinize gelin her şeyden önce onun size değil sizin kendinize ilgi ve şefkat göstermeniz lazım

Ben de çok kıstım,herşeyin ucuzunu aldım sırf kıyamıyorum,yazıktır diye ama sonra adım ne oldu biliyor musun? Cimri... Değmiyor vesselam... Siz de kendinizi yıpratmayın,yiyin için gezin,düşünmeyin,öyle yapan kadınlar daha kıymetli! Örneğini çok gördüm.

Ben ilgimi sevgimi cok belli ederim surekli de cocuk gibi ilgilenir sever onemserim
bu çok problemli. çocuk sevgisi tek taraflı olabilir çünkü. insan çocuğundan hiç bir sevgi ilgi maddiyat beklemeden sever çünkü onları dünyaya biz getiririz bize muhtaçlardır büyümek gelişmek için. eşiniz bir çocuk değil tabiri caizse eşek kadar adam. siz adamı çocuk gibi severseniz o da size çocuk gibi davranır. kadınlar bir nebze büyüyor işte evlenince ama erkekler evlenince de bu yüzden çocuk kalıyor. anneden eşe geçiyor yani ikinci anneye. sorumluluğunu almayın kendisinin. madem her şeyi eleştirecek beğenmiyorsa kendi yapsın. yemeğini kendi yapsın çorabını kendi düzenlesin.

Çorapları düzgün eşlemiyor musunuz, ben mi yanlış anladım, yani öyleyse adam bu konuda haklı yani... Bir yere giderken haber verilmesi konusunda eşinize hak verdim açıkçası, bir mesajla dahi haber verilmesi taraftarıyım, düşünsenize dışarda başınıza birşey geliyor ve eşiniz sizi evde zannediyor, dünyanın bin bir türlü hali var. Harcayın kardeşim, eşin harca diyorsa harca, giyin, ye, iç... Bir de kaç kez arıyorsunuz, eşim sık sık arasa ben de ne var derim bi saatten sonra. evet aramıyorum, arasam da nadiren ararım işim yoksa. işteyken, eşim de aramaz. Ben bu kadar takılacak şeyler göremedim açıkçası. Ya da benim ruhum yaşlı bilemedim :)

Çorap eşlemek diğer her türlü ev işi gibi kadının görevi tabi, o yüzden adam haklı. Zavallı adamların eli yok çorabını eşlenemiyor, gözü yok eş olmadıklarını anlamayıp giyiniyor. Kıyamam ya, minnoşlar(!)

Aynen çok katılıyorum.Bende hakkı geçmesin, iki kuruş kenara atalım da yarın öbürgün çocuklarla ilgili bir sorun olur lazım olur , yardım isteyecek kimsemiz de yok diye hep kıstım .Hatta eşim en zor zamanlar da bile kendinden hiç kısmadı..Hayalim şuydu hayalim buydu diye kendine eksiklik hissetirmedi..
Sonra benim adım cimri ye çıktı..Gezen yiyen içenler kıymetli oldu..Hergün bir çesit giyen kadınlara bak ne güzel bakımlı dedi.
Akıllandım ama geç oldu..Şimdi kendimi hiç paralamıyorum...Bazen eski halimi arıyor . Ama yok artık o hayallerini hiçe sayıp herşeye tama eden o kadın..
Artık o uğraşıyor eziliyor . Ezilsin eski günlerde yapmadıklarıma saysın.Keşke baştan kıymetimi bilsrydim..

Evlilikle alakali degil eşiniz evlenince çok kasmış. Nolmuş corap farkliysa, eşim de farkli corap giyip gitmisti bikac kez, en fazla eve gelince gülmüştük.

"Ben bekarkende boyleydim senibleykende ayni hayati yasiyorum diyor bisey ifade etmiyosun diyor."

Şu cumlesi niye evlendigini gosteriyor zaten. Boşuna kendinizi yoruyorsunuz.

Senin yüzüne bakıp gözleri niye doluyordu niye agliyordu ki
Senin yüzünde ne var ,böyle lafları hiç sevmiyorum bana bir şiir alıntısı gibi geliyor
Gerçek hayatta boyke değil zaten

Gerçek hayat çorap yüzünden suclanirsin seni ağlatmak üzmek için elinden gelen yapılır sen ona kıyamazsın ama o kıymanı çıkarır

Çünkü sen kadınsın hata yapmaman gerekir koca adamın pesinde hizmetçi kölesindir

Böyle pesinde döndüğün sürece mutsuz olursun kendini düşün git hayatını yaşa
Kıyamıyorum dediğin yerden kirilirsin

Ben hiç böyle kadınların eşleri tarafından sevildiğine şahit olmadım. Parayı havrurup harman savuran , yemek , temizlik yapmayan kadınlar el üstünde. Eşlerimiz bizim çocuklarımız değil. Çocuk gibi üstüne titremeye gerek yok .

O adam olamamış kişi görmüyor mu farklı çorap giydiğini!
Ya da her aldığım nefesin hesabını vermek zorunda mıyım ki konu sahibi bilgi vermek için aradığında telefonu açmayan birine güvercin mi göndersin? Herşeyi kadınlara yüklemekten vazgeçin artık!

Eşinize çocuğunuz gibi davranmaktan vazgeçin. Kıyamamanıza gerek yok kocaman yetişkin adama. Laf arasında değil, karşınıza oturup konuşun. Ben seni evlat edinmedim, seninle evlendim. Bu evin kadrolu çalışanı da değilim. Çorabının teki, eşyalarının durumu ve düzeni yetişkin bir insan olarak sadece senin sorunundur. Artık bu konularda böyle gereksiz tepkilerini kesinlikle istemiyorum. Yaptığım ev işleri benim görevim değil sana ikramımdır. Bir eş olarak güler yüz gösteriyorsam, seninle sohbet ediyor, üzüntüne sevincine hayallerine ortak ve destek oluyorsam bunların değerini görüp mutlu olmanı beklerim. Ben annenmişim sen de dokuz yaşında çocuğummuşsun gibi çorabının tekinden düzeninin gönlünce olup olmamasından beni sorumlu tutamazsın deyin ve bunları inanarak savunun. Şimdiden iş yerinde aramanızdan rahatsızlık duyan bu adama karşı daha dikkatli olun. Eğer günde beş kere arayıp işlerine engel olmuyorsanız neden rahatsız oluyorsun, beni hatırlamak seni rahatsız mı ediyor, ya da karizmanı mı zedeliyorum, nedir bunun açıklaması diye çıkışın. Yani her fırsatta kavga edin demiyorum yanlış anlamayın ama haksız ve yersiz tepki ve hakimiyet kurma çabalarının anlamını yüzüne vurmazsanız gittikçe dozu artırıyor bu tip adamlar. Parasını harcamaya kıyamama konusuna gelince büyüklerimizin çok güldüğüm büyük ölçüde gerçeklik barındıran bir yorumunu hatırlatayım size. Kocanın parasını harca kızım. Sen harcamayı bilmiyorsan bil ki başka bir kadın afiyetle harcar derler . Kasdettikleri har vur harman savur bütçeyi del çökert değildir elbette. Anladınız siz onu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…